19/4/12

Ενώπιον του Φινλανδού πρωθυπουργού Τουρκικό «διάλειμμα» κατά την κυπριακή προεδρία ανακοίνωσε ο Ερντογάν

Δεν θα ήταν δυνατόν η Τουρκία να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με μια χώρα που δεν αναγνωρίζει, είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός.
Δεν θα ήταν δυνατόν η Τουρκία να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με μια χώρα που δεν αναγνωρίζει, είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός.
Αγκυρα: Ένα «εξάμηνο διάλειμμα» στη συμμετοχή της Τουρκίας στις δραστηριότητες των ευρωπαϊκών οργάνων, όπου θα προεδρεύει η Κυπριακή Δημοκρατία στη διάρκεια της εναλλασσόμενης προεδρίας της στην ΕΕ ανήγγειλε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

«Θα κάνουμε ένα εξάμηνο διάλειμμα όταν ξεκινήσει η Προεδρία των Ελληνοκυπρίων» είπε ο κ. Ερντογάν σε κοινή συνέντευξη τύπου στην Άγκυρα με το Φινλανδό πρωθυπουργό Γίρκι Κατάινεν.

Δεν θα ήταν δυνατόν η Τουρκία να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με μια χώρα που δεν αναγνωρίζει, είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Ο Φινλανδός πρωθυπουργός δήλωσε εξάλλου ότι η κυβέρνησή του υποστηρίζει τις προσπάθειες της Τουρκίας να δοθούν λύσεις στα περιφερειακά προβλήματα τονίζοντας ότι η τουρκική εξωτερική πολιτική είναι ιδιαίτερα επιτυχής.

«Η Τουρκία διαδραματίζει έναν σημαντικό μεσολαβητικό ρόλο σε πολλά θέματα όπως η Συρία και το Ιράν, θέλουμε να συμβάλουμε στις προσπάθειες της Τουρκίας με τον καλύτερο τρόπο που μπορούμε και ελπίζουμε να οδηγήσουμε και την ΕΕ να στηρίξει τις προσπάθειες αυτές» είπε.

«Ανεξαρτήτως του ποια χώρα ασκεί την εναλλασσόμενη προεδρία το μέλλον της Τουρκίας και της Ένωσης συναντώνται» είπε ο Φινλανδός πρωθυπουργός και προσέθεσε ότι «μπορεί να υπάρξουν εμπόδια και δυσκολίες , αλλά πρέπει να συνεχίσουμε να προχωρούμε προς τα εμπρός».


3 σχόλια:

  1. Επ΄αυτού, οι δικοί μας ηγέτες δεν έχουν τίποτε να πουν; Κάτι τέλος πάντων που να δείχνει πως υπάρχουμε.
    Άντε, ας δεχτούμε πως εμείς δεν έχουμε ηγέτες, όμως,ΕΣΥ κύριε Σαρκοζί κι ΕΣΥ κυρία Μέρκελ κι ΕΣΕΙΣ οι άλλοι Ευρωπαίοι ηγέτες, πώς ανέχεστε αυτόν τον αγροίκο; Εσάς δεν σας ενοχλεί καθόλου αυτός ο αιμοσταγής ανατολίτης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Τουρκία δεν έχει αντιληφθεί μέχρι που τη παίρνει. Ποτέ δεν το καταλάβαινε ακόμα και όταν διαμελιζόταν ως Οθωμανική αυτοκρατορία. Δεν το παραδεχόταν και αντί να αποφύγει το βράχο έπεφτε κατευθείαν πάνω του βασιζόμενη στη στρατιωτική της ισχύ. Ευτυχώς για τους υπόλοιπους, δυστυχώς για εκείνη.
    Αφού είναι Μογγόλοι τι μπορεί να περιμένει κάποιος από αυτούς. Μογγολίστικη νοοτροπία.
    Η πορεία που έχει πάρει με τη διπλωματική της αυθάδεια καθώς και η μιλιταριστική της αντίληψη την οδηγούν σε πολλαπλές συγκρούσεις αργά ή γρήγορα. Δεν αρκούν μόνο κάποιοι δείκτες για να θεωρείς ότι ένα κράτος είναι στο σωστό δρόμο. Το Ανατολικό ζήτημα ποτέ δεν τελείωσε. Το Ανατολικό ζήτημα δεν λήγει όσο υπάρχει Τουρκία. Απλώς περνάει διάφορες φάσεις. Ειδικά η Ισλαμιστική Τουρκία είναι ένα τέρας επικίνδυνο για πολλούς που είτε το χουν αντιληφθεί είτε θα το αντιληφθούν.Μην έχει τη ψευδαίσθηση ότι θα πετύχει αυτό που ονειρεύεται. Το Ισλάμ είναι Ισλάμ.Χτυπάει καμπανάκι σε ευαίσθητα αντανακλαστικά που συμπληρώνουν και τα οικονομικά συμφέροντα. Δεν υπάρχει ήπιο και μετριοπαθές Ισλάμ. Και το μετριοπαθές όταν ενισχύεται πολύ σε διάφορους τομείς αρχίζει να νιώθει μεγάλη δύναμη και τότε θα φάει τη σφαλιάρα.
    Εκμεταλλεύεται πάντα τη γεωστρατηγική της θέση αλλά με άσχημο τρόπο. Με εκβιασμούς, απειλές κ.α με τη πρώτη ευκαιρία τα κοράκια θα σε πετσοκόψουν. Όταν για κάποιο λόγο έρθουν έτσι τα γεγονότα που να μπορούν να σε αντικαταστήσουν και δεν θα σε έχουν ανάγκη. Μια καλή λύση είναι οι Κούρδοι.Ως ένα κομμάτι του παζλ.Πιο εύκολο να ελέγξεις τους Κούρδους παρά τη Τουρκία. Η Ελλάδα μέχρι σήμερα αν εξαιρέσουμε κάποια διαστήματα "ημιανεξαρτησίας" της ήταν πανεύκολη σχεδόν στη διαχείριση της από τους "συμμάχους" της. Από την ώρα που ιδρύθηκε Ελληνικό κράτος οι δυτικές δυνάμεις διαχειρίζονται πιο εύκολα τον γεωστρατηγικό χώρο που πριν κατείχε η Οθωμανική αυτοκρατορία που φυσικά και αυτή πριν είχε κλέψει από μια άλλη αυτοκρατορία. Η ίδρυση Κουρδικού κράτους είναι αναπόφευκτη. Όπως ήταν αναπόφευκτη η ίδρυση Ελληνικού κράτους. Το τι ακολούθησε το διαβάσαμε από μικροί. Η ιστορία πάντα κάνει κύκλο.
    Η επέκταση είναι στη νοοτροπία του Τούρκου και αυτό έχει μόνο ένα τρόπο αντιμετώπισης.
    Οι διάφοροι Οθωμολάγνοι προσπαθούν να μας πείσουν για ποιο? Να συμβιβαστούμε με τη Τουρκία? Και έτσι η Τουρκία δηλ θα ηρεμήσει? Θα αλλάξει νοοτροπία?
    Η διπλωματία απλώς κερδίζει χρόνο σε πρόβλημα που η λύση του δίνεται πάντα και διαχρονικά με τον ίδιο τρόπο. Δεν είναι τρομακτικό. Είναι απλώς ιστορία.
    Η ταπεινή μου ερασιτεχνική άποψη.

    ΥΓ: Ο Φινλανδός να κάνει σκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναί Γιώργο, η επέκταση είναι στο αίμα τους. Αλλά και η βαρβαρότητα επίσης, όπως και ο καιροσκοπισμός.
    Δεν έχουνε πετύχει και λίγα με αυτά τα όπλα.
    Πάντως συμφωνώ με την εκτίμησή σου ότι "δεν καταλαβαίνουν πάντα πόσο τους παίρνει να απλωθούν.."
    Οσο για τη σύγκριση με την Οθωμανική Αυτοκρατορία, θυμίσου ότι ήταν άλλες εποχές τότε και ότι οι τωρινές, είναι πολύ πιό πονηρές.
    Ας τα έχουμε υπόψη αυτά.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.