10/3/12

Ο Ιντρίζι του PDIU: Η Ελλάδα απειλεί την Αλβανία

Ο ηγέτης του κυβερνητικού κόμματος των τσάμηδων PDIU Ιντρίζι αντέδρασε στην προχθεσινή δήλωση του εκπροσώπου του Υπεξ Δελαβέκουρα.Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο Σπετίμ Ιντρίζι, παίρονοντας το ρόλο κυβερνητικού εκπροσώπου,θεωρεί τις δηλώσεις του Δελαβέκουρα ως απόπειρα παρέμβασης στα εσωτερικά της χώρας και ως απειλή απέναντι στη διαδικασία ένταξης της χώρας στην ΕΕ. «Μια τέτοια εκβιαστική συμπεριφορά με τη διαδικασία ένταξης της Αλβανίας, αναφέρει ο Ιντρίζι, μόνο και μόνο για ν εκπληρώσει τις ορέξεις ορισμένων εθνικιστικών κύκλων στην Ελλάδα δεν έχει τίποτα το κοινό με την επίσημη πολιτική της ΕΕ..
Εμείς διευκρινίζουμε στον κ. Δελαβέκουρα πως η στάση του PDIU δεν έρχεται σε αντίθεση με το ενταξιακό πνεύμα της Αλβανίας, απεναντίας, στο πρόγραμμα του κόμματός μας η ένταξη στην ΕΕ και η εμβάθυνση των σχέσεων με τις χώρες του ΝΑΤΟ είναι βασικές προτεραιότητες».


Επίσης ο Ιντρίζι  σημειώνει με σκοπό και να συμμαζέψει τα πράγματα του κόμματός του αλλά και τους ψηφοφόρους τους μετά τους εσωτερικούς τριγμούς που ακολούθησαν το διορισμό των δυο υφυπουργών , πως » οι νόμιμες απαιτήσεις της τσάμικης κοινότητας εμπνέονται άμεσα  από τις ευρωπαϊκές αρχές…όπως το δικαίωμα επαναπατρισμού των αλβανών τσάμηδων στις εστίες τους. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ένα ιστορικό γεγονός, το δίσεκτο έτος 1913 που η Τσαμερία παραχωρήθηκε στην Ελλάδα όπως το Κόσοβο στη Σερβία…»

Επίσης στις δηλώσεις Δελαβέκουρα αντέδρασε και ο έτερος  βουλευτής και επικριτής του Ιντρίζι ως προς τις επιλογές των υφυπουργών Ντασαμίρ Ταχίρι.
http://www.deropoli.com/?p=8697 

2 σχόλια:

  1. Τελικά είναι το Πρωτόκολο της Κέρκυρας εν ισχύ;

    Υπάρχει κάποιο άρθρο με αντικειμενική και ψύχραιμη προσέγγιση ώστε να μάθουμε ποιά είναι τα διπραγματευτικά μας επιχειρήματα;

    Από τα βιβλία γεωγραφίας των Αλβανών έως τις κορώνες του Κοινοβουλίου τους, η Μεγάλη Αλβανία μοιάζει σταθερά να περνάει από τα χαρτιά στο χάρτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. >Τελικά είναι το Πρωτόκολο της Κέρκυρας εν ισχύ;<

    Δεν διάβασα πουθενά το αντίθετο. Άλλο το ότι ουδέποτε εφαρμόστηκε κι εμείς, πότε για τον έναν, πότε για τον άλλο λόγο, δεν αξιώσαμε την εφαρμογή του. Φαίνεται ότι η Β. Ήπειρος δεν μας ενδιέφερε και τόσο.

    >η Μεγάλη Αλβανία μοιάζει σταθερά να περνάει από τα χαρτιά στο χάρτη<

    Θα έλεγα ότι στον χάρτη έχει περάσει προ πολλού (εάν εννοείς τον ... χάρτινο χάρτη, τον ζωγραφιστό). Τώρα περνά στην πράξη κι έχουμε κατά καιρούς πολλά δείγματα και αποδείξεις.

    Και μ' όλα αυτά, συντηρούμε περί το 1,5 - 2 εκατομμ. Αλβανών στην χώρα, λαθραίων ή εκ των υστέρων νομιμοποιηθέντων, των οποίων τα παιδιά θα είναι Έλληνες υπήκοοι και έχουν δικαίωμα φοιτήσεως και στις παραγωγικές σχολές του στρατού. Μετά από τρία χρόνια (ήδη έχουν φοιτήσει τον έναν), θα έχουμε τους πρώτους ανθυπολοχαγούς, ανθυποσμηναγούς ( θα κάνουν άραγε και ... αναχαιτήσεις στα τουρκικά μαχητικά;) και δοκίμους του ΠΝ. Και όχι μόνον Αλβανούς, αλλά αυτοί μας ενδιαφέρουν στο παρόν άρθρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.