28/4/12

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΑΡΜΠΙΛ Οι Ιρακινοί πολιτικοί αρχηγοί μετά το πέρας της πρωινής συνεδρίας έδωσαν στη δημοσιότητα ανακοινωθέν

Ολοκληρώθηκε η πρωινή συνεδρία της συνάντησης των ιρακινών πολιτικών ηγετών στο Αρμπίλ για την εξεύρεση λύσης στην πολιτική κρίση στην χώρα. Στο ανακοινωθέν που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά το πέρας της πρωινής συνεδρίας σημειώνεται ότι η συνάντηση έχει στόχο την ανταλλαγή απόψεων ανάμεσα στους ηγέτες και την εντατικοποίηση των προσπαθειών που καταβάλλονται για την ικανοποίηση των αιτημάτων του ιρακινού λαού το συντομότερο δυνατό, τον τερματισμό των προβλημάτων του ιρακινού λαού, την εξασφάλιση της ευημερίας της χώρας καθώς και για την επιτάχυνση της διαδικασίας εκδημοκρατισμού του Ιράκ.
Στο ανακοινωθέν σημειώνεται επίσης ότι πρέπει να γίνουν τα αναγκαία βήματα το συντομότερο δυνατό για να συνεχιστεί η πολιτική συνεργασία, να είναι στο ανώτατο επίπεδο τα συμφέροντα της χώρας και για την επίτευξη της σταθερότητας. Ζητείται επίσης η συνεργασία όλων των πλευρών για την έξοδο από την επικίνδυνη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα και πως πρέπει να ληφθεί ως βάση το αποτέλεσμα της συνάντησης στο Αρμπίλ. Η συνάντηση στην οποία συμμετέχουν ο Πρόεδρος του Ιράκ, Τζαλάλ Ταλαμπανί, ο επικεφαλής της περιφερειακής διοίκησης στα βόρεια του Ιράκ, Μασούντ Μπαρζανί, ο αρχηγός της παράταξης Αλ Ιρακίγια, Ιγιάντ Αλάουι, ο Σιίτης ηγέτης Μοκτεντά αλ Σαντρ και ο Πρόεδρος της ιρακινής βουλής, Οσάμα αλ Νουτζαϊφί, θα συνεχιστεί μετά το γεύμα.
ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-TRT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.