26/3/12

Ιαπωνία: από 54 πυρηνικούς σταθμούς, μόνο ένας έμεινε σε λειτουργία

Romandie News
Βέρνη (AP) - Αυτή τη Δευτέρα, σύμφωνα με το Ελβετικό  Ίδρυμα για την Ενέργεια  (ΕΙΕ), θα αποσυνδεθεί το προτελευταίο ιαπωνικό πυρηνικό εργοστάσιο από το δίκτυο. 
Πριν από το ατύχημα στην Φουκουσίμα, λειτουργούσαν 54 πυρηνικοί σταθμοί. Χάρη στα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας, η Ιαπωνία μπορεί σχεδόν να ζήσει χωρίς πυρηνικά εργοστάσια. Ως εκ τούτου, το ΕΙΕ ζητά από το ελβετικό Ομοσπονδιακό Συμβούλιο να κινητοποιήσει  έντονα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας. Αυτά τα μέτρα αναμένονται να εξοικονομήσουν το ισοδύναμο της παραγωγής πυρηνικής ενέργειας των παλαιοτέρων ελβετικών σταθμών του Mühleberg και Beznau.

Μετά τη Φουκουσίμα, σύμφωνα με το ΕΙΕ, και λόγω της αυξανόμενης αρνητικής στάσης του ιαπωνικού πληθυσμού  ενώπιον της πυρηνικής ενέργειας,  σταμάτησαν τα εργοστάσια το ένα μετά το άλλο. Τη Δευτέρα 26 Μάρτιου είναι το εργοστάσιο της  Kashiwazaki-Kariha στο νομό Νιιγκάτα το οποίο θα αποσυνδεθεί από το δίκτυο. Θα παραμείνει μόνο ένα εργοστάσιο σε λειτουργία, σύμφωνα με το ΕΙΕ, και αυτό χωρίς σημαντικές περικοπές της ηλεκτροδότησης.

Για να εξασφαλιστεί η ομαλή ηλεκτροδότηση της χώρας, η Ιαπωνία έχει ξεκινήσει ένα σχέδιο εξοικονόμησης ενέργειας με σκοπό να μειωθεί η κατανάλωση κατά 15%.  Πολλές εταιρείες έχουν καταφέρει να κάνουν πολύ μεγαλύτερες οικονομίες. Το μεγάλο συγκρότημα των επικοινωνιών Softbank πέτυχε να μειώσει τη μέση κατανάλωση στα γραφεία του κατά 40%. Η Citibank, σύμφωνα με το ΕΙΕ, έχει μειώσει την κατανάλωσή της κατά 20% στην έδρα της στο Τόκιο. Τα νοικοκυριά κλήθηκαν επίσης να μειώσουν την κατανάλωση τους κατά 15%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.