26/3/12

Τόσο δύσκολο, τόσο απλό...

 της Ελίνας Γαληνού
Η κρίση μας έβγαλε στο φώς, εξωφρενικά ευτράπελα του δημοσίου και ιδιωτικού βίου. Με αφορμή το σκάνδαλο για τα παράνομα επιδόματα του ΙΚΑ, λέτε ν΄αρχίσει επιτέλους η εις βάθος έρευνα, ώστε να μάθουμε ποιοί είναι οι πραγματικοί δικαιούχοι συντάξεων και επιδομάτων, σε σχέση με τους παρανομούντες;
Χρόνια και χρόνια ακούγαμε ψιθύρους και φωνές για υποψίες, περί των συνταξιούχων-μαιμού εν συνδυασμώ με αναφορές για συγκεκριμένα περιστατικά. Είχαμε ακούσει για τυφλούς που οδηγούσαν σχολικά λεωφορεία, για παραπαληγικούς που τα έτρωγαν σε υπερπόντια ταξίδια, για θυγατέρες και χήρες αποθανόντων που εισέπρατταν ολόκληρη την σύνταξη, αφού δεν είχαν ποτέ δηλώσει τον θάνατο του συγγενή τους στα ασφαλιστικά ταμεία. Οι καταγγελτικές αυτές φωνές όμως, ουδόλως θορυβούσαν κανέναν υπεύθυνο ώστε να επιληφθεί επί του θέματος και να προλάβει κάτι. Ετσι το πάρτυ τραβούσε σε μάκρος, γιατί απ΄ότι εκτιμάται, οι πελάτες ήταν πολλοί και δεν συνέφερε κάποια σύγκρουση μαζί τους... Ολα αυτά τα περιστατικά, που απ΄ότι εκτιμάται δεν ήταν διόλου λίγα, κατέτρωγαν αδίκως συντάξεις, είτε αναπηρικές είτε άλλες, δηλώνοντας ψέμματα! Αυτά τα χρήματα όμως, τα πλήρωναν τα ασφαλιστικά ταμεία από τα αποθέματά τους, ώσπου έφτασε η στιγμή να βρίσκονται σήμερα σε θέση αλγεινή. Παρ΄όλη την μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό και τη συγχώνευση των ταμείων σε τρία, πολλά απ΄αυτά είναι γνωστό ότι αντιμετωπίζουν πρόβλημα κεφαλαιακής επάρκειας για την κάλυψη ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Τώρα με το κούρεμα του χρέους, η κατάσταση θα επιδεινωθεί, αναλόγως της έκθεσης που έχουν τα ταμεία στα ελληνικά ομόλογα. Και δεν αποκλείεται να ζητηθούν πρόσθετα μέτρα ή νέα προσαρμογή του ασφαλιστικού, που θα περιορίσει ακόμα περισσότερο τα δικαιώματα των ασφαλισμένων.
Ηδη προοιωνίζονται σκληρά μέτρα για τον Ιούνιο, με πρώτες στη γραμμή τις συντάξεις που θα κουρευτούν πάλι, "για να βγεί το πρόγραμμα". Οι συνταξιούχοι δηλαδή και οι μισθωτοί, θα πληρώσουν για άλλη μια φορά το μάρμαρο, είτε γιατί τα ταμεία δεν αντέχουν λόγω του κουρέματος των ομολόγων, είτε γιατί το απαιτούν οι δανειστές. Αλλά και για έναν άλλο λόγο επιπλέον, που δεν έχει σχέση με τους ξένους. Τη μαγκιά κάποιων "εξυπνάκηδων" συμπολιτών μας, που είχαν βρεί το μήνα που τρέφει τους έντεκα, απομυζώντας παρανόμως τα ασφαλιστικά ταμεία, με τις ευλογίες πάντα κάποιων δημοσίων υπαλλήλων που έκαναν τα στραβά μάτια. Με το αζημίωτο; Ποιός μπορεί να το πιστέψει αυτό;
Ολοι αυτοί όμως, που τόσα χρόνια επωφελήθηκαν με διάφορους τρόπους απολαμβάνοντας συντάξεις που κατ΄ουσίαν δεν δικαιούντο, έχουν προκαλέσει σοβαρή ζημία στα ταμεία και κατ΄επέκταση στους ασφαλισμένους. Και έτσι, τα ταμεία βρέθηκαν ήδη αδύναμα τη στιγμή του κουρέματος των ομολόγων τους, οπότε οι θυσίες που θα ζητηθούν τώρα από τους ασφαλισμένους, θα είναι πολύ μεγαλύτερες.
Σήμερα, δύο χρόνια μετά το νέο ασφαλιστικό, επιτέλους αποφάσισαν οι αρχές να ζητήσουν την προσέλευση του κάθε δικαιούχου αυτοπροσώπως, για πιστοποίηση του δικαιώματος. Τελικά, όλα γίνονται τόσο απλά όταν υπάρχει αποφασιστικότητα. Επρεπε να φτάσουμε στη χρεωκοπία για να ανακαλύψουμε... το αβγό του Κολόμβου; Μπορεί να είναι έτσι, αλλά είναι και αρκετά αργά. Πολλοί θα πληρώσουν εντελώς άδικα, την κατακρεούργηση των συντάξιμων δικαιωμάτων τους, κι΄ας μην έφταιξαν πουθενά. Εκείνοι όμως που έφταιξαν αδικώντας τους συμπολίτες τους, θα επιστρέψουν τα παρανόμως εισπραχθέντα ποσά; Η τα έφαγαν στην υγειά των κορόιδων;

10 σχόλια:

  1. Ελίνα, να είσαι σίγουρη ότι θα έχουμε κι άλλες αποκαλύψεις (χαμηλού επιπέδου όμως). Το γιατί είναι απλό. Το μνημόνιο χρειάζεται επειγόντως ένα μίνιμουμ λαϊκής ανοχής για να μπορέσει να πάει και λίγο παρακάτω (όσο γίνεται). Η τρόικα το ξέρει καλά αυτό και από τη στιγμή που έδωσε το Ο.Κ. για εκλογές, έδωσε ταυτόχρονα και την εντολή για τέτοιου είδους ξηλώματα κυκλωμάτων, έτσι ώστε τα κόμματα τού μνημονίου να διαχέουν ότι: "να, ορίστε, το μνημόνιο έχει και τα καλά του, αρχίσαμε να νοικοκυρευόμαστε, γι αυτό ψηφίστε μας". Τα δε γαϊδούρια που κυβερνάνε, μέσα στα δύο χρόνια μνημονίων και βίαιης φτωχοποίησης τής κοινωνίας, αρνούνταν πεισματικά να ακουμπήσουν αυτά τα βρώμικα κυκλώματα επειδή αποτελούν το σκληρό πυρήνα τών κομματικών τους στρατών.

    Έπρεπε λοιπόν (εν όψει εκλογών) να τούς δώσει διαταγή η τρόικα για να κουνηθούνε. Πράγμα που αποδεικνύει για άλλη μια φορά πόσο ανάλγητοι και αμετανόητοι είναι. Και πράγμα που ταυτόχρονα σημαίνει ότι όλες αυτές οι φιοριτούρες θα περιοριστούν στα χαμηλότερα δυνατά επίπεδα, ίσα για να κλείσουν το στόμα τού κόσμου και να περισώσουν όσους περισσότερους μπορούν από τα μεγαλολαμόγια τών κομμάτων τους. Και φυσικά, όπως γίνεται πάντα, πάλι οι διάφοροι μικρομλκες τής παρέας θα λογοδοτήσουν απ' όλο αυτό το σκυλολόι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ως προς την πρώτη παράγραφο του σχολίου σου, δεν θα διαφωνήσω.
    Πράγματι, υπάρχει και αυτό (για να πούμε και ένα "αμάν καιρός ήταν να μπούνε τα πράγματα στη θέση τους).
    Το θέμα είναι ότι αφήσαν να φτάσουμε ως εδώ οι φοβούμενοι το πολιτικό κόστος-όπως σωστά λές. Μας φτάσανε να χρειαζόμαστε τρόικα και ζόρια για να αποκατασταθούν αδικίες για τις οποίες φωνάζαμε χρόνια.
    Αυτό δεν είναι προδοσία; Πές μου, δεν είναι; Δεν μοιάζει με τον γιατρό που βλέπει τον ασθενή να αιμορραγεί και του λέει "σήκω να τρέξεις, είσαι μια χαρά..";
    Βλέπεις, πρώτα ευδοκιμούν οι εσωτερικοί εχθροί και ύστερα έρχονται οι απ΄έξω...
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΣ +++

    Τα μεγάλα ψάρια θα φάνε μερικά μικρά και...

    ΘΑΥΜΑ!!ΘΑΥΜΑ! Η ΤΡΟΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.

    ΕΜΕΙΣ την φέραμε μαζί με την κάθαρση.

    ΨΗΦΙΣΤΕ ΜΑΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2012 - 11:07:55
    Βροχή οι μίζες για τα φάρμακα

    Του ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ

    Διεθνείς διαστάσεις λαμβάνει το γιγαντιαίο σκάνδαλο με τις μίζες που έπεφταν για δεκαετίες από πολυεθνικούς κολοσσούς, προκειμένου να προωθήσουν φάρμακα και ιατρικά μηχανήματα στα ελληνικά νοσοκομεία.

    Ενώ στην Ελλάδα το αρμόδιο υπουργείο και η Δικαιοσύνη δείχνουν να μην πολυενδιαφέρονται για την απάτη δεκάδων δισεκατομμυρίων που συντελέστηκε σε βάρος ασφαλιστικών ταμείων και νοσοκομείων, στην Αμερική έχει αρχίσει δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης με αφορμή τις μίζες που διέθεσε η θυγατρική της Smith Nephew για τη δωροδοκία διοικήσεων νοσοκομείων και γιατρών στην Ελλάδα.

    Σύμφωνα με το πόρισμα των αμερικανικών αρχών, η εν λόγω εταιρεία μέσω των αντιπροσώπων της κατέβαλε περισσότερα από πενήντα εκατομμύρια ευρώ σε μίζες, για να προωθήσει τα προϊόντα της στην Ελλάδα και να εξασφαλίσει τιμές πενταπλάσιες από τις πραγματικές. Αντίστοιχες έρευνες αναμένεται να αρχίσουν και για δύο ακόμα αμερικανικές εταιρείες, η μία εκ των οποίων είναι πολυεθνικό μεγαθήριο και είχε διαμορφώσει μονοπωλιακή κατάσταση στην ελληνική αγορά.

    Καλά πληροφορημένη πηγή αποκάλυψε στην «Ι» ότι οι αμερικανικές εταιρείες που δραστηριοποιούνταν στη χώρα μας στον τομέα των φαρμάκων και των ιατρικών μηχανημάτων, διέθεταν το 35% του τζίρου τους για λαδώματα διοικήσεων νοσοκομείων ανώτερων στελεχών του υπουργείου Υγείας και, βεβαίως, των γιατρών που συνταγογραφούσαν κατά παραγγελία τα συγκεκριμένα σκευάσματα τα οποία τους υποδείκνυαν.

    Η ίδια πηγή χαρακτήρισε το γιγαντιαίο αυτό σκάνδαλο με τις αμερικανικές εταιρείες πολλαπλάσιο σε μέγεθος από αυτό της Ζήμενς. Γι’ αυτό προκαλεί εντύπωση η εναγώνια προσπάθεια που καταβάλλει το πολιτικό σύστημα να το περιορίσει σε επίπεδο κάποιων γιατρών που συνταγογραφούσαν φάρμακα συγκεκριμένων εταιρειών, ενώ έχουμε να κάνουμε με μια εγκληματική στη κυριολεξία οργάνωση που για δεκαετίες εξαγόραζε κορυφαία στελέχη, που βρίσκονταν στις νευραλγικές θέσεις του υπουργείου Υγείας, διοικήσεις νοσοκομείων και Ταμείων και χιλιάδες γιατρούς.

    Η υπόθεση αυτή δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να ερευνηθεί αποσπασματικά, αλλά μέσω συντονισμένων ερευνών του ΣΔΟΕ, της οικονομικής αστυνομίας και της ΕΥΠ. Απαραίτητη προϋπόθεση για να υπάρξουν αποτελέσματα είναι ο έλεγχος των εταιρειών «δορυφόρων» σε Ελλάδα και Κύπρο, που είχαν στήσει αμερικανικές και γερμανικές πολυεθνικές των φαρμάκων, μέσα από τις οποίες κινούσαν τεράστια ποσά που προορίζονταν για μίζες.

    Εξονυχιστικός επίσης πρέπει να είναι ο έλεγχος που απαιτείται και για τις τιμές, με βάση τις οποίες γίνονταν οι αγορές των φαρμάκων προκειμένου να εκτιμηθεί το κόστος της υπερτιμολόγησης για να μπορέσει το ελληνικό δημόσιο να διεκδικήσει αποζημιώσεις. Τα σκάνδαλα στον πολύπαθο τομέα της υγείας πέφτουν σαν το χαλάζι.

    Απτόητοι κάποιοι αεριτζήδες και μεσάζοντες στήνουν νέο πάρτι, εκμεταλλευόμενοι την ανεπάρκεια των μηχανισμών του υπουργείου Υγείας και τα ύποπτα παράθυρα που εξασφάλισαν άγνωστο με ποιο τρόπο στη νομοθεσία για τα φάρμακα. Αυτή τη φορά το πάρτι στήνεται από απίθανους αεριτζήδες κερδοσκόπους, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν εταιρείες παραγωγής γενόσημων φαρμάκων από το Πακιστάν, την Ινδία και το Μπαγκλαντές οι οποίοι ετοιμάζονται να ρίξουν στην αγορά όλη τη σαβούρα και να θησαυρίσουν σε βάρος της υγείας του ελληνικού λαού.

    Το κύκλωμα με τα γενόσημα φάρμακα που εισάγονται από εργοστάσια, τα οποία δεν πληρούν καμία απ’ τις προδιαγραφές ασφάλειας και παίρνουν αδειοδοτήσεις με το γνωστό τρόπο που γνωρίζουν πολύ καλά οι μεσάζοντες, είναι το νέο σκάνδαλο που θα σκάσει πολύ σύντομα, πλήττοντας και τα τελευταία ίχνη αξιοπιστίας του πολιτικού μας συστήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μετα την κατεδαφισην της δυναστειας της οικογενειας Καραμανλη αλλα και της οικογενειας Μητσοτακη ,συνεχιζεται η κατεδαφιση με διαφορους τροπους και της δυναστειαςτης οικογενειας Παπανδρεου.Ερχονται μεγαλες ανατροπες σε ολα και πρεπει να ειμαστε πολυ προσεκτικοι γιατι τα φαινομενα δειχνουν οτι αυτοι που χρησιμοποιηθηκαν για να κατεδαφισουν ενα εθνος τωρα αποσυρονται απο τα αφεντικα τους για κατι αλλο.Ποιο μπορει να ειναι αυτο το αλλο? θα δουμε.
    ================

    >ΜΠΛΟΚΟ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
    Απορρίφθηκε η αίτηση χρηματοδότησης του Πνευματικού Ιδρύματος Γεώργιος Παπανδρέου από το υπουργείο Ανάπτυξης.
    Η αίτηση αφορούσε την πράξη "Πνευματικό Ίδρυμα Γεώργιος Παπανδρέου: «Ψηφιακές υπηρεσίες παιδείας - πολιτισμού» Ελληνικής Ιστορίας" δημόσιας δαπάνης 1.648.497.9 ευρώ, η οποία υποβλήθηκε στο πλαίσιο της με αρ. πρωτ. 154.940/ΨΣ5206-Α2 / 18-10-2011 Πρόσκλησης "Πρόσκληση Πολιτισμού".
    Η πρόταση αξιολογήθηκε αρνητικά στο στάδιο ελέγχου της πληρότητας των στοιχείων της αίτησης χρηματοδότησης διότι, όπως αναφέρεται στο σκεπτικό της απόφασης, δεν προσκομίζεται υπογεγραμμένο Πλαίσιο Συνεργασίας με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), σύμφωνα με το πρότυπο που επισυνάπτεται στην πρόσκληση, για την απόθεση του ψηφιοποιημένου υλικού της προτεινόμενης πράξης.
    Η προσκομισθείσα Προγραμματική Συμφωνία με την ΚτΠ Α.Ε. είναι υπογεγραμμένη από τον Ιούνιο του 2009, το δε αντικείμενό της αφορά σε άλλη πρόταση του δικαιούχου που είχε υποβληθεί στα πλαίσια της Πρόσκλησης 04_2.1 για λογαριασμό του φορέα Πρότασης. Επίσης αναφέρεται ότι δεν προσκομίζεται απόφαση ή άλλη διοικητική πράξη αρμόδιου συλλογικού οργάνου του Ιδρύματος για την υποβολή της πρότασης, σύμφωνα με τα νομιμοποιητικά έγγραφα του.
    ΠΗΓΗ: www.euro2day.gr<

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ναί Σέργιε, αυτό με τα γενόσημα το περιμένουμε.
    Τελικά, άμα βλέπουμε εδώ στην Ελλάδα κάτι να προωθείται με ζέση, θα πρέπει να αναζητούμε τις μίζες, τους μιζαδόρους και τους μιζο-παραλήπτες.
    Θλιβερό και άθλιο, αλλά δυστυχώς με βαθειές ρίζες, σύστημα.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Sterg
    Είναι και η Βέλγικη με τα ορθοπεδικά.
    Να πούνε ότι εξήγαγε διαφθορά η Ευρώπη που μας δείχνει με το δάχτυλο και βαράει με το μαστίγιο σε αυτό το βαθμό;
    Μιλάμε για διαπλανητικούς γίγαντες, Είναι δυνατόν να αποκαλυφθεί ο τρόπος που στήθηκε η αποικιοκρατία από τους ίδιους και τους εδώδιμους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ολα μπορούν Τζώρτζια, γιατί από ανθρώπους προέρχονται. Το θέμα είναι ποιοί τολμούν, γιατί αυτά είναι ζόρικα εγχειρήματα.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Απο θηλυκους "μαχητες" μονον οι δυο σας μεινατε.Τι απεγειναν τα αλλα 2-3 θηλυκα? Τα πηρε μαζι του ο ...ανεμος??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Sterg
    Τα τετελεσμένα φταίνε. Το παλεύανε να μην φτάσουμε στο πακετάκι παραχώρησης στον γκαουλάιτερ και σε μισθούς Κίνας.
    Εν τω μεταξύ στην Κίνα απαγορεύτηκαν οι αυτοκτονίες και υποχρεούνται οι συγγενείς των εκλιπώντων να αποζημιώνουν τις Εταιρίες για τις απώλειες!!

    @ Ελίνα αν δεν τολμήσουμε αυτή είναι η μοίρα μας.
    Να τους αποζημιώσουμε που μας σκοτώνουν.
    Η Ευρώπη έχει βάλει πλώρη για ανταγωνισμό "υψηλού επιπέδου" που εφαρμόζεται μόνο με Δικτατορία αλλιώς δεν βγαίνουν τα νούμερα για τις Εταιρίες τε Τράπεζες γαρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.