16/2/12

Tουρκία: To 2012 η δοκιμή του πρωτότυπου του άρματος μάχης Altay


Μέχρι το τέλος του 2012 θα πραγματοποιηθεί η δοκιμή του πρωτότυπου του τουρκικού άρματος μάχης τρίτης γενιάς Altay, ανακοίνωσε ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Otokar, Σερντάρ Γκοργκούτς.
Η Otokar επιλέχθηκε το 2007 από την Επιτροπή Αμυντικής Βιομηχανίας, ως κύριος ανάδοχος -από τουρκικής πλευράς- για το πρόγραμμα Altay, αναλαμβάνοντας, με συμβόλαιο 500 εκατ. δολαρίων, τη σχεδίαση, ανάπτυξη και παραγωγή τεσσάρων πρωτοτύπων, καθώς και τη δοκιμή τους.

«Το πρόγραμμα υλοποιείται χωρίς παρέκκλιση από το χρονοδιάγραμμα» ανέφερε ο κ. Γκοργκούτς.

Το πρόγραμμα Altay περιλαμβάνει, επίσης, την κατασκευή του εξοπλισμού τηλεπικοινωνιών, του πυροβόλου των 120 χιλ/55 διαμετρημάτων και των συστημάτων ελέγχου, που θα υλοποιηθούν από τουρκικές εταιρείες της αμυντικής βιομηχανίας.

Σύμφωνα με τον κ. Γκορκούτς, πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό πρόγραμμα, που θα μπορούσε να «μεταμορφώσει» τις υποδομές της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας. Κατά τον ίδιο, "λίγες χώρες κατασκευάζουν τα δικά τους άρματα μάχης".

Το 2011 «αποκαλύφθηκε» στο κοινό το πρωτότυπο του τουρκικού άρματος, στη διάρκεια έκθεσης που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη.

Η εταιρεία Otokar ανήκει στον όμιλο Koc και είναι μία από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες στην Τουρκία.
http://www.e-typos.com/

1 σχόλιο:

  1. Τέτοια διαβάζω κ μετά απορώ πως είναι δυνατόν να βρουν το δίκιους τους οι καταπιεσμένοι Κούρδοι κ οι απειλούμενοι Ελληνοκύπριοι αδερφοί μας. Όσο για την κυρίως Ελλάδα, ησυχία γιατί κοιμάται η εξουσία. Ή θα συμβεί μια αναπάντεχη καταστροδή κολοσσίων διαστάσεων στην Τουρκία κ θα καταρρεύσει σαν χάρτινη τίγρης ή θα περάσει σε άλλο στάδιο η φιλανδοποίηση της Ελλάδος. Όσο για την οικονομία της Τουρκίας, όλο ξένες επενδύσεις μαζεύει το υπέρογκο έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών κ εμπορικών συναλλαγών δεν δείχνει να την προβληματίζει. Παραθέτω το άρθρο http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=8&art_id=12258. Καλή τσικνοπέμπτη εύχομαι σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.