15/2/12

Το κουρδικό κανάλι Roj TV χάνει την αγωγή του κατά της Eutelsat

Ο δικαστής του δικαστηρίου του Παρισιού απέρριψε την Παρασκευή την αγωγή του κουρδικού τηλεοπτικού καναλιού Roj TV, το οποίο απαιτούσε  60.000 ευρώ από το Ευρωπαϊκό δορυφορικό φορέα μετάδοσης Eutelsat Communications για το γεγονός ότι είχε αναστείλει τη μετάδοση του.

Στις 10 Ιανουαρίου, η Δανία είχε καταδικάσει τον σταθμό Roj TV για «υποστήριξη σε τρομοκρατική οργάνωση», δεδομένων των δεσμών που διατηρεί με το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (ΡΚΚ). Το κουρδικό κανάλι έκανε έφεση.

Η Eutelsat είχε εκδώσει μια ανακοίνωση αναγγέλλοντας  την απόφασή της «να αναστείλει την παρουσία του τηλεοπτικού σταθμού Roj στους δορυφόρους της για να μην θεωρηθεί συνεργός μιας τρομοκρατικής δραστηριότητας».

Η Eutelsat είχε ζητήσει επίσης «στους διανομείς που μεταδίδουν το Roj TV μέσω μισθωμένων χωρητικοτήτων στους δορυφόρους της να αναστείλουν τη αναμετάδοση αυτού του καναλιού».

Μετά την απόφαση αυτή, το τηλεοπτικό σταθμό Roj μήνυσε την Eutelsat, που εδρεύει στο Παρίσι, ενώπιον του δικαστή. Κατάγγελλε την λογοκρισία και την παραβίαση της ελευθερίας της έκφρασης.

Στην ετυμηγορία του, ο δικαστής παρατήρησε ότι η ισχυριζόμενη βλάβη, ήτοι η αδυναμία μετάδοσης, «δεν υφίσταται» αφού η μετάδοση των τηλεοπτικών εκπομπών του σταθμού Roj «επαναλειτουργεί μέσω των υπηρεσιών άλλου χειριστή δορυφορικών αναμεταδόσεων, της Intelsat».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.