27/4/12

Εμφανίζουν την ευρωβουλευτή Μαριλένα Κοππά ότι "στηρίζει" τις απόψεις τους! Νέα "κολπάκια" των Σκοπιανών

Τη διάθεσή της να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς να έχει επιλυθεί το θέμα της ονομασίας, αποκαλύπτει ξανά η κυβέρνηση των Σκοπίων.Αυτή τη φορά τα απολύτως ελεγχόμενα από τον πρωθυπουργό της πΓΔΜ σκοπιανά μέσα ενημέρωσης, καταβάλλουν προσπάθεια να εμφανίσουν την ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μαριλένα Κοππά ότι δήθεν προωθεί έκθεση στην οποία προβλέπεται ότι η διαφορά για το όνομα της FYROM δεν αποτελεί εμπόδιο για την ένταξη της γειτονικής χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


Τα μέσα ενημερωσης στα Σκόπια, «πανηγυρίζουν» για την έκθεση της Ελληνίδας Ευρωβουλευτή. «Και η Κοππά απαιτεί οι διμερείς διαφορές να μην είναι εμπόδιο» αναφέρει η «Utrinski», ενώ από την πλευρά της η «Dnevnik» σημειώνει: «Ελληνίδα Ευρωβουλευτής απαιτεί οι διμερείς διαφορές να μην είναι εμπόδιο για την Ε.Ε» .

Στο προσχέδιο έκθεσης της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων για τη διεύρυνση της Ε.Ε, που έχει συνταχθεί με ευθύνη της κυρίας Κοππά η οποία έχει οριστεί εισηγήτρια αναφέρεται: «To Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επαναλαμβάνει τη θέση του ότι τα διμερή ζητήματα δεν πρέπει να αποτελούν εμπόδιο ή να χρησιμοποιούνται ως τέτοιο στη διαδικασία προσχώρησης, αλλά πρέπει να  αντιμετωπίζονται με εποικοδομητικό πνεύμα και το νωρίτερο δυνατόν, λαμβάνοντας υπόψη το σύνολο των συμφερόντων της ΕΕ και τις αξίες της. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπογραμμίζει ότι οι διαπραγματεύσεις προσχώρησης δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για να προδικάζουν την  οριστική διευθέτηση τέτοιων θεμάτων, παρά την υποχρέωση της πλήρους συμμόρφωσης με το κεκτημένο και σεβασμού των αρχών επάνω στις οποίες θεμελιώνεται η ίδια η ΕΕ».

Στα σκοπιανά μέσα ενημέρωσης αναφέρεται μόνο το σημείο που σημειώνεται ότι: "To Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επαναλαμβάνει τη θέση του ότι τα διμερή ζητήματα δεν πρέπει να αποτελούν εμπόδιο ή να χρησιμοποιούνται ως τέτοιο στη διαδικασία προσχώρησης".

Η αμέσως επόμενη αναφορά ότι "τα διμερή ζητήματα πρέπει να  αντιμετωπίζονται με εποικοδομητικό πνεύμα και το νωρίτερο δυνατόν", δηλαδή πριν την έναρξη διαπραγματεύσεων μιας χώρας υποψήφιας να γίνει μελος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποσιωπάται από τους Σκοπιανούς...

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διατύπωση στο σημείο αυτό αναμένεται να βελτιωθεί περαιτέρω το επόμενο διάστημα μέσα από τη διαδικασία των τροπολογιών και βελτιώσεων ώστε τελικώς να επισημαίνεται με απόλυτη καθαρότητα ότι τα διμερή ζητήματα (δηλαδή οι διαφορές) μεταξύ ενός κράτος μέλους της ΕΕ και μιας χώρας υποψήφιας για ένταξη στην ευρωπαϊκή οικογένεια πρέπει να έχουν επιλυθεί πριν την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

Παρ΄όλα αυτά οι Σκοπιανοί εμφανίζονται δικαιωμένοι. Ισως επειδή λίγες μέρες πριν τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Σικάγο η Ατλαντική Συμμαχία έχει ξεκαθαρίσει ότι η FYROM δεν θα γίνει μέλος του ΝΑΤΟ εάν δεν λυθεί η εκκρεμότητα της ονομασίας με την Ελλάδα...
http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=193101 

1 σχόλιο:

  1. Τι περιμένεις από έναν ύπουλο λαό που ντρέπεται την ίδια την εθνικότητα του (σλάβοι) και προσπαθούν να κλέψουν την δικια μας (Μακεδόνες=Έλληνες)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.