1/3/12

Διαρροές Wikileaks: Μπλέκονται και οι κωδικοί των ελληνικών S-300 και TOR-M1;

Mπερδεμένα και περίεργα στοιχεία που ενδεχομένως να εμπλέκονται με ευαίσθητα θέματα της ελληνικής άμυνας και ασφάλειας περιέχονται αλληλογραφία του Stratfor -  είναι ίδρυμα σκιά της CIA – και διέρρευσαν στο Wikileaks, αναφέρονται σε μερίδα του τουρκικού τύπου! Για  παιγνίδια με κρυφούς απόρρητους κωδικούς των ρωσικών αντιαεροπορικών TOR- M 1, S-300 που διαθέτει και η Ελλάδα που ενδεχομένως να υπήρξε θύμα του πολέμου και των διαρροών μυστικών υπηρεσιών Ισραήλ, Ρωσίας, Τουρκίας.
Η Yeni Safak στην πρώτη σελίδα και με τον τίτλο «Η αιματηρή ανταλλαγή Ισραήλ –Ρωσίας» γράφει ότι από την αλληλογραφία του Stratfor που διέρρευσε στο Wikileaks  προκύπτουν τα βρώμικα παζαρέματα της Ρωσίας με το Ισραήλ πριν καταλάβει την Γεωργία. Σύμφωνα με e-mail  η Ρωσία έδωσε στο Ισραήλ τους κωδικούς των  αντιαεροπορικών συστημάτων  ΤOR-M1 που πούλησε στο Ιράν το 2008 . Έναντι αυτών   πήρε τους μυστικούς κωδικούς των μη επανδρωμένων αεροπορικών μέσων που πούλησε το Ισραήλ.
Στο ίδιο θέμα αναφέρεται η Sabah   με τον τίτλο « Ανταλλαγή στρατιωτικών κωδικών μεταξύ Ισραήλ και Ρωσίας» . Εκτός των παραπάνω στο κείμενο αναφέρεται ότι η Ρωσία την ίδια περίοδο είχε πουλήσει και πυραυλικά συστήματα S-300 στην Ελλάδα.
Στο ίδιο θέμα αναφέρεται και η Milliyet  με τον τίτλο « Τουρκοϊσραηλινή συνεργασία στους S-300» . Στο δημοσίευμα  γράφει ότι η αλληλογραφία του Φεβρουαρίου 2009 που ήρθε στο φως από το Wikileaks παρουσίασε και συμφωνίες όπλων στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η Τουρκία. Σύμφωνα με μεξικάνικη πηγή η Τουρκία και το Ισραήλ είχαν στενή συνεργασία για τους S-300 . Σύμφωνα με την πηγή αυτή το 2001 η Ρωσία πούλησε στην Ελλάδα συστήματα S-300 για να εγκατασταθούν σε βάση στην Κρήτη. Το σύστημα αυτό που θα ήταν για την προστασία της Κύπρου , η Ρωσία το μετέφερε με δικό της αεροπλανοφόρο (σ.σ. !)για την προστασία του από πιθανή τουρκική επίθεση.
Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και οι αρμόδιοι πρέπει να ξυπνήσουν!
Υπάρχει κίνδυνος να έχουν …ξεφύγει οι κωδικοί μέσα στο άγριο αυτό παιγνίδι που γίνεται;
Το έχουν εξετάσει;
Εχει λάβει τα μέτρα του το ΓΕΕΘΑ;

1 σχόλιο:

  1. Σας υπενθυμίζω ότι στον πόλεμο των Φωκλαντς η Γαλλία είχε δώσει στην Αγγλία τους κωδικούς των exocet. Έτσι αλλού στόχευε η Αργεντίνικη αεροπορία και αλλού πήγαιναν με αποτέλεσμα αφενός να χάσουν τον πόλεμο κι αφετέρου να γελοιοποιηθούν ότι και καλά ήταν άχρηστοι.

    Όπλο που δεν έχεις κατασκευάσει μόνος σου ή δεν το ελέγχεις πλήρως είναι άχρηστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.