25/4/12

Οι εκλογές της 6ης Μαΐου στην Ελλάδα και η Αργεντινή


Του Σάββα Καλεντερίδη
Εδώ και αρκετά χρόνια είναι σε εξέλιξη η αποδυνάμωση των εθνικών κρατών, κυρίως μέσω της αλλοτρίωσης των εθνών και της προσπάθειας εφαρμογής του λεγόμενου πολυπολιτισμικού μοντέλου (αυτό που προσπάθησε να εφαρμόσει στην Ελλάδα ο Γιώργος Παπανδρέου, καθιστώντας την ελκυστικό προορισμό για εκατομμύρια λαθρομετανάστες), με κυρίαρχο ρόλο σε αυτήν τη διαδικασία των γνωστών και μη εξαιρετέων Μ.ΚΥ.Ο. αλλά και «προοδευτικών» κομμάτων που εξ αντικειμένου λειτουργούν ως δεκανίκι στην υλοποίηση αυτών των πολιτικών. Και στην Ελλάδα, δόξα τω Θεώ, έχουμε πολλά απ’ αυτά!
Ένας άλλος τρόπος αποδυνάμωσης των εθνικών κρατών και του ρόλου τους στο διεθνές σύστημα, είναι η υποδούλωσή τους δια της δημιουργίας δυσβάστακτου εξωτερικού χρέους και του ξεπουλήματος κρατικών οργανισμών, τραπεζών και εταιρειών στρατηγικής σημασίας, που ακολουθεί στη συνέχεια δια της επιβεβλημένης οδού των «ιδιωτικοποιήσεων».
Τέλος, τη χαριστική βολή δίνει στα εθνικά κράτη και τη λεγόμενη εθνική κυριαρχία η συμμετοχή τους σε υπερεθνικούς οργανισμούς, ιδιαίτερα μάλιστα σε εκείνους που η συμμετοχή απαιτεί την εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων.
Οι «κακές γλώσσες» και οι συνομωσιολόγοι θεωρούν πάντως ότι πίσω από αυτήν την ιστορία της αλλοτρίωσης των εθνών και της αποδυνάμωσης των εθνικών κρατών, κρύβονται πλανητικά οικονομικά -και όχι μόνο- συμφέροντα, που επιδιώκουν αυτό που λέγεται παγκόσμια διακυβέρνηση, ταπεινός δούλος της οποίας δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου ευθαρσώς και με κάθε επισημότητα ακόμα και μέσα στο πολύπαθο Ελληνικό Κοινοβούλιο (το τί έχουν ακούσει οι τοίχοι αυτού του κτιρίου δε λέγεται, από το ευχαριστώ τους Αμερικανούς, του κ. Σημίτη, μέχρι την παγκόσμια διακυβέρνηση με δημοκρατικές διαδικασίες (!!!) του Γιώργου Παπανδρέου).
Αν θέλει κανείς να βάλει στο κάδρο τις χώρες-μοντέλα, όπου εφαρμόστηκε το σχέδιο αυτό, αν υποθέσουμε ότι υπάρχει ένας τέτοιος σχεδιασμός, μπορούμε να πούμε αβίαστα ότι η Ελλάδα δικαιούται προνομιούχο θέση, αφού το εξωτερικό της χρέος είναι σε δυσθεώρατα ύψη, η χώρα παραμένει οικονομικά ζωντανή όντας υπό απόλυτη εξάρτυση από εξωτερική βοήθεια, το ξεπούλημα οργανισμών και εταιρειών στρατηγικής σημασίας, όπως του τομέα της ενέργειας, είναι σε πρώτη προτεραιότητα, ενώ ήδη έχουν εκχωρηθεί κυριαρχικά δικαιώματα στην Ε.Ε., όπως ο έλεγχος των συνόρων, η ισχύς του ευρωπαϊκού έναντι του εθνικού δικαίου και το δικαίωμα έκδοσης (εθνικού) νομίσματος. Εκεί που «υστερεί»η χώρα μας είναι ο πολυπολιτισμός, αφού, παρά τις προσπάθειες άλωσης των πανεπιστημιακών εδρών ιστορίας από «προοδευτικούς» ακαδημαϊκούς δασκάλους που έχουν αλλεργία απέναντι σε έννοιες όπως πατρίδα, έθνος, εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας, αντίσταση, παράδοση, ελληνική γλώσσα, και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες ελληνικών «προοδευτικών» κομμάτων και της ...φίλης Τουρκίας για δημιουργία πολυάριθμης μουσουλμανικής μειονότητας σ’ ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, η ελληνική κοινωνία συνεχίζει να επιμένει ελληνικά, μέχρι που σημαντικό μέρος της σκέπτεται να ψηφίσει το κόμμα της Χρυσής Αυγής, έτσι, από αντίδραση και από πείσμα σε όλους αυτούς τους αρνησιπάτριδες και τους πάτρονές τους.
Τη στιγμή λοιπόν που συμβαίνουν όλα αυτά, τη στιγμή που η Ελλάδα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, με τεράστιες ευθύνες διαχρονικά της πολιτικής ηγεσίας αλλά και των ίδιων των πολιτών, και τη στιγμή που η Ευρώπη, προς στιγμήν τουλάχιστον, δεν φαίνεται διατεθειμένη να κάνει τις κινήσεις εκείνες που θα αναστήσουν το ημιθανές αν όχι ήδη νεκρό ευρωπαϊκό όραμα, στη μακρινή Αργεντινή γίνονται κοσμογονικές αλλαγές, αλλαγές που κινούνται σε διαφορετική κατεύθυνση από το συρμό της παγκόσμιας πραγματικότητας.
Πριν όμως αναφερθούμε στις αλλαγές αυτές, καλό είναι να θυμηθούμε ότι η Αργεντινή, πριν οδηγηθεί στην πτώχευση, επιχείρησε έναν ατυχή πόλεμο στις Νήσους Μαλβίνες (για τους Άγγλους Φώκλαντς), το 1982, ένας πόλεμος που οδήγησε στην πτώση της χούντας τον επόμενο χρόνο και στην αποκατάσταση της δημοκρατίας. Οι δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις επιχείρησαν να ανασυγκροτήσουν την οικονομία της Αργεντινής κυρίως μέσω του εξωτερικού δανεισμού. Στη συνέχεια, για να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο του υπερπληθωρισμού (ο πληθωρισμός τα τέλη της δεκαετίας του ’80 είχε φθάσει το 5.000%), με την υπόδειξη του ΔΝΤ, που ήταν εκεί από το 1991, για οικονομοτεχνική βοήθεια (sic), υιοθέτησαν και πάλι το πέσο, τη φορά αυτή όμως με ισοτιμία ένα προς ένα με το δολάριο. Μετά από μια περίοδο σταθερότητας και ευημερίας και αφού το σκληρό νόμισμα ευνοούσε τις εισαγωγές και εξαφάνιζε την παραγωγική βάση (σας θυμίζει τίποτα;), το εξωτερικό χρέος της Αργεντινής εκτινάχτηκε στα ύψη, με αποτέλεσμα η χώρα να οδηγηθεί σε στάση πληρωμών και στην πτώχευση, το 2002.
Έκτοτε έγιναν πολλά, που δεν χωρούν και εκφεύγουν ίσως της υπόθεσής που θέλουμε να αναπτύξουμε στο άρθρο μας. Όμως ενδιαφέρον παρουσιάζουν αυτά που γίνονται τους τελευταίους μήνες στην Αργεντινή, που προσπαθεί να αποτινάξει από πάνω της τα βαρίδια και τα κακά που της επισώρευσε η πτώχευση.
Πρώτα απ’ όλα η πρόεδρος της Αργεντινής, Κριστίνα Φερνάντεζ ντε Κίρσνερ, αμέσως μετά την εγχείρηση καρκίνου του θυρεοειδούς, τον προηγούμενο Φεβρουάριο, κατήγγειλε διεθνώς την αποστολή ενός αγγλικού αντιτορπιλικού και ενός πυρηνικού υποβρυχίου στις Μαλβίνες, θέλοντας να δείξει ότι το θέμα των νησιών αυτών δεν θεωρείται λήξαν για την Αργεντινή.
Το καλό όμως για τη Δύση και για την παγκόσμια κοινότητα η αναρρωνύουσα πρόεδρος της λατινοαμερικάνικης αυτής χώρας, μας το φύλαγε για το Πάσχα, αφού τότε ανακοίνωσε ότι εθνικοποιείται η άλλοτε κρατική εταιρεία πετρελαίων YPF, που είχε ιδιωτικοποιηθεί, με την ισπανική πετρελαϊκή εταιρεία Repsol να είναι κάτοχος του 57% των μετοχών της. Συγκεκριμένα η επίσημη ανακοίνωση έχει ως εξής: «H YPF θα περάσει σε ποσοστό 51% στον έλεγχο του κράτους της Αργεντινής. Στις μετοχές της εταιρείας που θα εθνικοποιηθούν, το 51% θα ανήκει στο εξής στο κράτος της Αργεντινής και το 49% θα κατανέμεται στις πετρελαιοπαραγωγές επαρχίες».
Οι αντιδράσεις της Ισπανίας και της Ε.Ε. ήταν σκληρές, όμως αυτό δεν φαίνεται να πτοεί την κυβέρνηση της Αργεντινής, που υποστηρίζεται από έναν κεντροαριστερό συνασπισμό*, και φέρεται αποφασισμένη να επιχειρήσει να περάσει από το Κογκρέσο, σχετικό νόμο με τον οποίο το κράτος θα αποσπάσει ποσοστό 51% από τη Repsol, επικαλούμενο τον στρατηγικό ρόλο που έχει η ενέργεια για την επιβίωση και την ασφάλεια της χώρας. Να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί η εθνικοποίηση της αεροπορικής εταιρείας Aerolíneas Argentinas και του ιδιωτικού ασφαλιστικού οργανισμού ANSES, από την ίδια κυβέρνηση το 2008.
Το γεγονός αυτό, δεν απασχόλησε και πολύ την ελληνική κοινή γνώμη ούτε τα κόμματα, που παραμένουν εγκλωβισμένα σε ένα στείρο μνημονιακό ή αντιμνημονιακό παραλήρημα, τη στιγμή που πατρίδα μας ετοιμάζεται να κατοχυρώσει την πιο προνομιακή θέση στο κάδρο των διαλυμένων εθνικών κρατών.
Κατά την άποψή μας, τις δυο εβδομάδες που απομένουν για τις εκλογές, αυτό που θα πρέπει να είναι στο επίκεντρο των προεκλογικών συζητήσεων, μαζί με την προστασία των συμφερόντων και των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των συνταξιούχων, είναι η θωράκιση και η προστασία του εθνικού κράτους που λέγεται Ελλάδα, για να μην φθάσουμε στο σημείο μετά από μερικές δεκαετίες, όπως γίνεται στην Αργεντινή, να εθνικοποιούμε κρατικές εταιρείες, όπως τα Ελληνικά Πετρέλαια, που ήδη ξεπουλήθηκαν, και τη ΔΕΠΑ, που ετοιμάζεται να ξεπουληθεί, τη στιγμή μάλιστα που η Ελλάδα ετοιμάζεται να μπει στη «λέσχη» των πετρελαιοπαραγωγών χωρών, χωρίς να διαθέτει κρατικές εταιρείες στο χώρο της ενέργειας. Γίνεται;
*Κυρίως στη Λατινική Αμερική τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται η ιδεολογία του αριστερού εθνικισμού, που εκδηλώνεται κυρίως σε ζητήματα εθνικής κυριαρχίας, εθνικού πατριωτισμού και εθνικοποιήσεων ζωτικής σημασίας οργανισμών. Στην Ελλάδα τα αντίστοιχα κόμματα συναγωνίζονται το ένα το άλλο στο ξήλωμα της ελληνικής παιδείας, του ελληνικού έθνους και της πατρίδας.
 Kυριακάτικη Δημοκρατία

24 σχόλια:

  1. "τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται η ιδεολογία του αριστερού εθνικισμού, που εκδηλώνεται κυρίως σε ζητήματα εθνικής κυριαρχίας, εθνικού πατριωτισμού και εθνικοποιήσεων ζωτικής σημασίας οργανισμών"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αριστερού εθνικισμού ?

    εθνικοσοσιαλισμού εννοούμε και το διατυπώνουμε με τέτοιο τρόπο ώστε να μην αποκλειστεί η ξεπερασμένη από τα γεγονότα "αριστερά" ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ομολογώ δεν το ήξερα ότι υπάρχει τέτοιο κίνημα,
    πριν το σκάσουμε για την Αργεντινή θα ήθελα και τους συνδέσμους με τα αντίστοιχα κόμματα που εκφράζουν τον "αριστερό εθνικισμό" στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

    Το Sinn Féin που αναφέρεται σαν ευρωπαϊκό παράδειγμα στον σύνδεσμο το θεωρώ "πολύ ακραίο" αν όχι "άκυρο" για την κουλτούρα που έχει διαμορφωθεί στην Ελλάδα και την εννοια της αριστεράς που η ίδια η αριστερά προσδίδει στον εαυτό της.

    Μπορεί κάποιος να φανταστεί "αριστερό εθνικιστικό" κόμμα που να αγωνίζεται για δεκαετίες (πολιτικά-στρατιωτικά) για την Βόρεια Ηπειρο , την Σμύρνη ή την Κύπρο ή ότι άλλο και να διατηρήσει την σοβαρότητα ή την αξιοπιστία του ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. skal, ευτυχώς που τα έγραψες εσύ αυτά και που δεν κινδυνεύεις να κατηγορηθείς σαν "αριστεράντζα" (από κάποιους που υποθέτω ότι κατ' αντιστοιχία θα έπρεπε να τούς λέμε δεξιάντζες;>). Έχω γράψει σε πολλά σχόλια ότι μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες τού ξένου παράγοντα στην πατρίδα μας είναι η τεχνητή αντιδιαστολή τού όρου "εθνικός" από τον όρο "λαϊκός" (και αυτό το πληρώσαμε με πολύ αίμα και ακόμα περισσότερες απώλειες). Ιδιαίτερα τώρα, την εποχή τής κατά μέτωπο επίθεσης τής παγκοσμιοποίησης κατά τών εθνών - κρατών και τής γενικευμένης καπιταλιστικής κρίσης, έχει πολύ πλάκα να βλέπεις διάφορα νεοφιλελεύθερα παπαγαλάκια να βγαίνουν και να ωρύονται ότι για όλα αυτά φταίει η αριστερά (φσσσστ μπόινγκ)! Άλλο είναι όμως το πρόβλημά τους skal και το περιέγραψες στο άρθρο σου. Ότι δηλαδή δεν νοείται εθνικό κράτος χωρίς να ασκεί εθνικό έλεγχο επί τών βασικών στρατηγικών υποδομών του. Γιατί αν όλα αυτά τα ελέγχουν ξένες δυνάμεις και συμφέροντα, τότε πολύ απλά δεν μιλάμε για κράτος αλλά για προτεκτοράτο - μπανανία. Έτσι και βγει λοιπόν κανείς αποφασισμένος να επαναφέρει εθνικό έλεγχο στα βασικά, καλή ώρα σαν την Κριστίνα Κίρχνερ, βγαίνουν όλοι οι μπάστακες τής παγκοσμιοποίησης και καταδικάζουν αυτό το "ακατανόμαστο έγκλημα καθοσίωσης"...

    Επίσης, ο αριστερός εθνικισμός στη Λατινική Αμερική δεν είναι τωρινό φαινόμενο, αλλά έχει γράψει πολλές δεκαετίες. Με τον τρόπο του, ένας από τούς πιο εξέχοντες αριστερούς εθνικιστές ήταν ο Τσε Γκεβάρα. Ξεκίνησε την περιπλάνησή του, αποχαιρετώντας την οικογένειά του με τη φράση: "αναχωρεί ο στρατιώτης τής Λατινικής Αμερικής". Και από αυτά που συνάντησε στο δρόμο του, σύντομα αντιλήφθηκε ότι η κατοχή τής Λατινικής Αμερικής από τις ΗΠΑ δεν ήταν στρατιωτική αλλά εξ ολοκλήρου οικονομική. Τα υπόλοιπα είναι λίγο - πολύ γνωστά. Εξ ίσου σημαντικό είναι και το τέλος του, το οποίο στην ουσία ξεκίνησε όταν άσκησε έντονη κριτική στον τρόπο με τον οποίο η ΕΣΣΔ αντιμετώπιζε εμπορικά τα κράτη τού 3ου κόσμου (δηλαδή με καθαρά καπιταλιστικά κριτήρια διεθνούς εμπορίου). Μοιραία, χώρισαν οι δρόμοι τους με τον Φιντέλ Κάστρο (ο οποίος ήταν μέσα στο στόμα τού λύκου και άρα αναγκαστικά εξαρτώμενος από τη βοήθεια τής ΕΣΣΔ) και πήγε να βρει το θάνατο σε κάποια άλλη γωνία τής αγαπημένης του Λατινικής Αμερικής, στη Βολιβία, αγνοημένος και τελείως αβοήθητος από το "ορθόδοξο" Κ.Κ. Βολιβίας. Στην ουσία δηλαδή έπεσε θύμα τού πολέμου μεταξύ τής Αμερικανικής και τής Σοβιετικής παγκοσμιοποίησης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ερώτηση, δηλαδή με τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ των απίστευτων επιδομάτων και των τρελών μισθών και με μια διοίκηση που κάνει ότι θέλει, θα είχαμε διασφαλισμένα δικαιώματα στα κοιτάσματα;
    Υπερ ποιού; Την ίδια ώρα που ο κόσμος ουρλιάζει από την ανεργία και όποιος έχει δουλειά παίρνει 3 και 60, είναι δυνατόν να μιλάμε για αυτές τις κολοεταιρείες σαν λύση διαχείρισης στα πιθανά πετρέλαια;
    Δεν θα γίνουμε Νορβηγία και θα είναι όλα καλά και ωραία αλλά φαίνεται να γίνουμε Νιγηρία. Μακάρι τουλάχιστον εκεί τους τιμώρησαν τους κλέφτες της SIEMENS...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θεριουλάκη
    δεν είμαι κρατιστής, όμως δεν θέλω να ξεπουλιέται η περιουσία της πατρίδας μου, ειδικά όταν πρόκειται για στρατηγικής σημασίας τομείς.
    Ξέρεις, υπάρχει και η άλλη λύση.
    Κρατάς κάποιους τομείς στο κράτος, διαλύεις τον ψευτοσυνδικαλισμό, ιδρύεις νέες συνδικαλιστικές οργανώσεις με οριοθετημένο ρόλο, θεσμοθετείς την αξιοκρατία και όλα πάνε μια χαρά.
    Ακόμα και οι ΗΠΑ, που είναι ο ναός του νεοφιλελευθερισμού, όταν είδε να γκρεμίζεται το σύστημα, κρατικοποίησε τις τράπεζες.
    Γιατί πάνω απ' όλα είναι η επιβίωση του κράτους, με σκοπό να υπηρετεί τους πολίτες και το έθνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μερικες σκεψεις και μονον...

    Παγκοσμιοποιηση=μονοδρομος
    Εξαφανιση κρατικων δομων στο μελλον=μονοδρομος
    Υπαρξη Εθνοτητων και στο μελλον σαν απαραιτητα κοινωνικα κυτταρα=μονοδρομος
    Αστικη ταξη σαν πρωτοπορα στην διαλεκτικη εξεληξη και βελτιστοποιηση των κοινωνιων=μονοδρομος
    Συνεχης Δημιουργικη εξεληξη του ανθρωποσυστηματος μεσα απο συγκρουση του παροντος με το ζητουμενο=μονοδρομος
    Περασμα σε νοημονες και χαρισματικους αστους της διαδικασιας εξεληξης ,εξω απο το "δημιουργικο"προτσες των δυο πτερυγων του Σιωνισμου,Δεξιου και Αριστερου=ΑΝΑΓΚΑΙΟΣ μονοδρομος
    Διαφυλαξη του Πλανητη Γη που μας στεγαζει, απο ακραια εσχατολογικα στοιχεια, με οιαδηποτε ιδιοτητα και δηθεν θρησκεια και αν εισερχονται στο σπιτι μας (Πλανητης Γη)=Αναγκαιος μονοδρομος
    Καταργηση Κοινοβουλευτικου συστηματος μεχρι να ανυψωθουν οι ανθρωπομαζες στο επιπεδο να αποφασιζουν σψστα για τα συμφεροντα του ανθρωποσυστηματος και οχι ατομικιστικα=Αναγκαιος μονοδρομος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν καταρρέει απλά η Ελλάδα αλλά η ΕΕ,και καλό θα ήταν να το αντιληφθούμε εγκαίρως.

    Τα σαΐνια που θέλουν να κυβερνήσουν ποντάρουν στην προσωπική τους εκτίμηση ότι η ΕΕ θα εκδώσει σύντομα ευρωομόλογο.

    Πλέον,κάτι που υποψιαζόμουν έχει επιβεβαιωθεί,έχουν χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η ΕΕ, βιάστηκε να βγάλει την κακία της για την Ελλάδα, αντί να αρχίσει να ψάχνεται τι της συμβαίνει, από το 2009 και έπειτα..
    Το κατάλαβε αρκετά αργά, αφού ήδη δρομολογήθηκε η διάλυση της ευρωζώνης. Το ευρώ σε λίγο καιρό, θα υποστεί μετάλλαξη.
    Εμείς όμως, θα πρέπει οπωσδήποτε να προστατέψουμε τις υποδομές μας.
    Και να τιμωρήσουμε οριστικά εκείνους που απέφυγαν (επίτηδες)να εφαρμόσουν τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, για να μας πάρει ο κατήφορος και να ξεπουληθούμε σε τιμή ευκαιρίας.

    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χρειαζόμασθε ἀλλαγὴ πολιτικῶν, νόμων καὶ δημοσίων ὑπαλλήλων.
    Τὸ τρίτο εἶναι ἴσως καὶ τὸ σημαντικότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. sterg, δεν υπάρχει στη φύση μονοχρωματικό φως. Μόνο στα εργαστήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γραφει ο Olympios:

    "Οι αριστεροί δεν λένε συνεχώς ότι "για να λυθεί το πρόβλημα, πρέπει να αντιμετωπιστεί η αιτία". Ε, λοιπόν η αιτία της ανόδου της Χρυσής Αυγής είναι η λαθρομετανάστευση. Τελεία και παύλα. Δεν πα να είναι στόκοι, ναζιστές, αντι-σιωνιστές, εγκληματίες. Ότι και να 'ναι, η ανόδος τους είναι μοιραίο επακόλουθο του αποτυχημένου "αριστερού ελληνικού προοδευτισμού".
    'Οπως είπε ο WhiteMagick, o ΣΥΡΙΖΑ επίσης υποστηρίζει ΑΜΕΣΑ την γενοκτονία της Ελλάδος. Που πάτε ρε καραμήτροι με 1.5-2 εκατομμύρια μετανάστες από Ισλαμικές ή Βαλκανικές χώρες, ήδη γερασμένο πληθυσμό, δείκτη γονιμότητας πολύ μικρότερο του 2 και ρεύμα φυγής Ελλήνων στο εξωτερικό;;;
    Για να σας δώσω μια ιδέα, εδω που μένω οι μετανάστες από μη-Ευρωπαϊκές χώρες είναι 1% του πληθυσμού, ο μέσος μισθός >2000 € τον μήνα, ο δείκτης γονιμότητας >2 και η ακροδεξιά παίρνει 20% των ψήφων, κυρίως διότι ο τοπικός πληθυσμός αντιδρά στην περαιτέρω αύξηση της μετανάστευσης."

    http://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=90789502&postcount=1818

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. "ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΣ είπε...
    sterg, δεν υπάρχει στη φύση μονοχρωματικό φως. Μόνο στα εργαστήρια.
    25 Απριλίου 2012 4:58 μ.μ."

    Πιγκουινε, δεν υπαρχει στην φυση ουτε καν φως η "φως".Οτι νομιζεις οτι "βλεπεις" ειναι επανα-κυκλωσεις σε ενα εγκεφαλο ηλεκτρομαγνητικων ερεθισμων με ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ και εκ των πραγματων επιβιωτικη για σενα,η εμενα,ΑΠΟΔΟΧΗ μιας "πραγματικοτητας" του μεσου βλακος,διαφορετικα παρε τα ...βουνα η επανακυκλωσου να ξεμπερδευεις απο αυτην την "κοινωνια του μεσου βλακα".Πρεπει αναγκαστικα να δεχθεις αυτη την κατασταση και να την αποδεχθεις αν θελεις να εισαι "σαν τους αλλους",δηλαδη....... "φυσιολογικος"(χαχαχαχα)!!!!,διαφορετικα θα σε κραξει και η ιδια σου η μαννα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πιγκουινε ειπα να δρασω σε στυλ ...ανορθοδοξου πολεμου οπως συμβουλευε σε καποια νεαρουλια καποιος συνδιαχειριστης εδω=μπαινεις-κτυπας-εξαφανιζεσαι κοκ.Ελα ομως που με παρασερνετε ,αλλα θα το...παλαιψω ,υπαρχουν και αλλου μαχες και μαλιστα πιο...αιμοβορικες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. άμα είναι δύσκολη η εύρεση "αριστερού εθνικιστικού" κόμματος στην Ελλάδα και στην Ευρώπη ας ψάξουμε "δεξιό εθνικιστικό" στην Ελλάδα.

    Για πείτε μου να επιλέξω το καλύτερο "εθνικιστικο" από αριστερά και δεξιά που να έχει πρότυπο το Sinn Féin (εμείς μόνοι),
    οπως λεέι και ο Δημόκριτος με τον Olympio διλημμα δέν υπάρχει , επιλογή μονόδρομος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. sterg, εγώ απλά είπα ότι δεν έχεις μία "γόβα στιλέτο" στο διάγραμμα αλλά μια "καμπανούλα", μια κατανομή πιθανοτήτων. Εσύ βέβαια το προχώρησες πολύ πιο πέρα και έχωσες μέσα την απόκριση του ανθρώπινου μυαλού σ' όλα αυτά. Εκεί όντως, έτσι είναι και το καλλιεργούν επίσης πολύ αυτό και τα ΜΜΕ που τα περνάνε όλα από τα μαγικά φίλτρα τους έτσι ώστε να φτάνει στους καθηλωμένους εγκέφαλους (μπροστά από τηλεοπτικούς δέκτες) μονοχρωματικό φως τελικά. Μετά θα επακολουθήσει έτσι κι αλλοιώς το πάρτι που γίνεται μέσα στο κεφάλι μας...

    "οπως συμβουλευε σε καποια νεαρουλια καποιος συνδιαχειριστης εδω=μπαινεις-κτυπας-εξαφανιζεσαι"

    Εδώ φαίνεται ότι έχω χάσει επεισόδια (δεν έχω πάντα πρόσβαση στο ίντερνετ).

    "Ελα ομως που με παρασερνετε"

    Εντάξει, άστα αυτά τώρα, μπαίνεις και χτυπάς για να παρασύρεις και να παρασυρθείς. Είναι αμφίδρομη η χημική αντίδραση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πιγκουινε δική μου προτροπή στον Χρήστο Χατζησσαβίδη

    Ο Σεβασμός ως ηθική αξία αποτελεί κληροδοτημα του Ελληνισμού, το Ελλειμα της αξίας αυτης δείχνει πολλά.

    Απο την άλλη υπάρχει μια ακόμη Ελληνική λέξη Φιλότιμο που όμοια της δεν θα βρεί κανείς σε άλλη γλώσσα.

    Φιλοτιμο, την ιδιαίτερη ευαισθησία δηλαδή του Έλληνα, την πιο ευαίσθητη χορδή του, αυτη του να μην ανέχεται τη μείωση και τον εξευτελισμό σε ατομικό ή εθνικό επίπεδο, την κηλίδωση του ονόματος του.

    Η φιλοτιμία και η ευγενική επιθυμία να διατηρήσει άσπιλο τ' όνομά του ώθησε συχνά τον Έλληνα σε αυτοθυσίες και ολοκαυτώματα.

    Ο Ελληνισμός δεν δίνει μηνύματα.

    Είναι ο ίδιος μήνυμα και όσοι εκπέμπουν αλλά μηνύματα που δεν συμφωνούν με τις αρχές και τις αξίες της φυλής μας ως μας παραδόθηκαν ως παρακαταθήκη στο διάβα του χρόνου δεν είναι Ελληνες

    Είναι χαχαμίκοι που πωλούν φύκια για μεταξωτές κορδέλλες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Και ενα κειμενο αλλα με πιο ευρυτερο περιεχομενο για την ελλαδικη καταντια που δειχνει ,πως ο εχων ενοχες προβαλει αυτες σε αλλους.Σε αλλους "μη εχοντες σεβασμο" προς την οιασδηποτε εξουσια,μικρη η μεγαλη.Εξουσια του κωλου που "σεβεται" ο ιδιοτελης νανος για να προσποριστει ιδιοτελη ωφελη.Συνεργασια και "σεβασμο" προς ιδιον οφελος του.Και αν του κοψουνε τα ανταποδοτικα ωφελη θα εξαφανιστει ο ιδιοτελης "σεβασμος".=“Κύριοι υπεύθυνοι για το σημερινό μας κατάντημα είμαστε οι ίδιοι εμείς οι Έλληνες – πρωτίστως οι εκάστοτε κυβερνώντες μας, αλλά και εμείς οι κυβερνώμενοι, στο μέτρο που έχουμε λόγο στην ανάδειξη των πρώτων. Η μετάθεση ευθυνών στους ώμους τρίτων – Γερμανών, οίκων αξιολόγησης, και όποιων άλλων – απλώς δυσχεραίνει την αναγκαία ανορθωτική προσπάθεια.” [ Γεώργιος Ε. Σέκερης , πρέσβης ε.τ. και συγγραφέας του βιβλίου Η Ελλάδα στη «Νέα Τάξη» – η Εθνική μας Στρατηγική στον 21ο Αιώνα ]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Το χειρότερο που μπορούσε να συμβεί,σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για τη χώρα,ήταν να χάσουν την επαφή με την πραγματικότητα οι κυβερνώντες.

    Δυστυχώς όμως δεν είναι μόνο οι πολιτικοί που έχουν χάσει την επαφή με την πραγματικότητα,αλλά και αρκετοί πολίτες,που νομίζουν ότι είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή να σπέρνουν διχόνοια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Sterg
    στο ιστολόγιο αυτό κανένας από τους συνδιαχειριστές δεν έχει οποιαδήποτε αμοιβή ή άλλη υλική απολαβή.
    Οι διαφημίσεις είναι περίπου 150 ευρώ το μήνα, και από αυτές δεν παίρνει κανείς ούτε ένα ευρώ.
    Να σταματήσει αυτή η ιστορία.
    Δεν έχουμε χρόνο ούτε διάθεση για τέτοιου είδους αντιπαραθέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. απο τους διαχειριστες εγραψες? δεν καταλαβα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Sterg
    στο χώρο που διατηρώ με πολύ κόπο, δεν θέλω και δεν θα επιτρέψω να συκοφαντούνται άνθρωποι.
    Παρακαλώ πολύ.
    Τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ακου να σου πω σκαλ.να επεμβαινεις οταν συκοφαντουνται ατομα απο τους εγκαθετους σου και οχι οποτε γουσταρεις με επιλογες και ετσιθελισμο.αν ηθελες να επεμβεις θα επρεπε να επεμβεις ΑΜΕΣΑ,οταν ο κολλητος σου με αποκαλεσε ..."χαχαμικο"!!! (δηλαδη εβραιο απο ισπανια)(τον κακο του τον καιρο και μαζι οποιον τον ανεχεται) και ενω γνωριζεις καλα οτι εχω τους παπουδες μου νεκρους στην Τραπεζουντα απο τους φιλους σου τους κουρδους,την μακαριτισα την μαννα μου προσφυγα απο τραπεζουντα σε ηληκια ενος ετους και σε εχω ενημερωσει οτι ο πατερας μου τραβαει απο Μανη(απο παππου) και απο ΕΛΛΗΝΕΣ Βλαχους (απο γιαγια).Δεν μπορει ο καθε χαχολος με το αλβανικο επωνυμο να με συκοφαντει και εσυ να επεμβαινεις μονοπλευρα.Ετσι Σαββα????(Ελπιζω οτι θα το δημοσιευσεις)
    υγ
    τελικα το μεγαλο του....εκτοπισμα γεμισε την χαβουζα και μονο φελλοι εποπλεουν στον χωρο,δεν το βλεπεις?νομιζα οτι εβλεπες καλυτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.