21/2/12

Φ. Κρανιδιώτης: Η απειλή της ελληνικής χρεοκοπίας είναι χάρτινη

« Πράγματι, ήμουν, ως νέος, ένας ακτιβιστής της Δεξιάς. Και εκείνες οι εποχές είχαν φασαρίες και σε μερικές από εκείνες τις φασαρίες έχω συμμετάσχει» Η δημόσια αυτοκριτική είναι ίδιον της Αριστεράς. Εμείς τις αυτοκριτικές μας, οι δεξιοί, τις κάνουμε ή με τον εξομολόγο ή με τον εαυτό μας», είπε ο Μάκης Βορίδης
Την πεποίθηση ότι η απειλή της ελληνικής χρεοκοπίας είναι χάρτινη, εξέφρασε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ, Φαήλος Κρανιδιώτης, εκτιμώντας ότι οι εταίροι μας δεν θα τολμούσαν να πυροδοτήσουν την εκρηκτική ύλη της χρεοκοπίας. Ερωτηθείς σχετικά, επισήμανε ότι η ΝΔ χρειάζεται πανστρατιά, σημειώνοντας ότι ένα κομμάτι αυτής είναι και η προσχώρηση των κ. Βορίδη και Γεωργιάδη στο κόμμα. Επανέλαβε την άποψη που είχε διατυπώσει πριν από ένα χρόνο ότι ο ΛΑ.Ο.Σ θα διαλυθεί ή θα αυτοδιαλυθεί, ενώ κατέθεσε την άποψη ότι με την εκλογή του Αντώνη Σαμαρά δεν χρειάζεται πλέον η ευρύτερη παράταξη ένα κόμμα διαμαρτυρίας.


Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

Φ. ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗΣ: «Θεωρούσα και θεωρώ ότι το πιθανότερο είναι ότι η απειλή είναι χάρτινη, ότι δεν θα τολμούσαν να πυροδοτήσουν την εκρηκτική ύλη της ελληνικής χρεοκοπίας. Θα έπαιρνα προσωπικά το ρίσκο και θα δεχόμουν και τις όποιες συνέπειες μιας τέτοιας απόφασης, αν τελικά η απειλή ήταν πραγματική, αν αυτό το 10, 20, 30% πραγματικά να υπήρχε ο κίνδυνος να μας πετάξουν έξω, όχι θεσμικά, γιατί θεσμικά δεν μπορούν, αλλά πραγματικά μπορούν αν χρεοκοπήσουμε να αναγκαστείς να φύγεις, εγώ θα το δεχόμουν να ζήσω όπως ζούσαμε το 1970, για αυτό όμως θα πρέπει να ρωτηθεί η πλειοψηφία των Ελλήνων που έσπευδαν το βράδυ της Κυριακής πριν από την ψηφοφορία με την υποψία του «όχι» να αδειάσουν τις αυτόματες ταμειακές μηχανές. Και αναρωτιέμαι τι θα γινόταν τη Δευτέρα το πρωί, αν είχε πει «όχι» ο Αντώνης Σαμαράς και δεχόμαστε πιο έντονα τις απειλές και τους εκβιασμούς.»

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Κατά τη γνώμη σας θα χρειαστεί πανστρατιά η ΝΔ;»

Φ. ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗΣ: «Πανστρατιά σίγουρα χρειάζεται, αλλά φαντάζομαι ότι αυτό θα γίνει με κάποιους όρους και κάποιες αρχές.»

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Η πανστρατιά ξεκίνησε με τον κο Βορίδη και τον κο Γεωργιάδη;»

Φ. ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗΣ: «Βεβαίως ένα κομμάτι είναι και αυτό. Το έλεγα από πέρυσι ότι το ΛΑ.Ο.Σ θα διαλυθεί ή θα αυτοδιαλυθεί και ότι όποια στελέχη αξίζουν θα απορροφηθούν από τη ΝΔ, διότι με την εκλογή του Αντώνη Σαμαρά δεν χρειάζεται πλέον η ευρύτερη παράταξη ένα κόμμα διαμαρτυρίας.»
http://www.ert.gr

17 σχόλια:

  1. Προ λίγων ημερών και το κόμμα της ΝΔ και ο αρχηγός του επέλεξαν να φέρουν το ανεξίτηλο στίγμα της Εθνικής Προδοσίας. Γιαυτό και είναι τελειωμένη ιστορία, ό,τι και να λέει ο Φαήλος.
    Τελικά αποδείχθηκε ότι η ΝΔ δεν είναι παρά το alter ego του ΠΑΣΟΚ. Γιαυτό και θα το ακολουθήσει στον βόθρο της Ιστορίας.

    Κρίμα στο παληκάρι, είχα ελπίδες για αυτόν ότι θα ήταν Έλληνας. Προς το παρόν όμως φαίνεται ότι επιλέγει να είναι μέρος του προβλήματος, και όχι μέρος της λύσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν μας παρατας ρε Φαηλο. Αυτα να τα πεις στον κωλοτουμπα τον αρχηγό σου, τον ... αντιμνημονιακό . Ενταξει?? Βαρεθηκαμε τους "εθνικοφρονες".

    ΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φάηλε, δεν σε ήξερα ποιός είσαι παλιότερα όμως σε γνώρισα από άρθρα σου στην εφημερίδα (Νέα)δημοκρατία και μου άρεσες. Προφανώς επέλεξες να παραμείνεις στο θνήσκον σύστημα και να πάς με τον αρχηγό σου την προπροηγούμενη Κυριακή. Κάπου εκεί οι δρόμοι μας χώρισαν. Προφανώς έπαιζες τον ρόλο του λαγού τόσο καιρό, όπως κάποτε λέγατε για τον Καρατζαφέρη στο κόμμα σου. Αλλά την ώρα της ψήφου αναγκαστικά αποκαλύφθηκες. Εδώ δίνουν 130δις στην Ελλάδα(για τους δανειστές) δεν θα δώσουν μερικά εκατοντάδες χιλιάρικα στους βουλευτές για να ταχθούν υπερ μνημονίων; Και όσοι τάχθηκαν κατά, για ξεκάρφωμα το κάνουν και για να καταλαγιάζει ο κόσμος, αρκεί να υπάρχουν 151 που ψηφίζουν ΝΑΙ. ΠΡΟΔΟΤΗΣ είσαι ρε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ...καλή ιδέα απο το infognomon να δίνει λόγο και χώρο σε κομματικά φερέφωνα αλλά φτάνει πια με τα ανέκδοτα...δεν αντέχω άλλο. Τόσο γέλιο πια!

    Ένα καιρό είχαμε τον καραγκιόζη τώρα τον κρανιδιωτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η κρίση που μας απασχολεί απο το 2008 ξεκίνησε απο τραπεζική,μετατράπηκε σε κρίση χρέους-δανεισμού κρατών και εδώ και καιρό έχει αρχίσει ήδη να μετατρέπεται σε πολιτική κρίση.

    Και πάλι όμως,ο πιο αδύναμος κρίκος είναι η Ελλάδα,αντικειμενικά.

    Το επόμενο διάστημα η πολιτική κρίση στην Ελλάδα θα γίνει ανεξέλεγκτη,και αυτό δεν μπορεί πλέον να αμφισβητηθεί.

    Επίσης,είναι πολλοί οι εγχώριοι που άρχισαν ήδη να παραδέχονται ότι το πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να αντέξει.

    Με απογοήτευση βλέπω,για άλλη μια φορά,τα επιτελεία των κομμάτων να αδυνατούν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση,και έχουν αρχίσει ήδη κινήσεις που μόνο πανικό και τρικυμία εν κρανίω δείχνουν.

    Παραδεχτείτε απο τώρα ότι δεν μπορείτε να διαχειριστείτε την κατάσταση και προχωρείστε το δυνατόν συντομότερα σε αλλαγή του μοντέλου διακυβέρνησης της χώρας.

    Μην κάνετε για άλλη μια φορά το λάθος να υποτιμήσετε την κρίση.

    Όσο για κάτι σχέδια που ακούω και διαβάζω για ΠΑΣΟΚ-ΝΔ,ελπίζω να είναι απλά ένα αστείο,ένα καλαμπούρι,γιατί σε άλλη περίπτωση θα πρόκειται για επιβεβαίωση των όσων αναφέρω παραπάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλύτερα να επικεντρωθεί η κριτική στο σημείο που λέγει

    "διότι με την εκλογή του Αντώνη Σαμαρά δεν χρειάζεται πλέον η ευρύτερη παράταξη ένα κόμμα διαμαρτυρίας"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η επόμενη Βουλή ,πρέπει ναναι συντακτική .
    Τ ο υπάρχων Σύνταγμα ,αποδεικνύεται ανεπαρκές .
    Δεν στέκει ,εν μία νυκτί, να διαγράφονται 45 (νομίζω) Βουλευτές εκατέρωθεν ,επείδη ψήφισαν κατά συνείδηση ..!
    Αυτό το σύστημα ΔΕΝ είναι Δημοκρατία κι αυτό πια 'βγάζει μάτι' .
    αυτό είναι Μοναρχία (ή έστω διαρχία) των αρχηγών του από δω & του από κει κόμματος .
    Ας το παραδεχτούμε τουλάχιστον ,να μην (αυτό)-κοροιδευόμαστε !
    Χτες, οι F T , έχουν ένα σχετικό (με το έλλειμα Δημοκρτίας στον τόπο) άρθρο :
    http://news247.gr/health/epistimi/ft_h_ellada_prepei_na_xreokophsei_ean_thelei_dhmokratia.1659089.html?utm_source=news_art&utm_medium=newsworthy&utm_campaign=news247Widget

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. «Θεωρούσα και θεωρώ ότι το πιθανότερο είναι ότι η απειλή είναι χάρτινη, ότι δεν θα τολμούσαν να πυροδοτήσουν την εκρηκτική ύλη της ελληνικής χρεοκοπίας

    Εγκρίνω, επαυξάνω και συμπληρώνω: "και άρα δεν θα έβγαινα σε καμμία περίπτωση να φωνάζω μελοδραματικά ότι δεν αντέχω να δω την πατρίδα μου με άδεια ράφια"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η μόνη διαφορά Ακρίτα του ΠΑΣΟΚ απο τη ΝΔ είναι ότι το ΠΑΣΟΚ διατηρεί το μαξιλάρι(ΔΗΜΑΡ) ενώ η ΝΔ επέλεξε να αδειάσει πρόωρα τις ''οικονομίες'' που είχε στο μαξιλάρι.

    Όπως και να έχει,η εφηβική συνήθεια πάει σύννεφο,και δυστυχώς δεν αντιλαμβάνονται ότι η κατάσταση έχει αλλάξει δραματικά.

    Νομίζουν οι ανόητοι ότι μπορούν ακόμη να διατηρούν τον έλεγχο με τερτίπια.

    Απο μπούρδες χόρτασε ο κόσμος,και όπως σωστά είπε και ο Μαρκεζίνης,0+0=0

    Θα αποδειχτούν για άλλη μια φορά μοιραίοι;

    Παριστάνουν τους φωστήρες τη στιγμή που έχουν χάσει τον έλεγχο.

    Μοιάζουν με τον άντρα που χρεωκόπησε την οικογένεια,τρώγοντας τα χρήματα του οικογενειακού προϋπολογισμού με ρουσλάνες,και μόλις αντιλαμβάνεται η σύζυγος ότι υπάρχει πρόβλημα,την καθησυχάζει λέγοντας το αμίμητο:μην ανησυχείς αγάπη μου,τα έχω όλα υπό έλεγχο,μέχρι που κάποια μέρα έρχεται το κατασχετήριο της τράπεζας για το σπίτι και ο σύζυγος έχει πάει για..... τσιγάρα!

    Δεν είναι άξιοι εμπιστοσύνης,ούτε το σύστημα που επέτρεψε στους φελλούς να αναρριχηθούν στην εξουσία.

    Να διαλυθούν όλα τα κόμματα και να περάσουν οι σημαντικότερες εξουσίες (ΥΠΕΞ,ΥΠΕΘΑ,ΥΠΟΙΚ) στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που θα εκλέξει ο λαός απευθείας.Αυτός ακολούθως να διορίσει Πρωθυπουργό ο οποίος θα σχηματίσει κυβέρνηση.Όλοι οι βουλευτές ανεξάρτητοι.

    Θα ενισχυθεί σημαντικά το πολιτικό σύστημα της χώρας αν πάρουμε την απόφαση να διαλύσουμε τα μαγαζάκια.

    Διαφωνεί κανένας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Έτσι είναι Πιγκουίνε. Αρκεί να δούμε που στηρίζετε τόσο καιρό το πολιτικό σύστημα και η κυβέρνηση που διόρισαν,για να καταλάβουμε περί τίνος πρόκειται.

    1-Προπαγάνδα,διασπορά τρόμου,ελεγχόμενα και διαπλεκόμενα ΜΜΕ.

    2-Τεράστια ανάγκη αστυνομικών δυνάμεων,χρήση βίας και τους γνωστούς παρακρατικούς.

    3-Ωμοί εκβιασμοί,πολιτικών και κομμάτων,ξεκινώντας απο εξωτερικούς παράγοντες οι οποίοι με τη σειρά τους μεταφέρουν τους εκβιασμούς στο εσωτερικό.

    4-Κομματική πειθαρχία,όσοι διαφωνούν διαγράφονται και λοιδορούνται.

    5-Επιστράτευση σκελετών-φαντασμάτων απο τη ντουλάπα,μέχρι και τον κομουνιστικό κίνδυνο επιστράτευσαν μέσα στην απελπισία τους.

    6-Παραπολιτικά τερτίπια,κωλοτούμπες,πολιτικές πιρουέτες,άφθονο ψέμα και υποκρισία,και φυσικά κομματική πόλωση.

    Υπάρχουν και άλλα,αλλά νομίζω ότι αυτά είναι αρκετά για να επιβεβαιώσουν ότι έχουμε ένα φασιστικό καθεστώς που κυβερνά τον τόπο.

    ΥΓ
    Αν κάνουν το μοιραίο λάθος,και πάνε έτσι σε εκλογές,δίχως να έχουν αλλάξει το μοντέλο διακυβέρνησης της χώρας,θα ζήσουμε στιγμές απείρου κάλους. Θριματισμένοι σκελετοί κομμάτων ΔΕΝ μπορούν να αναλάβουν τη διακυβέρνηση του τόπου.Φαύλοι μέχρι το τέλος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τώρα που ο Βορίδης δεν χρειάζεται το τσεκούρι αφού έχει υπουργική καρέκλα, να το πάρετε να ξεθάψετε τον Κολοκοτρώνη και τον Μακρυγιάννη να τους εξηγήσετε πως θα περάσετε την εξυπηρέτηση του χρέους στο Ελληνικό Σύνταγμα, και πως τα χρήματα αυτά θα μας το δανείσουν οι Φίλιες Χώρες που θα το πάρουν από την ΕΚΤ. Με χρήματα από τα Ελληνικά Ομόλογα που αγόρασαν στο 30% της ονομαστικής τους αξίας.
    ΕΘΝΙΚΟ-ΦΟΝΕΣ είστε. Είναι πολλά τα λεφτά και δεν μιλάμε για τριάκοντα ψωροαργύρια εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Χρήστο, τό 'χουν έτοιμο το σκηνικό. Συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου (κυβέρνηση ΜπέΜπα) για να πάει ο γκρουμ τη βαλίτσα λίγο παρακάτω. Βέβαια, ξέρουν (και το ξέρουμε) ότι κι εκείνη η κυβέρνηση είναι καμμένη από χέρι και δε θα φτουρήσει για πολύ. Γι αυτό καλό είναι να είμαστε ψιλιασμένοι για να δούμε τους επόμενους εθνάρχες/εθνοσωτήρες που θα μάς πλασάρουν (προφανώς εκκολάπτονται κάτω απ' τις λάμπες τού συστήματος με πυρετώδεις ρυθμούς)...

    Georgia, τσεκουροντιντήδες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΣ
    Ναί στη STASILAND, που ξέρουν από λάμπες και βαλίτσες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Χρήστο δεν μίλησα για διαφορές. Προσπαθώ καιρό τώρα να πώ πως οι κομματικοί σχηματισμοί έχουν ταυτιστεί με τα πρόσωπα των αρχηγών και πως μόνο κόμματα αρχών δεν είναι

    Το μεγαλύτερο ολίσθημα Σαμαρά ήταν το Ζάπειο 2 και τούτο γιατί αποδείχθηκε ότι με πρόσωπα που έχουν φθαρεί δεν μπορεί να γίνει ανανέωση ένα το κρατουμενο και ενα δεύτερο οτι κάθε πρόγραμμα που ανακοινωνεται δεν μπορεί να αποτελεί προιόν μάζωξης κάποιων τεχνοκρατών αλλα θα πρέπει οι δομικές αλλαγές να έχουν αποτελέσει προιόν ευρυτερης κοινωνικής συναίνεσης και να έχει πειστεί η κοινωνία για αυτές

    Ρηξεις δεν γίνονται με ανακυκλώσιμα υλικά και όταν δεν προχωράς σε ρήξεις στην καλύτερη περίπτωση διαχειρίζεσαι λίγο καλύτερα την υφισταμενη κατασταση

    Ο Εγκλωβισμός σε πρόσωπα αποτελούσε και αποτελεί δυστυχώς καρκίνωμα για την δημοκρατία και για την Ελληνική κοινωνία όταν αυτά δεν εκφράζουν ευρυτερες κοινωνικές συναινεσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πιγκουίνε,κράτα κάπου στην άκρη του μυαλού σου ότι μπορεί και να μην έχουν τον έλεγχο της κατάστασης.

    Όπως γράφω παραπάνω,πιστεύω ότι το επόμενο στάδιο της κρίσης θα είναι πολιτικό.

    Η κρίση ξεκίνησε απο τραπεζική,μετατράπηκε σε κρίση χρέους κρατών,και έχει ήδη αρχίσει να μετατρέπεται σε πολιτική,τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.

    Η μεγάλη διαφορά στην πολιτική κρίση είναι ότι στην περίπτωση αυτή κανείς δεν μπορεί να σου καλύψει το έλειμα,το πολιτικό.

    Πρέπει να παρακολουθούμε την εξέλιξη της μετάλαξης της κρίσης,και αυτό μέχρι τώρα δεν συμβαίνει.

    Η πολιτική απαξιώνεται στο μεγαλύτερο μέρος του δυτικού κόσμου,και αυτό ανοίγει επικίνδυνους δρόμους.

    Η οικονομική κρίση χτύπησε τον αδύναμο κρίκο Ελλάδα,το ίδιο θα συμβεί και με την πολιτική κρίση που έχει ξεσπάσει ήδη,απλά είναι στην αρχή της και για διάφορους λόγους δεν την έχουμε αντιληφθεί ή την έχουμε υποτιμήσει.

    Μην είσαι τόσο σίγουρος λοιπόν ότι διατηρούν τον έλεγχο της κατάστασης,μέσω εκκόλαψης νέων ηγετών.Αρκεί να ρίξεις μια ματιά στη φθορά του Σαμαρά μέσα σε λίγες ημέρες.

    Η μεγαλύτερη πρόκληση για την Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι το ενδεχόμενο της ακυβερνησίας,ειδικά μετά απο εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ακρίτα,έχω γίνει κουραστικός με το να γράφω συνεχώς ότι πηγή όλων σχεδόν των κακών του τόπου είναι ο κομματισμός.

    Ψευτοιδεολογίες πουλάνε Ακρίτα,που πρώτοι οι ίδιοι δεν πιστεύουν.

    Οι κομματάρχες ήταν είναι και θα είναι απαραίτητοι στα κόμματα.

    Αυτές οι πληγές πρέπει να κλείσουν,τα κόμματα έχουν καταντήσει αιρέσεις και τίποτα περισότερο.

    Το μεγαλύτερο λάθος του Σαμαρά λοιπόν,κατά τη γνώμη μου,ήταν ότι δεν κατάφερε να κατανοήσει τα νέα δεδομένα που προκύπτουν εκ των πραγμάτων.

    Δεν στάθηκαν ικανοί να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα απο τη ρίζα του,και άβουλοι όπως είναι,επιχειρούν μπαλώματα.

    Το ξαναλέω λοιπόν,το παρόν πολιτικό σύστημα και το υπάρχον μοντέλο διακυβέρνησης,δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να χειριστούν την κατάσταση και να δώσουν λύσεις.

    Είναι εξαιρετικά αδύναμοι,επομένως δύο πράγματα μπορεί να συμβούν,είτε θα κατανοήσουν ότι το βάρος των εξελίξεων θα τους συντρίψει και θα οδηγηθούμε σε ακυβερνησία,είτε θα προχωρήσουν στη μεγαλύτερη μεταρύθμιση που έγινε ποτέ στην Ελλάδα,αλλάζοντας το μοντέλο διακυβέρνησης της χώρας,στο οποίο φυσικά δεν θα έχουν καμία θέση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εγώ πιστεύω ότι η κρίση αυτή, θα φάει τουλάχιστον 2-3 κυβερνήσεις, που δεν θα είναι μονοκομματικές, γιατί κανένα κόμμα δεν συγκεντρώνει αυτοδυναμία.
    Αρα και το Μπέμπα (Πιγκουίνος), στην ίδια ρότα κατευθύνεται.
    Με αυτά τα δεδομένα, καλό θα είναι να προσέξουν τα υγιή στοιχεία που ενδιαφέρονται για τα κοινά, να μη σπαταληθούν άδικα.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.