17/2/12

Στριπ-τιζ σε παγκόσμια θέα: Ηγέτες με βάρος φελλού, σε κανιβαλική «δημοκρατία»


Του Μιχαήλ Στυλιανού
Και όμως υπάρχει και κάτι θετικό και εν δυνάμει πολύτιμο στα όσα απαίσια μας συνέβησαν, την περασμένη αποφράδα Κυριακή στην πρωτεύουσα:
--Ότι  έπεσαν οι κουκούλες τουλάχιστον μέσα στο Κοινοβούλιο.
--Και ότι  η πειρατική «δημοκρατία» εκτέθηκε επί ώρες γυμνή και αφτιασίδωτη στη Πλατεία Συντάγματος, σε ζωντανή μετάδοση από τα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα.

 Η κανιβαλική δημοκρατία Παπούλια-Παπαδήμου-Γ.Α.Π- Σαμαρά, που εκτοξεύει καταπρόσωπο χημικά σε Γλέζο και Θεοδωράκη και χρησιμοποιεί προβοκάτορες σε επιχειρήσεις τρομοκρατίας.
Δεν χρειάζεται να εξηγηθεί πόσο ήταν χρήσιμη αυτή η συνταρακτική πολύωρη  προβολή των αποκρουστικών χαρακτηριστικών του υποτελούς, ολιγαρχικού και αδίστακτα αντιλαϊκού καθεστώτος στα μάτια της διεθνούς αλλά κυρίως της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης -τις αντιδράσεις της οποίας κωδικοποιούσαν την επομένη ανταποκρίσεις, άρθρα και γελοιογραφίες σε εφημερίδες του κύρους της Ιντεπέντεντ, της Γκάρντιαν, των Τάϊμς της Νέας Υόρκης, της Ελ Παίς και της Ρεπούμπλικα.
Πολύτιμη όμως για τις εξυγιαντικές επιδράσεις της στο εσωτερικό είναι και  η εντός της Βουλής αποκατάσταση της σαφήνειας : Το ξεκαθάρισμα του σταριού από τα… σκύβαλα. Κυρίως η πέραν αμφιβολίας και αμφισβήτησης  αποκάλυψη του πραγματικού προσώπου και των ποιοτικών πολιτικών χαρακτηριστικών του αρχηγού της αξιωματικής… συμπολίτευσης, του κ. Αντώνη Σαμαρά.
Ο άνθρωπος, που επί σχεδόν δυόμιση χρόνια άγρευε πόντους στις δημοσκοπήσεις σε ρόλο -σφοδρού στην αρχή, χλιαρού στη συνέχεια- πολέμιου του Μνημονίου α΄, αλλαξοπίστησε εντός ημερών σε υπέρμαχο του  υπερ-Μνημονίου της εθνικής υποδούλωσης.
Την αιφνίδια και αινιγματική του μετάσταση επιχείρησε να δικαιολογήσει στην κοινοβουλευτική του ομάδα με το έωλο σοφιστικό εύρημα ότι δεν  άλλαξε ο ίδιος, άλλαξαν οι συνθήκες…
΄Ετσι κάλεσε  βουλευτές της παράταξης ασυζητητί να ψηφίσουν την αποδοχή του πακέτου με τους φονικούς όρους των δανειστών: πληβειοποίηση των Ελλήνων, συντριπτική διόγκωση του χρέους και  υποθήκευση του εθνικού πλούτου υπό το αγγλικό Δίκαιο και τη δικαιοδοσία του δικαστηρίου του Λουξεμβούργου. Δηλαδή να συνυπογράψουν την υπαγωγή της Ελλάδας σε καθεστώς αποικίας.
Την επομένη, στη Βουλή επιδόθηκε σε «ματς» με τον Μπενι-γκέκα  σε έναν απίστευτο συναγωνισμό ψευδολογίας, τρομοκράτησης και πολιτικού  εκβιασμού. Εκόμπασε πως έσωσε τον 13ο, 14ο και τον κατώτατο μισθό, τις επικουρικές και κύριες συντάξεις, πως ματαίωσε νέαν αύξηση των αντικειμενικών αξιών και λοιπά παραμύθια.. Και ισχυρίσθηκε ότι με την καταψήφιση  του πακέτου των δανειστών θα μας έδιωχναν από την Ευρωζώνη, δεν θα πληρώνονταν μισθοί και συντάξεις, θα «άδειαζαν τα ράφια» και οι αντλίες καυσίμων, θάμπαινε δελτίο στα τρόφιμα και θα βούλιαζε η χώρα στο χάος. Ανέβασε έτσι σε κρεσέντο  το ρεσιτάλ τρόμου  του  Μπενιζέλου, τον οποίο όμως είχε προηγουμένως «αδειάσει» η Λούκα Κατσέλη, με έγγραφα-διαψεύσεις από ευρωπαϊκούς οργανισμούς, που κατέθεσε στη Βουλή.
Εχαρακτήρισε όσους διαφωνούν «τσάμπα μάγκες και επαναστάτες» και εξήγγειλε προγραφές και καρατομήσεις των βουλευτών που θα ψήφιζαν Όχι, κατά συνείδησιν και ως εκπρόσωποι του λαού. Την απειλή πραγματοποίησε την επομένη, με πογκρόμ σε βάρος εικοσιενός  βουλευτών - του ενός τετάρτου της δύναμης του κόμματος.
΄Ηταν ωστόσο ο ίδιος  Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος  στις 8-1-2010, μετά την εκλογή του στην ηγεσία της Ν.Δ.,  σε συγκέντρωση της ΟΝΝΕΔ  είχε διακηρύξει : «Θέλουμε το κόμμα επιτελείο αγώνα. Όχι Αυλή γύρω από τον αρχηγό. Θέλουμε τους βουλευτές να είναι εκλεκτοί του λαού. Όχι εξαπτέρυγα του εκάστοτε αρχηγού».
Αξιοθρήνητη έκπτωση ανερχόμενου αστέρα, σε  διάστημα 26 μηνών!
Είχε εκλεγεί στις 29 Νοεμβρίου του 2009 από ένα χωρίς ιστορικό προηγούμενο σε εσωκομματικές εκλογές λαϊκό κίνημα, με μάζες που συνωθούνταν προς τη κάλπη τη νύχτα, ώρες μετά τη προκαθορισμένη λήξη της ψηφοφορίας, σε μια σιωπηλή, πεισματική εξέγερση κατά των κομματικών μηχανισμών, της οικογενειοκρατίας, της πολιτικής σήψης, του ψεύδους και της διαφθοράς.
Οι εγκυρότεροι δημοσιογράφοι μίλησαν τότε για «θρίαμβο», που πέρα από την αντίθεση στο πρόσωπο της Μπακογιάννη, ταυτισμένο με τον ακραίο νεοφιλελευθερισμό και τη δουλική «αμερικανοφιλία», εξέφραζε την ευρύτερη απόρριψη του πολιτικού κατεστημένου και την καταδίκη του υφέρποντος εθνομηδενισμού. Με ευφροσύνη χαιρέτισε τη νίκη του και ο πατριωτικός Τύπος στην Κύπρο. «Ο Κυπριακός λαός- έγραφε αρθρογράφος της Σημερινής- αναμένει να δει τη μεθόδευση από τον κ. Σαμαρά μιας νέας διεκδικητικής πολιτικής και μιας πιο ρεαλιστικής αντιμετώπισης της Τουρκίας».
Παρόμοιες ελπίδες και ευφρόσυνα σχόλια ενέπνευσε εκείνο το λαϊκό κίνημα  και στη παρούσα στήλη, η οποία –παρά την παλαιά προσωπική γνώση και πείρα του συντάκτη της για την ελαφρότητα του ανδρός- αισιοδοξούσε ότι η μακρά πολιτική εξορία του και η πίεση των μαζών που τον  επέβαλαν θα είχαν αγαθές επιδράσεις και θα τον κρατούσαν στην ευθεία των προγραμματικών του δεσμεύσεων.
Οικτρή τώρα η διάψευση όλων μας, αλλά δραματική και αφόρητη για τις εκατοντάδες χιλιάδες που κάθονταν επί  ώρες στην ουρά προς την κάλπη εκείνη τη νύχτα του Νοεμβρίου. Κεραυνοβολημένοι σήμερα ανακαλύπτουν πως εψήφισαν Σαμαρά και τους προέκυψε Ντόρα…Και αισθάνονται απατημένοι, και προδομένοι. Η αγανάκτηση και η οργή τους θεριεύει σε αποστροφή και απλώνεται σε διαστάσεις πολύ ευρύτερες από τα κομματικά όρια της Ν.Δ., στις πλατιές μάζες του ελληνικού πληθυσμού, που έβλεπαν με ελπίδα στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης το μόνο, άμεσα διαθέσιμο, ανάχωμα στην αρπακτική απληστία του εισβολέα και στη δουλοφροσύνη των ντόπιων ενεργουμένων του.
 Η αυτομόλησή του τώρα στο στρατόπεδο των τελευταίων αποκαλύπτει μια επιπλέον ηγετική αναπηρία: Τη στρατηγική τυφλότητα να αντιληφθεί ότι κλείνοντας την τελευταία ασφαλιστική δικλείδα και ομαλή διέξοδο από τον ασφυκτικό πολιτικό υπόνομο της μεταπολίτευσης επιτείνει και επιταχύνει τις διαδικασίες της κοινωνικής έκρηξης που θα τον στείλει στα τάρταρα μετά των αλλοφύλων.
Η καταγραφή αυτών των συλλογισμών συνέπεσε με την τελευταία, την συμβολική  επίκυψη, Με την αναίρεση της παλαιότερης άρνησης του κ. Α. Σαμαρά στην ταπείνωση να υπογράψει υπεύθυνη δήλωση υποταγής  στις εντολές της Τρόϊκας. Την Τετάρτη τα δελτία ανέφεραν τη συμμόρφωσή του στις διαταγές του Σόϊμπλε και την τελική αποστολή του φαρμακερού  κειμένου, «δεόντως υπογεγραμμένου». Ήταν η τελευταία «κόκκινη γραμμή» που άλλαξε σε «κόκκινη κορδέλα».
 Ο διαφυγών της τελευταίας στιγμής , ο κ. Καρατζαφέρης, δεν παρέλειψε να βάλει το καρφί του στο φέρετρο, με επαναλαμβανόμενες δημόσιες αποστροφές για «δηλωσίες και Νενέκους»…
  *
Θλιβερό- από μιαν άποψη- αλλά θεραπευτικό τέλος μιας αυταπάτης, για ένα λαό πάντα εύπιστο και πάντα προδομένο. Και αξιοθρήνητο τέλος για ένα ολόκληρο πολιτικό σύστημα ιδιοτέλειας, εξάρτησης, εξαπάτησης και διαφθοράς, που οδεύει στον σκουπιδοφάγο της ιστορίας.
Από το οποίο ο κ. Κάρολος Παπούλιας, σε μια αιφνίδια έκλαμψη, έκρινε ώριμο πλέον να διαχωρίσει τη τύχη του -με θυσία των μηνιαίων αποδοχών του προέδρου και με μια έκρηξη πατριωτικής αγανάκτησης κατά του Σόϊμπλε.
Ενώ ο Σόϊμπλε δήλωνε πλέον πως οι υπογραφές Σαμαρά-Παπανδρέου δεν του αρκούν και πως θα πρέπει να υπογράψουν οι αρχηγοί όλων των κομμάτων, αλλιώς να μη γίνουν οι εκλογές…

6 σχόλια:

  1. Κύριε Στυλιανού, είστε παλιός στο κουρμπέτι και στη σταδιοδρομία σας έχετε δει πολλά περισσότερα απ' όσα έχω δει εγώ. Με βάση αυτά, οφείλετε να αναγνωρίσετε ότι το φορτίο που χρεώνετε στον Σαμαρά είναι δυσανάλογα μεγάλο. Απλούστατα διότι δεν είναι θέμα Σαμαρά, αλλά ενός ολόκληρου συστήματος. Βλέπετε ότι στις μέρες μας προωθείται με γρήγορους ρυθμούς η υλοποίηση ενός "ανώτερου σχεδιασμού" που κάπου περιλαμβάνει και αυτόν εδώ τον τόπο.

    Σε χθεσινή ανάρτηση νομίζω είχε αναφερθεί ο skal πάνω σ' αυτό. Σαν βασική ένδειξη είχε αναφέρει το γεγονός ότι ύστερα από δεκαετίες ακινησίας, ξαφνικά τον τελευταίο ενάμισυ χρόνο έλαβε (και λαμβάνει) χώρα πυρετώδης διεκπεραίωση νομικών και γραφειοκρατικών διαδικασιών σχετικά με τις προκηρύξεις που θα αφορούν τους υδρογονάνθρακες της Ελλάδας. Δηλαδή, πότε γίνανε όλα αυτά; Μα μετά την υπαγωγή μας στο μνημόνιο 1 φυσικά. Το timing είναι προφανές...

    Τώρα λοιπόν ήρθε η ώρα να ολοκληρωθεί αυτή η πράξη. Έπρεπε πάση θυσία να περάσει (με αυξημένη πλειοψηφία) το μνημόνιο 2, με βρεττανικό στυλ εννοείται. Δεν είναι μόνο ο Σαμαράς λοιπόν, αλλά 199 κατασκευαστές πλυντηρίων που μάς το "συνέστησαν" (και το ψήφισαν). Ο Σαμαράς από την πλευρά του το χειρίστηκε αρκετά καλά. Έπαιξε αρχικά το αντιμνημονιακό χαρτί του και πέτυχε έτσι δύο στόχους. Αφενός συγκράτησε σε αξιοπρεπή επίπεδα τον ένα πυλώνα του δικομματισμού (ενόψει της αναμενόμενης μνημονιακής κατάρρευσης του άλλου πυλώνα) και αφετέρου έριξε στο τραπέζι και λίγη ελπίδα, λειτουργώντας σαν αντικραδασμικό μαξιλάρι και περιορίζοντας έτσι τη γενικευμένη συμμετοχή του κόσμου στις αντιμνημονιακές κινητοποιήσεις. Τώρα λοιπόν που φτάσαμε στην ώρα μηδέν, έπρεπε να ολοκληρώσει τη δουλειά και το έκανε επιτυχώς.

    Πέραν αυτών, τροχιοδρομεί και τις εξελίξεις της επόμενης μέρας. Θα βγει πρώτο κόμμα και μαζί με το (Βενιζελικό πλέον) ΠΑΣΟΚ θα μπορέσουν να βγάλουν καμμιά 180αριά βουλευτές και να σχηματίσουν έτσι την κυβέρνηση ΜπέΜπα (Μπενάκη - Μπακατσέλου) για να πάνε τη "βαλίτσα" και λίγο παρακάτω, έτσι ώστε να ολοκληρώσουν και τα υπόλοιπα. Και μάλιστα αυτό σχεδιάζεται να γίνει με πρόσφατη λαϊκή εντολή και χωρίς την ανάγκη να καταφεύγουν στο διορισμό διεθνών τραπεζοϋπαλλήλων για πρωθυπουργούς. Με αυτό τον τρόπο το σύστημα, ανεβάζοντας στην πίστα όλα τα μωρά του, διεκπεραιώνει επιτυχώς τις εντολές τού "ανώτερου σχεδιαστή". Άρα, μη τα ρίχνουμε όλα στον Σαμαρά, ο άνθρωπος απλά έκανε τη δουλειά του και μη την περιφρονείτε, καμμιά δουλειά δεν είναι ντροπή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πιγκουίνε, πάνω που πήγαινα να παρεξηγηθώ, τσουπ, φρέσκος-φρέσκος και απόλυτα ενημερωμένος.
    Πάρε κανένα τηλέφωνο και έλα τη Δευτέρα στην εκδήλωση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολιτικοί νάνοι,θεόρατοι προδότες.
    Η απορία μου είναι μία.
    Τι κέρδισαν,η θα πάρουν ,αν δεν τα πήραν ήδη.
    Γιατί η διάπραξη προδοσίας,μάλλον θα είναι με πληρωμή μετρητοίς,η κάνω λάθος κύριε Στυλιανού.
    ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΑΦΙΤΣΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΌΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βρε βρε σαν τα χιόνια Πιγκουίνε!
    Τι έγινες τόσο καιρό βρε παιδί μου και μας άφησες άσπλαχνα;

    Τέλος πάντων. Να σε δούμε στην εκδήλωση της Δευτέρα και ...συγχωρητέα η απουσία σου.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απίθανο το ΜπέΜπα, μη μου πείτε!
    Και θα βγεί με διαδικασίες "α μπε μπα μπλόν, του κι θε μπλόν, βγαίνω και τα φυλάς..."
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. skal, από ποιούς να παρεξηγηθείς; Έχω χάσει επεισόδια μάλλον γιατί απουσίαζα καιρό από το διαδίκτυο.

    Ελίνα, όπως τό 'πες. Με τα χιόνια εμφανίζονται κι οι πιγκουίνοι. Πέρα απ' την πλάκα τώρα, αναγκαστικά η πρόσβασή μου στο διαδίκτυο δεν θα είναι τόσο πυκνή όσο παλιά για... δημοσιονομικούς λόγους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.