21/2/12

Στίγμα :Σαμαράς, ελπίδα για Ελλάδα και Κύπρο

Με τον Κωστάκη Αντωνίου
Αξιόπιστη διεκδικητική φωνή για τα εθνικά δίκαια
Μέσα στο πέλαγος της ανικανότητας των Ελλήνων ηγετών, και της πλήρους παράδοσης των περισσοτέρων στα κελεύσματα των Φράγκων, η μόνη ελπίδα της Ελλάδας παραμένει ο Αντώνης Σαμαράς. Πολιτικός χωρίς σκιές, με εθνική φωνή, με υπεύθυνη και σοβαρή παρουσία, με ξεκάθαρα προγράμματα, αγωνιστής κατά της υποδούλωσης της Ελλάδας σε οποιαδήποτε ξένη κατοχή, είναι ίσως αυτήν τη στιγμή, ο μόνος πολιτικός, στον οποίο ο καθημαγμένος ελληνικός λαός μπορεί να επενδύει σε έξοδο από τα σημερινά δεινά του.

Ο Αντώνης Σαμαράς έχει ξεκάθαρη και διεκδικητική πολιτική στο εθνικό μας πρόβλημα. Το γεγονός και μόνο ότι αφήνει, αυτές τις κρίσιμες ώρες, την Αθήνα, για να έλθει εδώ και να διαβουλευθεί με την κυπριακή πολιτική ηγεσία, καταδεικνύει το μεγάλο ενδιαφέρον του για την Κύπρο, το εθνικό της πρόβλημα και όσα απασχολούν τον κυπριακό Ελληνισμό. Αντίθετος σε κάθε μορφής ενδοτική πολιτική στο εθνικό θέμα, ο Αντώνης Σαμαράς τάχθηκε κατά του σχεδίου Ανάν και καθώς όλα δείχνουν ότι θα είναι ο αυριανός Πρωθυπουργός της Ελλάδας, η Κύπρος και ο νέος Πρόεδρος εδώ θα έχουν στο πλευρό τους έναν συνεπή και σταθερό υποστηρικτή της διεκδικητικής πολιτικής, έναντι της Τουρκίας.

Η φιλοσοφία αυτής της εφημερίδας και των αρθρογράφων της, συνάδει πλήρως με τη φιλοσοφία του Αντώνη Σαμαρά. Είναι ενδεικτικά όσα δήλωσε στη συνέντευξή του στην "Κυριακάτικη Σημερινή". Αφού τάχθηκε υπέρ της εξεύρεσης "δημοκρατικής, ευρωπαϊκής και λειτουργικής λύσης", ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε και τα εξής σημαντικά: "Μια συμφωνία που δεν θα έχει τα στοιχεία αυτά, εκτός από άδικη, θα είναι και μη βιώσιμη. Και, σε τελική ανάλυση, δεν θα είναι ούτε λύση. Θα είναι απαρχή νέων προβλημάτων. Αν, λοιπόν, κάποιοι βιάζονται να καταργήσουν την Κυπριακή Δημοκρατία, κάνουν λάθος. Και θα πρέπει να το καταλάβουν τώρα."

Αυτό είναι που φωνάζουν εδώ και χρόνια αυτή η εφημερίδα και οι αρθρογράφοι της. Μόλις το περασμένο Σάββατο, από τη στήλη αυτή, τονίζαμε σε άρθρο μας ότι κάτω από τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται στην περιοχή μας, θα αποτελούσε αυτοκτονία για τον κυπριακό Ελληνισμό, αν οι ηγέτες του προχωρούσαν σε διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, και "αντάλλασσαν" αυτήν τη διάλυση, με ένα διζωνικό κράτος, στο οποίο η Τουρκία θ' αποτελούσε αφέντη στον βορρά και συνεταίρο στον νότο. Η διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενός προπυργίου της περιοχής κατά των τουρκικών επεκτατικών σχεδίων, θα πρόσφερε στην Τουρκία την ευκαιρία να καταστήσει το νησί μας εφαλτήριο κατά των γειτονικών χωρών, περιλαμβανομένων της Ελλάδας και του Ισραήλ.

Η θέση Σαμαρά έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη φιλοσοφία του Προέδρου Χριστόφια, ο οποίος βιάζεται να προχωρήσει σε μια αντιδημοκρατική, άδικη και θνησιγενή συμφωνία, που θ' αποτελέσει απαρχή δεινών για τον κυπριακό Ελληνισμό και για άλλους λαούς της περιοχής. Η φιλοσοφία Χριστόφια ότι αν δεν υπάρξει λύση σήμερα και η Κυπριακή Δημοκρατία δεν δώσει τη θέση της σε ένα Ομόσπονδο Κράτος, η Κύπρος θα τουρκοποιηθεί, είναι λανθασμένη και επικίνδυνη.

Η τουρκοποίηση της Κύπρου θα επέλθει είτε με επιστροφή του σχεδίου Ανάν ή παραπλήσιου σχεδίου είτε με τις προτάσεις που υπέβαλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Αναμένουμε ότι η ανάληψη της εξουσίας στην Ελλάδα από τον Αντώνη Σαμαρά, θα υποχρεώσει και την κυπριακή ηγεσία, και κυρίως τα δύο μεγάλα κόμματα, σε αλλαγή στρατηγικής και φιλοσοφίας.
Η Κυπριακή Δημοκρατία πρέπει να επιβιώσει και να συνεχίσει ως έχει, ως προπύργιο κατά του τουρκικού ιμπεριαλισμού.
http://www.sigmalive.com/

1 σχόλιο:

  1. Σαμαράς; ελπίδα;...φτάνει πια με τα ανέκδοτα...δεν αντέχω άλλο. Τόσο γέλιο πια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.