14/2/12

Iταλία: Δίκη για τη "σφαγή της Κεφαλλονιάς"

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, η εισαγγελία της Ρώμης, ετοιμάζεται να ζητήσει την παραπομπή σε δίκη γερμανού στρατιωτικού που φέρεται να ενέχεται στην σφαγή Ιταλών στρατιών στην Κεφαλλονιά, το 1943.Υπενθυμίζεται ότι οι γερμανικές δυνάμεις, τον Σεπτέμβριο του 1943, εκτέλεσαν περίπου εννέα χιλιάδες ιταλούς στρατιώτες και τετρακόσιους δεκαπέντε αξιωματικούς που βρίσκονταν στο νησί αυτό του Ιονίου.


Επρόκειτο για καραμπινιέρους, μέλη της
μεραρχίας 'Ακουϊ και αστυνομικούς. Μετά την συνθηκολόγηση με τους συμμάχους, είχαν αρνηθεί να παραδώσουν τα όπλα στις γερμανικές δυνάμεις κατοχής στην Κεφαλλονιά.

Η εισαγγελία της Ρώμης, από το 2009, έχει ανοίξει νέα έρευνα για την απόδοση δικαιοσύνης, εξετάζοντας την θέση γερμανών αξιωματικών που βρίσκονται ακόμη εν ζωή.


Η εφημερίδα «
Κορριέρε Ντέλλα Σέρα», δεν αναφέρει το όνομα του γερμανού πρώην στρατιωτικού που πρόκειται να λάβει κλήση σε απολογία, αλλά αποκαλύπτει ότι είναι πολύ πιθανό να κατηγορηθεί για την εκτέλεση εβδομήντα τριών αξιωματικών. Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο τέλος, ο εν λόγω αξιωματικός της Βέρμαχτ θα πρέπει να απολογηθεί για σφαγή εκ προμελέτης, με βασανιστήρια και σκαιότητα σε βάρος των θυμάτων.
http://www.nooz.gr

3 σχόλια:

  1. Και γιατί μετά από τόσα χρόνια; Ρεβάνς για την Χάγη; :)

    Μετά από 70 χρόνια, πόσων ετών θα είναι τώρα ο Γερμανός; Σχεδόν συνομήλικός μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ Nativist Με την καταρευση των Ναζι το 1945 αρκετα εγγραφα που αφορουσαν την δραη των μοναδων τους βρεθηκαν στην Ανατολικη Γερμανια και δεν ηταν διαθσειμο λογω ψυχρου Πολεμου π.χ. τα παρκτικσ των συσκεψεων του Χιτλερ με τους επιτελεις του επι Μαυτικων θεματων (βλεπε "Fuhrer's Naval Conferences") Η τωρινη ηλικα του δραστη δεν παιζει ρολο καθως oπως ειχα διαβασει καποτε "τετοιoυ ειδους κακουργηματα θα "ζουν" ενω οι δημιουργοι τους θα εχουν πεθανει" (Επιπλεον η σφαγη στην Κεφαλονια ειναι θεμα το οποιο "καιει' τους Ιταλους για σειρα ετων.)Εξαλλου απο οσο γνωριζω τα εγκληματα πολεμου και τα εγκληματα κατα της ανθρωποτητας δεν παραγραφοντια και ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να παραγραφονταιπ.χ. η περιπτωση ενοπς Ουκρανου φρουρου σε στρατοπεδο συγκεντρωσης ο οποιος καταδικαστηκε ενω ηταν 89 χρονων αν θυμαμαι καλα.Διαφορετικα θα ηταν σαν να να λεγσμε οτι κσποιος μπορει να σκοτωσει οποιον θελει αρκει να καταφερει να κρυφτει για καμια πενννταρια χρονια και μετα να δηωνει οτι δεν ειναι πλεον σε θεση να παρακολουθησει την δικαστικη διαδικασια (το θυμα του δεν θα μπορει ετσι και αλλιως)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καταλαβαίνω τα της αργοπορίας.

    Τα εγκλήματα πολέμου και κατά της ανθρωπότητος δεν παραγράφονται από το 1970, μόνο σε κράτη που έχουν προσυπογράψει την σχτική συνθήκη του ΟΗΕ(*) (51 μέχρι το 2007).

    Δες εδώ κι εδώ.

    (*) Convention on the Non-Applicability of Statutory Limitations to War Crimes and Crimes Against Humanity.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.