2/3/12

Συρία: Η Γαλλία βγάζει τους πράκτορες της που είχαν παραμείνει στη Συρία

Ο Πρέσβης της Γαλλίας στη Βηρυτό Denis Pietton, επισκέφθηκε επίσημα την περασμένη εβδομάδα την περιοχή του Baalbeck στο ανατολικό Λίβανο. 
Στην πραγματικότητα, ταξίδεψε με μια γαλλική ομάδα της ασφάλειας στα βόρεια της συνοριακής περιοχής της πεδιάδας του Μπεκάα που συνορεύει με την επαρχία της συριακής επαρχίας της Χομς.
Από τη συριακή πλευρά των συνόρων, αξιωματικοί και εμπειρογνώμονες των γαλλικών στρατιωτικών μυστικών υπηρεσιών, ορισμένων υπό την κάλυψη του καθεστώτος του δημοσιογράφου, υποστηρίζουν τεχνικά του μαχητές του Ελευθέρου «Συριακού» Στρατού. Όλοι διείσδυσαν παράνομα στη Συρία.

Ο Πρέσβης Denis Pietton και οι φιλοξενούμενοι του ανάκτησαν, σε κάποιο παράνομο πέρασμα, πράκτορες των γαλλικών υπηρεσιών πληροφοριών που εγκατέλειπαν το Ισλαμικό Εμιράτο Μπάμπα Αμρ, όπου παρείχαν τεχνογνωσία στο τομέα του πολέμου των πόλεων.

Σύμφωνα με τη Σύμβαση της Βιέννης, τα διπλωματικά αυτοκίνητα δεν μπορούν να κατασχεθούν. Η φάλαγγα μπόρεσε επομένως να φέρει τους Γάλλους πράκτορες μέσα στην πρεσβεία, χωρίς η λιβανική αστυνομία να μπορεί να παρέμβει.

Με όλη την αλαζονεία της πρώην ενδολοδόχης δύναμης, ο πρεσβευτής της Γαλλίας έχει, για άλλη μια φορά, παρέμβει δημοσίως σε εσωτερικές υποθέσεις του Λιβάνου, δηλώνοντας στις 23 Φεβρουαρίου στους συναδέλφους μας της Daily Star  : «ο Λίβανος θα πρέπει να παραμείνει μακριά από τα προβλήματα στη Συρία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.