13/3/12

Ήλθε η ώρα των μεγάλων ευθυνών για πολιτικούς και πολίτες

Του Σάββα Καλεντερίδη
Είναι πλέον φανερό ότι η κοινωνική συμπεριφορά των Ελλήνων έχει αλλάξει και κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος από τούδε και στο εξής για την κατάληξη οποιασδήποτε μαζικής εκδήλωσης, είτε πρόκειται για συναυλία είτε πρόκειται για παρέλαση. Η οργή του κόσμου μοιάζει με χυμένη βενζίνη που περιμένει κάθε φορά τη σπίθα, για να ακολουθήσει η κοινωνική έκρηξη.

Η οργή συσσωρεύτηκε στην κοινωνία λόγω της πολυεπίπεδης και πολυδιάστατης κρίσης που αγγίζει πλέον του πάντες, και τροφοδοτείται καθημερινά από τις απίστευτες ανοησίες που γίνονται από πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες, που ανταγωνίζονται ο ένας τον άλλον στην ανικανότητα και την πολιτική βλακεία, που σχεδόν πάντα συνδυάζονται με την αμετροέπεια και ένα απίθανο θράσος, που εμπαίζει και εξοργίζει ακόμα περισσότερο την κοινή γνώμη.
Γιατί τί άλλο θα μπορούσε να προκαλέσει σε έναν πολύπαθο λαό που παρατηρεί τη διάλυση της οικογένειάς του, της κοινωνίας και της ίδιας της χώρας, το γεγονός ότι ένας υποτίθεται έγκριτος συνταγματολόγος, όπως είναι ο κ. Βενιζέλος, εισηγείται έναν νόμο ο οποίος στη συνέχεια κρίνεται αντισυνταγματικός, ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί ένα απίστευτο αλαλούμ στην ήδη διαλυμένη από τους ίδιους τους πολιτικούς δημόσια διοίκηση;
Πώς μπορεί να νοιώθει ο Έλληνας πολίτης, όταν ο πολιτικός αυτός, που -όσον αφορά τον συγκεκριμένο νόμο που επιβάλλει την πληρωμή της ειδικής εισφοράς για τα ακίνητα με το λογαριασμό της ΔΕΗ- απέτυχε και ως επιστήμονας και ως πολιτικός, διεκδικεί με αξιώσεις την αρχηγία ενός κόμματος που είναι σίγουρο ότι θα πάρει και πάλι κάποια στιγμή την εξουσία στα χέρια του;
Πώς είναι δυνατόν να καταλαγιάσει η οργή του Έλληνα, όταν ο πολιτικός κ. Χρήστος Παπουτσής, αντί να αναλάβει τις τεράστιες ευθύνες που είχε ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη και να παραιτηθεί, δείχνοντας έμπρακτα το σεβασμό του απέναντι στους πολίτες που υπέστησαν τεράστιες ζημιές εξ αιτίας της δικής του ανικανότητας και ολιγωρίας στην υπόθεση της κατάληψης της Νομικής πριν τα επεισόδια της 12ης Φεβρουαρίου, παραιτήθηκε από το υπουργείο του, λέγοντας σε αυτούς τους ίδιους πολίτες που καταστράφηκαν εξ αιτίας της πολιτικής του ανικανότητάς, ότι θα τους σώσει από τη θέση του αρχηγού του κόμματος, που διεκδικεί;
Είναι σε όλους γνωστό ότι στη συγκεκριμένη οικονομικοπολιτική συγκυρία η ανάπτυξη είναι το κύριο ζητούμενο για να ξεπεραστεί η κρίση, για την οποία μιλούσε από την πρώτη μέρα που ξέσπασε η κρίση ο Αντώνης Σαμαράς, όταν ο πρωθυπουργός και οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί συναγωνίζονταν ο ένας τον άλλον σε λαϊκισμό και ανευθυνότητα καταβολής επιδομάτων αλληλεγγύης σε Έλληνες και μετανάστες, με δανεικά (δόθηκε 1,5 δις ευρώ) που εξασφαλίζαμε με επαχθείς όρους και στη συνέχεια επιβολής φόρων που αργά αλλά σταθερά σκότωσαν την αγορά.
Πώς είναι δυνατόν λοιπόν να καταλαγιάσει η οργή του Έλληνα, όταν βλέπει να φεύγει κακήν κακώς από το υπουργείο Ανάπτυξης ως αποτυχημένος ο κ. Χρυσοχοΐδης, για να τον υποδεχτεί μια υπουργός, που συνέδεσε το όνομά της με την πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία της ελληνικής παιδείας μεταπολεμικά, όπου τα Ελληνόπουλα υποχρεώθηκαν να διαβάζουν τα μαθήματά του από φωτοτυπίες, αφού η πρωτοφανής ανικανότητα της ιδίας και λοιπών πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων δεν επέτρεψαν την εκτύπωση και διανομή βιβλίων;
Πέρα από τις αντικειμενικές συνθήκες που τροφοδοτούν και γιγαντώνουν την οργή του κόσμου, πέρα από τις ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων για την κατάσταση της οικονομίας που ανέλαβε ο κ. Γιώργος Παπανδρέου τον Οκτώβριο του 2009, υπάρχουν και διακινούνται στην κοινή γνώμη θεωρίες που μιλούν για συγκεκριμένο σχέδιο πλανητικών οικονομικών δυνάμεων, που είχε ως πρώτο στόχο την οικονομική καταστροφή της Ελλάδος και ως επόμενο στόχο την καταστροφή και τη χειραγώγηση της Ευρωζώνης.
Σύμφωνα με τις θεωρίες αυτές, το σχέδιο στήθηκε επί Σημίτη, με τα περίφημα swaps της Goldman Sachs, όπως δηλώνουν στο Bloomberg ο διατελέσας πρόεδρος στον Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) Σπύρος Παπανικολάου και ο προκάτοχός του, Χριστόφορος Σαρδέλης, που αποκαλύπτουν για πρώτη φορά λεπτομέρειες του συμβολαίου που βοήθησε την Ελλάδα να κρύψει το αυξανόμενο δημόσιο χρέος της για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να γίνει μέλος της Ευρωζώνης, με όρους και προϋποθέσεις που προδιέγραφαν τη σημερινή κατάληξη.
Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες θεωρίες, μια ομάδα ατόμων που σχετίζονται με τα ίδια κέντρα, με επικεφαλής τον κ. Γιώργο Παπανδρέου, ανέλαβαν το έργο του αποκλεισμού της χώρας από τις αγορές και της υπαγωγής της στο πρώτο Μνημόνιο, που υπαγορεύτηκε από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ, με το οποίο συνομιλούσε ο κ. Παπανδρέου προτού καν αναλάβει πρωθυπουργός!
Ενώ όμως μιλούσαμε για θεωρίες, δηλαδή για σενάρια και σκέψεις που δεν στηρίζονταν σε αποδείξεις, ήλθαν οι συνταρακτικές καταγγελίες της κ. Γεωργαντά, μέλους του Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ, σύμφωνα με την οποία το έλλειμμα της χώρας για το 2009 σκοπίμως παρουσιάστηκε στο 15,4% από την Eurostat, καθώς «...έπρεπε να φανεί μεγαλύτερο από αυτό της Ιρλανδίας, που ήταν 14%, ώστε να παρθούν δυσβάσταχτα μέτρα κατά της Ελλάδας... Το έλλειμμα για το 2009 έβγαινε γύρω στο 12%, ασκήθηκαν πιέσεις από την ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία και τον πρόεδρό της Βάλντερ Ραντερμάχερ, ο οποίος ήθελε να μπουν μέσα στο έλλειμμα και οι δαπάνες των δημοσίων επιχειρήσεων και των ΔΕΚΟ».
Τότε, ο κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος παρότι ανήκε στην ομάδα καταστροφής της Ελλάδος υπό τον κ. Παπανδρέου, συνεχίζει το «έργο» του ως υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της κυβέρνησης Παπαδήμου, αντί να ερευνήσει τις καταγγελίες της κ. Γεωργαντά την εκπαραθύρωσε και συνέχισε να στηρίζει τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ, κ. Γεωργίου, ο οποίος σημειωτέον υπήρξε στέλεχος του ΔΝΤ από το 1989 μέχρι τον Ιούλιο του 2010, όταν ήδη προθερμαινόταν για να αναλάβει τον νέο ειδικό ρόλο!
Οι θεωρίες αυτές, που δηλητηρίαζαν το κλίμα και αύξαναν την οργή του κόσμου απέναντι στους πολιτικούς, βρήκαν τις αποδείξεις που περίμεναν και επιζητούσαν οι διακινητές των θεωριών αυτών. Όμως, αντί η κυβέρνηση και ο πολιτικός κόσμος να καθαρίσουν έντιμα και ειλικρινά το τοπίο και να αποδώσουν ευθύνες σε εκείνους που έπρεπε, αποφάσισαν να κάνουν ...Εξεταστική Επιτροπή, τροφοδοτώντας ακόμα περισσότερο την οργή και την αγανάκτηση των πολιτών, αφού είναι γνωστό πλέον ότι όλες οι εξεταστικές οδηγούν σε κουκούλωμα και εμπαιγμό.
Ενώ όμως το κλίμα είναι αυτό που περιγράφουμε, έρχεται στη δημοσιότητα επιστολή του κ. Γεωργίου προς τον επικεφαλής του ΔΝΤ στην Ελλάδα κ. Τόμσεν, με την οποία ένας Έλληνας κρατικός αξιωματούχος ζητεί από έναν ξένο να πράξει τα «δέοντα» για να αλλάξει ο νόμος για την ΕΛΣΤΑΤ προκειμένου να «αποσαφηνιστεί» ο ρόλος του προέδρου της Αρχής.
Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι μετά από 20 ημέρες το αίτημα του κ. Γεωργίου, ο οποίος σημειωτέον συνεχίζει να είναι προϊστάμενος ελληνικής αρχής, ικανοποιήθηκε, αφού η κυβέρνηση προχώρησε στη συγκεκριμένη αλλαγή της νομοθεσίας, δίνοντας βάση στη θεωρία που έλεγε ότι λειτουργούσε στην κυβέρνηση μια ομάδα με συγκεκριμένο ρόλο και αποστολή, με άτυπο επικεφαλής το κ. Τόμσεν!
Αν και ο κόμπος με τους άθλιους πολιτικούς έχει φθάσει στο χτένι από καιρό, η περίπτωση του κ. Γεωργίου, που αποκαλύφθηκε ότι δρα ως εγκάθετος ξένης δύναμης στην καρδιά της χώρας, αν δεν ξεκαθαριστεί και αν δεν αποδοθεί δικαιοσύνη, θα τροφοδοτήσει με ανεξέλεγκτη οργή την ελληνική κοινή γνώμη, που επαναλαμβάνουμε παρατηρεί εμβρόντητη τη διάλυση της πατρίδος.
Οι έντιμοι πολιτικοί δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα, αν κινηθούν προς την κατεύθυνση της εκκαθάρισης του τοπίου από την ομάδα εκείνων που κινήθηκαν με σχέδιο για να καταστρέψουν τη χώρα.
Τουναντίον, αν δεν το κάνουν, θα πρέπει να φοβούνται τη διογκούμενη οργή του λαού. Ας κάνουν κάτι άμεσα, πριν είναι αργά για όλους. Η κατάσταση είναι περισσότερο από κρίσιμη, όπως θα διαπιστώσουν στις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου.
Ήλθε η ώρα των ευθυνών, η ώρα που πρέπει να ξεκαθαρίσει η ήρα απ’ το στάρι!
Κυριακάτικη Δημοκρατία

23 σχόλια:

  1. Σκαλ
    Εθεσες τους ΠΑΝΤΕΣ προ των ευθυνων τους.Ο καιρος ειναι πολυ κοντα
    ΥΓ
    Μονο ενα προβληματισμο θα εκφρασω και σκεψου τον πολυ καλα=Μηπως οι ιδιοι που βουλιαξαν την χωρα μας με την βοηθεια των ξενοδουλων εσωτερικων λαμογιων ειναι οι ιδιοι που ωθουνε την χωρα μας ακομα πιο βαθεια μεσω αιματοχυσιας και στρατιωτικης επεμβασης που θα εξυπηρετησει αλλους σκοπους και οχι τον φαινομενικα κυριο σκοπο, αυτον δηλαδη της αποκαταστασης της ταξεως και αξιοπρεπειας των Ελληνων.Πολυ προβληματισμενος ειμαι σε αυτο διοτι το εργο το εχωμε ξαναδει καιεδω αλλα και αλλου.Σκεψου Βαθεια το θεμα αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αξίζει να το διαβάσετε και να αναλογιστείτε ότι ο άνθρωπος αυτός υπηρετούσε στο ΔΣ. Τώρα είναι αντιπρόεδρος της ΝΔ και -κακή τη μοίρα- ΥΠΕΘΑ:

    Αντικρουόμενες δηλώσεις του υπουργού Άμυνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. sterg,μέχρι τώρα δεν ήθελαν να επικρατήσει το χάος.

    Τώρα όμως,πιστεύω ότι αυτή η καυτή πατάτα θα σκάσει στα χέρια του Σαμαρά.

    Ο ίδιος ο Σαμαράς,θα πρέπει να ξεκαθαρίσει απο ΤΩΡΑ αν σκοπεύει να στήσει ειδικά δικαστήρια για τους υπαίτιους.

    ΑΛΛΑ,είμαι σχεδόν βέβαιος ότι ΔΕΝ θα το πράξει.

    Τον λόγο που ΔΕΝ θα το κάνει,τον έχω αναφέρει πολλές φορές εδώ μέσα.

    ΥΓ
    Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να συγκεντρώσουν ένα ικανοποιητικό ποσοστό στις εκλογές για να συγκυβερνήσουν ''άνετα''.
    Τα περί αυτοδυναμίας μόνο γέλιο προκαλούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλό το άρθρο,
    αλλά η αναφορά στον Σαμαρά είναι ατυχής κατά τη γνώμη μου.
    Το τι λέει ένας πολιτικός ως αντιπολίτευση, δε μετράει καθόλου αν δε συνοδεύετε από συγκεκριμένα δείγματα γραφής.
    Ακόμα και ο Παπουτσής μπορεί να τα λέει ωραία όταν αντιπολιτεύεται!
    Η ώρα έχει έρθει για να ξεκαθαρίσει το στάρι από την ήρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΧΙ άλλο Νταλάααρα (πανουσης)
    http://youtu.be/ga1fHfOwhbg

    ΣΤΕΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ ΝΤΑΛΑΡΑ http://youtu.be/tqN46Ctjihk
    Γ.ΝΤΑΛΑΡΑΣ: ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ !!! http://youtu.be/G_P_3zueRQQ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ποιός να κάνει κάτι ; Ποιός να ξεχωρίσει την ήρα από το στάρι ;

    Ο Σαμμαράς που διέγραψε τον Λυμπερόπουλο που είπε δεν θα πεθάνουμε μόνοι μας και κάθεται και συγκυβερνά με τον λοβέρδο τον "συνταγματολόγο" που προειδοποιέι ότι θα γίνει μακελειό αν τολμήσουν να προσβάλουν την πολιτική του .

    Όλοι τους είναι στο κόλπο.

    Ο κόσμος θα συρθεί στα επεισόδια έτσι ώστε αφού δεν χειραγωγείται πλέον πολιτικά να γίνει και με άλλον τρόπο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βρηκα ενα πολυ ενδιαφερον αρθρο που επιχειρει να εξηγησει το που μπορει να οφειλεται η αρνητικη σταση του ΚΚΕ προς το κινημα της πατατας απο το Νευροκοπι.Προκειται για παλαιες διαφορες και αμαρτιες του τοτε ΚΚΕ πολυ σοβαρες ομως για ενα μελετητη συμπεριφορας μιας αγελης (ΚΚΕ)=
    Πολλοί εξεπλάγησαν με την ανακοίνωση του ΚΚΕ κατά της απευθείας διάθεσης αγροτικών (και στο άμεσο μέλλον και κτηνοτροφικών.) προϊόντων στο δοκιμαζόμενο κοσμάκη, χωρίς την παρέμβαση των «μεσαζόντων» που τινάζουν τις τιμές στα ύψη για να αισχροκερδίσουν. Μάλιστα, τη χαρακτήρισαν «πατάτα του ΚΚΕ»!

    Κακώς εξεπλάγησαν! Και δεν είναι μόνο το αναμφισβήτητο γεγονός ότι παγίως το ΚΚΕ…καταδικάζει ακόμη και θετικές ενέργειες που γίνονται στην κατεύθυνση της ανακουφίσεως του λαού, όταν αυτό το ίδιο δεν τις ελέγχει. Στην συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχει κι άλλος λόγος, ο οποίος είναι καθαρά πολιτικός. Ως γνωστόν, την πρωτοβουλία την έχουν οι πατατοπαραγωγοί του Νευροκοπίου Δράμας. Πάμε στα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών (του 2009) στην συγκεκριμένη περιοχή και παρατηρούμε το εξής: επί 1712 εγκύρων ψηφοδελτίων, το ΚΚΕ λαμβάνει μόνο 47 ψήφους, ήτοι ποσοστό περίπου 2%!..Πολύ μικρότερο από το πανελλαδικό του ποσοστό.

    Η ίδια εικόνα για το ΚΚΕ επικρατεί και σε άλλες περιοχές του συγκεκριμένου Νομού, π.χ. στον Δήμο Δοξάτου, επί 2.641 εγκύρων ψηφοδελτίων, το ΚΚΕ έλαβε μόλις 98.
    .
    Όμως, για ποιο λόγο έχει εκεί τόσο χαμηλά ποσοστά το ΚΚΕ;
    Θα γυρίσουμε τον χρόνο πίσω. Θα πάμε στον Σεπτέμβριο του 1941. Βουλγαρικά στρατεύματα είχαν καταλάβει την περιοχή και ασκούσαν πολιτική βίαιου εκβουλγαρισμού του ντόπιου πληθυσμού, συναντώντας την αντίδραση των Ελλήνων. Οι Βούλγαροι ήθελαν πολύ να ξεκινήσουν σφαγές, αλλά οι Γερμανοί τους είχαν δεμένα τα χέρια. Έπρεπε, λοιπόν, να βρουν μια αφορμή. Η αφορμή αυτή δόθηκε από τους κομμουνιστές, που έδρασαν ως προβοκάτορες των βουλγαρικών αρχών κατοχής, στην κατευθυνόμενη «εξέγερση» της Δράμας.
    .
    Η «εξέγερση» ξέσπασε τα ξημερώματα της 28ης Σεπτεμβρίου 1941, στην Δράμα. Ξένα στην περιοχή κομμουνιστικά στοιχεία, με πρωταγωνιστή τον Λάζαρο Τερπόφσκυ (ο οποίος αποφυλακίστηκε από την Ακροναυπλία το 1941, με παρέμβαση της βουλγαρικής πρεσβείας ως «Βούλγαρος», ενώ Γ.Γ. του ΚΚΕ ήταν τότε ο επίσης αποφυλακισθείς ως «Βούλγαρος» από την Ακροναυπλία, Α. Τσίπας) προκάλεσαν, έτσι, χωρίς πρόγραμμα, χωρίς προετοιμασία και χωρίς κάποιο σχέδιο για την προστασία του ελληνικού πληθυσμού, ταραχές στην πόλη και δολοφονικές επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα, κατά των Βουλγάρων αστυνομικών και μικρών στρατιωτικών φρουρών.
    .
    Η «εξέγερση» επεκτάθηκε αυθημερόν και στην κωμόπολη Δοξάτο, της Δράμας, όπου σφαγιάστηκε η μικρή βουλγαρική φρουρά. Άλλο που δεν ήθελαν οι Βούλγαροι! Τις πρωϊνές ώρες της 29ης Σεπτεμβρίου, ενώ οι αρχηγοί της «εξεγέρσεως» είχαν φυγαδευτεί από τους Βουλγάρους σε ασφαλή σημεία, διψασμένοι για αίμα Ελλήνων βουλγαροκομιτατζήδες και ισχυρές μονάδες του βουλγαρικού στρατού εισήλθαν στην Δράμα και το Δοξάτο και συνέλαβαν όλους τους άνδρες ηλικίας 18-55 ετών. Το τι επακολούθησε δεν περιγράφεται!
    .
    Μόνον μέσα στην πόλη της Δράμας δολοφονήθηκαν 3.000 Έλληνες. Αλλά, η δολοφονική μανία των Βουλγάρων δεν ικανοποιήθηκε. Τα «εκλεκτά» βουλγαρικά στρατεύματα (πατεράδες και παππούδες των σημερινών Βουλγάρων λαθρομεταναστών που έχουν κατακλύσει την πατρίδα μας) κατέκαυσαν το Δοξάτο και όσα ελληνικά χωριά εύρισκαν στο διάβα τους και δολοφόνησαν όλους τους κατοίκους τους.
    Ο απολογισμός; Συνολικά 15.000 Έλληνες δολοφονήθηκαν! Ύστερα απ’ αυτά και από την γενικότερη προδοτική και εγκληματική δράση των Εαμοβουλγάρων στην περιοχή, δεν είναι να απορούμε που οι σημερινοί πολιτικοί τους επίγονοι είναι ανεπιθύμητοι στην περιοχή!

    Γ. Δημητρακόπουλος, Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός

    Π. Φάληρο – Αθήναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έτσι είναι,το Δοξάτο είναι μαρτυρική πόλη.

    Οι Βούλγαροι για να καταλάβεις,όταν αποχωρούσαν,έπαιρναν τα κλειδιά των κτηρίων μαζί τους,πίστευαν ότι θα ξαναγυρίσουν σύντομα.

    Μετά,ήταν πολλοί εκείνοι οι Έλληνες που έφυγαν άρον άρον μαζί τους,γιατί συνεργάστηκαν με τους κατακτητές και εκμεταλλεύθηκαν τον ντόπιο πληθυσμό.

    Όσο για το ΚΚΕ,αργότερα,κατά τη διάρκεια του εμφυλίου αν δεν κάνω λάθος,με χρήματα των Αμερικανών κατασκευάστηκε το αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα,απ'όπου και επιχειρούσαν τα αεροσκάφη εναντίον των ανταρτών.

    Το αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα απέχει μόλις λίγα χιλιόμετρα απο το Δοξάτο.

    Απο το αεροδρόμιο αυτό διέφυγε και ο πρώην βασιλιάς Κωνσταντίνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και αυτα τα ...λιγα ...για τον Σαμαρακο
    Κάθε γωνία και ΜΑΤ στην πόλη της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας. Άνθρωπος μας μέτρησε 40 κλούβες με άνδρες των ΜΑΤ. Γύρω από το δημαρχιακό μέγαρο είναι 20 περιπολικά ενώ γύρω από την γέφυρα που εγκαινίασε ο πρόεδρος της ΝΔ οι αστυνομικές δυνάμεις ήταν αμέτρητες....

    Σε λίγο θα βγάλουν τα τάνκς. Και όλα αυτά στην γαλάζια Μεσσηνία ιδιαίτερη πατρίδα του Α.Σαμαρά.

    Δεν περνάει κουνούπι από την πίσω μεριά του δημαρχιακού μεγάρου Καλαμάτας και γενικά σε όλους τους δρόμους. Μόνο ένστολοι και ασφαλίτες είναι στον πεζόδρομο της Αριστομένους! Τον πρόεδρο της ΝΔ τον έχουν εξαφανίσει για να μην τον γιουχάρουν. Έβγαινε κόσμος και έκραζε όσα κομματόσκυλα κατευθυνόντουσαν προς το δημαρχείο. Με 600 αστρονομικούς να τους φιλάνε και να έχουν κόψει την κυκλοφορία σε στενά και λεωφόρους θα βγουν οι παπαγάλοι της Συγγρού...
    να μας πουν πως δεν άνοιξε ρουθούνι. Έχει να πέσει πολύ γέλιο λέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 1) “Τα παρασκήνια του Μακεδονικού ζητήματος. Μαρτυρίες πρωταγωνιστών, άγνωστα έγγραφα και ντοκουμέντα” (εκδόσεις Καστανιώτη).
    ου δημοσιογράφου Σπύρου Κουζινόπουλου, γενικού διευθυντή του Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων

    2)Ο ρόλος των γεωργικών συνεταιριστικών οργανώσεων στην αγοράτων νωπών φρουτολαχανικών,
    Μ. Φραγκάκη-Ιωάννου,1989,Διεύθυνση Μελετών & Προγραμματισμού

    Για όποιον ενδιαφέρεται γιατί η γνωση ειναι δύναμη και η αμάθεια όπλο στα χέρια κάθε εξουσίας (και της εκπαιδευτικής )

    Καλό δε αν και συνταξιούχοι ορισμένοι να θυμηθούν τον Σωκράτη (469 π.Χ. – 399 π.Χ.) τον αθηναίο φιλόσοφο και την ρήση του «Γηράσκω αεί διδασκόμενος.» ως επίσης και το Απόφθεγμα "«Είναι δύσκολο να φτιάξει κανείς ένα έργο χωρίς να κάνει κανένα λάθος, αλλά δύσκολο είναι κι αν ακόμα φτιάξει κάτι αλάθητο να μην πέσει σε άδικο κριτή.»"

    Στην δομή της εμπορίας αγροτικών προιοντων ειναι το μυστικό της αντίδρασης του ΚΚΕ σε συνδυασμό με το γεγονός ότι πάντα λειτουργουσε ως δεκανίκι της εκάστοτε πολιτικής κυβέρνησης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ******Τότε, συνειδητοποίησα επίσης ότι κάποια μέρα θα βρεθούν στο δρόμο μου, όχι οι ίδιοι οι κακοποιοί, αλλά απόγονοί τους" δηλώνει ο σκηνοθέτης Χανόχ Ζεεβί.********
    http://blokoteam.blogspot.com/2012/03/blog-post_1031.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+blogspot%2FwWUdh+%28BLOKO.gr%29
    [ Το ντοκιμαντέρ "Τα παιδιά του Χίτλερ" του Χανόχ Ζεεβί θα προβληθεί στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ, σήμερα, στις 15:00, στην αίθουσα "Παύλος Ζάννας" και την Παρασκευή 16 Μαρτίου στις 13:00, στην ίδια αίθουσα. ]
    Η Μπετίνα Γκέρινγκ είναι μεγαλο-ανιψιά του Χέρμαν Γκέρινγκ, δεύτερου στην τάξη της "μηχανής θανάτου" που είχε στήσει το Ναζιστικό καθεστώς. Συνειδητοποιώντας τα εγκλήματα που φέρνει, συνειρμικά, στο νου το "βαρύ" επώνυμό της, αποφάσισε να κάνει κάτι που είναι δύσκολο να το χωρέσει ο ανθρώπινος νους: προχώρησε σε στείρωση, μαζί με τον αδελφό της, για να μην περάσει το "μολυσμένο" αίμα του ναζιστή συγγενή της στις επόμενες γενιές.
    "Όταν έβλεπες τον Αμον Γκετ, έβλεπες το θάνατο".Ο Γιαν Ροζάνσκι, επικεφαλής ενός γκρουπ Ισραηλινών, όταν έμαθε πως στην αίθουσα όπου δειπνούσαν ήταν και η κόρη του Γκετ, αναφώνησε: "Η κόρη του Γκετ; Δεν μπορώ να πιστέψω πως ένα τέρας έχει αφήσει κάποιον πίσω του!".
    Ο Νίκλας Φρανκ, γιος του Χανς Φρανκ, υψηλόβαθμου αξιωματούχου του Ναζιστικού καθεστώτος, μισεί τον πατέρα του και ντρέπεται για ό,τι έχει κάνει.Σήμερα, ο Νίκλας Φρανκ γυρίζει από περιοχή σε περιοχή και μιλά σε νέους ανθρώπους στην ανατολική Γερμανία για τον πατέρα του, τη "λέρα ενός φανατικού Χιτλερικού", όπως χαρακτηριστικά λέει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Συγκάτοικος είπε...
    sterg
    Είσαι πολύ κακό παιδί!!!
    12 Μαρτίου 2012 11:30 μ.μ.

    Φιλε μου καλε,ολο και πιο "κακος" θα γινομαι οσο αντιλαμβανομαι οτι τα αιτια του κακου στην πατριδα μας δεν ειναι μονο τα λαμογια και οι νταβατζηδες τους αλλα και οι ακρως ανεγκεφαλοι που κολημμενοι στα ονειρα και στους εφιαλτες τους συνεχιζουν να μη κατανοουν το τι εγινε,το τι θα γινει και ποια η δικη τους συμετοχη σε αυτα εστω και με αρνητικο-παθητικο τροπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΦΑΛΑΓΓΙΤΗΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΑ ΚΑΙ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ
    Το έλεγε ο Κώστας Πλεύρης την νύχτα της Τετάρτης 28 Οκτωβρίου στο «Τηλεφώς» στην εκπομπή της κ. Λένας Λιβανός για τον ήρωα της Ελληνικής Αριστεράς, 87χρονο Μανώλη Γλέζο που (υποτίθεται ότι) κατέβασε την Ναζιστική Σημαία από την Ακρόπολι, στις 31 Μαΐου 1941: «Είχα συναντηθεί προ καιρού στο Αεροδρόμιο με τον κύριο Γλέζο και του είπα συγχαρητήρια για την πράξη αυτή, την οποία όμως την κάνατε ως στέλεχος της ΕΟΝ (σ.σ.: Η Νεολαία του Μεταξά!). Ήτο στέλεχος της ΕΟΝ ο κύριος Γλέζος και μάλιστα έγραφε και άρθρα στο περιοδικό «Νεολαία» τα οποία έχω. Ο κύριος Γλέζος με κοίταξε, γέλασε και μετά έφυγε»! ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΙΔΗΣΗ; Ότι ο Γλέζος δεν αρνήθηκε στον Πλεύρη πως κατέβασε την Γερμανική Σημαία από τον Ιερό Βράχο ως Φαλαγγίτης του Μεταξά και όχι ως μέλος της κομμουνιστικής ΕΠΟΝ (η οποία, άλλωστε, ιδρύθηκε ένα χρόνο αργότερα!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Sterg
    Φοβάμαι ότι, μετά τις εκλογές που θα γίνουν, ένα μικρό εγκεφαλικό θα το πάθεις.
    Κάνω αυτή τη ''διάγνωση'' με βάση το σκεπτικό σου, με το οποίο ασφαλώς και συμφωνώ και γιαυτό εδώ και πολύ καιρό έπαψα να έχω κάτι με το πολιτικό σύστημα, με τον ανήθικο(ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΏ) Έλληνα τα έχω, που ψήφιζε και θα ξαναψηφίσει ανοήτως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. http://www.sansimera.gr/articles/146
    Ο Μανώλης Γλέζος (9/9/1922) και ο Λάκης Σάντας (22/2/1922) ήταν δύο νεαροί φοιτητές, που δάκρυζαν, όπως και χιλιάδες Αθηναίοι, βλέποντας τη γερμανική σβάστικα να κυματίζει στην Ακρόπολη.

    Σεβαστή προσωπικότητα ο Κος Πλεύρης και οφείλουμε να λαμβάνουμε σοβαρά την άποψη του σε συνδυασμό με αλλες πηγές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το θέμα είναι αν τα έχουμε δεί όλα ή μας περιμένουν κι΄άλλα.
    Αν οι τόσες "φωτογραφήσεις" του τελευταίου καιρού, δεν βάλουν στη θέση που τους πρέπει αυτούς όλους τους θρασσείς με τα τόσα ψέμματα και αίσχη που μας φλομώνουν, τότε θα σημαίνει ότι δεν τα είδαμε ακόμα όλα.
    Οσο για την Εξεταστική....αφήστε το, καλύτερα να πάμε στο Δελφινάριο όταν ανοίξει ο καιρός.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ Sterg

    Μα ο Γλέζος δεν αρνήθηκε ποτέ ότι ήταν στην ΕΟΝ, όπως και ο Θεοδωράκης, ο οποίος μάλιστα είχε συνθέσει τον ύμνο της. Το θέμα είναι να απαντηθεί ένα σκοτεινό σημείο: Πώς κυμάτιζε μετά την δύση του ηλίου η γερμανική σημαία;

    Αυτό δεν το έχουν απαντήσει μέχρι σήμερα, αν και τους είχα δει σε εκπομπές, όπως αυτήν του Φρέντυ Γερμανού, παλιά, αλλά και νεότερες. Καν δεν τους ετέθη το ερώτημα αυτό.

    Το ότι η γερμανική σημαία εκλάπη από την Ακρόπολη, είναι αναμφίβολο, αφού εξεδόθη και υπάρχει σχετική ανακοίνωση του γερμανικού φρουραρχείου Αθηνών, με προκήρυξη για τους δράστες. Ίσως, όμως, δεν κατέβηκε από τον ιστό της, αλλά ήταν ήδη κατεβασμένη.

    Τέλος, για μένα σημασία έχει η πράξη και όχι αν αυτός που την έκανε ήταν στην ΕΟΝ ή στην ΕΠΟΝ. Ένα πι είναι η διαφορά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Eλίνα
    Η υποψηφιότητα του Βενιζέλου, μοναδική μάλιστα, για την αρχηγία του κόμματός του, δείχνει ότι τα έχουμε δει όλα;
    Νομίζω ότι συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο, δεν έχουμε δει ακόμη τίποτα, το σύστημα δεν πέφτει εύκολα και μάλιστα όταν απέναντί του έχει ''ρηχούς'' πολίτες-οπαδούς-ψηφοφόρους.
    Φαντάζομαι, τη συνέντευξη του Πεπελάση, όπου αναφέρεται και στο Βενιζέλο θα την έχεις διαβάσει, είδες τι λέει ο άνθρωπος, αλλοίμονο......
    Προσωπικά νομίζω ότι, έχει πολύ δρόμο ο κατήφορος που πήραμε εδώ και κάτι δεκαετίες, απλά τώρα τρέχουμε με μεγαλύτερη ταχύτητα από πριν διότι, δεν φροντίσαμε ποτέ να κάνουμε σέρβις στο σαραβαλάκι μας, ξέχωρα που βαφτίσαμε τον αραμπά σε ΦΕΡΑΡΙ.
    Υπομονή λοιπόν, δεν τελειώνουν τα θρίλερ τόσο εύκολα και τόσο γρήγορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Οταν ο αντικομουνισμος μετεβαλεται σε ψυχωση θα βρισκεις συνεχεια δικαιολογιες οτι για ολα φταιει το κκε!για τις τιμες στη πατατα για τον καιρο,για τον τραχανα κτλπ.Λυνεται το οικονομικο προβλημα της φτωχειας με το να αγορασεις μια η δυο φορες ο.30 λεπτα ποιο κατω τη πατατα ?πρεπει να στησεις ξανα τους αγροτικους συνεταιρισμους που τους κατασπαραξανε οι συνδικαλιστες του πασοκ,να εχεις αποθηκες ψυγεια,να μην εξαρτασε αποτον εμπορα αν θα στα παρει τα προιοντα η οχι.
    επειδη ξαναγυρνατε παλι στον εμφυλιο και στην κατοχη .και οι κλεφτες και οι αρματωλοι,το21 χτυπαγαν οπου εβρισκαν τον κατακτητη αδιαφοροντας για τις συνεπειες γιατι εινε υποτιθετε πατριωτικη ευθυνη του καθε ελληνα να χτυπαει τον κατακτητη.ολοι οι συνεργατες των ιταλων,γερμανων και βουλγαρων φασιστοναζιστων που υπηρετησαν τις δυναμεις κατοχης ειτε αμμεσα ειτε εμμεσα,η οι χεστες οικογενειαρχες ολοι αυτοι που ολα τα χρονια αυτα ψηφιζουν πασοκ-νδ και μας κατεστρεψαν, εχουν το θρασος να τα βαλουν με τους ανταρτες ελασιτες και να κλαιγονται για τις απωλειες των των κατακτητων .οταν ολοκληρος ο πολιτισμενος κοσμος μας μνημονευει γιατι αντισταθηκαμε ηρωικα .και επειδη ανρωτιουνται γιατι το κκε παιρνει 2% εκει πανω ποσοι εμειναν ζωντανοι η σαν οικογενειες μετα τον εμφυλιο?και μονο οτι επικαλειστε και τον πλευρη,ενα φασιστοναζιστα που αρνειτε οτι υπηρξαν νταχαου μπεργκεν και κρεματορια.οι προσκυνημενοι εινε λογικο να μισουν το κκε ,γιατι εκανε το πατριωτικο του καθηκον.τα μεγαλα κομματια του ελληνισμου χαθηκαν επι δικων τους ιδεολογικα κυβερνησεων.βορειος ηπειρος μικρα ασια ιμβρος τενεδος κυπρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. "τη συνέντευξη του Πεπελάση"
    Αλλος παλι και αυτος.Αυλικος του Ανδρεα με θεση συμβουλου ακομα και στην ΔΟΛ και τον υιο του Αντωνη να κερδιζει υποθεση κατα του κρατους που αναγκαστηκε και εδωσε σε 120 αποτυχοντες διοικητες νοσοκομειων απο 200000 ευρω επειδη τους απελεισαν επι ΠΑΣΟΚ.Τωρα στα 90 παριστα τον καποιο και βριζει εκει που 10ετιες ετρωγε ψωμι.τοτε γιατι δεν μιλουσε? δεν εβλεπε ο κυριος αυτος και κατοικος Φιλοθεης? Ας παει να δει τα σισσιτια και που καταντησε την ελλαδα η πατουσια ολων αυτων.Οταν διακηρυτε ο ανδρεας "τσοβολα δωστα ολα",τα δανεικα δηλαδη δωσε,αυτος που ητανε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Νατιβιστ
    δεν ειπα τιποτα για την σημαια αλλα ουτε μομφη για την ΕΟΝ,αλλα να βγει και να το πει ο ιδιος και δεν υπαρχει θεμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Γραφει ο Αλεξανδρης:

    "Aμα δεν μας φέρουν δικαστικούς απο το εξωτερικό, υπουργους απο την Γερμανία, και αστυνομικούς απο την Αγγλία (οχι δεν ειναι παναγίες αλλα τη δουλειά τους την κάνουν καλά) δεν θα δουμε προκοπή.

    Όσο θα περιμένουμε απο τους ντόπιους δικαστικούς να αποφασίζουν για τις χιλιάδες προσφυγές κατά των μεγάλων έργων και να παίρνει μια υποθεση δυο και τρια χρόνια, όσο θα έχουμε λαμόγια υπουργούς που φοβουνται να λάβουν μέτρα και δεν εννοώ τα εύκολα μέτρα, μειώσεις μισθών κτλ αλλα μέτρα υπερ της ανάπτυξης, και όσο θα έχουμε αυτη την αστυνομία υπηρέτρια της εκάστοτε εξουσίας, ΔΕΝ θα φτιάξουμε κράτος ποτέ μας.

    Ενα κράτος για να λειτουργήσει σωστά χρειάζεται ορισμένα βασικά πράγματα.
    Ενα γρήγορο και σωστό δικαστικό σύστημα, ένα σταθερό επιχειρηματικό πλάνο, ενα ξεκάθαρο φορολογικό τοπίο, και μια ασφάλεια την οποια θα τηρούν τα σώματα ασφαλείας υπέρ των πολιτών υπερ της ευρυθμης λειτουργίας της πόλης.

    Φυσικά χρειάζεται και ένα ευέλικτο μικρό και λειτουργικό δημόσιο, ενα σωστό σύστημα παιδείας κτλ κτλ κτλ ...

    Γιατι όμως δεν πιστεύω πως όλα αυτά θα γίνουν κάποτε πραγματικότητα ???"

    http://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=89411994&postcount=4506

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.