6/3/12

ΣΙΧΤΙΡ ΧΑΪΒΑΝ ΠΑΣΣΑ ΤΖΕΡΤΖΕΛΕ ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΝΤΙ


Μεταφέρω την είδηση αυτολεξεί από το έγκριτο blog της Μακεδονίας “taxalia”
“Ζήτησε να επιστρέψουν στην ονοματοθεσία δρόμων της Θεσσαλονίκης τα παλιά τούρκικα ονόματα!
Σας έχω φρέσκα νέα: πριν από λίγο ο Γιάννης Μπουτάρης μπήκε φουριόζος στη συνεδρίαση της επιτροπής ονοματοθεσίας οδών του Δημοτικού Συμβουλίου και είπε το εξής ηλίθιο: "θέλω να σας προτείνω να σκεφτείτε ώστε να ξαναβάλουμε τις παλιές τούρκικες ονομασίες στους δρόμους που τις είχαν μέχρι την απελευθέρωση. Δηλαδή κάτω από το "Εθνικής Αμύνης" να βάλουμε το "Χαμιντιέ" και... πάει λέγοντας"...
Μετά το αρχικό σοκ, το λόγο πήρε η Δημοτική Σύμβουλος της παράταξής του Θεοδώρα Λυψειστινού και πρόεδρος της επιτροπής, η οποία (προς τιμή της), είπε "Δήμαρχε εγώ διαφωνώ". "ΟΚ, απλώς να το σκεφτείτε" αντέτεινε ο Μπουτάρης...”

Αγαπητέ Δήμαρχε της Θεσσαλονίκης, με όλο το θάρρος θα πρότεινα
Η Λεωφόρος Νίκης να μετονομαστεί Καφενέ ταπί παζάρ... 
Η Τσιμισκή σε Σεφτέ γιοκ καλτερίμ...
Η Βασ. Όλγας σε Τσουτσού Χανούμ ντοβλέτ...
Η πλατεία Αριστοτέλους σε Φερετζέ ασκέρ μαχαλά...
Το Δημαρχείο σε Νταχτιρντί τσουτσού Οντά...

Και το γραφείο δημάρχου σε Καραγκιόζ μπερντέ… 

Και αν μου επιτρέπετε, θα σας πρότεινα να αλλάζατε και το όνομά σας από Γιάννης Μπουτάρης  σε Σιχτιρ Χαϊβάν Πασσά
Σα δε ντρεπόμαστε λέω εγώ…

13 σχόλια:

  1. Αυτός, ο ΧΑΙΒΑΝ ΠΑΣΑΣ, είναι ένας γεροξεκούτης που κάνει την πλάκα του, τα ΧΑΙΒΑΝΙΑ όμως που τον ψήφισαν για αρχηγό τους, που είδαν στο πρόσωπό του τον χαρισματικό ηγέτη, τον άνθρωπο που τους ταιριάζει, τον άνθρωπο με τον οποίον θα έβγαζαν ευχαρίστως μαζί του μια φωτογραφία για να κοσμεί το σαλόνι τους, να ζηλεύουν και οι γείτονες γαρ, αυτοί δεν είναι το πρόβλημα στην έρμη τούτη χώρα;
    Εγώ λοιπόν λέω απερίφραστα, ΣΙΧΤΙΡ ΧΑΙΒΑΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θέλω να πιστεύω ότι το κάνει για τον τουρισμό. Οι Τούρκοι που καταφέρνουν να πάρουν βίζα να επισκεφτούν τη Θεσσαλονίκη είναι από τους πλούσιους και έρχονται με λεφτά να δούν τη πόλη που γεννήθηκε ο ηγέτης τους.
    Αυτός στοχεύει επικοινωνιακά, να δείξει μια πόλη φιλική προς το τουρκικό στοιχείο, μπας και έρθουν μερικοί να δουλέψει λίγο η πόλη.
    Και σίγουρα δεν γίνεται λιγότερο Ελληνική αν κάποιοι δρόμοι αλλάξουν όνομα. Το ίδιο εύκολα ξαναλλάζουν.
    Τη στιγμή που άλλοι φίλοι-φίδια ζητάνε να πουλήσουμε νησιά και Ελληνική γή για να αποπληρώσουμε δάνεια, το λιγότερο είναι ο Μπουτάρης που προσπαθεί με κάθε τρόπο να τραβήξει τουρίστες... Λίγο ψυχραιμία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με ποια λογική; Τι θα κερδίσει η Θ/νίκη απ' αυτό;

    Εγώ δεν λέω "ΣΙΧΤΙΡ", διότι κάποτε το είπα για έναν πολιτικό και μου έκοψε ο διαχειριστής το σχόλιο. Μου είπε μάλιστα ότι η λέξη αυτή είναι προσβλητική για κάθε άνθρωπο. Άρα προσβλητική και για τον κ. Μπουτάρη και τους ψηφοφόρους του. Λοιπόν, φτου κακά! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όπως είπαν και σε άλλο άρθρο του taxalia, γιατί να μην επαναφέρουμε και τις βυζαντινές ονομασίες που είναι ακόμη προγενέστερες; Τα περί τουρισμού είναι στην καλύτερη περίπτωση γελοία, καθώς δε νοείται να εξυψώνεις τον κατακτητή με τον τουριστικό προορισμό. Διότι, όπως λένε στο ίδιο άρθρο, με την ίδια λογική ας ονομάσουμε κάποιο δρόμο «Μαξ Μέρτεν». Τόσους Γερμανούς τουρίστες έχουμε πια... ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ψυχοπαθείς,μαζόχα,η πράκτορας των Τούρκων.
    Η μήπως,ερωτευμένος με το Οθωμανικό δίκαιο,τι απ όλα είναι,ξέρει κανείς κάτι παραπάνω.
    Και μια ερώτηση για το blog που χρίζει απάντησης.
    Είχατε γνώση για το Συνέδριο του νέου κόμματος ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ,την 04-03-2012 στο ξενοδοχείο ΠΡΕΖΙΤΕΝΤ στην Κηφισίας 54 νομίζω.
    Απλά το ρωτάω,γιατί δεν είδα κανένα κανάλι ούτε άλλο Μ.Μ.Αποβλάκωσης.
    Δεν ξέρω τι να υποθέσω,τι συμβαίνει με του μαφιόζους του Ελληνικού ρύπου τελικά.
    Παντού μόνο η μίζα κινεί τα νήματα,αν ναι.
    Τότε νομίζω ότι οι πολιτικοί μας,είναι δικαιολογημένοι στην μη ενασχόληση τους,με τα κοινά,αλλά στην ολοήμερη προσπάθεια,για εξοικονόμηση μίζας.
    Τέλος απαντώ,στης αντιδράσεις των παρόντων για τον φιλήδονα Ο.Δ. κ Δήμαρχο.
    Από την άλλη ψήφιζαν τον Ψωμιάδη,τον αγαπητό των μαφιόζων,δεν σας έκανε εντύπωση το γεγονός.
    Δεν γνώριζαν τίποτα για το ποιον του κ Ψωμιάδη, η Θεσσαλονίκη η οι Μακεδόνες ,αν ναι ,εντάξει, αν όμως ήξεραν τον εναγκαλισμό του με την μαφία,τότε είναι καλύτεροι αυτοί που τον ψήφισαν για περιφερειάρχη.
    Απλή απορία.
    ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΑΦΙΤΣΑΣ Πρώην Αστυνομικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Nativist, για να μη σού κόβουνε τα σχόλια, άλλη φορά να λες το βυζαντινό "σε οικτίρω" (παραφθορά τού οποίου είναι το εκτουρκισμένο σιχτίρ). Έτσι και τα σχόλια δεν θα σού κόβουνε και εμείς οι υπόλοιποι θα καταλαβαίνουμε ακριβώς τι εννοείς :>)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αναδημοσίευση Nativist

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ ΠΙΓΚΟΥΙΝΟ

    Ευχαριστώ για την υπόδειξη, αλλά το άλλο με "γεμίζει" περισσότερο. Άλλωστε, αυτά αυθορμήτως έρχονται, εν βρασμώ και όχι κατόπιν νηφαλίου σκέψεως.

    @ Ακρίτα

    Τι εννοείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ακρίτα, κατάλαβα το "επιχείρημα".

    Με προβληματίζει το ότι ένας βαρβάτος γορίλας το γύρισε σε λουτρ αρκουδάκι... Κακά μαντάτα :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μην σε προβληματίζει Nativist, κανένα κακό μαντάτο προσαρμόστηκα λόγο εποχής στο κλίμα.

    Δεν θα μιλούσα σε αυτόν τον τόνο ούτε για τον Μπουτάρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πριν χρόνια κυκλοφόρησε μια ταινία με τίτλο "Πολίτικη κουζίνα" η οποία αφορούσε την εποχή των "Σεπτεμβριανών." Μου έκανε εντύπωση τότε ότι παρέβλεπε σχεδόν το διωγμό για τον οποίο ο Αζιν Νεσίν είχε βγάλει βιβλίο με τίτλο "Κρεμάστε τους σαν τα τσαμπιά", από το σύνθημα που κυριαρχούσε στην Τουρκία εκείνη την περίοδο, ενώ ο Έλληνας σκηνοθέτης έδειχνε τις κανέλες και τα μπαχαρικά. Κατά τ' άλλα ήταν ωραία ταινία. Λόγω επαγγέλματος βασάνισα λίγο το μυαλό μου ψάχνοντας να βρω πώς ένα τέτοιο δραματικό υπόβαθρο το είχε πετάξει ο σκηνοθέτης μέσα στις κατσαρόλες. Η απάντηση που σκέφτηκα, γρήγορα σχετικά, ήταν ότι προφανώς είχε φιλοδοξίες να παιχτεί και στην Τουρκία η ταινία του. Έτσι προτίμησε ν' αλαφρύνει το θέμα του για να προσελκύσει πελάτες κι από δίπλα. Αυτό το "κόλπο" βέβαια το έχουν κάνει κι άλλοι σκηνοθέτες και τείνει να γίνει μοντέρνα κινηματογραφική αποψη."Ο λόγος του βασιλιά" διαδραματίζεται πριν τον Β' Παγκ. Πόλεμο κι ο σκηνοθέτης ασχολείται με την ορθοφωνία του πρίγκιπα. Όπως και άλλες ταινίες αφήνουν ένα σκληρό πλαίσιο εποχής για να μιλήσουν για κάτι απλό και ασήμαντο πολλές φορές. Όσο για τον Μπουτάρη θα πρέπει να αναζητήσουμε το σκεπτικό του σε εξαγωγές των προϊόντων του και γενικότερα στη δράση ή τις φιλοδοξίες του ως επιχειρηματία ή κάποια άλλα θέματα, άγνωστα σε μας, παρά στον τουρισμό. Κανείς δεν πάει διακοπές για τα ονόματα των δρόμων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Kyrioi aplos pernaite mia geusi apo oti erxaite me to SYRIZA kai tous Oikologous. Oso gia to KKE auto exei leromeno ta xeria tou gia lla themata. Koitakste politikous tou SYRIZA?? Nami ksexaso tin kuyria Repousi tou DIMAR. Kanena ma kanenas den exei kanei ena arthro se mia megali efimerida gia tous kindinous tis Light kai Syrizistikis aristeras.
    Oti erxonte perisotera sas diaveveo oti ama vgei o commandate Chpras me pano apo 8 kai bale tha exoume Maimoudes makedones bouleutes sto telos. Ksexasate ton kyrio Leventi tou tote Syrizxa kai tora tis DIMAR??? STIN ELLADA KSEXNAME EUKOLA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο/Η Ellinas
    Υπάρχει και ενα άλλο όνομα το οποίο το ξεχνάς και του οποίου -και εμείς- την ανθελληνική του δράση καταγραψαμε και καταγράφουμε

    Ο κίνδυνος είναι και σε άλλη περιοχή της Ελλάδας, αυτοί οι κίνδυνοι που γράφεις έπονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.