19/4/12

"Τσοχατζόπουλος -Σημίτης -Πάγκαλος - Γιωργάκης εξευτέλισαν τον Ελληνισμό στην υπόθεση των ρωσικών αντιαεροπορικών πυραύλων S-300,"

Ειρήσθω «Χαραυγή» και Τσοχατζόπουλος
Με τον Λάζαρο Μαύρο

Δ Ρ Υ Ο Σ ΠΕΣΟΥΣΗΣ πας ανήρ ξυλεύεται. Και Τσοχατζόπουλου συλληφθέντος, μέχρι και η… κυβερνώσα «Χαραυγή» βγήκε ξεδιάντροπα στο μεϊντάνι για να βγάλει τ’ απωθημένα της: Εναντίον των υποστηρικτών τού προ δεκαετίας τεθνεώτος και μη εισέτι κηδευθέντος «Δόγματος του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου Ελλάδος Κύπρου». Αλλ’ όταν ο Τσοχατζόπουλος βρισκόταν στις δόξες του, παντοδύναμος εν εξουσία υπουργός Εθνικής Άμυνας, με πρωθυπουργό τον Σημίτη, υπουργό Εξωτερικών τον Πάγκαλο, αναπληρωτή υπ.Εξ. τον Γιωργάκη κι εξευτέλισαν τον Ελληνισμό στην υπόθεση των ρωσικών αντιαεροπορικών πυραύλων S-300, ούτε λέξη δεν διενοείτο καν να γράψει, έστω και στα «παραπολιτικά» της, η καλή μας «Χαραυγή»…


Α Ν Τ Ι Θ Ε Τ Α ειρωνευόταν και ξεσπάθωνε εναντίον ημών, κάθε φορά που από την κρίση των Ιμίων του 1996, στηλιτεύαμε την κατευναστική - υποχωρητική, έναντι της Άγκυρας, πολιτική Σημίτη, Πάγκαλου, Τσοχατζόπουλου, Γιωργάκη. Ακόμα και το σκίτσο (αντί φωτογραφίας) του γράφοντος τη στήλη αυτή, στην έντυπη έκδοση της «Σημερινής», προέρχεται από γελοιογραφία που φιλοτέχνησε ο αείμνηστος Στασίνος μας στη «Χ», τότε που η εφημερίδα του ΑΚΕΛ κοροΐδευε την εναντίωσή μας στους σημιτο-τσοχατζόπουλους…

Π Α Ρ Α Σ Κ Ε Υ Η 27η Νοεμβρίου 1998 μεσημέρι, στο Μέγαρο Μαξίμου, στη σύσκεψη Σημίτη - Κληρίδη, με τους εκατέρωθεν υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας, Θ. Πάγκαλο, Γ. Κασουλίδη, Α. Τσοχατζόπουλο και Γ. Ομήρου, για το θέμα των S-300, ο εν λόγω Τσοχατζόπουλος με τη στάση του άφησε άναυδους τους Κυπρίους. Μέχρι το δείπνο της προηγούμενης μέρας και το πρόγευμα εκείνου του πρωινού διαβεβαίωνε τους συνεργάτες του και τον Κύπριο ομόλογό του Γιαννάκη Ομήρου ότι θα «στεκόταν βράχος» στη σύσκεψη, υπέρ της εγκατάστασης των S-300 στην Κύπρο υπό την προσφερομένη τότε ρωσική ασπίδα προστασίας του Ρώσου ΥπΑμ στρατάρχη Σεργκέιρεφ. Εντός Μαξίμου εμφανίστηκε ο πρώτος και κατηγορηματικότερος εναντίον των S-300. Να θυμίσουμε ξανά ότι, ο μόνος που είχε τότε την ευθιξία να παραιτηθεί ήταν ο υπουργός Άμυνας Γιαννάκης Ομήρου.

Α Υ Τ Η Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ, μαζί και ο γράφων, δεν έπαυσαν ποτέ, τότε στον ουσιώδη χρόνο κι έκτοτε ανελλιπώς, να μαστιγώνουν εκείνους που αποφάσισαν την εθνική ταπείνωση των S-300 και τους νεκροθάφτες του Δόγματος του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου: Όλων των έκτοτε διαδοχικών κυβερνήσεων του ελλα-δικού μας κράτους. Πράγμα που ουδέποτε έπραξε έστω και με μισό μονόστηλο η καλή μας «Χαραυγή» του ΑΚΕΛ. Η οποία, τώρα που συνελήφθη ο Τσοχατζόπουλος, χωρίς ίχνος ήθους και αιδούς, γυρεύει και τού λόγου της να… ξυλευθεί!
ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ
Αν μέχρι τη νυχτερινή στιγμή που κλείνει η εφημερίδα, διαπιστώνεις, δόξα τω Αναστάντι Θεώ, ότι δεν είχαμε ουτ’ ένα θύμα του Τροχαίου Χάροντα κατά το πασχαλινό τριήμερο, ταιριάζει να τσιγκουνευτούμε επαίνους κι ευχαριστίες προς τους αξιωματικούς και άνδρες της Τροχαίας Αστυνομίας, που άσκησαν επαρκώς τους σωτήριους προληπτικούς ελέγχους, για ν’ αντιμετωπίσουν τον Μινώταυρο της ασφάλτου και την τροχαία απειθαρχία της αδιόρθωτης αμπαλατοσύνης μας;
Λάζ. Α. Μαύρος

1 σχόλιο:

  1. Όπως διάβασα στην σελίδα 48 του βιβλίου του Αντιστρατήγου ε.α. κ. Κωνσταντίνου Φράγκου, «Ένα πρωϊνό του Νοεμβρίου 1993, ο τότε Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δ. Σκαρβέλης, έντιμος και ικανός αξιωματικός (νυν Τακτικό Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών), ενώ μελετούσε τα σχόλια του Τύπου, όταν έφθασε στα Κυπριακά φύλλα, τινάχτηκε από την καρέκλα του όταν διάβασε σε πηχυαίους τίτλους ότι «Έρχεται πάνοπλη Ελληνική Μεραρχία στη Κύπρο – Εξαγγέλλεται Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα Ελλάδας- Κύπρου».
    Ανήσυχος έσπευσε στο γραφείο του υπουργού, ο οποίος τον δέχθηκε μετά από φοβερή επιμονή του, του έδειξε τις εφημερίδες και τον ρώτησε αν γνωρίζει κάτι σχετικό.
    Ο Γεράσιμος Αρσένης του απήντησε ατάραχος «Ξεχάστε την Μεραρχία, το έκανα για εντυπωσιασμό ….. Το Δόγμα όμως θα το εξαγγείλω αύριο …».
    Μάταια προσπαθούσε ο Α/ΓΕΕΘΑ να του εξηγήσει ότι τα δόγματα ανακοινώνονται, αν είναι ανάγκη να ανακοινωθούν, αφού προηγουμένως συζητηθούν, συνταχθούν σχέδια εφαρμογής, εξετασθούν οι επιπτώσεις κ.λπ.
    Τελικά, εξελιπάρησε τον Γεράσιμο Αρσένη να μην κάνει κάτι τέτοιο γιατί θα ήταν ολέθριο.
    Ο υπουργός απάντησε «Πηγαίνετε. Έχω λάβε τις αποφάσεις μου».
    Η εξαγγελία του Δόγματος προκάλεσε ευφορία στους αγνοούντες τα πράγματα και μέγα σκεπτικισμό στους γνωρίζοντες, διότι οι επαϊοντες ήξεραν καλά ότι ένα τέτοιο δόγμα δεν μπορούσε να εφαρμοσθεί. Τα Επιτελεία, επεχείρησαν να φτιάξουν κάτι, αλλά έφθαναν πάντοτε σε αδιέξοδα.
    Ο Αρσένης, δεν διέθεσε ούτε ένα λεπτό για να μάθει αν έγιναν τα σχέδια, αν έγιναν ασκήσεις κ.λπ. επί της εφαρμογής του Δόγματος.
    Η εξαγγελία και ο εντυπωσιασμός αρκούσαν.
    Το Δόγμα, προκάλεσε τα ειρωνικά σχόλια των ξένων και του ΝΑΤΟ που γνωρίζουν καλά τις δυνατότητες των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στον χώρο αυτόν.
    Σήμερα μαθαίνω πως ο Άκης Τσοχατζόπουλος ενταφίασε το εξαγγελθέν με τέτοιο ανεύθυνο τρόπο «Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα Ελλάδας- Κύπρου».

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.