16/2/12

Αναβάλλεται η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για το PSI

Οξύτατη αντίδραση Τσίπρα ο οποίος μιλά για «αντιπαροχή» στον Σόϊμπλε
Λάμπρος Σταυρόπουλος 
Την προσεχή Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου, θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής η πρόταση του ΠαΣοΚ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα στατιστικά στοιχεία του 2009. Αυτό αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής παρά τις αντιδράσεις όλων των άλλων κομμάτων. Παράλληλα, μετά από αίτημα του πρωθυπουργού κ. Λ. Παπαδήμου λόγω της κρισιμότητας της διαδικασίας του PSI, αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για αύριο Παρασκευή, προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, την οποία είχε ζητήσει ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρας σχετικά με το νέο μνημόνιο και το PSI. Με την αναβολή συμφώνησαν ΠαΣοΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ διαφώνησαν.
Βολές Τσίπρα
Η αναβολή της συζήτησης (ο κ. Παπαδήμος ζήτησε να μετατεθεί μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup της προσεχούς Δευτέρας) θεωρήθηκε «εύλογη» από τα κόμματα πλην της Αριστεράς. Σε δηλώσεις του κ. Τσίπρας επισημαίνει ότι «ο Πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί, που την Κυριακή το βράδυ έβαλαν υποθήκη το μέλλον του ελληνικού λαού στο όνομα της στήριξης της χώρας, τρεις μέρες μετά κρύβονται, φυγομαχούν και διεκδικούν να διαπραγματεύονται πίσω από τις πλάτες του ελληνικού λαού». Και χαρακτηρίζει «πρωτοφανή» την απόφαση να ακυρώσουν την προγραμματισμένη προ ημερησίας συζήτηση, κάτι, που όπως υποστηρίζει «συνιστά ξεκάθαρη προσβολή της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας».
«Μετά την αποδοχή των εκφοβισμών, των προσβολών και των απαιτήσεων να μπει στο γύψο η λαϊκή βούληση και η δημοκρατία στην Ελλάδα, ας κλείσουν και το κοινοβούλιο μέχρι να αποφασίσει ο κ. Σόιμπλε για το μέλλον του ελληνικού λαού», τονίζει ο κ. Τσίπρας, καλώντας τους πολιτικούς αρχηγούς «να μην δώσουν αντιπαροχή στον κ. Σόιμπλε την  ήδη τραυματισμένη δημοκρατία».
«Με αυτήν τη λογική, όταν συμφωνούν τα τρία κόμματα, δεν θα γίνονται ποτέ οι συζητήσεις», σχολίασε αργότερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ κ. Σπ. Χαλβατζής, τονίζοντας ότι «η θέση μας ήταν ξεκάθαρη» κατά της αναβολής της.

Αντιδράσεις της ΝΔ
Η ΝΔ αντέδρασε έντονα δια του γραμματέα της Κ.Ο. του κόμματος κ. Κ. Τασούλα, όσον αφορά την πρόταση του ΠαΣοΚ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την ΕΛΣΤΑΤ, επισημαίνοντας ότι είναι «προσχηματική» και ότι αποτελεί προφανή προσπάθεια «να λάβει το ΠαΣοΚ συγχωροχάρτι». Επιπλέον, τονίστηκε ότι στην παρούσα εξαιρετικά δυσμενή φάση, δεν μπορούμε να δίνουμε διεθνώς αφορμές για να βάλλεται περαιτέρω η εικόνα της χώρας. Παράλληλα, ο κ. Τασούλας είπε ότι αυτοί που υπέγραφαν το σχετικό αίτημα του ΠαΣοΚ «δεν αποτελούν πλέον την Κ.Ο. του κόμματος», μετά και τις διαγραφές που έγιναν.
BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.