26/4/14

Η ώρα του Εισαγγελέα Εθνικής Ασφάλειας, για προδότες πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες (Μαρ 2012)

Οι σχέσεις που ανέπτυξαν και συνεχίζουν να διατηρούν ανεξέλεγκτα πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες με ξένες υπηρεσίες, αξιωματούχους και κυβερνήσεις, συνιστούν μείζον πρόβλημα εθνικής ασφάλειας για την Ελλάδα. Γι' αυτό είναι επιβεβλημένη η άμεση θέσπιση Εισαγγελέα Εθνικής Ασφάλειας, ο οποίος θα ελέγχει το όλο ζήτημα.
Του Σάββα Καλεντερίδη
Το ζήτημα της διαχείρισης των σχέσεων της Ελλάδος με τις άλλες χώρες, που καθορίζει σε μεγάλο βαθμό και τη θέση της χώρας μας στο διεθνές σύστημα, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια που είναι σε εξέλιξη η πρωτοφανής οικονομική κρίση, ανάγεται σε ένα μείζον ζήτημα εθνικής ασφάλειας για την πατρίδα μας.
Υπεύθυνοι για το χειρισμό και τη διαχείριση των σχέσεων με τις ξένες χώρες είναι κατά κύριο λόγο η διπλωματική υπηρεσία και το υπουργείο εξωτερικών, ενώ σχέσεις, διαπραγματεύσεις και συνομιλίες διεξάγουν υπηρεσιακοί παράγοντες και πολιτικοί που υπηρετούν και σε άλλα υπουργεία, αυτά του Εθνικής Αμύνης, της Δημοσίας Τάξεως -τώρα Προστασίας του Πολίτη-, Ενέργειας, και Εθνικής Οικονομίας, ειδικά μετά την υπογραφή των Μνημονίων, που δημιούργησαν ένα πολύπλοκο πλέγμα σχέσεων και επαφών με ξένους παράγοντες.
Όσον αφορά τις επαφές των υπηρεσιακών παραγόντων με ξένους ομολόγους τους, διπλωμάτες, αξιωματικούς των ενόπλων δυνάμεων, της αστυνομίας και των υπηρεσιών πληροφοριών, αυτές πρέπει να πραγματοποιούνται κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες και φυσικά, μετά από κάθε επαφή, πρέπει να υπάρχει ανάλογη τεκμηριωμένη ενημέρωση της ιεραρχίας. Άλλες, καλές εποχές, μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις, οι επαφές με ξένους παράγοντες ήταν απολύτως οριοθετημένες, ελεγχόμενες και το περιεχόμενο των συνομιλιών μαγνητοσκοπούνταν, για να υπάρχει και το ανάλογο αρχείο. Με άλλα λόγια, όποιος συναντιόταν με ξένο παράγοντα, το έκανε μετά από σχετική άδεια και η συνάντηση γινόταν υπό την επίβλεψη του αρμόδιου υπηρεσιακού παράγοντα.
Όσον αφορά τους πολιτικούς, όπως έχουμε πληροφορηθεί από αποχαρακτηρισμένα έγγραφα και εκθέσεις ξένων διπλωματικών αποστολών που δημοσιεύθηκαν κατά καιρούς στον τύπο, οι ξένοι διπλωμάτες κατά παράδοσιν ζητούν συνάντηση με Έλληνες πολιτικούς, οι οποίοι τις περισσότερες φορές ανταποκρίνονται ασμένως. Στις συναντήσεις αυτές οι ξένοι διπλωμάτες κινούνται βάσει σκοπού και ερωτηματολογίου. Δηλαδή, σε κάθε συνάντηση έχουν αντικειμενικό σκοπό, ο οποίος είναι άλλοτε η συλλογή πληροφοριών και άλλοτε η μεταφορά μηνύματος προς τη μια ή την άλλη πλευρά και ο σκοπός αυτός επιτυγχάνεται ανάλογα με την ευφυία και τη στάση του συνομιλητή τους. Με άλλα λόγια, αυτού του είδους οι συναντήσεις είναι πολύ σημαντικές, μεταξύ άλλων, και για την εθνική ασφάλεια της χώρας.
Στην Ελλάδα της διάλυσης των πάντων, το ζήτημα αυτό φαίνεται να μην απασχολεί κανέναν σε υπηρεσιακό, πολιτικό αλλά και δικαστικό επίπεδο, αφού περιπτώσεις συνομιλιών Ελλήνων πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων με ξένους, που έχουν διαρρεύσει στον τύπο, ενώ είχαν καταφανώς στοιχεία που έπρεπε να απασχολήσουν τον εισαγγελέα, πέρασαν στο ντούκου, που λένε και οι χαρτοπαίκτες!
Δυο από τις περιπτώσεις αυτές ήταν οι συναντήσεις που έκανεο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο στρατηγός Λευτέρης Οικονόμου, ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ως αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας αντίστοιχα με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, κ. Σπέκχαρντ, τον Ιανουάριο του 2010. Στις συναντήσεις εκείνες, σύμφωνα την εμπιστευτική έκθεση που συνέταξε και έστειλε στην υπηρεσία του ο Αμερικανός πρέσβης (διέρρευσε στον ιστότοπο Wikileaks και αναδημοσιεύτηκε από την Guardian), οι προαναφερθέντες Έλληνες αξιωματούχοι, πέραν της εν γένει στάσης τους απέναντι σε έναν ξένο διπλωμάτη, που είναι ένα πολιτικό θέμα, ανέφεραν στοιχεία και λεπτομέρειες για τη λειτουργία και την αποτελεσματικότητα της ΕΥΠ, που εντάσσονται στην κατηγορία των εθνικών μυστικών. Τότε, με την αποκάλυψη του θέματος, δεν κουνήθηκε φύλλο.
Πρόσφατα, διέρρευσε και πάλι στον ιστότοπο Wikileaks και αναδημοσιεύτηκε στην εφημερίδα τα ΝΕΑ, ότι Έλληνες «συνομιλητές» της αμερικανικής παρα-υπηρεσίας πληροφοριών Stratfor, με κωδικούς GR001 και GR101, ενημέρωναν από το 2009 την υπηρεσία αυτή και αυτή με τη σειρά της το ΔΝΤ με κρίσιμα στοιχεία για την πορεία της ελληνικής οικονομίας!
Εδώ τίθενται δυο ζητήματα. 
Το πρώτο είναι η ανεξέλεγκτη δράση μια ξένης ιδιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών στην Ελλάδα και το δεύτερο η στρατολόγηση Ελλήνων πρακτόρων, που δρουν προδοτικά και εις βάρος των συμφερόντων της πατρίδος. Και τα δυο ζητήματα, αφορούν πρωτίστως την εθνική ασφάλεια της χώρας και μέχρι στιγμής δεν έχουμε διαπιστώσει να γίνεται κάποια ενέργεια για την αντιμετώπισή του.
Ένα άλλο θέμα, το σοβαρότερο ίσως απ’ όλα, είναι η επιστολή που έστειλε ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, κ. Γεωργίου στον επικεφαλής του ΔΝΤ στην Ελλάδα κ. Τόμσεν, με την οποία ένας Έλληνας κρατικός αξιωματούχος ζητεί από έναν ξένο να πράξει τα «δέοντα» για να αλλάξει ο νόμος για την ΕΛ.ΣΤΑΤ προκειμένου να «αποσαφηνιστεί» ο ρόλος του προέδρου της Αρχής. Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι μετά από 20 ημέρες το αίτημα του κ. Γεωργίου, ικανοποιήθηκε, αφού η κυβέρνηση προχώρησε στη συγκεκριμένη αλλαγή της νομοθεσίας, όπως ακριβώς ζητούσε ο κ. Γεωργίου από τον κ. Τόμσεν!
Το θέμα εδώ έχει δυο ανατριχιαστικές διαστάσεις
Η μια είναι ότι ένας Έλληνας αξιωματούχος, ζητά όχι από τον αρμόδιο Έλληνα υπουργό αλλά από έναν ξένο αξιωματούχο ενός φορέα που αποδεικνύεται είχε στο στόχαστρο την Ελλάδα από το 2009, να ψηφιστεί ένας νόμος, με βάση τον οποίο θα μπορούσε να εξυπηρετήσει καλύτερα τα συμφέροντα του ΔΝΤ, στο οποίο σημειωτέον υπηρετούσε και ο ίδιος από το 1989 μέχρι να αναλάβει «αποστολή» στην Ελλάδα. Εδώ είναι φανερό ότι υπάρχει σαφής παράβαση καθήκοντος, η νομική τεκμηρίωση του οποίου εναπόκειται στον εισαγγελέα που θα ερευνήσει την υπόθεση.
Το δεύτερο ζήτημα που προκύπτει, είναι το γεγονός ότι ο κ. Τόμσεν είχε «συνεργάτες» και στην κυβέρνηση, αφού το αίτημα του κ. Γεωργίου, έγινε αποδεκτό και είχαμε έτοιμο το νόμο, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα Γεωργίου-Τόμσεν, σε είκοσι μέρες, χρόνος ρεκόρ για το ελληνικό σύστημα παραγωγής νόμων! Ποιος είναι λοιπόν ο κύριος που έλαβε την εντολή από τον κύριο Τόσμεν και την εξετέλεσε σε χρόνο ρεκόρ;
Και στις δυο αυτές υποθέσεις, δεν έχει κουνηθεί φύλλο, και εννοούμε τον εισαγγελέα, ο οποίος θα έπρεπε από καιρού να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.
Και αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα.
Μπορεί να χρειάζονται πολλά για να μετατραπεί η Ελλάδα από ξέφραγο αμπέλι στο οποίο κάνουν ό,τι θέλουν ξένοι πολιτικοί, πράκτορες, διπλωμάτες και λοιποί, σε μια ευνομούμενη χώρα, που θα προστατεύει τα συμφέροντά της. Όμως, μέχρι να γίνουν αυτά και να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα από την αρχή, καλό είναι να θεσπιστεί άμεσα ένας Εισαγγελέας Εθνικής Ασφάλειας, κατά τα πρότυπα των Οικονομικών Εισαγγελέων, ο οποίος θα επιλαμβάνεται άμεσα και αποτελεσματικά όλων των περιπτώσεων εκείνων που άπτονται θεμάτων της λειτουργίας του κράτους και της κυβέρνησης σε σχέση με την προστασία και περιφρούρηση της εθνικής μας ασφάλειας, που αποτελεί πολύτιμη άυλη αξία του εθνικού μας θησαυροφυλακίου.

21 σχόλια:

  1. Μπα, δεν πιστεύω ότι θα γίνει τίποτε προς την κατεύθυνση αυτή, γιατί απλούστατα εκείνη η περίφημη ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΕΞΟΥΣΙΩΝ, που με τόση γλαφυρότητα περιγράφεται σε όλα τα συγγράματα του Συνταγματικού Δικαίου, δεν υπάρχει ΔΥΣΤΥΧΩΣ στη χώρα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και που θα παραπέμπει τις υποθέσεις στη βουλή για τα περαιτέρω όπως μέχρι τώρα;
    Εκτιμώ ότι θα πρέπει, πέραν της καθιέρωσης της προεδρικής δημοκρατίας ως πολίτευμα και της ριζικής αναθεώρησης του συντάγματος, να θεσμοθετηθεί ολιγομελές Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, απαρτιζόμενο από πρώην προέδρους δημοκρατίας-πρωθυπουργούς-Α/ΓΕΕΘΑ, με αρμοδιότητα την τήρηση της Εθνικής Στρατηγικής-Ασφάλειας, η οποία βεβαίως θα πρέπει να καταρτισθεί ως κείμενο(σήμερα δεν υπάρχει) και ψηφισθεί σε δημοψήφισμα από το λαό με αυξημένη πλειοψηφία.
    Στα πλαίσια του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας λοιπόν, να λειτουργεί ο εν λόγω εισαγγελέας, ο οποίος θα παραπέμπει θέματα της αρμόδιότητάς του στη δικαιοσύνη, μέσω του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και όχι της βουλής, καθόσον μέχρι σήμερα το ισχύον σύστημα όχι μόνο δεν απέδωσε, αλλά συνέβαλε στην απαξίωση του πολιτεύματος, των θεσμών και του πολιτικού συστήματος στο σύνολό του.
    Τα παραπάνω είναι μια σκέψη με βασικό κριτήριο ότι, η εθνική στρατηγική και ασφάλεια λόγω της μέγιστης σημασίας της, δεν πρέπει να αποτελεί αντικείμενο καθημερινής πολιτικής εκμετάλλευσης.
    Βέβαια θα πει κάποιος, τι ρόλο θα παίξουν τα κόμματα; Απαντώ, αγώνα ενημέρωσης του λαού για επικράτηση των θέσεων και ιδεών τους, συμπεριλαμβανομένης και της εθνικής στρατηγικής-ασφάλειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://youtu.be/WaAbYc3eDTE MILIOKAS-THA MAS POUNE KAI MALAKES 1984
    ------------------------------
    http://www.antiracismfascism.org/images/stories/posters/poster%20a.jpg Ένωση Μεταναστών Εργατών [ Συγκέντρωση Προπύλαια 2μμ . Συναυλία 4μμ ,Θεατρικά δρώμενα στον Άγιο Παντελεήμονα ]
    ------------------------------

    Αντε και καλη συνεχεια.στο τελος θα βαλωμε και την ημισεληνο στο κονταρι της γαλανολευκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σάββα, μου φαίνεται ότι και συ ρίχνεις νερό στο "....ελληνικό σύστημα παραγωγής νόμων...." όπως το χαρακτηρίζεις, γιατί για να θεσπιστεί ανάλογη θέση χρειάζεται ένας νέος νόμος....δεν νομίζεις;
    Δηλαδή πάρε το αβγό και κούρεφτο.
    Διάβασε απλά εσύ και οι λοιποί σχολιαστές το άρθρο 48 του Συντάγματος και η λύση που ψάχνεις περιγράφεται γλαφυρότατα εκεί και μπορεί να δοθεί από τα "Εξαιρετικά Δικαστήρια" που συνιστώνται....αυτά προς το παρόν και αν χρειαστεί επανέρχομαι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η κρίση δίνει ευκαιρίες και δυνατότητες. Μακάρι να καλύψει αυτό το κενό που είναι πολύ βασικό, καθότι είμαστε χώρα της ΄΄ελιάς και Ρουφιανιάς΄΄.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το ότι φτάσαμε στο σημείο να ζητάμε να γίνουν τα αυτονόητα,δείχνει την κατάντια μας και μόνο.

    Αλλά όταν περιμένουμε απο τους προδότες να διαλευκάνουν τις προδοσίες,καληνύχτα.

    Δηλαδή τι περιμέναμε να γίνει;

    ΥΓ
    Αυτά είναι μόνο όσα έχουν δεί το φώς της δημοσιότητας,φανταστείτε πόσα άλλα υπάρχουν και πόση ζημία έχει γίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μονο με ενα τετοιο σαν το παρακατω θα "σωθει" η ελλαδα απο τους...πολιτικους,διαφορετικα δεν βλεπω τιποτα!!!!!!!!

    The End of the World (The Untold Story) http://youtu.be/pt1J20jwFS4
    { Στα μεσα Απριλιου 2012 θα ξαναπερασει απο την περιοχη της Γης ενας μετεωριτης που ενω την προηγουμενη φορα ητανε σε τεραστια απο την Γη αποσταση αυτη την φορα θα περασει πιο χαμηλα απο την τροχια των δορυφορων και απο τον διαστημικο σταθμο και λενε οτι δενθα αγγιξει την Γη.Η διαμετρος του ειναι 40 μετρα.}

    Και ενα...ΥΓ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΔΙΟΓΚΩΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

    Αν δούμε τις ημερομηνίες Προηγήθηκε παρέμβαση Radermacher Eurostat στις 8/10/2010 και κατόπιν (8ήμερο) εστάλη από Γεωργίου προς Τόμσεν το e-mail στις16-10-2010.

    ΕΧΟΥΜΕ
    Ο κ. Λογοθέτης υποστηρίζει ότι «δεν εξηγήθηκε ποτέ ο λόγος της αυθαίρετης και βεβιασμένης (χωρίς αναλογιστική μελέτη) ένταξης συγκεκριμένων ΔΕΚΟ στους Φορείς της Γενικής Κυβέρνησης (τα κριτήρια ένταξης των οποίων δεν αιτιολογήθηκαν ποτέ) ούτε ο λόγος διόγκωσης του ελλείμματος από το αναμενόμενο 12% στο 15,4% που εξαγγέλθηκε τελικά από την Eurostat. Μάλιστα δεν έχει ούτε καν αιτιολογηθεί με ποια κριτήρια μπήκαν στο έλλειμμα τα συγκεκριμένα swaps-Goldman Sachs («συμφωνίες ανταλλαγής επιτοκίου»)».

    8/10/2010
    Ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ κ. Λογοθέτης κάνει λόγο για επιστολή του προέδρου της Eurostat κ. Radermacher προς τον κ. Ανδρέα Γεωργίου στις 8/10/2010 σχετική με τα “Goldman Sachs Swaps” και συμπληρώνει « Σε αυτή την επιστολή περιγράφονται με κάθε λεπτομέρεια οι «προτάσεις» της Eurostat για την ποσοτική αναθεώρηση (προς τα επάνω) του Ελληνικού χρέους (και συνεπώς και του ελλείμματος) για κάθε έτος από το 2001 και μετά, λαμβάνοντας υπ όψιν τα swaps.

    16-10-2010

    Ο κ.Κουρουμπλής στο Κοινοβούλιο:
    "Η πρωτοβουλία του Α. Γεωργίου, προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, στις 16-10-2010, με την οποία ζήτησε από τον Π. Τόμσεν την ωμή παρέμβασή του στα εσωτερικά της χώρας και ειδικότερα στην αλλαγή της νομοθεσίας, η οποία πραγματοποιήθηκε μετά από 20 ημέρες, συνιστά πρόκληση για τους θεσμούς του κοινοβουλευτισμού και ιδιαίτερα για τη λειτουργία του κοινοβουλίου".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η ζωη εχει παιχνιδια και καμμια φορα αντιστρεφονται οι καταστασεις=

    Μία ανάσα από την οριστική συμφωνία με τη Siemens βρίσκεται πλέον το ελληνικό δημόσιο, ύστερα και από την έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο του σχετικού σχεδίου. Σύμφωνα με αυτό, η γερμανική εταιρεία θα δώσει άμεσα ή έμμεσα στην Ελλάδα ποσό των 270 εκατ. ευρώ, ώστε να κλείσει οριστικά το θέμα που έχει δημιουργηθεί με τις «μίζες». Παράλληλα το ελληνικό δημόσιο θα διορίσει επίτροπο στη Siemens Ελλάδας, όπου θα επιτηρεί τις δραστηριότητές της, για όσο διαρκεί το πρόγραμμα. Επίσης η Siemens ζητά δημόσια συγγνώμη.
    Η διαπραγμάτευση είχε ως αντικείμενο την αποκατάσταση της τυχόν βλάβης που υπέστη το ελληνικό δημόσιο και τη διευθέτηση των διοικητικών προστίμων σε σχέση με τις κάθε είδους υποθέσεις που σχετίζονται με δραστηριότητες διαφθοράς, πληρωμές ή υποσχέσεις πληρωμών προς τρίτους ή άλλες παράνομες δραστηριότητες από την πλευρά της Siemens έως το 2007.
    Με τη συμφωνία διευθετούνται ζητήματα αστικού και διοικητικού δικαίου, ενώ δεν περιλαμβάνονται ζητήματα ποινικού δικαίου.
    Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών η συμφωνία περιλαμβάνει:
    1. Παροχή προς το ελληνικό δημόσιο ύψους 80 εκατ. ευρώ, μέσω του συμψηφισμού ισόποσων απαιτήσεων της Siemens που αυτή έχει έναντι διαφόρων δημοσίων φορέων μετά από διαδικασία επαλήθευσης των απαιτήσεων αυτών.
    2. Παροχή προς το ελληνικό δημόσιο ύψους 90 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση φορέων και δραστηριοτήτων του ελληνικού δημοσίου.
    3. Επένδυση, εντός του 2012, ύψους 100 εκατ. ευρώ στη Siemens Ελλάδας ώστε να διασφαλιστεί η συνεχιζόμενη παρουσία και δραστηριότητα της εταιρείας, η οποία απασχολεί σήμερα περισσότερους από 600 εργαζόμενους.
    Παράλληλα, η Siemens εξετάζει την πραγματοποίηση επένδυσης κατασκευής νέου εργοστασίου παραγωγής στην Ελλάδα, προϋπολογισμού άνω των 60 εκατ. ευρώ που θα οδηγήσει στην απασχόληση άνω των 700 ατόμων.
    Τέλος, η Siemens ζήτησε να περιληφθεί στο προοίμιο της συμφωνίας συμβιβασμού κείμενο δημόσιας συγγνώμης προς τον ελληνικό λαό, τη Βουλή των Ελλήνων και την ελληνική κυβέρνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Α ρε προδότες κρεμάλα που θέλετε... Μεγαλώσατε εσείς και τα παιδιά σας με τις θυσίες της πατρίδας και θέλετε τώρα να την καταστρέψετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @Συγκάτοικος είπε:
    "...να θεσμοθετηθεί ολιγομελές Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, απαρτιζόμενο από πρώην προέδρους δημοκρατίας-πρωθυπουργούς-Α/ΓΕΕΘΑ..."
    Δηλαδή τον Σημίτη, τον Κωστίκα και τον Γιωρίκα, εκείνο το φρούτο τον Στεφανόπουλο, το ραμολιμέντο το σημερινό και με αυτούς θα κάνουμε προκοπή!
    Πάμε καλά ρε συνέλληνες ή έχουμε χαζέψει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Βιβλιόφιλε

    Εγώ διατύπωσα μια σκέψη μου, αν έχεις κάτι άλλο καλύτερο ευχαρίστως να το ακούσω, εγώ τουλάχιστον.
    Ότι δεν πάμε καλά είναι σίγουρο και βέβαια αυτό ισχύει για όλους μας, που ασκούσαμε το εκλογικό δικαίωμα με βάση το ατομικό συμφέρον και μόνο, εδώ και πάρα πολλά χρόνια και εννοώ τα χρόνια της καλύτερης δημοκρατίας και της μεγάλης αλλαγής.
    Νομίζω ότι αρκετά γιουχάραμε αλλήλους, πρόταση έχεις συνέλληνα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γερμανία: Ενθαρρυντικό σημάδι η εξωδικαστική συμφωνία για τη Siemens:
    «Σημαντική προϋπόθεση για την ετοιμότητα της χώρας να δεχθεί επενδύσεις από το εξωτερικό αποτελεί η διευθέτηση παλαιών υποθέσεων», τόνισε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομίας Χόλγκερ Σλίενκαμπ, απαντώντας σήμερα σε ερώτηση σχετικώς με το ενδεχόμενο να ενισχυθούν οικονομικά γερμανικές εταιρίες προκειμένου να επενδύσουν στην Ελλάδα.

    Ο εκπρόσωπος του Φίλιπ Ρέσλερ αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην περίπτωση της συμφωνίας με την Siemens: «φυσικά αυτή η συμφωνία αποτελεί ένα πρώτο, σημαντικό, ευχάριστο και σίγουρα επίσης ενθαρρυντικό σημάδι».
    ______________________________________________________________________


    Η Διαμαντοπούλου ζήτησε στοιχεία για τους Γερμανούς επενδυτές:

    Τα στοιχεία των Γερμανών επενδυτών και τον κατάλογο των επιχειρήσεων που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για επενδυτικές δραστηριότητες στην Ελλάδα και αντιμετώπισαν εμπόδια, όπως δήλωσε ο Γερμανός αντικαγκελάριος Φίλιπ Ρέσλερ, ζήτησε η νέα υπουργός Ανάπτυξης Άννα Διαμαντοπούλου.

    Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, η κ. Διαμαντοπούλου ζήτησε τα στοιχεία αυτά, σε επικοινωνία που είχε με τον Έλληνα πρέσβη στο Βερολίνο, Δημήτριο Ράλλη.

    Αυτό γίνεται, καθώς, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του PSI «προτεραιότητα για τη χώρα είναι η προσέλκυση ξένων επενδύσεων και η ενίσχυση της ανάπτυξης».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Στην αναμπουμπούλα, χαίρονται πάντα οι λύκοι.
    Αμα επέρχεται παράλυση, ανθούν τα ρουφιανοχώρια.
    Το ξέφραφο αμπέλι, φτιάχνει πάντα το καλύτερο χώμα για αυτά.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Οσο στο ΣΥΡΙΖΟΠΑΣΟΚΚισταν επιτρεπεται ο τοπος να κυβερνιεται απο προοδευτικους συνδικαλο-συμμοριτες, δεν υπαρχει σωτηρια !

    "...Πειθαρχία και σεβασμός, υψηλό επίπεδο κοινωνικής οργάνωσης, εργασία, αξιοκρατία και προπάντων μόρφωση είναι τα χαρακτηριστικά που διακρίνουν τις ανεπτυγμένες κοινωνίες από τις υπανάπτυκτες.
    Όλα τα’ άλλα είναι γυάλινες χάνδρες και μπαμπουίνους..."


    Του Κ. Στουπα, "Μπορεί το ελληνικό πετρέλαιο να σώσει μισθούς και συντάξεις;"
    http://www.capital.gr/stoupas/Article.aspx?id=1434514

    - WIND F2G - ΟΛΟΙ ΚΑΤΩ ( ΛΗΣΤΕΙΑ ΚΛΕΦΤΕΣ)- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ 2012
    http://www.youtube.com/watch?v=5DZtL-swnro

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. sterg είπε...
    http://youtu.be/WaAbYc3eDTE MILIOKAS-THA MAS POUNE KAI MALAKES 1984
    ------------------------------
    http://www.antiracismfascism.org/images/stories/posters/poster%20a.jpg Ένωση Μεταναστών Εργατών [ Συγκέντρωση Προπύλαια 2μμ . Συναυλία 4μμ ,Θεατρικά δρώμενα στον Άγιο Παντελεήμονα ]
    ------------------------------

    Αντε και καλη συνεχεια.στο τελος θα βαλωμε και την ημισεληνο στο κονταρι της γαλανολευκης
    9 Μαρτίου 2012 3:27 μ.μ.
    =========================================
    Προθέρμανση επεισοδίων για την 25η Μαρτίου..Αυτό ήταν ένα από τα τελευταία κατορθώματα υπουργίας Παπουτσή..Έδωσε άδεια να διεξαχθεί συγκέντρωση/συναυλία σε ένα μέρος που και η Χρυσή Αυγή να μην υπήρχε,οι ίδιοι οι κάτοικοι θα ξεσηκωνόντουσαν,οπως έγινε και τις προηγούμενες φορές.
    Δηλαδή τι ήθελε να κάνει αυτός που έδωσε την άδεια?
    Να κρατήσει σε φόρμα τα ΜΑΤ?
    Τους ακραίους των δυο πλευρών να μην μένουν σε απραξία για πολύ καιρό?
    Αν ζητούσε δηλαδή κάποιο δεξιό κόμμα να κάνει συγκέντρωση στα Εξάρχεια θα του έδινε ο ίδιος άνθρωπος άδεια διεξαγωγής?
    Δεν το καταλαβαίνουν κάποιοι ότι με αυτά.......
    και με αυτά γινόμαστε διεθνώς ρεζίλι?
    Καθώς όπως έχουμε καταλάβει όλοι πλέον,τα διεθνή ΜΜΕ περιμένουν πως και πως να γίνουν επεισόδια και να τα προβάλουν όπως τους γουστάρει.
    Ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ο κάθε Κούρκουλας καλά κάνουν και κάνουν ότι κάνουν,άλλωστε αυτός είναι ο ρόλος τους,να είναι προκλητικοί απέναντι στο Σύνταγμα και την Δημοκρατία και να πουλάνε μεταναστολαγνία και προοδευτιλίκι.Άσχετα που από την ΧΑ ετοιμάζονται να τους στήσουν άγαλμα που με τις τακτικές τους στέλνουν αβέρτα ψηφοφόρους..στον Μιχαλολιάκο?
    Το θέμα όμως είναι τι κάνει η αστυνομία...Δεν γνωρίζουν τι θα γίνει εκείνη την μέρα.
    Θα έστελνε κάποιος οπαδούς του Παναθηναϊκού να κάνουν συναυλία στο Πασαλιμάνι?
    Κύριοι στη ΓΑΔΑ εδώ τίθεται θέμα δημόσιας ασφάλειας.Δηλαδή πρέπει να χαθεί ανθρώπινη ζωή ή ζωές...για να καταλάβετε ότι μερικά πράγματα δεν γίνονται?
    Ας θυμηθούν κάποιοι τα περσινά επεισόδια που ευτυχώς έληξαν μόνο με λίγες προσαγωγές και μερικούς ελαφρά τραυματίες..
    Κι αυτό γιατί η αστυνομία είχε κλείσει σχεδόν όλο το κέντρο για πάνω από 6 ώρες και καταταλαιπώρησε επιχειρήσεις,καταστήματα και πολίτες που δεν είχαν καμιά σχέση ούτε με τους μεν ούτε με τους δεν..
    Εκτός βέβαια και αν δεν έχει δώσει κανένας άδεια και το αποφάσισαν από μόνοι τους..Αλλά και πάλι εκεί πρέπει ο ίδιος ο Υπουργός να απαγορεύσει να γίνει η συναυλία στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα και να διεξαχθεί μόνο στα Προπύλαια.
    Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού και να είστε σίγουροι πως απ όλο αυτό το σκηνικό δεν θα βγει κανένας κερδισμένος.
    Για αυτό ο κος Χρυσοχοϊδης πρέπει να αναλάβει ο ίδιος πρωτοβουλία και να σταματήσει αυτή την στημένη ιστορία της δήθεν αντιρατσιστικής συναυλίας πριν να είναι αργά.
    http://1.bp.blogspot.com/--3o8YVb-q8U/T1s6OZ7oo3I/AAAAAAAA1h4/s7C31-8FsCw/s320/8e7d507d4623ae30b8360c5.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αυτα προηγηθηκαν στο Ισραηλ πριν την εκτελεση δυο τρομοκρατων,καταιγισμος με πυραυλους που αναγκασαν 500.000 κοσμο να κοιμηθει στα καταφυγια=
    More than 90 rockets were fired from the Gaza Strip, and struck major population centers in southern Israel in the last 30 hours. More than 500,000 Israelis are forced to stay in bomb shelters.Terrorists are firing rockets into the cities of Ashdod, Be’ersheba, Yavne, Netivot and Ashkelon; as well as into the Eshkol and Shaár Ha’Negev regional councils. Iron Dome has intercepted 27 rockets.This post will be updated with information as it arrives. Last update on 18:45, March 10‬th.
    Saturday, March 10, 2012
    18:10 - Over 90 rockets have been fired from Gaza into Israel, and over 70 have landed in Israeli soil. The Iron Dome system has intercepted 27 out of 30 attempts–a 90% success rate.
    Israel Under Fire: Damage caused by rockets fired from Gaza
    http://www.idfblog.com/wp-content/uploads/2012/03/gallery_247_15_216132.jpeg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κύριε Σάββα Καλεντερίδη.
    Προφανώς πιστεύετε ότι θα πετύχει ο θεσμός του αναφερόμενου τύπου και είδος Εισαγγελέως.
    Είμαι περίεργος,και ρωτώ,τι σας κάνει να πιστεύετε ότι, αυτό το μόρφωμα, θα μπορέσει να αποδώσει όπως νομίζετε.
    Επειδή γνωρίζετε πολλά περισσότερα από μένα γενικά,αυτή η τοποθέτηση σας με εκπλήσσει.
    Είναι δυνατόν να πετύχει ένα τέτοιο εγχείρημα.
    Όταν όλη η μηχανή του κράτους,έχει καταλυθεί-υποδουλωθεί,με σχέδιο διάλυσης το οποίο είναι εμφανές σε μένα, αλλά και σε κάθε σκεπτόμενο Έλληνα πολίτη.
    Θα προτιμούσα χίλιες φορές να μας κάνετε μαθήματα,κατασκοπίας-αντικατασκοπίας-προτάσεις-υποδείξεις,ατόμων που είναι πατριώτες,άξιοι,ικανοί.
    Που ίσως να θέλουν να προσφέρουν για την πατρίδα, μέσω της διαχείρισης τους.
    Κυβερνώντας τη χώρα μας.
    Δημοκρατικά βεβαίως.
    Απάντηση δεκτή,ευχαριστώ.-
    ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΑΦΙΤΣΑΣ Πρώην Αστυνομικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. http://national-pride.org/2012/03/11/%CE%B7-%CF%8E%CF%81%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%AD%CE%B1-%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%B1%CF%83%CF%86%CE%AC%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%B1/#more-112734

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αν η υπόθεση των Τσέχων κατασκόπων στην Λήμνο θάβεται τόσο ωραία και δεν ακούμε τίποτα για την συνέχιση της δίκης, τι σας κάνει να πιστεύετε ότι ένας εισαγγελέας Εθνικής ασφάλειας θα κάνει κάτι διαφορετικό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Aστέρης σκέπτεται:

    Διερωτώμαι εάν τον ερεθισμό για το
    εγερτήριο άρθρο έδωσε η είδηση για
    την περίοπτη παρουσία των υψηλών συνδαιτυμόνων υπουργών και υπουργών-γόνων κ.κ. Κυρ.Μητσοτάκη και Βαρβιτσιώτη, στο δείπνο, στην Μεγ.Βρετάννια, προς τιμήν του διεθνούς δράσεως και φήμης φιλανθρώπου κ. Τζωρτζ Σόρος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.