10/3/12

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ. ΕΛΛΑΔΑ - ΕΥΡΩΠΗ


Προσέξτε πόσο απλά και ξεκάθαρα ξεχωρίζει τον δυτικό τρόπο σκέψης που κυριαρχεί σ αυτό που λέμε Ευρώπη και τον αντιπαραθέτει με τον ελληνικό που όπως λέει πρέπει πάση θυσία να τον διατηρήσουμε όχι μόνο γιατί είναι ο τρόπος μας αλλά γιατί είναι και συγκριτικά ανώτερος – ανθρωπινός

2 σχόλια:

  1. Μας λειπει ο Ποιητης!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Η Ελλαδα οχι απομονωμενη και μιας και δεν εχει αλλη λυση Ναι! Μεσα στα κεντρα εξουσιας και στο κοσμοπολιτικο περιβαλλον κουβαλωντας μαζι της την Ποιοτητα και οχι την ποσοτητα.Κουβαλωντας μαζι της το Ελληνικο Πνευμα που διεκοπει απο την τουρκοκρατια και οχι τον καραμητρο της μιμησης και της προσπαθειας να γινει αστος μολις πουλησε τα προββατα του και πηγε στην πολη να δει γυναικα στο ...πουρδ...λο.
    ΥΓ
    Μπραβο στην επιλογη αυτου του βιντεο με τον ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΙΗΤΗ!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ καλή ανάρτηση όντως.
    Πράξαμε όμως ακριβώς τα αντίθετα.
    Ας δούμε και το πνεύμα και την ποιότητα της Παιδείας και του Πολιτισμού.
    Κυρίως ας κοιτάξουμε τα κονδύλια που διετίθεντο μεταπολιτευτικά - παρά τις βαρύγδουπες εξαγγελίες και δεσμεύσεις κατά καιρούς- προς τους τομείς αυτούς που αποτελούν ουσιαστικά την υπόστασή μας. ΣΑΝ ΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΘΗΚΕ ΕΚΜΗΔΕΝΙΣΜΟΣ.
    Άπειρα τα παραδείγμα που μας έφτασαν έως την ενοικίαση της Ακρόπολης.
    Αν διαφυλάξουμε ότι απέμεινε και καλλιεργήσουμε την πνευματική μας κληρονομιά, όπως μας τα διδάσκει ο Ελύτης εδώ, θα έχουμε συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.