25/3/12

Το τέρας της διαφθοράς: Το ψάρι βρωμάει απ’ το κεφάλι (λαϊκή παροιμία)

Του Σάββα Καλεντερίδη
Ο κόσμος παρακολουθεί εμβρόντητος τις περιπτώσεις διαφθοράς και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος από υψηλόβαθμα αλλά και χαμηλόβαθμα στελέχη του κρατικού μηχανισμού, σε τομείς όπως είναι η υγεία, όπου η ηθική θα έπρεπε να είναι κυρίαρχο στοιχείο στη συμπεριφορά όλων των εμπλεκομένων, αφού η υγεία είναι ένα από τα πιο σημαντικά αγαθά του ανθρώπου.
Ασφαλώς υπάρχουν ζητήματα δομικά, που σχετίζονται με την οργάνωση και λειτουργία του κράτους, την επιλογή των κρατικών λειτουργών και των υπαλλήλων που στελεχώνουν τις υπηρεσίες του κράτους αλλά και με θεσμούς ελέγχου της ποιότητας του παραγόμενου έργου και της διαφθοράς, όμως είναι κοινό μυστικό ότι σχεδόν πίσω από κάθε περίπτωση διαφθοράς, κρύβεται και ένας πολιτικός, που διόρισε με μη αξιοκρατικές διαδικασίες ψηφοφόρους και αφισοκολλητές σε κρίσιμες θέσεις της κρατικής μηχανής ή ένας προϊστάμενος που τοποθετήθηκε με πολιτικά κριτήρια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Επίσης, από στόμα σε στόμα στην αγορά διακινούνται φήμες για ποσοστά που λάμβαναν και λαμβάνουν υπουργοί και κομματικά στελέχη, για να «ξεκολλήσουν» και να πέσουν οι απαραίτητες υπογραφές για επιδοτήσεις που δίνονται ακριβώς για τον εκσυγχρονισμό και την ενίσχυση της παραγωγικότητας, της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, χωρίς ποτέ να αγγίζει τους πολιτικούς η τσιμπίδα του νόμου, η οποία σε ελάχιστες περιπτώσεις περιορίζεται στους δράστες, οι οποίοι φυσικά δεν μιλούν, για να τύχουν της στήριξης που οφείλει να τους δώσει το σύστημα που τους έβαλε στη συγκεκριμένη θέση και φυσικά «μοιράζεται» τα κέρδη.
Είναι δεν τόσο ισχυρό αυτό το σύστημα της «μαφίας» που έχει αναπτυχθεί στον χώρο του πολιτικού κόσμου, των κομματικών μηχανισμών και της δημόσιας διοίκησης, που δεν έπαψε να λειτουργεί ακόμα και τώρα, που η Ελλάδα βρίσκεται στο σημείο μηδέν, λίγο πριν την ολική καταστροφή.
 Η περίπτωση του ΕΟΜΜΕΧ και των προσπαθειών που καταβάλλει ο κομματικός μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ και πρωτοκλασσάτα στελέχη του, συμπεριλαμβανομένου του νέου προέδρου του αλλά και της νέας υπουργού Ανάπτυξης, που έχει «δοξασμένη» θητεία στον αμαρτωλό οργανισμό, όχι απλά για τη διάσωση αλλά για την τοποθέτησή των στελεχών του, που με βάση καταγγελίες κανονικά θα έπρεπε να μπουν στην εφεδρεία, και πάλι σε «κρίσιμα» κρατικά πόστα απ’ όπου περνάει πολύ χρήμα, είναι χαρακτηριστική.
Η αναφορά μας στον ΕΟΜΜΕΧ γίνεται γιατί πρόκειται για χαρακτηριστική περίπτωση οργανισμού που ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ όταν ακόμα ήταν στην ευωχία της σοσιαλιστικής μέθης, ένας οργανισμός-θερμοκήπιο σκανδάλων, όπου κομματικά στελέχη και πολιτικοί που κατά το παρελθόν υπηρέτησαν σε καίριες θέσεις στον οργανισμό αυτό και χειρίστηκαν «πακέτα» εκατοντάδων εκατομμυρίων, απέκτησαν περιουσίες και «τριώροφα», που θα ζήλευαν ακόμα και πετυχημένοι επιχειρηματίες. Μια έρευνα του οικονομικού εισαγγελέα ή της οικονομικής αστυνομίας σε πολιτικούς, κομματικά στελέχη και υπηρεσιακούς παράγοντες που υπηρέτησαν σε καίριες θέσεις του αμαρτωλού οργανισμού, θα διαπιστώσει το αν η περιουσιακή τους κατάσταση συνάδει με τα νόμιμα έσοδα από την «εργασία» τους!
Με άλλα λόγια, πρόκειται για έναν οργανισμό που λειτουργούσε χρόνια τώρα με τον αλγόριθμο της συνεργασίας πολιτικών-κομματικών-υπηρεσιακών παραγόντων, που αποτελεί πρότυπο διαφθοράς στο δημόσιο τομέα.
Τι συμβαίνει όμως και η διαφθορά έχει απλώσει τόσο βαθιά τις ρίζες της στο κράτος, τα κόμματα και την ελληνική κοινωνία;
Γιατί δεν λειτουργούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί;
Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μια απλή ερμηνεία, χωρίς να υπεισέλθουμε σε λεπτομέρειες που σχετίζονται με διαθρωτικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν για να βελτιωθεί η αποδοτικότητα και η αποτελεσματικότητα του δημοσίου. Σε άλλες εποχές, οι αρμόδιες υπηρεσίες του ελληνικού κράτους, και εννοούμε την υπηρεσία πληροφοριών και σχετικές διευθύνσεις της Αστυνομίας Πόλεων και της Χωροφυλακής, παρακολουθούσαν προληπτικά με όλους τους τρόπους τις διαδικασίες και τη ροή του δημοσίου χρήματος και προέβαιναν αναλόγως σε υπηρεσιακές ενέργειες, για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος.
Μετά την Μεταπολίτευση, οι πολιτικοί απαξίωσαν όλους τους διωκτικούς μηχανισμούς του κράτους και απαγόρευσαν τις δημόσιες υπηρεσίες να παρακολουθούν τα ζητήματα αυτά, γιατί εκ των πραγμάτων κατέληγαν σε ανώτατους υπηρεσιακούς παράγοντες και φυσικά στους ίδιους τους πολιτικούς. Με άλλα λόγια, υπό το πρόσχημα της προοδευτικότητας, οι πολιτικοί καθάρισαν το τοπίο, για να μπορούν να διαχειρίζονται χωρίς κανέναν έλεγχο τα κονδύλια του ελληνικού κράτους, και μετά το 1981, τα αμέτρητα κονδύλια της ΕΟΚ-Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στη συνέχεια, ειδικά μετά το 1981, ακολούθησε ο στυγνός κομματισμός του κράτους, ακόμα και κρίσιμων υπηρεσιών όπως η υπηρεσία πληροφοριών, οι ένοπλες δυνάμεις και η αστυνομία, και μετά ήλθε ο κατήφορος, που φθάνει μέχρι το σήμερα, που η διαφθορά έχει κατέβει μέχρι τα κατώτατα κλιμάκια της κρατικής ιεραρχίας. Με άλλα λόγια, αφού όλοι έχουν συνειδητοποιήσει ότι πολιτικοί και διευθυντές κλέβουν, όποιος μπορεί από κει και κάτω, και όποιου του σηκώνει η συνείδηση, κλέβει, χωρίς να τον ελέγχει κανείς, γιατί όπως είναι γνωστόν, όταν έχει τη φωλιά σου λερωμένη και το γνωρίζουν αυτό οι υφιστάμενοι, δεν μπορείς να τους ελέγξεις!
Μπορεί να βρεθεί λύση για τη διαφθορά στο δημόσιο και την πολιτική;
Ασφαλώς και μπορεί. Όμως, προτού βρεθεί ριζική λύση και αλλάξουμε ολόκληρη την Ελλάδα, καλό είναι ο επόμενος πρωθυπουργός να θεσμοθετήσει μια Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ίδιας της κυβέρνησής του, γιατί, όπως λέει ο λαός μας, «το ψάρι βρωμάει απ’ το κεφάλι». Η υπηρεσία αυτή θα παρακολουθεί ό,τι και όποιον έχει σχέση με τη διαχείριση του δημοσίου χρήματος και το έργο της θα συνεπικουρείται από τις υπηρεσίες εκείνες που έχουν τη δυνατότητα να ξέρουν τα πάντα. 
Έτσι, ο πρωθυπουργός θα διασφαλίσει την «εύρυθμη» λειτουργία της κυβέρνησής του, αποκαθιστώντας σταδιακά το κλίμα εμπιστοσύνης ανάμεσα στους πολίτες και τους πολιτικούς. Φυσικά, χρειάζεται τόλμη να το κάνει, γιατί θα βρει μπροστά του ανυπέρβλητα εμπόδια, όλους εκείνους που παρασιτοβιούσαν όλα αυτά τα χρόνια εις βάρος των Ελλήνων πολιτών, εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος και εις βάρος της πατρίδος. Και θα πρέπει να γνωρίζει κι ο ίδιος ότι δεν είναι λίγοι εκείνοι και στο δικό του κόμμα, που χειρίστηκαν την εξουσία στο πολύ πρόσφατο παρελθόν, που όχι μόνο έβαλαν το δάχτυλο στο μέλι, αλλά βούτηξαν το χέρι μέχρι τον αγκώνα και τώρα ράβουν κουστούμια για την επόμενη μέρα!
Όμως, όπως λένε και οι καταδρομείς «Ο Τολμών Νικά». Ας τολμήσει λοιπόν ο επόμενος πρωθυπουργός! 
Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

41 σχόλια:

  1. skal

    Έτσι όπως είναι σήμερα τα πράγματα νομίζω, ότι δεν μπορεί να τα αλλάξει κανείς πρωθυπουργός(σημερινός-αυριανός-μεθαυριανός), αν δεν είναι του ''όπλου των καταδρομών'' και δεν φοράει, ακόμα και στον ύπνο του, στολή κοσμοναύτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σάββα άγγιξες την πηγή όλων των προβλημάτων.

    Να μην ξεχνάμε ότι η διαφθορά στην Ελλάδα ''επιβλήθηκε'' σε μεγάλο βαθμό απο πάνω(εξουσία
    ) πρός τα κάτω,πολύ σημαντικό.

    Είναι φύσιν αδύνατο,όπως γράφεις και εσύ,να πολεμήσει τη διαφθορά κάποιος άνθρωπος ή κάποιο κόμμα,που είναι είτε μέρος είτε δέσμιο των διεφθαρμένων.

    Ώς πρώην νεοδημοκράτης ένοιωθα και συνεχίζω να νοιώθω βαριά την ευθύνη ,που το κόμμα που ψήφισα αποδείχτηκε το alter ego του ΠΑΣΟΚ.

    Σήμερα,συνεχίζω να τους βλέπω στα κοινά,αλλά ως λυσίες,ούτε ντροπή ούτε τσίπα.

    Δεν θα ξεχάσω ποτέ το πάρτι των κομματόσκυλων,τις στελεχάρες και την έλλειψη βούλησης απο τον τότε πρωθυπουργό να κάνει την ''τομή''.

    Έχω καταθέσει πολλές φορές τη γνώμη μου και τις προτάσεις μου εδώ μέσα.

    Αυτό που απελπισμένα χρειάζεται αυτή τη στιγμή ο τόπος είναι κάποιος ΕΝΩΤΙΚΟΣ πολιτικός,που δυστυχώς φαίνεται πως δεν υπάρχει.

    Χθές είδα τη συνέντευξη Σαμαρά,απογοητεύτηκα και πάλι,δυστυχώς καμία διάθεση υπέρβασης,το κομματικό συμφέρον και οι παρωπίδες εξουδετέρωσαν κάθε ελπίδα και προοπτική.

    Καλή τύχη Ελλάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο μόνος λόγος που ο κόσμος είναι εμβρόντητος είναι η επίδειξη αλαζονείας και θράσους από τους υπαίτιους.
    Μας επιδεικνύουν πόσο εύκολο ήταν να ελεγχθούν και να λογοδοτήσουν παραλείποντας φυσικά να μας πουν ότι τα ονοματεπώνυμα είναι τα δικά τους (διακομματικά-διαπλεκομενα).
    ΑΥΤΟ που θα αφήσει το πλήθος κυριλεκτικά άναυδο θα είναι η συνειδητοποίηση πως αυτά γίνονταν βάση σχεδίου.
    Καμία τυχαιότητα δεν μπορεί να συναγωνισθεί τις εσκεμμένες παραλείψεις στον τομέα των ουσιαστικών παραγωγικών επενδύσεων.
    ΔΕν έτρωγαν μόνο με χρυσά κουτάλια -αυτό δεν ήταν επαρκές και ικανό να μας φέρει εδώ που βρισκόμαστε, αν παράλληλα δεν φρόντιζαν να μένουν νεκρά και αδιάθετα τα κονδύλια που θα μπορούσαν να επιφέρουν την ανατροπή στον γενικότερο Γερμανικό σχεδιασμό για την περιφέρεια της Ευρώπης.
    Η Έλληνες θα μπορούσαν να έχου θαυματουργήσει με ελάχιστους πόρους αν διοχετεύονταν στους σωστούς τομείς. ΑΠΛΑ αυτό ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΠΙΘΥΜΗΤΟ.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να μην πάμε μακριά,αυτές τις μέρες,προεκλογικά,μια μεγάλη δεξαμενή ψηφοφόρων,οι ιδιοκτήτες ταξί,ικανοποιήθηκαν πλήρως απο τον Βορίδη(ΝΔ πλέον).

    Οι γνωστές δεξαμενές ψήφων και τα κομματόσκυλα ζούν και βασιλεύουν.

    Και μετά απο τόσα,και άλλα τόσα,περιμένουν κάποιοι να ξαναψηφίσω αυτά τα θρασίμια.

    ΟΥΣΤ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Skal
    Σου λενε οτι αγγιξες την πηγη ολων των προβληματων.Μα αυτο εγω το ξεκινησα πριν 3 χρονια την εποχη που ολοι σας βλεπατε σαν πηγη ολων των προβληματων τους εκτος ελλαδιτσας και αθωονατε ΟΛΟΙ ΣΑΣ τους εντος και μαλιστα ετρωγα και επιθεσεις,στα παλαιοτερα φυσικα των υποδηματων μου απο τους βλακες,διοτι εστιαζα το προβλημα στους εντος.Τωρα ομως θα μου επιτρεψεις να το αντιστρεψω και πες αν δεν με κατανοησες "αιρετικο".Δηλαδη.Γιατι τωρα? Ποιοι εδωασαν τωρα την εντολη "ηθικης καθαρσεως" στην χωρα μας?Σκοτιστηκαν για την ηθικη αποκατασταση των ελληνων.Σκοτιστηκαν και για την ελλαδα οπως δηλωσε προχθες υψηλοβαθμος της Γκολνμαν Σακς.Γιατι τωρα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ Georgia Eleonor
    ...αυτό που -εύστοχα-περιγράφεται , ονομάζεται : ''προδοσία'' !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ Georgia Eleonor

    >ΑΠΛΑ αυτό ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΠΙΘΥΜΗΤΟ.-<

    Από ποιον; Τους πολιτικούς; Ε, και, αν ήταν επιθυμητό από τον λαό, τίποτε δεν θα τον είχε σταματήσει. Μήπως κι αυτός τεμπέλιασε; Μήπως βρήκε ευκολότερο το δημοσιοϋπαλληλίκι, λέγε αργομισθία; Μήπως έφαγε τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις στο καφενείο, στα 4 Χ 4, στα μπουζούκια, αντί να κάνει την επιχείρηση παραγωγικότερη (βιοτεχνία, μικροβιομηχανία, αγροτική, κτηνοτροφική κλπ), διότι τον βόλευε καλύτερα; Μήπως ψήφιζε εν γνώσει του διεφθαρμένους πολιτικούς για να τού κάνουν ρουσφέτια (τακτοποίηση του αυθαίρετου, διορισμό του παιδιού (χωρίς προσόντα) στο δημόσιο, άδεια στην υγιέστατη σύζυγο, ώστε να καθίσει άλλες 15 ημέρες σπίτι μετά τα Χριστούγεννα και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό);

    Μήπως τελικά είχαμε τους πολιτικούς που θέλαμε (δεν μας τους επέβαλε κανείς), κι εκείνοι γνώριζαν τι θέλαμε για να τους ψηφίζουμε;

    Μην βγάζουμε την ουρά μας απ' έξω, τώρα που πληρώνουμε την αμυαλιά μας, Georgia. Θέλαμε δημοκρατία, για να εκλέγομε ελεύθερα, να μιλάμε, να είμαστε ελεύθεροι. Και ιδού τι κάναμε με την ελευθερία μας.

    @ dikaios politis

    Αυτό που περιγράφει, κατ΄λα την γνώμη μου, λέγεται απλώς φτηνές δικαιολογίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Sterg
    δεν υπάρχει κανένας πίσω από τις αποκαλύψεις περιπτώσεων διαφθοράς.
    Πολύ απλά, η μαφία των κομμάτων ψιλοδιαλύθηκε και κάποιοι άρχισαν να μιλούν.
    Απλά είναι τα πράγματα.
    Γι' αυτό τώρα πρέπει να ασκήσουμε πιέσεις όλοι εμείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Skal
    >δεν υπάρχει κανένας πίσω από τις αποκαλύψεις περιπτώσεων διαφθοράς<
    "Ποτε μη λες Ποτε"!!! Ακουσε και εμενα.Ερωτησα "γιατι τωρα?" και ξερω καλα τι ρωταω.Τα πραγματα υπερβαινουν τα θεματα διαφθορας στην Ελλαδα και σε πρωτο επιπεδο,γιατι υπαρχουν και αλλα επιπεδα ερμηνειας,ειναι ξεκαθαρος αποπροσανατολισμος
    ΥΓ
    και αυτα στα γραφει καποιος που εχει αναλωσει την ζωη του στην παταξη της διαφθορας διοτι εκτος του θεματος ηθικης καταπτωσης ενος λαου ,εβλεπα οτι ητανε σχεδιο να εκπορνευσουν ενα ολοκληρο λαο για αλλους λογους.Επιμενω=Γιατι ΤΩΡΑ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Επιμενω "γιατι ΤΩΡΑ?".Δεν με επεισες σκαλ οτι ολα ειναι αθωα στο κυνηγι αυτο ΤΩΡΑ.Και ειμαι ενας απο αυτους που κυνηγησα την διαφθορα οχι μονο σαν ανηθικη αλλα και σαν εργαλειο εκπορνευσης του λαου μας με στοχο ΑΛΛΑ πραγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. skal, τη Μαφία τη νικάει η Μαφία. Αν ο κάποιος έχει πραγματική βούληση, ο ταχύτερος και αποτελεσματικότερος τρόπος είναι ένας: Ξέρει καλά ποιά είναι τα λαμόγια τού κόμματός του στην ιεραρχική κλίμακα του κρατικού μηχανισμού. Ας μαζέψει τούς πιο ευεπίφορους σε πιέσεις (και με ανοίγματα εννοείται) και να τούς πει:
    "Κοιτάχτε να δείτε, έχετε ανοίγματα κι άμα γουστάρω αύριο κιόλας σάς απολύω, σάς κατάσχω ότι έχετε και σάς στέλνω και στην ψειρού. Λοιπόν, ξαμολυθείτε και άμα μού φέρετε στοιχειοθετημένες 10 περιπτώσεις διαφθοράς ο καθένας σας τη γλυτώνετε με μόνο απόλυση".
    Αυτοί είναι οι κατεξοχήν ειδήμονες τού σπορ και ξέρουν καλά όλα τα κόλπα τής διαφθοράς. Επί πλέον, είναι γλύφτες και ρουφιάνοι και προκειμένου να σώσουν το τομάρι τους με τις λιγότερες δυνατές απώλειες, θα δουλέψουν υπερωρίες (απλήρωτες εννοείται) στο ρουφιανιλίκι. Το ίδιο θα κάνει και με 1 για κάθε 10 καινούριους καρφωμένους. Μόλις μπούνε οι πρώτοι στην ψειρού (ενώ οι ρουφιάνοι θα πέφτουν στα μαλακά), θα δεις για πότε σπάει η ομερτά και ο σώζων εαυτόν σωθήτω. Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο.

    Βασική προϋπόθεση όμως είναι η ύπαρξη βούλησης. Γιατί αν δεν υπάρχει αυτή, απλά θα πιάσουν τούς 5-6 μλκες τής παρέας και θα τούς τιμωρήσουν επιδεικτικά για να ικανοποιηθεί το πόπολο και μετά θα τελειώσει η σεμνή τελετή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Παραίτησαν τον προϊστάμενο που αποκάλυψε την κομπίνα
    ΣΤΟ ΙΚΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ


    Πώς το είχε πει κάποτε ο Σημίτης; "Αυτή είναι η Ελλάδα, τώρα θα την μάθουμε";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @Nativist
    Δεν υπάρχουν περιθώρια για δικαιολογίες και στρουθοκαμηλισμούς.
    Όντως πιστεύω πως πρόκειται περί προδοσίας με διαβάθμιση ευθυνών.
    Οι χώρες που θέλουν να επιβιώσουν ακολουθούν κεντρικό σχεδιασμό.
    Ο ελληνικός ήταν αυτός που διαπιστώνουμε τώρα και που θα καταλάβεις όταν σπάσουν όλα τα αποστήματα.
    Η πολιτική της καταστροφής της πρωτογενούς μας παραγωγής σχεδιάστηκε στις Βρυξέλες και εφαρμόστηκε από τους εντεταλμένους εδώ που παρέλειψαν πλήν των επιδοτήσεων να εφαρμόσουν όποιο άλλο βιώσιμο μοντέλο .
    Η κοινωνία ελλείψει επιλογών αναγκάστηκε να "χωρέσει" σε αυτό το καλούπι. Όσοι γνώριζαν είναι συνένοχοι, οι λοιποί βολεύτηκαν ή απλά επιβίωσαν.
    Αρνούμαι σθεναρά και την άρνηση ευθύνης και την συλλογική κατανομή της σε ένα λαό που έμεινε συστηματικά εκτός κέντρων αποφάσεων σε μία παρωδία Δημοκρατίας ανα 4ετία με προπωλημένες ψήφους- μετρημένα κουκιά για να μπορεί το σύστημα να αυτοαναπαράγεται.
    Το ιδιάζον ελληνικό πολιτικοκοινωνικό μοντέλο δεν μπορεί να απομονωθεί εντός της ευρωπαϊκής κρίσης όσο και αν προσπαθούν να μας πείσουν ότι είμαστε "Μοναδική Περίπτωση".
    Εκτός των Πορτογάλων που εχθές φώναζαν "Γινόμαστε σαν τους 'Ελληνες" θα ακολουθήσουν και όλα τα PIGS και ενδεχόμενα η Γαλλία και το Βέλγιο.
    Αυτό -εκτός αν νομίζεις ότι η δική μας μιζέρια διέπεται από την μεταδοτικότητα της πανούκλας- μαρτυρά τον Ελέφαντα στο Δωμάτιο της ΕΕ.
    Επιπροσθέτως και με τεράστια αγανάκτηση διαπιστώνω πως ο Γότθοι εφαρμόζουν τις ίδιες μεθόδους που εφάρμοσαν κατά WWII.
    Είμαστε τόσο "μοναδική περίπτωση" όσο ήταν οι Εβραίοι της Ευρώπης τότε, μόνο που στα κρεματόρια τους ακολούθησαν οι αναπηροι, οι Πολωνοί, οι Ρομά, οι ομοφυλόφιλοι, οι Ρώσοι και γενικώς όλοι όσοι δεν μπόρεσαν να ταυτιστούν μαζί τους και όμως δεν μίλησαν εγκαιρως γιατί δεν τους αφορούσε αρχικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ dikaios politis
    Αν και δεν είμαι καλή στην ανάλυση είπα να προσπαθήσω να αποφύγω την λέξη που τόσο εύστοχα επισημαίνετε εσείς.
    Την τελευταία 10ετία έλεγα για πλάκα: Δέν μπορεί "πρέπει να υπάρχει σχέδιο εξόντωσης"- δεν εξηγείται διαφορετικά, δεν γίνεται να μην πραγματοποιείται τίποτα αυτονόητο, σαν να κάνουμε κούρσα αρνητικών ρεκόρ.
    Δυστυχώς μας ξεπέρασε η πραγματικότητα και εμάς και κάθε σενάριο συνωμοσιολογίας .

    @Sterg
    Γιατί απορείς; το ΣΥΣΤΗΜΑ αγαπά την ανακύκλωση, κάνει χρυσάφι ακόμα και τα σκ@τ@ του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εχει κοστος η ηλιθιοτητα!

    Δεν υπαρχει καμια δικαιολογια για την ευθυνη του εκλογικου σωματος και των κλεπτοκρατικων πολιτικων για τα ζητιανο-τζαμπατζιδικα χαλια μας, οσο και να κλαιγομαστε.

    Η ειμαστε αξιοι να μαθουμε απο τα λαθη μας, η θα παραμεινουμε προοδευτικοι ραγιαδες και θα αυτοκαταστραφουμε οπως αξιζει αλλωστε και σε οποια Οθωμανικο-Σοβιετικη μπανανια.

    Η επιλογη ειναι αποκλειστικα δικη μας!

    "Σύντροφοι δεν "ψιχαλίζει"... Περί υποχρεωτικής δέσμευσης μέρους καταθέσεων"
    http://www.capital.gr/stoupas/Article.aspx?id=1448342

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Οι ψυχολογικες επιχειρησεις ειναι ολοκληρη επιστημη με εκμεταλευση συγκεκριμμενων στοιχειων του αντιπαλου και αποδοση συγκεκριμμενων "κερδων" και οποιος εχει θητευσει στην ΚΥΠ-ΕΥΠ το γνωριζει καλα αυτο.Οχι εγω φυσικα που απλα με κοινη λογικη σκεφτομαι.
    Θα μπορουσαν καιρο τωρα να κανουν σκληρο ποθεν εσχες και ετσι και την διαφθορανα παταξουν και τα κλεμμενα να επιστραφουν στο κρατος μας.Αλλα αυτα σκληρα και εκτος δημοσιοτητας και οχι με τυμπανα και σαλπιγγες που παιζουν οι ιδιοι που ηγηθηκαν της διαφθορας μεχρι σημερα και σε ολα τα επιπεδα.Δεν θα περιμενα οι αχρειοι της Βουλης να ηγηθουνε ΤΩΡΑ λες και δεν γνωριζαν ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ.Καποιοι εχουνε βαλει στοχο την αυτοενοχοποιηση ολων των ελληνων με σκοπο την τελικη και οριστικη αυτοδιαλυση του Ελληνικου Φυλετικου Ασυνειδητου,αυτου δηλαδη που κρατησε ορθιο το Ελληνικο Εθνος κοντρα σε εχθρους και επεζησε τα τελευταια 200 χρονια.Αυτος ειναι ο στοχος και εργαλειο του η ρεβασινστικη διαθεση των υπολοιπων που θα τους προσφερθει ο αποκεφαλισμος των ενοχων αλλα και η συνεχης προσπαθεια των αθωων να αποδειξουν οτι δεν ειναι και αυτοι ενοχοι.Αυτη η ψυχολογια της αρρενας με τους μονομαχους και το πληθος των "αθωωων" στην κερκιδα να ουρλιαζει εμενα με φοβιζει γιατι κανει ενα σωμα τους μεν με τους δε.Και ολους μαζι ομοιους και κοινης μοιρας για τα αφεντικα που επιβλεπουν απο το κτιριο του Ιμπεριουμ λεγοντας την ωρα που πινουν το νεκταρ τους= "αστους αυτους δεν βλεπεις,ελληνες ειναι.κουρελια για διαλυση και εξαφανιση,γαμ@@σε τους,το αξιζουν ,ολοι ιδιοι ειναι".Θα μπορουσα να αναλυσω και αλλο τις αντιρρησεις μου αλλα θα καταχραστω τον χωρο.Προσοχη λοιπον και δραστικες λυσεις στο θεμα αυτο χωρις τυμπανοκρουσιες και αυτο -ξεβρακωματα πλεον και η ματια μας σε αυτα που καποιοι επιθυμουν να περασουν εναντιον μας και χωρις ματια και στα ντουκου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κύριε Σάββα επειδή είμαι άσχετος με την διαφήμιση της GOOGLE, αν κάνω κλικ στην διαφήμιση της TURKISH AIRLINES , τσιμπάει το ιστολόγιο τίποτε ψιλά?

    Αν ναι πρέπει να τους γαμ....στα κλικς όλοι οι αναγνώστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κύριε Σάββα επειδή είμαι άσχετος με την διαφήμιση της GOOGLE, αν κάνω κλικ στην διαφήμιση της TURKISH AIRLINES , τσιμπάει το ιστολόγιο τίποτε ψιλά?

    Αν ναι πρέπει να τους γαμ....στα κλικς όλοι οι αναγνώστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Σάββα οκ το άρθρο αλλά θέλω να πω επί πλέον: ΌΧΙ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΑΛΛΑ ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΣΧΕΣ χρειάζεται, όλοι που κυβέρνησαν και κυβερνούν εξυπηρετούσαν την αποστολή που είχαν:διάλυση ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ την ενέργεια. Και κάτι άλλο για κάποιους που έχουν ...σύνδρομα! :οι κουμουνιστές φταίνε βρεεεεεε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @ Georgia Eleonor

    Δυστυχώς, το σχόλιό σου 23 Μαρτίου 2012 10:24 μ.μ. δεν απαντά σε κανένα από τα απτά ερωτήματα που έθεσα στο δικό μου 23 Μαρτίου 2012 7:47 μ.μ.

    Κλασική περίπτωση κακής ελληνικής νοοτροπίας: ΠΑΝΑΤΑ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΦΤΑΙΝΕ. Όλοι συνωμοτούν εναντίον μας, ενώ εμείς δεν φταίξαμε σε τίποτε. Γι αυτό ήμασταν μια ζωή κακομοίρηδες και εξακολουθούμε μέχρι τέλους αμετανόητοι και αδιόρθωτοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Α! ρε Κωνσταντινε.Με εκανες και γελασα τοσο πολυ που αγαπας τον Ινφογνωμονα.Θυσια γινεσαι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Εχω μάθει για κάτι αμοιβές διευθυντών στον ΕΟΜΜΕΧ...ψιλοπράγματα.
    Καλύτερα να μην πούμε νούμερα γιατί θα σαλτάρουμε.
    Πάντως το ότι ευδοκίμησαν τόσα χρόνια τέτοια φαινόμενα διαφθοράς, συνάδει με το γεγονός ότι ως τώρα, κανένας δεν ήθελε να αγγίξει τον τύπο των ήλων και όποιοι έκαναν νύξη, έβρισκαν έως και τον μπελά τους.
    Υπήρχε λόγος που τόσα χρόνια, εμποδιζόταν η λύση προβλημάτων, ενώ ήταν απλή.
    Ολα θάβονταν στο "πού να βρείς άκηρ και τι ψάχνεις να βρείς τώρα..."
    Οταν τρώνε δεν μιλάνε βλέπεις.
    Μάλλον ήξερε ο άλλος σε ποιούς είπε "όλοι μαζί τα φάγαμε".
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @ Nativist
    Πρώτον δεν περίμενα την κρίση για να διαπιστώσω τα κακώς κείμενα και τις καταστροφικές νοοτροπίες, για τον τόπο.
    Δεύτερον για νιοστή φορά επαναλαμβάνω πως πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να κοιταχτούμε στον καθρέφτη και να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Αυτό είναι επιταγή και χρέος απέναντι στις επόμενες γενιές.
    Πέραν αυτών αρνούμαι κατηγορηματικά τον στιγματισμό μέσω της απόδωσης Συλλογικής Ευθύνης και βρίσκω τουλάχιστον αισχρό οι Πρωταίτιοι και Ατιμώρητοι να το παίζουν Σωτήρες ολοκληρώνοντας το έργο της προδοσίας.
    Νομίζω πως σου έχω απαντήσει και απλά διαφωνείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. "Υπήρχε λόγος που τόσα χρόνια, εμποδιζόταν η λύση προβλημάτων, ενώ ήταν απλή. "(Ελινα).

    Ενω τωρα μια ..."θεικη" δυναμης ,μαλλον, εδωσε την αδεια για να αρθουνε οι "λογοι" η καπως ετσι? Αν καταλαβα καλα ,εγω ο ιθαγενης?Προσοχη γιατι μας δουλευουνε ψηλο γαζι! Σε πλακακι μας απλωσανε και στο μικροσκοπιο μας τοποθετησαν οι "ειδικοι" !Και το φαρμακο αντιδοτο ψαχνουνε(???) που οι..."ειδικοι" γεματοι...φιλανθρωπικα αισθηματα θα δωσουνε και σε αλλους που στριμωχνονται στην ουρα των ιατρειων...επειγοντων,κοιλοπονουντες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Από πολιτική παιδεία τι ??? και περί αισθησης προάσπισης του Δίκαιου ???

    Κατά τ΄ άλλα ο ΜΑΣΑΙΑΣ θα μας σώσει!
    τώρα αν ειναι λοκατζης ή βατραχάνθρωπος λοχίας ή αχυράνθρωπος ποσώς έχει σημασία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @ sterg , παρακολουθώ με προσοχή τον συλογισμό σας , αλλά ΔΕΝ μας ''βάζεται'' σε κάποιον δρόμο σκέψης , να καταλάβουμε κι εμείς ...(ή εγώ τουλάχιστον) !
    Γιατί ,άλλο λόγο -για το timing-πέραν της προεκλογικής περιόδου ΔΕΝ μπορώ να ιδώ !
    Θέλετε να δείτε ΚΑΙ άλλες -ας πούμε- προεκλογικές υπερβολές : http://grparodys.blogspot.com/2012/03/blog-post_25.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. dikaios politis
    Αγαπητε μου εγω ο ιθαγενης ο,τι μπορω γραφω εν πληρει τιμιοτητα.Αλλα δεν μπορω να πω και ζητω συγγνωμη απο τους φιλους μου που με τιμαει οτι με διαβαζουν με "προσοχη".Δεν ειμαι πολιτικο προσωπο,κοινη λογικη απλα διαθετω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Δεν ειναι ασχετο απο την διαφθορα το παρακατω και καποιοι ισως αναθεωρησουν τις ιδεες τους για τον Λουκα Σιμπερα
    >>>>>ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ
    Το Geopolitics & Gaily News με γέμισε χαρές, γνώρισα κόσμο, χάρηκα. Δυστυχώς δεν δύναμαι να συνεχίσω. Ο Λουκάς αποφάσισε να πεθάνει μόνος του, χωρίς φατρίες και παράξενες διαφημίσεις. Σας αγάπησα ρε, αλλά ποτέ δεν σας πούλησα, το ορκίζομαι. Αν συνέχιζα μπορεί και να το έκανα. Πονάω Χριστέ μου…Σας εκτιμώ όπως και εσείς με εκτιμήσατε....
    Source: Geopolitics & Daily News
    Published: 2012-03-25 01:32:00 GMT

    Share · via RSS Graffiti<<<<<

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. @ Georgia Eleonor (24 Μαρτίου 2012 11:55 μ.μ.)

    >Νομίζω πως σου έχω απαντήσει και απλά διαφωνείς.<

    Λάθος! Τώρα απαντάς και συμφωνώ. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Κανένα έθνος δεν επιβιώνει των ιδρυτικών του μύθων. Έγειρα στο κάθισμα κι αποκοιμήθηκα σαν μολύβι, παρά το ότι είχα ρίξει έναν μακρόσυρτο ύπνο όλο το απόγευμα, ως το δελτίο ενοχών, απειλών και επιμερισμού ευθυνών επί δικαίων και αδίκων των 8. Είδα λοιπόν ένα όνειρο, ολοκληρωμένο, με αφηγηματική επάρκεια και σαφή δομή, με αρχή μέση και τέλος - κάτι εξαιρετικά σπάνιο, για μένα τουλάχιστον. Ήταν ένα όνειρο ουδέτερο σαν να μην ήμουν ο άμεσα εμπλεκόμενος ή ο πρωταγωνιστής, παρά μόνο ο αντικειμενικός αφηγητής, αν και ήταν ξεκάθαρο ότι επρόκειτο για μένα και τον Ορέστη που διασχίζαμε την κατεστραμμένη χώρα με τα πόδια, βαδίζοντας βόρεια. Ο γιος μου ήταν ακόμα μικρός, ας πούμε εννιάχρονος, και ήταν φθινόπωρο κι έκανε κρύο τις νύχτες στα ορεινά περάσματα και οι ανάσες μας - όπως παρατήρησε ο μικρός- πάγωναν στο αγιάζι σαν λεζάντες σε κόμικς και σπρώχναμε ένα ξύλινο καρότσι με μπρούτζινες χειρολαβές που περιείχε όλα τα υπάρχοντά μας, μέσα από βουνά και λαγκάδια δίχως όνομα, ανάμεσα σε ανθρώπινα τεχνήματα εγκαταλειμμένα στην αδηφαγία μιας αφύσικης φύσης και σε πράγματα που τ’ όνομά τους το κατάπινε η εντροπία της λήθης.

    Ο Ορέστης κρατούσε σφιχτά τον αγκώνα μου ενώ, άπλυτοι και αποστεωμένοι και τυλιγμένοι στις σχισμένες μας κουβέρτες, διασχίζαμε γκριζωπά, καμένα τοπία, με τα φυλλοβόλα ολόγυμνα κι αποσκελετωμένα, με αραιές νιφάδες να στροβιλίζονται αβέβαια, με χαράδρες να χάσκουν κάτω από τα πόδια μας και χειμάρρους να κοχλάζουν όπως στα υπόγεια της Κόλασης. Η συντέλεια του κόσμου είχε συμβεί και ήξερα ότι η πορεία μας είχε κάτι κοινό με την ιστορία του Δευκαλίωνα – θα θυμάστε, του γιου του Προμηθέα και βασιλιά της Θεσσαλίας, του μόνου επιβιώσαντος του μυθολογικού Κατακλυσμού που ο Δίας επιφύλαξε για το διεφθαρμένο γένος των Ανθρώπων. Του Δευκαλίωνα, που προσάραξε με την Κιβωτό του στην κορυφή της Αίτνας ή κατά άλλη εκδοχή του Παρνασσού ή ίσως του Άθω και πετώντας μαζί με την σύζυγό του Πύρρα πέτρες πίσω από την πλάτη του αναγέννησε τους Ανθρώπους, πρώτος των οποίων ήταν ο Έλληνας, ο εθνάρχης μας.

    Ακολουθούσαμε λοιπόν, λέει, την χάραξη της ξεκοιλιασμένης εδώ κι εκεί σιδηροδρομικής γραμμής του Τρικούπη και μιλούσαμε ελάχιστα γιατί κρυβόμασταν από τις άγριες φυλές που είχαν εποικήσει τα βουνά. Βαδίζαμε με τελικό προορισμό ένα μεγάλο παγωμένο ποτάμι της Βόρειας Ευρώπης, όπως μας είχε συμβουλέψει ο χρησμός της μεγάλης ιέρειας, τότε που είχαμε επισκεφθεί την Κασταλία Πηγή πίσω στα χρόνια εκείνα τα προ της Καταστροφής. Όταν συναντούσαμε το ποτάμι θα κατευθυνόμασταν προς τα κατάντη του βαδίζοντας πάνω στην παγωμένη επιφάνεια και θα φτάναμε κάποτε στο Δέλτα του και στη Μαύρη Θάλασσα -όπως κάποτε έκαναν από άλλο, θαλάσσιο δρόμο ο Ιάσονας και οι Αργοναύτες του. Εκεί θα μας περίμενε η Κιβωτός της σωτηρίας.

    *Το τελευταίο μυθιστόρημα του Μιχάλη Μοδινού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Κανένα έθνος δεν επιβιώνει των ιδρυτικών του μύθων. Έγειρα στο κάθισμα κι αποκοιμήθηκα σαν μολύβι, παρά το ότι είχα ρίξει έναν μακρόσυρτο ύπνο όλο το απόγευμα, ως το δελτίο ενοχών, απειλών και επιμερισμού ευθυνών επί δικαίων και αδίκων των 8. Είδα λοιπόν ένα όνειρο, ολοκληρωμένο, με αφηγηματική επάρκεια και σαφή δομή, με αρχή μέση και τέλος - κάτι εξαιρετικά σπάνιο, για μένα τουλάχιστον. Ήταν ένα όνειρο ουδέτερο σαν να μην ήμουν ο άμεσα εμπλεκόμενος ή ο πρωταγωνιστής, παρά μόνο ο αντικειμενικός αφηγητής, αν και ήταν ξεκάθαρο ότι επρόκειτο για μένα και τον Ορέστη που διασχίζαμε την κατεστραμμένη χώρα με τα πόδια, βαδίζοντας βόρεια. Ο γιος μου ήταν ακόμα μικρός, ας πούμε εννιάχρονος, και ήταν φθινόπωρο κι έκανε κρύο τις νύχτες στα ορεινά περάσματα και οι ανάσες μας - όπως παρατήρησε ο μικρός- πάγωναν στο αγιάζι σαν λεζάντες σε κόμικς και σπρώχναμε ένα ξύλινο καρότσι με μπρούτζινες χειρολαβές που περιείχε όλα τα υπάρχοντά μας, μέσα από βουνά και λαγκάδια δίχως όνομα, ανάμεσα σε ανθρώπινα τεχνήματα εγκαταλειμμένα στην αδηφαγία μιας αφύσικης φύσης και σε πράγματα που τ’ όνομά τους το κατάπινε η εντροπία της λήθης.

    Ο Ορέστης κρατούσε σφιχτά τον αγκώνα μου ενώ, άπλυτοι και αποστεωμένοι και τυλιγμένοι στις σχισμένες μας κουβέρτες, διασχίζαμε γκριζωπά, καμένα τοπία, με τα φυλλοβόλα ολόγυμνα κι αποσκελετωμένα, με αραιές νιφάδες να στροβιλίζονται αβέβαια, με χαράδρες να χάσκουν κάτω από τα πόδια μας και χειμάρρους να κοχλάζουν όπως στα υπόγεια της Κόλασης. Η συντέλεια του κόσμου είχε συμβεί και ήξερα ότι η πορεία μας είχε κάτι κοινό με την ιστορία του Δευκαλίωνα – θα θυμάστε, του γιου του Προμηθέα και βασιλιά της Θεσσαλίας, του μόνου επιβιώσαντος του μυθολογικού Κατακλυσμού που ο Δίας επιφύλαξε για το διεφθαρμένο γένος των Ανθρώπων. Του Δευκαλίωνα, που προσάραξε με την Κιβωτό του στην κορυφή της Αίτνας ή κατά άλλη εκδοχή του Παρνασσού ή ίσως του Άθω και πετώντας μαζί με την σύζυγό του Πύρρα πέτρες πίσω από την πλάτη του αναγέννησε τους Ανθρώπους, πρώτος των οποίων ήταν ο Έλληνας, ο εθνάρχης μας.

    Ακολουθούσαμε λοιπόν, λέει, την χάραξη της ξεκοιλιασμένης εδώ κι εκεί σιδηροδρομικής γραμμής του Τρικούπη και μιλούσαμε ελάχιστα γιατί κρυβόμασταν από τις άγριες φυλές που είχαν εποικήσει τα βουνά. Βαδίζαμε με τελικό προορισμό ένα μεγάλο παγωμένο ποτάμι της Βόρειας Ευρώπης, όπως μας είχε συμβουλέψει ο χρησμός της μεγάλης ιέρειας, τότε που είχαμε επισκεφθεί την Κασταλία Πηγή πίσω στα χρόνια εκείνα τα προ της Καταστροφής. Όταν συναντούσαμε το ποτάμι θα κατευθυνόμασταν προς τα κατάντη του βαδίζοντας πάνω στην παγωμένη επιφάνεια και θα φτάναμε κάποτε στο Δέλτα του και στη Μαύρη Θάλασσα -όπως κάποτε έκαναν από άλλο, θαλάσσιο δρόμο ο Ιάσονας και οι Αργοναύτες του. Εκεί θα μας περίμενε η Κιβωτός της σωτηρίας.

    *Το τελευταίο μυθιστόρημα του Μιχάλη Μοδινού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Καταγγελια στρατηγου Αυφαντη για τα δυο κομματα
    Ο Αυφαντης ειναι μεγαλη προσωπικοτητα.Ητανε και στην ΣΕΠΕΟ (συντονιστικη επιτροπη προωθησης της ελληνικης οικονομιας) μαζι με τον καθηγητη του ΕΜΠ Κατρακη (ο πρωτος που πριν 10ετιες αποκαλυψε τον πετρελαικο πλουτο της Ελλαδας)

    http://www.scribd.com/AveliaThemis/d/86561602-KAT%CE%91%CE%93%CE%93%CE%95%CE%9B%CE%99%CE%91-%CE%93%CE%95%CE%A9%CE%A1%CE%93%CE%99%CE%9F%CE%A5-%CE%91%CE%A5%CE%A6%CE%91%CE%9D%CE%A4%CE%97-%CE%A3%CE%A4%CE%9F%CE%9D-%CE%91%CE%A1%CE%95%CE%99%CE%9F-%CE%A0%CE%91%CE%93%CE%9F-%CE%A0%CE%91%CE%A3%CE%9F%CE%9A-%CE%9A%CE%91%CE%99-%CE%9D%CE%94-%CE%A0%CE%91%CE%A1%CE%91%CE%9D%CE%9F%CE%9C%CE%91

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

    ΖΗΤΩ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ

    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ

    ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ

    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ

    Εύχομαι σε όλους μας ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ και ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ!

    Είθε να βάλει το χέρι του ο Καλός Θεός της Ελλάδος, να πιάσει το φιλότιμο και να σταματήσουν τα "ξεσκίσματα" της ΠΑΤΡΙΔΑΣ από μικρόνοες, κλέφτες και ανθρωπάρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. sterg,

    Γιατί μάς αφήνεις με τόσο λίγη απόλαυση; Κάνε αντιγραφή-επικόλληση (ελληνιστί copy/paste) ολόκληρο το μυθιστόρημα του ΜΜ, αλλιώς δεν λέει :(

    Και ... πού κολλά τώρα αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Nativist
    Ο,τι γραφω ολα προσπαθω να κολλανε καπου.Ακονιστε μυαλο και μπητε στην περιπετεια της ερευνας.Δες σε λιγο και την συνομιλια μεταξυ εβραιου καθηγητη της Ν.Υορκης και του Παναγιωτη Τουλατου σε καναλι της Φλωριδα.Και μη με ρωτησεις και αυτο που κολλαει.Ολα κολλανε με...ολα.Διασκεδαστε γιατι ...μας τελειωνουν, η ...ετσι νομιζουν καποιοι,και μη με ξανα-ρωτησεις "που κολλαει".Ολα κολλανε σε ολα!!!
    Και να αξιζαν τον κοπο τσιμεντο να γινει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Καταλαβαινει κανεις που εφτασε το σοσιαλ(η)στοκομμουνιστικο μας χαλι, οταν κουτοφραγκος δινει μαθηματα περι προοδευτικου "συνωστισμου"!

    Γραφει ο Ιανους στον Αλεξανδρο (αποσπασμα):

    "...Let me with all due respect note that one doesn't simply "move" from a place where one has been living for more than 4000 years as was the case with your ancestors in Asia Minor. 1,5 mln Greeks didn't move just so, instantaneously from their forefathers' beloved homeland. They had two choices - total extermination by Kemal's Moslem hordes or flight lock, stock and barrel.One of these choices is no choice of course, so I strongly doubt we can speak of "moving" here.All we can speak of is of "being expelled" and "driven out" as in fact the Greeks were murdered, terrorized and brutally expelled from their homeland ,where they had been living more than four millennia (!) and where Homeric poetry and Western philosophy and science were all born and grew up, in one of the most horrifying and disgusting religious and ethnic cleansings the world has ever seen. Yet, what is even more outrageous and disgusting, for this crime the barbarian perpetrators have never been punished, but on the contrary they have been generously rewarded and extolled by the same powers that still pretend to be the guardians of justice and morality !

    Second, your phrase reminded me unpleasantly of a recent scandal in Greece concerning the notorious history textbook for sixth graders. All the horrors of the genocide, perpetrated by Kemal against the grandparents and great-grandparents of the children who are supposed to learn history from this book, were made invisible in two infamous sentences which I can't but quote in the original «Στις 27 Αυγούστου 1922 ο τουρκικός στρατός μπαίνει στη Σμύρνη. Χιλιάδες Έλληνες συνωστίζονται στο λιμάνι να μπουν στα πλοία και να φύγουν για την Ελλάδα». Well, "crowding at the port to enter the ships" sounds so mundane and innocent,doesn't it ? An everyday occurrence in most holiday resorts in Greece in the summer, isn't it? ..."


    Ianus, Those who didn't manage to "move"
    Reader comment on item: Kastelorizo - Mediterranean Flashpoint?
    in response to reader comment: "Moved" was describing the action
    http://www.danielpipes.org/comments/194731

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Όχι μόνο δεν έχουν τέτοια πρόθεση, αλλά τρομοκρατούν όσους επιχειρήσουν να υπενθυμίσουν το πρόσφατο παρελθόν των "σωτήσρων" μας...
    ΤΡΑΓΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ:
    6 μήνες φυλάκιση σε 2 απλούς πολίτες της Καστοριάς για κριτική που έκαναν με σχόλια σε τοίχο φίλου τους στο faceboοk για τον Αβραμόπουλο
    Παγκόσμια "πρωτιά" για τους έλληνες πολιτικούς: Πρώτη φορά στην ιστορία του facebook που καταδικάζεται πολίτης για δυσμενή σχολιασμό πολιτικού,
    και μάλιστα σε "τοίχο" φίλου του

    http://www.mpetskas.gr/2012/03/blog-post_1163.html?fb_comment_id=fbc_10150657586438411_22048679_10150657848678411#ff7bf365

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. sterg,

    >Ολα κολλανε σε ολα!!!<

    Γιατί έχω την εντύπωση ότι κάνεις διαφήμιση στην UHU; :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. 26 Μαρτίου 2012 12:09 μ.μ.
    να μη βγαλω και εγω καμμια...δραχμουλα??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. 26 Μαρτίου 2012 12:09 μ.μ.
    να μη βγαλω και εγω καμμια...δραχμουλα??

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.