6/3/12

Νετανιάχου: Το Ισραήλ δεν έχει την πολυτέλεια να περιμένει το Ιράν

Ανοιχτό το ενδεχόμενο πολεμικής επιχείρησης κατά της Τεχεράνης άφησε εκ νέου ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου, αποστέλλοντας μήνυμα στη διεθνή κοινότητα και ειδικά τις ΗΠΑ.


Μετά τη συνάντησή του με τον αμερικανό πρόεδρο Ομπάμα στην Ουάσινγκτον το πρωί της Δευτέρας, μιλώντας στο συνέδριο του AIPAC (της φιλοϊσραηλινής αμερικανικής οργάνωσης με λομπίστες μεγάλης επιρροής - American-Israel Public Affairs Committee) ο ισραηλινός πρωθυπουργός κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει το γεγονός ότι το Ιράν αναπτύσσει πυρηνικά όπλα.

«Αν μοιάζει με πάπια και περπατά σαν πάπια - είναι μία πυρηνική πάπια. Ήρθε η ώρα για τον κόσμο να πει μια πάπια, πάπια», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νετανιάχου.

Στην ομιλία του, ο Νετανιάχου επανέλαβε ότι το γεγονός ότι το Ισραήλ διατηρεί το δικαίωμα στην αυτοπροστασία, ενώ πρόσθεσε ότι για το Ισραήλ όλες οι επιλογές παραμένουν στο τραπέζι. "Το Ισραήλ δεν έχει την πολυτέλεια να περιμένει το Ιράν (...) Δεν πρόκειται ποτέ να ‘τζογάρω’ με την ασφάλεια του κράτους του Ισραήλ", ανέφερε.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός προειδοποίησε για τους κινδύνους ενός Ιράν με πυρηνικό οπλοστάσιο. "Πρέπει να μιλήσουμε και για το κόστος να μη σταματήσουμε το Ιράν. Θα δώσουμε στους τρομοκράτες πυρηνική ομπρέλα», είπε.

Οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν άνοδο τη Δευτέρα εν μέσω ανησυχιών για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Η αξία των προσδοκιών (futures) του Απριλίου στο αμερικανικό ελαφρύ πετρέλαιο αυξήθηκε κατά 0,28 % ώς τα 107 δολάρια το βαρέλι.
http://www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.