9/4/12

Η δημοκρατία αυτοκτόνησε. Η ελπίδα;

Του Σάββα Καλεντερίδη
Την Τετάρτη, ένας έντιμος και υπερήφανος Έλληνας, μη δεχόμενος τον εξευτελισμό που του επέβαλε η «κυβέρνηση Τσολάκογλου», όπως ανέφερε στο ιδιόχειρο σημείωμα που άφησε ως πολιτική παρακαταθήκη σε μας τους νεοέλληνες, προέβη στο απονενοημένο διάβημα και έθεσε τέρμα στη ζωή του.
Το εγχείρημά του δεν ήταν μια απλή πράξη αυτοχειρίας, όπως θέλησαν να την παρουσιάσουν ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Μπεγλίτης, ο πρώτος με ακαδημαϊκή δολοφονική ψυχρότητα και ο δεύτερος με την χαρακτηριστική αναίδεια των κηπουρών του Γιώργου Παπανδρέου, που ήλθαν στην Ελλάδα και την κυβέρνηση με συγκεκριμένη «ατζέντα». Ήταν μια πράξη πολιτικής διαμαρτυρίας, που την έκανε εκεί που όλοι συμφωνούμε ότι είναι το πρόβλημα. Μπροστά από το ελληνικό κοινοβούλιο, τα μέλη του οποίου όχι μόνο δεν αντιλήφθηκαν το μέγεθος των ευθυνών τους για την καταστροφή της χώρας, αλλά με τις ντροπολογίες που έχουν το θράσος να καταθέτουν σωρηδόν, φαίνεται ότι κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους, για να αποτελειώσουν τη χώρα και την ίδια τη δημοκρατία.
Και μια και μιλάμε για «ατζέντα», καλό είναι να κάνουμε μια επισκόπηση, για να μην ξεχνάμε, αφού δεν φροντίζουν να μας το θυμίζουν τα ΜΜΕ, τα οποία φέρουν επίσης τεράστια ευθύνη για την καταστροφή της χώρας, αφού είναι η άλλη πλευρά του ιδίου νομίσματος, του αργυρίου της προδοσίας της πατρίδος, όπως το έχουμε ξαναγράψει.
Ένα από τα θέματα της «ατζέντας» ήταν ο πολυπολιτισμός, μια έννοια που έχει νόημα για χώρες που δημιουργήθηκαν από μετανάστες, όπως οι ΗΠΑ και η Αυστραλία, όπου ομάδες από διάφορες χώρες και έθνη του κόσμου, εκούσια εγκαταστάθηκαν εκεί και ένωσαν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν μια νέα χώρα, μια νέα πατρίδα. Εκεί, σε τέτοιες χώρες, ναι, ο πολυπολιτισμός είναι μια έννοια που επιβάλλεται να εφαρμοστεί, αφού ο πολιτισμός είναι συνισταμένη του πολιτισμού των εθνικών ομάδων που απαρτίζουν τον πληθυσμό της χώρας.
Όμως στην Ελλάδα, έγινε το ανάποδο. Αποφασίστηκε να εφαρμοστεί ως έννοια και επειδή δεν υπήρχαν άλλες εθνικές ομάδες πλην της ελληνικής, που αποτελεί ή μάλλον αποτελούσε το 97% του συνόλου του πληθυσμού της χώρας, ενισχύθηκε με κάθε τρόπο, βοηθούσης και της «φίλης» Τουρκίας, η εγκατάσταση στην Ελλάδα μεταναστών, για να δικαιολογείται ο όρος πολυπολιτισμός. Έτσι, σε μια δεκαπενταετία εφαρμογής της πολιτικής των «ελαστικών συνόρων» και της «ανοχής της διαφορετικότητας», η Ελλάδα κατέστη μαγνήτης για τους απανταχού δυστυχισμένους, βοηθούντος και του Κανονισμού Δουβλίνο ΙΙ, που υπέγραψε ασμένως ο θιασώτης του πολυπολιτισμού, τότε υπουργός εξωτερικών, κ. Γιώργος Παπανδρέου. Το πρόβλημα επιδεινώθηκε και τα επόμενα χρόνια, με τις επόμενες κυβερνήσεις να ακολουθούν την ίδια πολιτική και τον τότε αρμόδιο υπουργό, απευθυνόμενο στους δυστυχείς μετανάστες που έπεσαν στην παγίδα της επιλογής της χώρας μας, να λέει το αμίμητο «σας ευχαριστούμε που επιλέξατε τη χώρα μας να μεταναστεύσετε»!
Όλο αυτό το σύστημα που υποστήριζε την πολιτική της πολυπολιτισμικότητας, ξεσάλωσε στην κυριολεξία την περίοδο των κυβερνήσεων του κ. Γεωργίου Παπανδρέου και των κηπουρών του, με επιστέγασμα τον λεγόμενο «νόμο Ραγκούση», που καθιστούσε την Ελλάδα ακόμα πιο ελκυστική για τους δυστυχισμένους όλου του κόσμου, αφού έδινε τη δυνατότητα απόκτησης ελληνικής ιθαγένειας σε εκατοντάδες χιλιάδες αλλοδαπούς που κατοικούν στην Ελλάδα.
Μ’ αυτά και μ’ αυτά, η Ελλάδα κάποια στιγμή ξύπνησε με ένα τεράστιο πρόβλημα, που εκτός από την εθνική μας ιδιοπροσωπεία και συνοχή, απειλεί πλέον μια σειρά από άλλους κρίσιμους τομείς, όπως είναι η δημόσια ασφάλεια, η υγεία, τα ασφαλιστικά ταμεία, η παιδεία κλπ.
Το άλλο κύριο θέμα της «ατζέντας» ήταν η καταστροφή της ελληνικής παιδείας. Στην τελευταία φάση εφαρμογής του σχεδίου, αυτή των κυβερνήσεων του Γιώργου Παπανδρέου και των κηπουρών του, εκτός από την αλλοίωση των βασικών χαρακτηριστικών της παιδείας με την υιοθέτηση άθλιων βιβλίων ιστορίας και την πλήρη απαξίωση των ελληνικών πανεπιστημίων, προχώρησαν και στο ξήλωμα του ονόματος του ίδιου του υπουργείου, που από «Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων», έγινε «Παιδείας και δια Βίου Μάθησης», για να δοθεί το μήνυμα εκεί που πρέπει, ότι η ατζέντα προχωρεί κανονικά.
Τα καλύτερα όμως τα άφησαν για το τέλος. Έπρεπε να εξοντωθεί και ο ίδιος ο ελληνικός λαός, η οικονομία, η υγεία, η ασφάλεια, η αξιοπρέπεια του Έλληνα. Έτσι, με σχέδιο, με ψυχραιμία στυγνών δολοφόνων, οδήγησαν τη χώρα στο κρεματόριο της τρόικας και των διεθνών τοκογλύφων, για να υποθηκευθεί και να ξεπουληθεί για ψίχουλα η εθνική μας περιουσία, για να υποθηκευθεί το μέλλον της Ελλάδος, για να οδηγηθεί στην καταστροφή η ελληνική κοινωνία και οι Έλληνες.
Το έγκλημα είναι γνωστό σε όλους, το ομολογούν ο ένας μετά τον άλλον πολλοί από τους συντελεστές του, στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ, βουλευτές, πρώην υπουργοί, η ίδια η Βάσω Παπανδρέου. Είναι γνωστοί και οι δράστες, οι οποίοι έβαλαν στις τσέπες τους και αρκετές δεκάδες εκατομμύρια από τα μυστικά κονδύλια του υπουργείου εξωτερικών και παραγοντίζουν ανά την υφήλιο με χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου, που αυτοκτονεί για να διατηρήσει την αξιοπρέπειά του, για να μην ψάχνει τροφή στα σκουπίδια, εν έτη 2012.
Το τραγικό όμως είναι ότι αν και όλοι γνωρίζουν τους δράστες του εγκλήματος, δεν κάνουν τίποτε για να την επιβολή της δικαιοσύνης, αφού είναι όλοι τους συνένοχοι, λόγω της απαράδεκτης ασυλίας των πολιτικών, μια ασυλία που καταλύει κάθε έννοια ισονομίας και ισοπολιτείας, και μάλιστα με συνταγματική σφραγίδα παρακαλώ.
Ναι, η δημοκρατία όπως την οραματίζονται οι Έλληνες, δηλαδή ένα καθεστώς που παρέχει ίσα δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες σε όλους τους πολίτες, είναι νεκρή, αυτοκτόνησε μαζί με τον δυστυχή Έλληνα συνταξιούχο που διαμαρτυρήθηκε θέτοντας τέρμα στη ζωή του μπροστά από το ελληνικό κοινοβούλιο.
Το ερώτημα είναι αν πέθανε ή αν αυτοκτόνησε και η ελπίδα. Και η απάντηση στο ερώτημα είναι μάλλον προφανής, αν σκεφθεί κανείς ότι την επόμενη της αυτοκτονίας τα ΜΜΕ, βασικοί ένοχοι της καταστροφής της χώρας, φιλοξενούσαν στις οθόνες τους ό,τι πιο διεφθαρμένο διαθέτει το διάτρητο πολιτικό σκηνικό αυτής της δύσμοιρης χώρας. Κηπουρούς, βραδύγλωσσους και βραδύνοες γόνους πολιτικών και βαρόνων του τύπου από τη μια πλευρά και ορφανά της SIEMENS με δωρεές τηλεφωνικών κέντρων και οικόπεδα εξ αδιαιρέτου με τον Χριστοφοράκο από την άλλη. Κινήσεις που δείχνουν ότι το σύστημα εξουσίας στην Ελλάδα μάλλον επέλεξε να αυτοκτονήσει και το ίδιο, σίγουρα πάντως όχι από υπερηφάνεια και από ευθιξία.
Είναι γνωστή η ελληνική ρήση που λέει ότι η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία. Αυτό είναι αλήθεια, αφού η ελπίδα έδινε δύναμη στο έθνος στις δοκιμασίες που πέρασε στο διάβα των αιώνων και της ιστορίας. Τι γίνεται όμως όταν κάποιοι, στη συγκεκριμένη περίπτωση πολιτικοί και εκδότες, σκοτώνουν και την ίδια την ελπίδα;

17 σχόλια:

  1. http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2012/03/blog-post_2337.html

    Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012
    ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Κι όμως, το “τέρας” των δολοφονιών στη Γαλλία ήταν των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών, πέρασε από το Ισραήλ και εργάστηκε για την «Αραβική Άνοιξη» των ΗΠΑ στη Λιβύη & την Συρία…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έτσι και βρεθεί τώρα ένας άνθρωπος να τους χώσει όλους φυλακή,είτε συνταγματάρχης είτε πυροσβέστης,θα γίνει λαϊκός ήρωας.

    Και ψαράς να τους ρίξει ο κόσμος θα γιορτάζει μέχρι τον δεκαπενταύγουστο.

    Και μια ερώτηση,και όποιος διαθέτει ειδικές γνώσεις ας μου απαντήσει:

    ΑΝ τα τελευταία 30 χρόνια κυβερνούσαν 12χρονα,ΠΟΣΟ χειρότερα θα μπορούσε να ήταν η κατάσταση της χώρας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τὸ χειρότερο ὅλων:
    Στὶς ἐκλογὲς ἡ πλειοψηφία τῆς κοινωνίας τοὺς ψήφιζε καὶ μάλιστα σταύρωνε τὰ πιὸ λαμόγια ἀπὸ τὰ ψηφοδέλτια τοῦ κάθε κόμματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ποιὸς φταίει ἀφοῦ ἐπὶ σειρὰ ἐτῶν τοὺς ψηφίζαμε;
    Φταῖμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚONION

    Tα λαμόγια που ψηφίζαμε, ήταν τα πρότυπα που θέλαμε να μοιάσουμε στην πραγματικότητα (προβολή-εξουσία-χρήμα) και επειδή η παιδεία δεν αποκτάται, από τη μια στιγμή στην άλλη, θα τα ξαναψηφίσουμε και όταν παραστεί ανάγκη θα πάμε κρυφά να ζητήσουμε την ''βοήθειά'' τους.
    Στις εκλογές αυτές, προσωπικά δεν περιμένω τίποτα από την άθλια γενιά μου, το μόνο που ελπίζω είναι η αποφασιστική συμμετοχή των νέων ανθρώπων που πρέπει με την ψήφο τους να μας ''πετάξουν στα σκουπίδια''.
    Το οικτρό θέαμα των αμετανόητων γερόντων, που έσπευσαν να ψηφίσουν τον νέο ΜΠΕΝΙΤΟ της χώρας μου, αντί να αφήσουν τους νέους να εκφραστούν, ειλικρινά με εξόργισε πιο πολύ από όλα όσα έχουν συμβεί μέχρι τώρα και γιαυτό γράφω ότι γράφω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. skal, πολύ καλή η σύνοψη τής κατάστασης και
    τής μεθοδολογίας με την οποία φτάσαμε ως εδώ.
    Έτσι κι αλλοιώς, αν ήθελε κανείς να επεκταθεί αναλυτικά
    θα χρειαζότανε πολλές σελίδες με κεφάλαια και υποκεφάλαια...

    Και δύο σημειώσεις:

    1. "Κινήσεις που δείχνουν ότι το σύστημα εξουσίας στην
    Ελλάδα μάλλον επέλεξε να αυτοκτονήσει και το ίδιο...
    "

    Δεν επέλεξε skal. Απλά είναι ένα σύστημα τής προχειράτζας
    και κοντόφθαλμο που μέχρι τώρα είχε μάθει στα εύκολα,
    δηλαδή να μπαλώνει τις συνεχείς αστοχίες του (αλλά και
    τις ατασθαλίες του) με δανεικά και μετά ξανά βουρ στον πατσά.
    Δεν πάλεψαν ποτέ πραγματικά για κάτι γιατί δεν είναι
    μαθημένοι στα δύσκολα. Δεν είχαν ποτέ καν σχέδιο. Το μόνο
    σχέδιο που έφεραν αρκετά "ικανοποιητικά" εις πέρας ήταν
    το αλλοδαπό σχέδιο που ανέφερες κι αυτό γιατί είχαν σαφείς
    και αυστηρές εντολές για την κάθε φάση του. Κι όταν πήγε
    δειλά - δειλά ο Κ.Κ. β' να κινηθεί πέραν τών εντολών
    (το άνοιγμα στη Ρωσσία), το έκανε χωρίς (όπως αποδείχτηκε)
    να έχει κάνει πρώτα λεπτομερή επεξεργασία όλων τών
    δεδομένων και παραμέτρων. Δεν είχε καν εκτιμήσει σωστά τη
    "διαθεσιμότητα" τού ίδιου τού συστήματος (αδυναμία
    ανώτερου κρατικού μηχανισμού, απροθυμία ελληνικής
    αστικής τάξης, δωσιλογισμό ΜΜΕ κλπ). Ένα τέτοιο σύστημα
    δεν έχει τη γενναιότητα να αυτοκτονήσει, απλά κάνει
    το μόνο που είχε μάθει να κάνει όλα αυτά τα χρόνια,
    ακόμα κι αν αυτό οδηγεί στην αυτοκτονία του, διότι
    δεν ξέρει να κάνει τίποτα άλλο. Κάτι σαν την
    ορχήστρα τού Τιτανικού...

    2. "Τι γίνεται όμως όταν κάποιοι.....σκοτώνουν και την ίδια
    την ελπίδα;
    "

    Το υπάρχον πολιτικό (αλλά και το ευρύτερα συστημικό)
    προσωπικό έχει μάθει να δίνει μόνο χάντρες στους ιθαγενείς
    και δεν έχει δυνατότητα να δώσει πραγματική ελπίδα, πολύ
    απλά γιατί δεν έχει όραμα. Γιατί τα βρήκε όλα εύκολα.
    Λέμε όλοι ότι δεν υπάρχει ο αντίστοιχος Τάσσος
    Παπαδόπουλος στην Ελλάδα. Μα πώς να υπάρξει; Αρκεί να
    κοιτάξει κανείς την ιστορία τού Τάσσου από τα νεανικά
    του χρόνια και μετά να γυρίσει και να κοιτάξει τούς
    δικούς μας ηγετίσκους... Ακόμα και τώρα που η κρίση
    κορυφώνεται και η κοινωνία έχει χτυπήσει κόκκινο,
    αυτοί θεωρητικολογούν και ψελλίζουν "θέσφατα", ενώ με
    τις πράξεις τους αφαιρούν κάθε ελπίδα απ' τον κόσμο.
    Κι όταν τού απελπισμένου τού αφαιρείς ακόμα και
    την τελευταία αμυδρή ελπίδα, στο τέλος θα σού βγάλει
    λεπίδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κύριε Σάββα, συμφωνώ με όλαόσα είπες παραπάνω. Θα σταθώ σ' αυτό όμως το "Δια βίου μάθησης" για να δείξω πόσο τα κυβερνητικά πρόσωπα χρησιμοποίησαν τα όμορφα πράγματα όπως η μάθηση για να σπείρουν το χάος στη χώρα. Ένας φίλος που ο αδερφός του δούλευε παλιότερα (πριν σιχαθεί) στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ μου είπε πως παρείχαν διευκολήνσεις σε "δικούς τους" να κερδίσουν περισσότερη εξιδείκευση (εκπαιδευτικές άδειες, υποτροφίες, καμιά φορά και ολόκληρα διδακτορικά, σωστές κατευθύνσεις σε πράγματα που θα ζητούσαν στο άμεσο μέλλον κλπ) ώστε να κρατήσουν τα καίρια πόστα και σε περίπτωση που έχαναν τις εκλογές. Ένας κοσμήτορας μια σχολής όταν με ρώτησε φέτος γιατί δίνω κατατακτήριες (στα 43 μου) και του απάντησα αστειευόμενος "δια βίου μάθηση" μου απάντησε τα παρακάτω: "Αυτοί που έθεσαν τον όρο δια βίου μάθηση έχουν να διαβάσουν ένα βιβλίο εδώ και πάρα πολλά χρόνια και αμφιβάλω αν διάβασαν ποτέ στη ζωή τους έστω κι ένα ποίημα." Νομίζω πως έχει δίκιο. Ένας άλλος φίλος που ούτε αυτόν έχω λόγους να αμφισβητώ και δουλεύει στο ινστιτούτο έρευνας και τεχνολογίας μού είπε πως κάποιοι δικοί τους πάλι έπερναν δις δραχμές για να ερευνούν και να τεχνολογούν (έτσι ακριβώς εκφράστηκε) από το σπίτι τους.
    Φυσικά τα αποτελέσματα μιας έρευνας είναι πέρα για πέρα αβέβαια κι εύκολα μπορεί κάποιος να καταλήξει σε κάποια συμπεράσματα μόνο, τα οποία τα βρίσκει κανείς από χρόνια στο ιντερνετ. Ας σκεφτούμε πόσο κουραστικό και αποπροσανατολιστικό είναι να μαζεύει κανείς πτυχία σε όλη του τη ζωή με μόνη ΕΛΠΙΔΑ την επιβίωση και μόνη διέξοδο το διορισμό στο δημόσιο. Η ελπίδα δε θα μπορούσε να υπονομευτεί περισσότερο νομίζω γιατί η ελπίδα ταυτίζεται με το μέλλον και το μέλλον με την εκπαίδευση. Αυτός ο αέναος παρά φύσιν κόπος δε μπορεί να προσφέρει ελπίδες. Ωστόσο εμείς οι απλοί άνθρωποι που σεβόμαστε το μόχθο, τις έγνοιες και τις ΕΛΠΙΔΕΣ των άλλων μπορούμε σταδιακά να επαναφέρουμε την ουσία της ελπίδας στη χώρα. Γιατί στην προσπάθεια να αλλοιώσουν κάθε τι καλό άλλαξαν και τον ορισμό της λέξης κι από "προσδοκία σ' ένα καλύτερο αύριο" τη μετέτρεψαν σε: κούφια λέξη με τη οποία χορταίνουν οι ηλίθιοι και οι ιδεολόγοι."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αν δεν μπουν στη φυλακη,αυτοι που εφεραν την πατριδα σ'αυτο το χαλι τιποτα δεν προκειται ν'αλλαξει.Το σπουδαιοτερο ομως απο ολα ειναι ο διαχωρισμος του κρατους απο την εκκλησια,την οποια θεωρω υπεθυνη κατα
    95% για την καταντια της πατριδος μας στο περασμα των αιωνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συγκάτοικε,

    Ἐδῶ πρέπει νὰ γίνη μία μεγάλη κουβέντα, γιατὶ πρέπει νὰ πᾶμε νὰ ψηφίσουμε ὅλοι. Μὴν γίνουμε σὰν τὶς Η.Π.Α. ὅπου τὸ 35% τοῦ ἐκλογικοῦ σώματος βγάζει πρόεδρο καὶ οἱ ὑπόλοιποι ἁπλῶς ἀπέχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εδώ που τα λέμε φταίνε οι αποθηκάριοι , τόσα χρόνια ον διατηρούν στη μούχλα ,κι όλα αυτά για να τον προετοιμάζουν να τον περάσουν κι από το κλίβανο των αερίων της ΑΟΖ της Μεσογείου, οπότε οι δικαιοβάτες σαν νεκρόφιλοι θα εξασκούν την κτηνωδία τους επί του ΔΙΚΑΙΟΥ δημοσίως από την έδρα του δικαστηρίου, έτσι κι αλλιώς ΠΑΝΤΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΔΡΑΣ έχει γυρισμένη την πλάτη του στον εσταυρωμένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σάββα έκανα μια πρωινή ''βόλτα'' στην Ελληνική μπλογκόσφαιρα και έπεσα πάνω σε νεοδημοκράτες οι οποίοι αδυνατούσαν να πιστέψουν πώς η ''φτωχή'' πλην ''τίμια'' ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά πήρε μέρος στο κουκούλωμα της Siemens.

    Και σε ρωτάω εγώ τώρα,ΠΟΙΟΣ είναι αυτός που αποστέρησε την ελπίδα απο τον κόσμο αυτό;

    Οι ''πασόκοι'' ξεφτιλίστηκαν.

    Οι ''δεξιοί'' έζησαν τη δική τους Συμφωνία της Βάρκιζας.

    Οι αριστεροί βρίσκονται σε κατάσταση πανικού,μη τυχόν και γίνει κανένα λάθος και κυβερνήσουν.

    Η Αλέκα ΑΝ βγεί πρώτο κόμμα το ΚΚΕ θα καταγγείλει νοθεία.

    Όλοι όσοι έχουν κάτι να προσφέρουν,βάσει των γνώσεων που διαθέτουν είναι αδύνατον να πλησιάσουν την κεντρική εξουσία αφού πρέπει απαραίτητα να ανήκουν και σε κάποιο κόμμα.


    ΥΓ
    Κάποια στιγμή θα πρέπει να ασχοληθούμε με το αν και κατά πόσο ήταν δημοκρατία αυτό που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια της μεταπολίτευσης,γιατί κατά τη γνώμη μου,καμία σχέση δεν είχε αυτό το έκτρωμα με τη Δημοκρατία.

    Κομματική Ολιγαρχία να το λέμε,να είμαστε μέσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η αυτοκτονία ενός ανθρώπου, συνεπάγεται την άρνηση της ίδιας του της φύσης.
    Το ανθεκτικό νόημα της ζωής, είναι η επιμονή και ο αγώνας. Αυτά όμως, στηρίζονται στο ένστικτο αυτοσυντήρησης και στις πνευματικές λειτουργίες του ατόμου.
    Ο αυτόχειρας που σήμερα κηδεύεται, αποτελεί τυπικό παράδειγμα πνευματικο-ηθικής παραίτησης και απαξίωσης της ζωής.
    Αυτό δεν είναι διόλου τυχαίο φαινόμενο, μιας αντιανθρωπιστικής πραγματικότητας.
    Η ελπίδα, βρίσκεται στην αναγνώριση της ασθένειας ώστε να αναζητηθεί η θεραπεία.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο/Η Ελίνα Γαληνού είπε...
    7 Απριλίου 2012 2:59 μ.μ.

    Αυτό λέω κι εγώ! "Το ανθεκτικό νόημα της ζωής, είναι η επιμονή και ο αγώνας". γι αυτό και φεουδάρχες αυτοκράτορες πασάδες, άλλοι δίναν τα οπίσθια των παιδιών τους στο νέο κατακτητή ως εγγύηση του ένστικτου αυτοσυντήρησης, και των πνευματικών τους λειτουργιών! άλλοι όμως αυτοκτονούσαν, κι άλλοι παίρναν μαζί τους τα αργύρια τους, και αυτομολούσαν σ΄ άλλες αυλές αυτοσυντήρησης των ενστίκτων του πρωκτού τους!

    Τώρα αν οι δικοί μας Κύπριοι και Έλληνες πολιτικοί φευδάρχες ΔΕΝ τα δώσουν όλα σαν μια ΑΟΖ, εξαθλιώνοντας ακόμα ΚΑΙ το λαό, θα είναι πολύ ατιμωτικό για τους αγωνιστές του 21, Σουλιώτες κι Αρκαδίτες! για το "πνευματικο-ηθικής παραίτησης και απαξίωσης της ζωής".

    Στο κάτω κάτω τα εύκολα είναι επώδυνα για το πνεύμα, μπροστά στην απόλαυση της δικαιοβασίας!

    Ακόμα και τα "άλογα" σιωπούν, όταν κινδυνεύει το ένστικτο της πολιτικής τους επιβίωσης!

    Απομένει να μας πεις το κώνειο της αθανασίας για τη "γαλήνη" των πνευμάτων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλησπέρα σε όλους.

    Κατά τη γνώμη μου η χώρα οδηγήθηκε εδώ από το σάπιο πολιτικό σύστημα. Τις αποφάσεις το πολιτικό σύστημα τις παίρνει, όχι οι πολίτες. Οι πολίτες έπεσαν στην παγίδα να εκτραφούν από το πολιτικό σύστημα, οπότε και το ψήφιζαν. Σε ολόκληρο τον πλανήτη όλοι οι άνθρωποι επιθυμούν μια καλύτερη ζωή, το ίδιο έγινε και εδώ. Έγινε όμως με λάθος τρόπο όπως βέβαια γίνεται και σε περίπου όλες τις χώρες του κόσμου, γι’ αυτό και είναι όλες χρεωμένες.

    Το πρόβλημα είναι βαθύτερο. Οποιοσδήποτε και να κυβερνήσει αύριο, είτε τον λένε Καμμένο, είτε Παπαρήγα, είτε Σαμαρά κλπ θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στον κατήφορο. Το πολιτικό κατεστημένο μοιάζει με μια φάμπρικα παραγωγής σκουπιδιών. Αν μέσα στα σκουπίδια φανερωθεί κανένα «κακό» σκουπίδι το παραμερίζουν ως …σκάρτο. Το πρόβλημα θα λυθεί άμεσα την ώρα που το πολιτικό σύστημα χτυπήσει τα ίδια του τα συμφέροντα. Πως όμως μπορεί να γίνει αυτό; Αν εγώ για παράδειγμα χτυπήσω την πόρτα του γείτονα μου και τον παρακαλέσω να με δανείσει 1.000 ευρώ και αυτός το κάνει, την επόμενη βδομάδα θα του φέρω την αστυνομία που κάνει φασαρία στις 3.00 τη νύχτα;

    Επειδή ούτε το πολιτικό σύστημα θα αλλάξει τακτική και επειδή ούτε η περιβόητη ανάπτυξη θα έρθει ποτέ στη χώρα λόγω των γνωστών προβλημάτων (γραφειοκρατία, υψηλή φορολογία, επαγγελματικός συνδικαλισμός κλπ), μια μέρα η κοινωνία θα αναγκαστεί να αντιδράσει. Συντεταγμένα; Ίσως, δεν ξέρω. Ο επόμενος επίδοξος αυτόχειρας ίσως αποφασίσει να το κάνει μέσα στη βουλή…

    Ο κανιβαλισμός είναι χειρότερος από την ανέχεια, αυτό δεν λένε κάποιοι να το καταλάβουν και γι’ αυτό συνεχίζουν να μας συμπεριφέρονται με τρόπο τέτοιο που εκτός από άφραγκους θα μας κάνει και κανίβαλους. Τελειώνουν τα έτοιμα του κόσμου. Από καλοκαίρι μεριά θα έρθουμε μπρος στο δίλημμα: Βοσκός ή Αντάρτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αυτοκτόνησε η δημοκρατία, την "αυτοκτόνησαν", δεν ξέρω. Πάντως το Σύνταγμα έχει ανασταλεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.