21/2/12

Internet τέλος εν όψει εκλογών στο Ιράν!


Οι κοινοβουλευτικές εκλογές στο Ιράν διεξάγονται στα τέλη της επόμενης εβδομάδας και όπως είναι λογικό τα πάντα κινούνται στον αστερισμό των πολιτικών εξελίξεων. Εντελώς συμπτωματικά, τις τελευταίες ημέρες παρατηρήθηκαν σοβαρά προβλήματα στη διαδικτυακή επικοινωνία.

Την προηγούμενη βδομάδα ήταν πολύ δύσκολη -έως αδύνατη- η πρόσβαση στο Gmail, το YouTube και άλλες δημοφιλείς υπηρεσίες με εκατομμύρια επισκέπτες. Αυτή τη βδομάδα ήταν η σειρά των virtual private networks (VPN) να τεθούν εκτός λειτουργίας. Στην περίπτωση του Ιράν, οι πολίτες συνδέονται στο Internet μέσω VPN προκειμένου να παρακάμψουν τα φίλτρα που έχουν ενσωματώσει οι αρχές για τον έλεγχο του περιεχομένου. Όλες οι διευθύνσεις ασφαλούς σύνδεσης (https) είναι μέχρι νεοτέρας εκτός λειτουργίας.


Με τον τρόπο αυτό, οι αρχές επιχειρούν να φιμώσουν την αντιπολίτευση, η οποία έδωσε δυναμικό "παρών" στις ταραχές του 2009. Είναι δεδομένο ότι τα "προβλήματα" θα συνεχίσουν να ταλαιπωρούν τους Πέρσες χρήστες του Internet μέχρι τις εκλογές. Μένει να δούμε αν η κατάσταση θα βελτιωθεί μετά τις κάλπες.

Πηγή: gizmodo

PC Magazine

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.