20/2/12

Δίκη ανδρών του ιταλικού πολεμικού ναυτικού στην Ινδία

Οι δυο άνδρες του ιταλικού πολεμικού ναυτικού που συνελήφθησαν χθες, Kυριακή, στην Ινδία κατηγορούμενοι για το θανάσιμο τραυματισμό από πυρά τα οποία προήλθαν από ιταλικό πετρελαιοφόρο δυο ντόπιων ψαράδων τους οποίους εξέλαβαν για πειρατές, αναμένεται να προσαχθούν σήμερα, Δευτέρα, ενώπιον δικαστή, ανακοίνωσε η ινδική αστυνομία.

Οι αρχές του Νέου Δελχί υποστηρίζουν ότι οι δυο ιταλοί φρουροί ασφαλείας που βρίσκονταν στο πετρελαιοφόρο Εnrica Lexie- για να προστατεύσουν την ακεραιότητα του πληρώματος από τυχόν επιθέσεις- άνοιξαν πυρ εναντίον ινδικού αλιευτικού, τραυματίζοντας θανάσιμα τους δυο ψαράδες, ηλικίας 21 και 50 ετών που επέβαιναν σε αυτό. Για την υπόθεση διεξάγεται έρευνα.

Το επεισόδιο αυτό σημειώθηκε 64χλμ από τις ακτές της Κεράλα, στην Ινδία.Η Ιταλία θεωρεί ότι οι δυο άνδρες του πολεμικού ναυτικού χαίρουν ασυλίας καθώς το συμβάν σημειώθηκε σε διεθνή ύδατα.
Το 58.000 τόννων ιταλικό πετρελαιοφόρο το οποίο είναι φορτωμένο με πετρέλαιο, είχε αποπλεύσει από τη Σιγκαπούρη με προορισμό την Αίγυπτο.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
http://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.