25/2/12

Οι Ελβετοί «πάγωσαν» τρεις λογαριασμούς του Λ. Λαυρεντιάδη Σύμφωνα με τη γερμανική Sueddeutsche Zeitung

Οι ελβετικές αρχές «πάγωσαν» τρεις τραπεζικούς λογαριασμού του Έλληνα επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, πρώην επικεφαλής της τράπεζας Proton, κατόπιν αιτήματος της ελληνικής Δικαιοσύνης, γράφει σήμερα η γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung.
Μετά από αίτημα δικαστικής συνδρομής της εισαγγελίας της Αθήνας, δεσμεύτηκαν 158 εκατ. ευρώ που ήταν κατατεθειμένα σε τρεις λογαριασμούς που είχε ανοίξει ένας διαχειριστής κεφαλαίων για λογαριασμό του κ. Λαυρεντιάδη, γράφει η εφημερίδα.

Ερωτηθείσα σχετικά με το «πάγωμα» των κεφαλαίων, μια εκπρόσωπος του ομοσπονδιακού υπουργείου Δικαιοσύνης και της αστυνομίας της Ελβετίας, η Ίνγκριντ Ρίσερ, είπε ότι «είναι αρχή μας να μην σχολιάζουμε κανένα προσωρινό μέτρο το οποίο λαμβάνεται στο πλαίσιο οποιασδήποτε ποινικής διαδικασίας».
 

Η μικρή ιδιωτική τράπεζα Proton είχε αναχρηματοδοτηθεί από το ελληνικό κράτος τον περασμένο Οκτώβριο. Από τον Ιανουάριο του 2011 αποτελεί το αντικείμενο δικαστικής έρευνας. Σε βάρος του κ. Λαυρεντιάδη, διεξάγεται έρευνα για κατάχρηση δημόσιου χρήματος.Σύμφωνα με την Sueddeutsche Zeitung, οι συνεργάτες του και ο ίδιος έχουν μεταφέρει σε «ασφαλείς» τοποθεσίες στο εξωτερικό περί τα 700 εκατ. ευρώ τα τελευταία χρόνια.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.