16/3/12

Ουγγαρία: «Εμείς δεν θα γίνουμε αποικία»

Ο Ορμπάν έκανε επίδειξη δύναμης
Η εφημερίδα αναπαράγει την πολεμοχαρή έκφραση του πρωθυπουργού Βίκτωρ Ορμπάν στο πρωτοσέλιδο της: «Εμείς δεν θα γίνουμε αποικία».

Στις 15 Μαρτίου, η Ουγγαρία γιόρταζε την εθνική εορτή της   -την επανάσταση του 1848 των Μαγυάρων εναντίον των Αψβούργων-ευκαιρία για τους υποστηρικτές της κυβέρνησης να βγουν στους δρόμους για να διαδηλώσουν. 
Σχεδόν 200.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν έξω από το Κοινοβούλιο στη Βουδαπέστη για να ακούσουν την φλογερή ομιλία του επικεφαλής της κυβέρνησης.  Η φράση που εκφώνησε ο κ. Ορμπάν: «Εμείς δεν θα γίνουμε αποικία» δανείστηκε από τον ποιητή Sándor Petöfi  -ο τελευταίος είχε ενθαρρύνει το πλήθος στις 15 Μαρτίου 1848, απαγγέλλοντας: «Δεν θα γίνουμε γερμανική αποικία».

Ο Ορμπάν στόχευε σαφώς τις Βρυξέλλες, από τις οποίες δεν αποδέχεται τις υποδείξεις. 
Περίπου 100.000 αντίπαλοι διαδήλωσαν επίσης σε άλλη συνοικία της Βουδαπέστης.

6 σχόλια:

  1. Η εφημερίδα αναπαράγει την πολεμοχαρή έκφραση του πρωθυπουργού Βίκτωρ Ορμπάν στο πρωτοσέλιδο της: «Εμείς δεν θα γίνουμε αποικία».

    η δήλωση αυτή χαρακτηρίζεται πολεμοχαρής ?
    και όταν οι άλλοι λένε θα στείλουν επιτρόπους πως θα το χαρακτήριζαν ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. H εφημερίδα Tageszeitung δημοσιεύει υπό τον τίτλο «Δημοκρατία αντί για δημοσιονομικό Σύμφωνο» την έκκληση που απευθύνει η Ένωση για την Κριτική Κοινωνική Έρευνα, την οποία συνυπέγραψαν 120 προσωπικότητες της χώρας, πολλοί εξ αυτών καθηγητές πανεπιστημίων, στελέχη ερευνητικών ινστιτούτων και οργανισμών.
    Στο κείμενο -όπως αναφέρει σχετικά το protothema.gr- υποστηρίζεται ότι η ευρωπαϊκή κρίση χρέους θα συνεχίσει να οξύνεται δραματικά και η κορύφωσή της, η οποία τοποθετείται στις αρχές του 2013, θα οδηγήσει στη δημιουργία ενός «αυταρχικού νεοφιλελεύθερου συνασπισμού στον οποίο θα συμμετάσχουν καπιταλιστικές ενώσεις, χρηματοπιστωτικοί φορείς, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η γερμανική κυβέρνηση και άλλες εξαγωγικές χώρες, οι οποίες με γρήγορες διαδικασίες θα περάσουν από τα κοινοβούλια το προσφάτως αποφασισθέν στις Βρυξέλλες “δημοσιονομικό σύμφωνο”»
    http://national-pride.org/2012/03/16/%CE%AD%CE%BA%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%B7-120-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%89%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%84%CE%AE%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%85%CF%80/#more-113497

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. «Η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει και δεν μπορεί να τα καταφέρει με τις δικές της δυνάμεις», υποστηρίζει ο πρόεδρος των Γερμανών Βιομηχάνων Χανς Πέτερ Καϊτέλ, σε συνέντευξή του στην σημερινή έκδοση της εφημερίδας «Frankfurter Allgemeine Zeitung».

    Ο κ. Καϊτέλ διευκρινίζει ότι σήμερα βοηθούν η Γερμανία και οι άλλοι Ευρωπαίοι, αλλά «πρέπει να καταστεί σαφές ότι η βοήθεια θα έχει κάποτε και ένα τέλος».

    Ο επικεφαλής των Βιομηχάνων της Γερμανίας τάσσεται υπέρ των επενδύσεων στην Ελλάδα, εφόσον υπάρξουν κατάλληλες ευκαιρίες και εμφανίζεται ικανοποιημένος από την τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και γερμανικών εταιρειών.

    Σημειώνει, ωστόσο, ότι πρέπει και οι ίδιοι οι Έλληνες να επενδύσουν στην χώρα τους. «Δεν μπορεί από τη μια πλευρά να έρχονται Γερμανοί επενδυτές στην Ελλάδα και στα σύνορα να συναντούν Έλληνες, οι οποίοι επιδιώκουν να μεταφέρουν τα χρήματά τους εκτός Ελλάδας» τονίζει.
    http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=112835463

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 1

    Ο Νικος Κωνσταντοπουλος συνεχιζει να προκαλει τους Ελληνες
    «Προσλήψεις» σε εποχή κρίσης στη Βουλή...

    Ενώ ο κανονισμός της «δεν υπάρχει»
    Του Γιωργου Σ. Μπουρδαρα

    Εν ενεργεία βουλευτής, με επιπλέον «αξίωμα», απλώς, την ιδιότητα του προέδρου μιας εκ των επιτροπών της Βουλής, αναχωρεί αργά το βράδυ από το κτίριο του Κοινοβουλίου. Τον αναμένει το υπηρεσιακό του αυτοκίνητο, με τον οδηγό στη θέση του και τον συνεργάτη–συνοδό, όρθιο έξω από το όχημα: «Επρεπε» να του ανοίξει την πόρτα, γιατί παρά το γεγονός ότι δεν κρατούσε κάτι στα χέρια του, δεν είχε προφανώς «σκοπό» να κάνει τη συγκεκριμένη κίνηση. Περιστατικά όπως αυτό ανήκουν στη σφαίρα του... σαβουάρ βιβρ. Υπάρχουν ωστόσο και μια σειρά άλλα, τα οποία δυστυχώς έχουν ακόμα και οικονομικό κόστος για τους φορολογούμενους πολίτες. Κάποιοι δεν έχουν αντιληφθεί ότι οι καιροί άλλαξαν.

    Τελευταία, αλλά όχι έσχατα, δείγματα, ως προς αυτή τη δεύτερη πτυχή, αποτελούν ασφαλώς οι περιπτώσεις νέων «προσλήψεων» σε γραφεία της Βουλής: Ενας πρώην πρωθυπουργός «τακτοποίησε» στενή συνεργάτιδά του από το Μέγαρο Μαξίμου και ένας πρώην πρόεδρος κόμματος ένα άλλο πρόσωπο, αμφοτέρους σε θέση μετακλητού υπαλλήλου στα γραφεία τους. Η περίπτωση, μάλιστα, του πρώην προέδρου ξεχωρίζει και για δύο επιπλέον λόγους: Πρώτον, επειδή η πρόσληψη έγινε σχεδόν δύο μήνες πριν από τις προαναγγελθείσες εκλογές και, δεύτερον, διότι παρά τη δημοσιογραφική έρευνα, δεν... βρέθηκε υπεύθυνη υπηρεσιακή απάντηση ως προς το πού ακριβώς ο εν λόγω πολιτικός διατηρεί γραφείο, όπου υποτίθεται θα εγκατασταθεί ο νέος συνεργάτης του! Τους τελευταίους μήνες υπήρξε και μια τρίτη περίπτωση, αυτή τη φορά για λογαριασμό προέδρου «μικρού» κόμματος, αλλά έμεινε ανολοκλήρωτη για άγνωστους λόγους.

    Τυπικώς, οι προσλήψεις μετακλητών είναι νομικώς εντάξει, αφού ο κανονισμός της Βουλής προβλέπει τόσο τη σχετική πράξη «διορισμού», όσο και τη μισθοδοσία των εν λόγω υπαλλήλων από τον προϋπολογισμό της – δηλαδή, από τα χρήματα των πλέον εξοντωτικά φορολογούμενων πολιτών.

    Το επιπλέον εξοργιστικό εδώ είναι ότι, εάν κάποιος αναζητήσει να βρει τον τόμο του κανονισμού της Βουλής που διέπει όλα αυτά τα ζητήματα, θα διαπιστώσει ότι δεν υπάρχει! «Διατηρείται» πολυκερματισμένος σε διάφορα γραφεία, συρτάρια και υπηρεσίες του Κοινοβουλίου, ώστε να μην μπορεί κάποιος να έχει συνολική εικόνα. Το «κομμάτι» αυτό του κανονισμού του ελληνικού Κοινοβουλίου ρυθμίζει τόσο τα των μετακλητών υπαλλήλων ή άλλων «δικαιωμάτων» των «πρώην», όσο και λοιπά «κοστοβόρα» ζητήματα, όπως η οικονομική διαχείριση «επιχειρήσεων» που λειτουργούν εντός Βουλής (καφενείο, εστιατόριο κ.λπ.).

    Πλην της συγκεκριμένης περίπτωσης, εικόνα «απόκρυφου Ευαγγελίου» μεταδίδει και ένα άλλο εκ των ιερών κειμένων του Κοινοβουλίου: Πρόκειται για τον προϋπολογισμό του Ιδρύματος της Βουλής: Η «Κ» το ζήτησε αρμοδίως από τον περασμένο Οκτώβριο, με αφορμή τη δημοσιοποίηση της είδησης ότι από τον εν λόγω προϋπολογισμό χρηματοδοτήθηκε με σχεδόν 1,5 εκατ. η κατασκευή μουσείου εθνικής συμφιλίωσης στον Γράμμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 2
    Εως προχθές, Παρασκευή, και παρά τις συνεχείς επικοινωνίες μας, ο προϋπολογισμός αυτός, που είναι δημόσιο έγγραφο, δεν μας γνωστοποιήθηκε από τη Γενική Γραμματεία της Βουλής. Το Ιδρυμα του μουσείου έχει διοίκηση, τα μέλη της οποίας λαμβάνουν μισθό (και έξοδα παραστάσεως) το ύψος του οποίου καθορίζεται με απόφαση του προέδρου της Βουλής.

    Στον γενικό προϋπολογισμό της Βουλής δεν υπάρχει ειδικός ξεχωριστός κωδικός για τα χρήματα που δίνονται στο Ιδρυμα. Για το τρέχον έτος (κωδικός 2599) προβλέπονται 950.000 ευρώ. Το περασμένο έτος ήταν ένα εκατομμύριο, ενώ για το 2009 και 2010 είχαν εγγραφεί αντιστοίχως 1,5 και 1,4 εκατ. ευρώ.

    Από το συγκεκριμένο κωδικό λαμβάνει χρήματα και η ένωση τέως βουλευτών και ευρωβουλευτών –τα μέλη της οποίας είναι γνωστά και από τη συνήθειά τους να ζητούν αναδρομικές αυξήσεις στις συντάξεις τους–, ανάμεσά τους και ένας εν ενεργεία που βρέθηκε προσφάτως «εκτός» εδράνων για μικρό χρονικό διάστημα. Αποδείχθηκε, ωστόσο, «αρκετό» για να υποβάλει αίτημα προκειμένου να λάβει και εκείνος αναδρομικά. Η ένωση των τέως, εκτός των άλλων, διεκδικεί να πάρει και άλλη επιχορήγηση, προκειμένου να εγκαταστήσει τα γραφεία της στο κτίριο της Παλαιάς Βουλής. Εως να το πετύχει και όπως προκύπτει από τα σχετικά έγγραφα, γίνονται κοστοβόροι εργασίες ανακαίνισης διατηρητέου κτιρίου στην οδό Φιλελλήνων: σχεδόν 500.000 προβλέπονταν στη διετία 2009–2010.

    Μέσα σε όλα, χρήματα δόθηκαν και για να επισκευαστεί ταχύτατα άγαλμα (Πανεπιστημίου και Σανταρόζα), πάλι από τη Βουλή, με πρωτοβουλία των τέως. Κατά τα λοιπά, η χώρα είναι επί διετία σε κατάσταση χρεοκοπίας.

    http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_1_11/03/2012_475523

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Triantafyllou Stergios Δεν ηξερα οτι ο καθε...επιτιμος δικαιουται και γραφειου στην Βουλη.Να πω τωρα αντε στο διαολο και τραβα στον καφενε της γειτονιας σου να περασεις την ωρα σου??? Δεν θα το...πω!
    19 minutes ago · Like · 3

    ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΑΛΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ
    18 minutes ago · Unlike · 3

    Giraleas Georgios ευτυχώς οι αριστεροι θα μας σωσουν....χαχαχαχαχα...λαμόγια!!!
    14 minutes ago · Like · 1

    ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΓΙΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_1_11/03/2012_475523

    «Προσλήψεις» σε εποχή κρίσης στη Βουλή...
    news.kathimerini.gr
    14 minutes ago · Like

    ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΟΜΩΣ ΠΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ Ο ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΥΡΙΟΣ ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ
    12 minutes ago · Like

    ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΒΕΒΑΙΑ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΙΕΤΕΛΕΣΕ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΚΘΕΣΕΙ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΒΡΗΚΑΜΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ
    10 minutes ago · Like
    Triantafyllou Stergios Ειναι πολυ βρωμερος ο τυπος αυτος απο την εποχη ακομα που πλακωνε την πρωην συζυγο του στο ξυλο και ερχοτανε η αμεση δραση
    a few seconds ago · Like

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.