21/2/12

«Μαύρη τρύπα» της Ευρώπης χαρακτηρίζεται το Κόσοβο

«Μαύρη τρύπα της Ευρώπης, όπου ανθεί η διαφθορά, η αναρχία, το έγκλημα, η διακίνηση όπλων και ναρκωτικών, καθώς και το παράνομο εμπόριο ανθρώπων» χαρακτηρίζει η σουηδική εφημερίδα  Εξπρέσεν  το Κόσοβο.    «Η ανεργία στο Κόσοβο ανέρχεται περίπου στο 45% και το ΑΕΠ είναι ανάλογο αυτού της Βόρειας Κορέας» αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα της Στοκχόλμης.

    «Με πληθυσμό περίπου δύο εκατομμύρια, το Κόσοβο είναι μια μεγάλη μαύρη τρύπα. Από το 1999, η Δύση γενναιόδωρα προσέφερε πέντε δισεκατομμύρια ευρώ, με συνέπεια να γίνει τμήμα της καθημερινότητας η εξάρτηση από το δανεισμό, ενώ και η ανεργία είναι στο 45%, ποσοστό διπλάσιο σε σχέση με αυτό της Ελλάδας» γράφει η «Εξπρέσεν».

    «Περισσότερα από τα μισά μέλη των Ηνωμένων Εθνών, 107 για την ακρίβεια, θεωρούν ότι η ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσόβου έρχεται σε αντίθεση με το Διεθνές Δίκαιο. Αρκετά κράτη, που έχουν αναγνωρίσει αυτή τη βαλκανική χώρα, το έχουν μετανιώσει» υποστηρίζει η σουηδική εφημερίδα.«Στο Κόσοβο, κανείς δεν γνωρίζει τι κάνει» σημειώνεται στο σχετικό δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο «θα χρειαστεί δεκαετίες για να μπορέσει η χώρα αυτή να σταθεί στα πόδια της», αν ποτέ συμβεί αυτό.
    ΑΠΕ-http://www.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.