30/3/12

25η Μαρτίου: Θλιμμένη γιορτή

 της Ελίνας Γαληνού
Πολλές φορές η γλώσσα της αλήθειας είναι σκληρή, αλλά τίποτα δεν είναι σκληρότερο από τα ίδια τα φαινόμενα που βεβαιώνουν τις πικρές αλήθειες. Προχτές γιορτάσαμε την 25η Μαρτίου με μια παρέλαση που τρόμαξε να γίνει. Το κλίμα ήταν τέτοιο, που μόνο γιορτή εθνικής περηφάνειας δεν θύμιζε. Μια βουβή θλίψη πλανιόταν στον αέρα, που βάραινε την καρδιά των Ελλήνων.
Να φταίει για όλα η κρίση; Να φταίει η έξωθεν επιβαλλόμενη λιτότητα, που φέτος αρνήθηκαν να παρελάσουν οι ανάπηροι πολέμου; Μα προς Θεού, ποιός νομίζει ότι οι άνθρωποι αυτοί που ρισκάρισαν τη ζωή τους πολεμώντας στα πεδία μαχών, αρνούνται την παρέλαση μόνο γιατί τους έκοψαν λεφτά; Οποιος το πιστεύει αυτό, μάλλον δεν καταλαβαίνει τι θα πεί "θυσία". Και προφανώς γι΄αυτό την έφτυσε κατάμουτρα, δίνοντας ένα άθλιο μήνυμα ματαιότητας για τις θυσίες στους υπέρ πατρίδος αγώνες..
Μετά απ΄αυτό, είναι πλέον σαφές ότι κάθε νέος άνθρωπος, ακόμα και αν είναι ένθερμος πατριώτης, θα σκεφτεί ότι όποιοι θυσιάστηκαν στους αγώνες για την ελευθερία μας, ήταν τελικά μεγάλα κορόιδα. Θα σκεφτεί ακόμα ότι η "πατρίς ευγνωμονούσα", κάνει ό,τι μπορεί για να αποθαρρύνει τα τέκνα της, να την υπερασπιστούν. Διότι έτσι συμφέρει κάποιους που θέλουν μετά μανίας ν΄αποδομήσουν την εθνική συνείδηση των Ελλήνων και ιδίως, των νεωτέρων. Η αλήθεια είναι ότι στην Ιστορία μας, υπάρχουν πικρές σελίδες για παραγκωνισμένους εθνικούς ήρωες, που πέθαναν φτωχοί και λησμονημένοι. Το έχουμε διαπιστώσει στα μετεπαναστατικά χρόνια, και στα επόμενα, αλλά ίσως για κείνες τις εποχές να υπήρχε κάποιο ελαφρυντικό. Η πατρίδα ανακτούσε τις δυνάμεις της και τα εδάφη της σταδιακά, και όλοι μετέθεταν τις προσδοκίες τους στο μέλλον. Ενα μέλλον που καθένας θα είχε τη θέση που του αξίζει και που η αποκατάσταση των ηρώων, δεν θα ήταν πολυτέλεια, αλλά θεσμική υποχρέωση της πολιτείας.  Και φτάσαμε ως εδώ, για να δούμε αυτό το "μέλλον", μ΄αυτά τα χαρακτηριστικά. Η πολιτεία, να θεωρεί τους αναπήρους, μια ακόμα περιττή δαπάνη!
Οσο κι΄αν μας δίδαξαν-ιδίως αυτά τα δύο τελευταία χρόνια- την οικονομίστικη γλώσσα και νοοτροπία, κανείς δεν μπορεί να σβήσει την αλήθεια κατά την οποία, δεν μετριούνται όλα με χρήμα σ΄αυτή τη ζωή. Κι΄αυτήν την αλήθεια, που ξέρουν καλύτερα απ΄όλους οι ανάπηροι πολέμου, συμβολίζεται ηχηρότερα από κάθε τι, με το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.  Εκεί, όπου καταθέτουν τα στεφάνια τους υπό τους ήχους του Εθνικού Υμνου, οι επίσημοι επισκέπτες της χώρας πλάι στους εγχώριους αξιωματούχους μας, σαν ύψιστη διπλωματική τιμή... Δεν ξέρω πώς αισθάνθηκαν προχτές όλοι αυτοί που μας εκπροσωπούν, κατά την διάρκεια της παρέλασης. Εγώ πάντως, σαν Ελληνίδα και εκ μέρους των προγόνων μου, ντράπηκα πολύ τον Αγνωστο Στρατιώτη μας για τη φετεινή ατμόσφαιρα της 25ης Μαρτίου...  

6 σχόλια:

  1. ....Διότι έτσι συμφέρει κάποιους που θέλουν μετά μανίας ν΄αποδομήσουν την εθνική συνείδηση των Ελλήνων και ιδίως, των νεωτέρων....
    Αυτό τό κάνουν δεκαετίες τώρα καί σχεδόν τό έχουν καταφέρει.
    Ας ελπίσουμε ότι μετά τήν τιμωρία αυτών πού κατέστρεψαν τήν Ελλάδα,θά αποκατασταθεί η ανάλογη παιδεία πού θά βοηθήσει στήν αφύπνηση τής Εθνικής μας συνείδησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η υπόθεση "παιδεία", ξεκινάει πρώτα μέσα από τις ψυχές ενός λαού. Δεν επιβάλλεται έξωθεν. Ο λαός πρέπει να ζητήσει την παιδεία που του αξίζει και κυρίως οι νέοι.
    Οσο για την τιμωρία των ενόχων, εάν δεν γίνει, δεν θα ξεκαθαρίσει το τοπίο και θα μπερδεύεται η ήρα με το σιτάρι.
    Οσο έχουμε τους δαίμονες ανάμεσά μας και παίζουν μάλιστα και θεσμικούς ρόλους, η φθορά θα συνεχίζεται.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όσοι καταστρατήγησαν το δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών να παρίστανται στην Εθνική τους επέτειο, χαρακτηρίζοντάς μας συλλήβδην "θλιβερές μειοψηφίες" έχουν ευθύνες αντίστοιχες με εκείνες των Συνταγματαρχών της χούντας.
    Τα ανώτατα κλιμάκια της Ελληνικής Αστυνομίας που δεν μπορούν να απομονώσουν τις "μειοψηφίες" και στρέφονται κατά των πολιτών -ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ- ΕΧΟΥΝ ΕΥΘΥΝΗ και είναι υπόλογοι στην κοινωνία.
    Όσοι επικαλούνται απλά πως εκτελούσαν εντολές γνωρίζουν καλά πως το ίδιο επικαλέστηκαν και οι Ναζί αξιωματούχοι.
    Εάν μιλάμε για Δημοκρατίες και το κοινό αίσθημα εκφράζεται με γιαουρτοπύραυλους και νεράτζια τότε οι πολιτικοί θα έπρεπε να κατεβούν από το βάρθρο της Αλαζονίας τους και να απολογηθούν.
    Δεν είναι αυτό το ζητούμενο λοιπόν και έτσι αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν οι Τελευταίοι Επιζώντες του πολέμου για την Πατρίδα.
    Αυτό από πλευράς μας δεν πρέπει να ιδωθεί σαν ισχυρός συμβολισμός αλλά σαν μια στυγνή κυνική επιβολή τετελεσμένων ως προς την αντίληψη του Κράτους απέναντι στους πολίτες και την έννοια της Πατρίδας που έχει παγιωθεί σε όλη την δομή της -τέλος πάντων, να την πούμε - Ελληνικής Επικράτειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "...κανείς δεν μπορεί να σβήσει την αλήθεια κατά την οποία, δεν μετριούνται όλα με χρήμα σ΄αυτή τη ζωή."

    Ιδιαίτερα τώρα που όλοι συνειδητοποιούν τα αποτελέσματα τής εφαρμοσμένης "ιδεολογίας" τής Νέας Τάξης, δηλαδή τής κυριαρχίας τού χρήματος πάνω σε οτιδήποτε άλλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ακούστε παιδιά. Ειδικά με το θέμα των αναπήρων, δεν ήταν μόνο ζήτημα δημοσιονομικής περικοπής. Προφανώς τα πενιχρά επιδόματά τους, δεν ήταν δα και σπουδαία επιβάρυνση για το δημόσιο ταμείο. Η περικοπή τους όμως, ήταν μεγάλη προσβολή γι΄αυτούς τους ανθρώπους και οι αρμόδιοι, δεν μπορεί να μην το ήξεραν.
    Κανείς δεν είναι τόσο χαζός όσο θέλει να δείχνει. Πιστεύω ότι καταλάβατε όλοι τι εννοώ.
    Πολλές φορές η προσβολή είναι στοχευμένη, παραπέμπει στην τακτική της αλεπούς με τον ασβό.
    Ξέρετε...
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πραγματι ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΗ η προσβολη και χρησιμοποιειται σαν σφουγγαρι για να σβυση απο τον μαυροπινακα ο,τι μας θυμιζει "ΚΑΤΙ" που μας ενωνει σε ενα ανθεκτικο και ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ Φυλετικο Ασυνειδητο.Αυτο το συμπαγες και διαχρονικο φοβουνται καποιοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.