15/5/12

Νεολαϊκιστές, η νέα ασύμμετρη απειλή για την Ελλάδα (2)

Νεολαϊκισμός: Η νέα ασύμμετρη απειλή για την Ελλάδα (1)

Του Σάββα Καλεντερίδη
Ένα από τα πράγματα που δεν διαθέτει η πατρίδα μας, είναι και η παράδοση στη διαχείριση κρίσεων σε επίπεδο κράτους, κυβέρνησης και πολιτικού συστήματος. Αυτό φάνηκε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο σε περιπτώσεις αντιμετώπισης απειλών που προέρχονταν από φυσικά και καιρικά φαινόμενα (σεισμοί, πυρκαγιές, χιονοπτώσεις και πλημμύρες), αλλά και σε περιπτώσεις ταχέως εξελισσόμενων εθνικών κρίσεων, όπως τα Ίμια και το Οτζαλάν, όπου εκτός των άλλων δοκιμάστηκαν η αποτελεσματικότητα των κρατικών μηχανισμών και η οξυδέρκεια, τα αντανακλαστικά, η επαγγελματική κατάρτιση, η υπευθυνότητα και ο πατριωτισμός των κρατικών αξιωματούχων, των υπηρεσιακών παραγόντων και των κατά περίπτωση πολιτικών προϊσταμένων τους.
Τα αίτια της αναποτελεσματικότητας του κράτους και της εν γένει συμπεριφοράς εκείνων που το υπηρετούν, και εννοούμε τους κρατικούς υπαλλήλους και τους πολιτικούς που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο εμπλέκονται ή επηρεάζουν τη λειτουργία του, είναι βαθιά και δεν είναι του παρόντος. Πάντως, εντοπίζονται στην εμπεδωμένη νοοτροπία, η οποία εμποδίζει τους παραπάνω, που δεν χάνουν την ευκαιρία να επιδείξουν δουλική συμπεριφορά προς τους ξένους, να συνειδητοποιήσουν ότι είναι ταπεινοί υπηρέτες του έθνους, της πατρίδος και των πολιτών και όχι επιβήτορες και δυνάστες όλων των ανωτέρω.
Δεν θα αναφερθούμε στις επιδόσεις του ελληνικού κράτους και των πολιτικών στη διαχείριση των προαναφερθεισών κρίσεων, δηλαδή των Ιμίων και του Οτζαλάν. Και στη μια περίπτωση και στην άλλη, πρωταγωνιστές ήταν πολιτικοί, με σούπερσταρ τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, οι οποίοι πολιτικοί επέδειξαν χαρακτηριστική αδυναμία υπεράσπισης των εθνικών μας συμφερόντων κατά τη διάρκεια διαχείρισης των κρίσεων, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να υποστεί τεράστιες ήττες, με σοβαρές και μακροχρόνιες αρνητικές συνέπειες στα εθνικά και στρατηγικά μας συμφέροντα.
Από τα τέλη του 2008, ως αποτέλεσμα της χρηματοπιστωτικής κρίσης που ξέσπασε στις ΗΠΑ,  εμφανίστηκε στον ορίζοντα η απειλή εξάπλωσης της κρίσης αυτής στις χώρες της Ευρωζώνης και στην Ελλάδα. Τότε, η κυβέρνηση Καραμανλή έκανε κάποια δειλά βήματα για να προετοιμάσει και να θωρακίσει τη χώρα, βήματα που ενώ από μόνα τους δεν αποτελούσαν ούτε καν ασπιρίνη για ασθενή που πάσχει από σχεδόν ανίατη ασθένεια, τορπιλίστηκαν από τους λαϊκιστές του ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα αντί για να θωρακιστεί, η χώρα μας να γίνει ακόμα πιο ευάλωτη και διάτρητη απέναντι στην επερχόμενη κρίση.
Η τρέλα της εξουσίας, που αποσταθεροποιεί τον εγκέφαλο και τη σκέψη ακόμα και των πιο σοβαρών Ελλήνων πολιτικών, αν μπορούμε να μιλήσουμε για τέτοιους, δεν επέτρεψε στον Γιώργο Παπανδρέου και τους χειροκροτητές του -κυρίως αυτούς- να δουν ότι αν δεν βάλουν πλάτη στην κυβέρνηση για να απασφαλίσει την βόμβα,αυτή θα σκάσει στα δικά τους χέρια, καταστρέφοντας φυσικά και την ίδια τη χώρα.
Έτσι εξευτέλισαν τον ήδη απαξιωμένο θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, και εκβιάζοντας με ανευθυνότητα και αναίδεια που θα έκανε ακόμα και προσωπικότητες της άλλοτε θρυλικής Τρούμπας να μοιάζουν με αθώους ναυτοπρόσκοπους μπροστά τους, οδήγησαν τη χώρα σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο και πρόωρες εκλογές, τότε που αντί να μετρούν οι πολιτικοί μια προς μια τις λέξεις που χρησιμοποιούσαν κατά την προεκλογική περίοδο, ακούστηκε το περίφημο «λεφτά υπάρχουν».
Φυσικά, και η φοβική συμπεριφορά της κυβέρνησης Καραμανλή απέναντι στον πασοκικό λαϊκισμό, είναι στην ουσία η άλλη πλευρά του ιδίου νομίσματος, αφού η κυβέρνηση θα έπρεπε να πάρει όλα εκείνα τα μέτρα που θα προστάτευαν και θα θωράκιζαν τη χώρα, καταγγέλλοντας την ανευθυνότητα του ΠΑΣΟΚ και των κομμάτων της Αριστεράς, και ας πλήρωνε στις εκλογές το τίμημα των επιλογών της. Ποσοστό κατώτερο από το 18% της 6ης Μαΐου δεν θα έπαιρνε ενώ ταυτόχρονα θα είχε πράξει και το εθνικό της καθήκον. Γιατί στις 6 Μαΐου οι ψηφοφόροι τιμώρησαν τα κόμματα που άσκησαν εξουσία για όλα όσα έπραξαν και για εκείνα που θα έπρεπε να πράξουν στη διάρκεια της διαχείρισης αυτής της κρίσης.
Τη φοβική διαχείριση της κρίσης από την κυβέρνηση Καραμανλή, ακολούθησε η διαχείριση των κυβερνήσεων Γιώργου Παπανδρέου, που ήταν η μόνη πετυχημένη, αφού όλα δείχνουν ότι ο στόχος ήταν να δεθεί η χώρα χειροπόδαρα και να γίνει πειραματόζωο των δανειστών και του διεθνούς κεφαλαίου, όπως δήλωσε πρόσφατα ο ίδιος, φυσικά κατόπιν εορτής.
Μ’ αυτά και μ’ αυτά η Ελλάδα βρίσκεται παγιδευμένη στα μνημόνια και τους δανειστές, με τις ευθύνες να διαχέονται σε πολίτες και πολιτικούς, με τους πρώτους να άγονται και να φέρονται από τους δεύτερους λαϊκιστές.
Αν δεχτούμε ότι οι κυβερνήσεις Παπανδρέου έπαιζαν έναν άλλο ρόλο, δεν μπορούμε να το πούμε αυτό για ολόκληρο το πολιτικό σύστημα, το οποίο παρακολουθούσε την υποδούλωση και την καταστροφή της Ελλάδος επί 2,5 χρόνια, κατάσταση που εκτός από την ποιότητα των πολιτικών και των κομμάτων, καταδεικνύει και το συστημικό πρόβλημα της χώρας, αφού δεν υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας που θα λειτουργούσαν λυτρωτικά στην περίπτωση που ένας βλάκας ή εγκάθετος ξένων συμφερόντων καθίσει στη θέση του πρωθυπουργού και βαλθεί να καταστρέψει τη χώρα.
Το συστημικό πρόβλημα της χώρας έρχεται στην επιφάνεια για άλλη μια φορά και εμφανίζεται ως η «Αχίλλειος πτέρνα» της Ελλάδος, μετά το αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μαΐου, όπου έκανε την εμφάνισή του ένα νέο πολιτικό ρεύμα, αυτό των νεολαϊκιστών, που αντί να κεφαλαιοποιήσουν τα όποια εκλογικά τους κέρδη επ’ ωφελεία της πατρίδας, τσογάρουν στον πόνο και την ανασφάλεια των καθημαγμένων από τα μνημόνια Ελλήνων, για να αυξήσουν τα ποσοστά τους στις επόμενες εκλογές, που ούτως ή άλλως προκαλούν.
Στο αποτέλεσμα των εκλογών αντικατοπτρίζεται η δυσαρέσκεια και η απόγνωση των Ελλήνων πολιτών που συνθλίβονται από τις πολιτικές του μνημονίου. Οι λεγόμενες αντιμνημονιακές δυνάμεις, ως κυβέρνηση θα μπορούσαν να καταστήσουν το αποτέλεσμα αυτό ως διαπραγματευτικό όπλο στις συνομιλίες με την Ευρώπη και το ΔΝΤ, για τη βελτίωση των όρων ή για την μείωση των απωλειών των εργαζομένων και των συνταξιούχων από την εφαρμογή του μνημονίου. Δηλαδή να πράξουν αυτό που δεν έπραξαν οι προηγούμενοι τους οποίους κατηγορούν.
Αντ’ αυτού, τις ημέρες αυτές γινόμαστε μάρτυρες απίστευτης αλαζονείας, υποκρισίας και λαϊκισμού, με μοναδικό στόχο τα ποσοστά των επομένων εκλογών.
Εμείς απλά να πούμε ότι σύμφωνα με φήμες που κυκλοφορούν στους πολιτικούς διαδρόμους, ο Σαμαράς υποχρεώθηκε να υπογράψει το δεύτερο μνημόνιο όταν συνειδητοποίησε ότι αν δεν τον πράξει, θα «σκάσει η βόμβα» στα χέρια του και θα μείνει στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός της δραχμής.
Το μνημόνιο, μπορεί να θεωρείται από πολλούς ως η συνταγή που επιφέρει τον αργό θάνατο της Ελλάδος και των Ελλήνων, όμως εξασφαλίζει τους μισθούς και τις συντάξεις κάθε τέλος του μηνός όλων, ακόμη και των αλαζόνων επικριτών του.
Αυτοί που το καταγγέλλουν, με τον αφοριστικό τρόπο που το κάνουν, δεν αφήνουν στον εαυτό τους το περιθώριο να ελιχθούν διαπραγματευτικά και να υποχωρήσουν, αν αυτό επιβάλλουν τα εθνικά μας συμφέροντα, αύριο που θα γίνουν κυβέρνηση, προετοιμάζοντας με τον τρόπο αυτό τις συνθήκες για να «σκάσει η βόμβα» στα δικά τους χέρια. Και να γίνει αυτό -πράγμα που φυσικά απευχόμεθα- εκτός των άλλων θα μείνουν στην ιστορία ως μια αριστερή κυβέρνηση που μείωσε μισθούς και συντάξεις σε ποσοστά κάτω του 50%, για να μην μιλήσουμε για τα σενάρια της δραχμής.
Τελικά, η ανευθυνότητα και ο λαϊκισμός των πολιτικών μας αποδεικνύονται η πιο επικίνδυνη ασύμμετρη απειλή για την πατρίδα μας. Κρίμα!
Κυριακάτικη Δημοκρατία

21 σχόλια:

  1. ….. αυτό των νεολαϊκιστών, που αντί να κεφαλαιοποιήσουν τα όποια εκλογικά τους κέρδη επ’ ωφελεία της πατρίδας,…..
    Αυτό τά λέει όλα.Δεκαετίες τώρα όλοι μιλούν και μάλιστα μπροστά στην τηλεόραση για το καλό της…παράταξης.
    Ποτέ κανείς δεν άνοιξε το στόμα του να πεί το..γιά το καλό της Πατρίδας.Η παράταξη,δηλαδή η καρέκλα,η μάσα, το βόλεμα πάνω από ιερά και όσια πού οι αλήτες δεν έχουν δυστυχώς.
    Πού είναι ο σοφός..λαός;
    Τον έκαναν βολεψάκια;Ξέρει να ξεχωρίσει το ..παξικόπημα από τήν..Επανάσταση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. skal, άσχετο ρε φίλε, αλλά (τέτοια ώρα τέτοια
    λόγια):

    Ο τρελλογάβρος το σήκωσε επί ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σήμερα θα λάβει την Ολυμπιακή φλόγα το Λονδίνο, στο καλλιμάρμαρο.
    Θα παραλάβει και την απίστευτα υποδειγματική αι με λάθη, αθάνατη Ελληνική ηρωική ιστορία.

    ΕΦΗΒΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πιγκουίνε
    κάποια στιγμή, όταν είδα να χάνουν με τόσο μεγάλη διαφορά, το γύρισα ή μάλλον έπεσα για ύπνο.
    Όταν άκουσα τα γαβρόπουλα και τα άλλα Ελληνόπουλα να πανηγυρίζουν, δεν μπορούσα να το πιστέψω.
    Θαύμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το συστημικό πρόβλημα της χώρας έρχεται στην επιφάνεια για άλλη μια φορά και εμφανίζεται ως η «Αχίλλειος πτέρνα» της Ελλάδος.

    Skal, μπορείς να το γράψεις και απλοϊκά, ο λαός δηλαδή που ζεί στον κόσμο του, εδώ και δεκαετίες και που σε λίγο θα δώσει εντολή και πάλι στην αριστερά να τον σώσει, τον έσωσε μετά την απελευθέρωση με τον εμφύλιο, τη δεκαετία του 60 με τους ανένδοτους, στη μεταπολίτευση με τη μεγάλη αλλαγή και θα τον σώσει και τώρα.
    Καλά να πάθει λοιπόν ο ψεύτης λαός, η πατρίδα όμως ούτε φταίει, ούτε τους χρωστάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ὅσο καὶ νὰ μὴν μᾶς ἀρέσει αὐτὰ ψηφίζουν οἱ πολίτες.

    Τὸ σύστημα ἔχει σιγά-σιγὰ ἐπιτύχει μία βαθειὰ τομή:
    Ὁ ἐξοβελισμὸς τὴς προσωπικῆς εὐθύνης. Κάποτε πρέπει νὰ καταλάβουμε ὅτι δὲν φταῖνε μόνο οἱ ἄλλοι, ἀλλὰ καὶ ἐμεῖς, ὁ φτωχὸς λαός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σάββα,ο Παπανδρέου γνώριζε πολύ καλά τι έρχεται,σε τι κατάσταση είναι η οικονομία αλλά και τι επρόκειτο να κάνει.

    Κατά τη γνώμη μου,ακριβώς επειδή γνώριζε,επιστράτευσε τη γνωστή αθλιότητα λεφτά υπάρχουν,για ένα και μόνο λόγο,να εξασφαλίσει την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κοινοβουλευτική πλειοψηφία ώστε να κάνει ότι έκανε με κοινοβουλευτική άνεση.

    Αν θυμάμαι καλά,τότε,είχε πεί στον Ερντογάν ότι δεν έχει πολύ καιρό μπροστά του για να ''λύσουν'' τα ελληνοτουρκικά,ακριβώς επειδή γνώριζε τι επρόκειτο να κάνει στη χώρα.

    Επίσης,αφήνω ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπήρξε και συμφωνία Καραμανλή-Παπανδρέου,με τον πρώτο να κάνει ότι μπορεί για να εξασφαλίσει κοινοβουλευτική άνεση ο δεύτερος.

    Αυτό φυσικά συνεχίστηκε και όταν άλλαξε η ηγεσία της ΝΔ,με τον Σαμαρά να στέκεται υπερβολικά τυχερός κατά το πρώτο μνημόνιο,όταν ο ΓΑΠ αποφάσισε να το περάσει με 151,κάνοντας ένα ανεκτίμητο δώρο στον Σαμαρά.Μεγαλοψυχία;

    Σε μεγάλο βαθμό τα παραπάνω στηρίζονται και απο τη μετέπειτα στάση της ΝΔ,απο τη μια στην ψήφιση των περισσότερων νομοσχεδίων του μνημονίου και απο την άλλη την περιθωριοποίηση βουλευτών όπως ο Καμμένος,του οποίου τις τεκμηριωμένες καταγγελίες αντί να τις κάνει σημαία η ΝΔ,τον αντιμετώπισε ως ένα κακό ενοχλητικό σπυρί,χαλούσε το γλυκό προφανώς.

    Και σαν να μην έφτανε αυτό,έρχεται ο Σαμαράς προεκλογικά και ξεστομίζει το αδιανόητο,ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ!!! Αυτό φυσικά μεταφράστηκε ως φασκελοκουκούλοστα.


    Και συνεχίζεται το κακό,με τον Σαμαρά να εκπληρώνει την αποστολή του ΓΑΠ,αλλά αυτοί που έντεχνα τον έβαλαν στο κάδρο φρόντισαν να τον τσακίσουν πολιτικά μεταθέτοντας τις εκλογές απο τον Φεβρουάριο στο Μάιο,με 0τα γνωστά αποτελέσματα.

    Το αποτέλεσμα Σάββα είναι να μην υπάρχει δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης,η Χρυσή Αυγή να υποκαθιστά το κράτος και να μπαίνει το κοινοβούλιο και ο Τσίπρας σε ιστορικά υψηλά.

    Αν ξανακυβερνήσουν ο Σαμαράς με τον Βενιζέλο,στις επόμενες εκλογές μπορεί να δούμε και το ΚΚΕ αυτοδύναμη κυβέρνηση,τους έχω ικανούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ένα άλλο σοβαρό θέμα είναι η συνέχεια του κράτους σε σχέση με το μνημόνιο.

    Έχω ένα ερώτημα προς όλους:

    Αν ο Παπανδρέου ως Πρωθυπουργός υπέγραφε την παράδοση της Θράκης στην Τουρκία,θα το δεχόμασταν;

    Αν ο Παπανδρέου ως Πρωθυπουργός υπέγραφε την παράδοση του Αιγαίου στην Τουρκία,θα το δεχόμασταν;

    Όλα έχουν και ένα όριο.

    Ο Ελληνικός λαός ξεκαθάρισε με πολλούς τρόπους και σε όλους του τόνους ότι είναι κάθετα αντίθετος με τις συμφωνίες που υπέγραφαν.

    ΑΥΤΟΙ που έβαλαν υπογραφές σε αντίθεση με τη βούληση του Ελληνικού λαού είναι που πρέπει να λογοδοτήσουν σήμερα για την αδυναμία ελιγμών της Ελληνικής πλευράς.

    Τα ιερά τοτέμ μας τελείωσαν,ΌΛΟΙ όσοι έβαλαν υπογραφές να περάσουν ειδικά δικαστήρια και να τους αποδοθούν ευθύνες.

    Να σταματήσουν να περνάνε τα αδιέξοδα της πολιτικής στην κοινωνία,είναι έγκλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Στα δυο σου απλοικα ερωτηματα η απαντηση ηδη εχει δοθει απο καιρο=ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΟ,οπως ειχε κανει και ο πατερας του,ασχετα τι περνουσε στους χαχολους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Απο τις προτάσεις Καμμένου,τι ακριβώς τους ενόχλησε και τις απέρριψαν;

    Δεν έχω την παραμικρή διάθεση να υποστηρίξω κανέναν απολύτως,αλλά κάποια πράγματα που βλέπω ξεπερνούν τα όρια όχι της τρέλας αλλά ακόμη και της παράνοιας,και φαντάζομαι ότι δεν το βλέπω μόνο εγώ έτσι.

    Ας σχηματίσουν μια κυβέρνηση με δύο και μόνο σκοπούς:

    1)Να οριστεί ειδικός διαπραγματευτής απο πλευράς της Ελλάδας με σκοπό διερευνητικές επαφές με τους εταίρους,στην κατεύθυνση της επαναδιαπραγμάτευσης όχι του μνημονίου αλλά της βοήθειας της ΕΕ πρός την Ελλάδα.

    Αντικατάσταση δηλαδή του μνημονίου με μια νέα μορφή παροχής βοήθειας.

    Τότε η επιλογή θα περάσει στα χέρια της ΕΕ,και αυτό έχει μεγάλη σημασία,γιατί δεν μας ωφελεί να πέσει όλο το βάρος στην Ελλάδα και οι εταίροι να νίπτουν τας χείρας τους.

    2)Εφόσον το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης άμεσα, απομακρύνεται,να προχωρήσουν στη σύσταση συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας-Διαχείρισης Κρίσεων.

    Δύο πυλώνες δηλαδή,Εθνική Ασφάλεια και διαπραγμάτευση με την ΕΕ.

    Φαντάζομαι ότι δεν θα βρεθεί πολιτικός σχηματισμός που να διαφωνήσει στα παραπάνω,εκτός απο το ΚΚΕ, λόγω συνήθειας προφανώς.

    Θα ήθελα τη γνώμη σας πάνω σε αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χρήστο, θα σου πώ αν μου επιτρέπεις κάτι.
    Είναι πιό βοηθητικό να δούμε ξέχωρα τις ευθύνες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.
    Ετσι νομίζω.
    Γι΄αυτό, ας μην τα μπλέκουμε. Το ότι συγκυβέρνησαν μερικούς μήνες (ο Θεός να το κάνει συγκυβέρνηση!!!), έγινε λόγω μεγάλης ανάγκης, επιβεβλημένης έξωθεν. Εξ αιτίας αυτής της πίεσης, το ΠΑΣΟΚ πέτυχε στη φωτιά που άναψε (αρχής γενομένης από τον ΓΑΠ), να κάψει παρέα και την ΝΔ. Ενα μέρος της τουλάχιστον το έκαψε. Ενα άλλο μέρος, αποσχίστηκε όπως ξέρουμε.
    Το ΠΑΣΟΚ το βολεύει πάρα πολύ η διάσπαση και ίσως, η επανάληψη εκλογών.Εχει πολλά να κερδίσει έτσι. Ισως στις επαναληπτικές το δούμε δεύτερο κόμμα. Ηδη, από την επομένη της 6ης Μαίου, πολλοί έλεγαν "δεν σας άρεσε το ΠΑΣΟΚ, πάρτε τώρα το αντάρτικο του Τσίπρα και τις κομμούνες..."
    Σου λέει κάτι αυτό;
    Εμένα πολλά. Και για να ανακεφαλαιώσουμε, σου λέω..
    Η ΝΔ, ευθύνεται για ολιγωρίες, φοβικά σύνδρομα, αναβλητικότητες και ανόητες αλαζονείες μελών της.
    Το ΠΑΣΟΚ ευθύνεται για ..τέρατα και σημεία.
    Και δεν έχουμε ακόμα τελειώσει μαζί του, να μου το θυμάσαι.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η διαχείριση κρίσεων είναι ένα θέμα ισότιμης σημασίας με το σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης.
    Αν θέλουν, το βλέπουν. Αν όχι, τι να πώ...¨"Οποιος δεν θέλει να ζυμώσει, χίλιους χρόνους πάει στο μύλο"
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @Ο/Η Χρήστος Χατζησαββίδης

    Συνυπογράφω με τα δύο μου χέρια τα λεγόμενά σου στα δύο πρώτα σχόλια.
    ΕΧΩ ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΡΟΣΘΗΚΗ για να σταματήσει ο λαϊκισμός ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ.
    ΛΕΣ:
    "1)Να οριστεί ειδικός διαπραγματευτής απο πλευράς της Ελλάδας με σκοπό διερευνητικές επαφές με τους εταίρους,στην κατεύθυνση της επαναδιαπραγμάτευσης όχι του μνημονίου αλλά της βοήθειας της ΕΕ πρός την Ελλάδα."
    -Για να γίνει αυτό που προτείνεις πρέπει να προηγηθεί σοβαρός διάλογος, για να οριστεί ο άξονας.

    "2)Εφόσον το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης άμεσα, απομακρύνεται,να προχωρήσουν στη σύσταση συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας-Διαχείρισης Κρίσεων.

    Εδώ
    α)Είναι αυτό θεσμικά δυνατόν;
    β) Το οποίο συμβούλιο θα πρέπει με την σειρά του να προαπαιτήσει Εθνικό Διάλογο ως συστατικό διευθέτησης της κρίσης και φυσικά να σεβαστεί απόλυτα το αποτέλεσμα των επικείμενων εκλογών, διαφορετικά προσλαμβάνει άλλο χαρακτήρα.

    Δεν πρόκειται να βγούμε ομαλά από την στενωπό αν δεν καθήσουμε υποχρεωτικά να συζητήσουμε τις όποιες προοπτικές και κινδύνους, αν δεν συζητήσουμε σαν υπεύθυνοι πολίτες.
    Ο λαϊκισμός αν δεν πέθανε έπρεπε να έχει πεθάνει μαζί με τον δικομματισμό.
    Ας απευθυνθούν στους πολίτες με ωριμότητα προκειμένου να εκμαιεύσουν μια ώριμη και υπεύθυνη απάντηση.
    Η Κύπρος πριν το δημοψήφισμα για το σχέδιο Ανάν το έπραξε με υποδειγματικό τρόπο. Τώρα είναι η σειρά μας.

    Όπως και να το προσεγγίσω η απαίτηση Εθνικού Διαλόγου με όλες τις πικρές αλήθειες και ενδεχόμενες λύσεις και διεξόδους , είναι πλέον ΑΔΗΡΙΤΗ ΑΝΑΓΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αν ήταν έτσι Ελίνα,τότε ο Σαμαράς δεν θα ανακοίνωνε εξεταστική(!!!!!!!).

    Όσο για το ΠΑΣΟΚ,διαφωνώ,είναι νεκρό πολιτικά και την ίδια μοίρα θα έχει και η ΝΔ αν επαναληφθούν οι εκλογές.

    Η ΝΔ δεν κάηκε επειδή συγκυβέρνησε αλλά επειδή ο πρόεδρος της αποδείχτηκε αναξιόπιστος,έχει μεγάλη διαφορά.

    Το θέμα είναι απο εδώ και πέρα τι γίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γεωργία,επειδή μιλάμε για την Ελλάδα,νομίζω ότι αν ξεκινήσει διάλογος είτε δεν θα καταλήξει πουθενά είτε δεν θα τελειώσει ποτέ.

    Επαναλαμβάνω,να ορίσουμε έναν ειδικό διαπραγματευτή,της εμπιστοσύνης και της αριστεράς,ο οποίος να πάει στις Βρυξέλλες και να διαπραγματευτεί μια λύση,την οποία θα παρουσιάσει στα κόμματα και αν θέλουν τη δέχονται.

    Είμαι βέβαιος για δύο πράγματα:

    1)Στην περίπτωση αυτή θα ''στείλουμε τη μπάλα'' στους εταίρους,όπου θα υπάρξουν διαφορετικές τάσεις,με τη Γερμανία να δέχεται ισχυρές πιέσεις τόσο απο το εσωτερικό της ΕΕ όσο και απο άλλα μεγάλα κράτη και οργανισμούς.

    2)Αυτό αναπόφευκτα θα προκαλέσει το ενδιαφέρον και των υπόλοιπων χωρών που βρίσκονται σε μνημονιακό κλοιό,δημιουργώντας έτσι κατάλληλες συνθήκες για πιθανή ενιαία γραμμή των χωρών του νότου,κάτι που σίγουρα μας συμφέρει.

    Επίσης,η Ελλάδα θα κερδίσει πολύτιμο χρόνο για να καταφέρει να σταθεροποιήσει την εσωτερική κατάσταση.

    Πρέπει να προσδιοριστεί το πρόβλημα ως Ευρωπαϊκό πρίν φτάσει η χώρα στη χρεοκοπία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο Τσίπρας καταγγέλλει με ονόματα το »κεφάλαιο » που λυμαίνεται την Ελλάδα
    Απίστευτες καταγγελίες Τσίπρα! Κύριοι Εισαγγελείς, ακούει κανείς;
    Αναδημοσιεύουμε ένα πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ που περιλαμβάνει συγκεκριμένες αποκαλύψεις του Α. Τσίπρα
    http://troktiko.eu/2012/05/o-tsipras-kataggellei-me-onomata-to-kefalaio-pou-lumainetai-thn-ellada/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αγαπητέ Σάββα, όλα όσα γράφεις είναι σωστά, όπως σωστά είναι όλα αυτά που κατά καιρούς γράφεις. Έτσι μόλις βλέπω ότι το άρθρο είναι δικό σου, το διαβάζω αμέσως με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
    Υπάρχει μόνο ένα σημείο που μάλλον από έλλειψη πληροφόρησης ή και σωστής εκτίμησης σου διέφυγε. Είναι αυτό που αφορά τον Καραμανλή. Ο καραμανλ/ης δεν είναι ούτε φοβικός ούτε υπολογίζει το πολιτικό κόστος. Ο λόγος που δεν προχώρησε με θάρρος ήταν διότι έτσι κι αλλιώς δεν θα περνούσαν με το σύνολο της αντιπολίτευσης στ καγκελα, έτοιμοι να ξηλώσουν και τα πεζοδρόμια. Γιαυτό ζήτησε τη συμπαράσταση όλων των πολιτικών αργηγών τον Φεβρουάριο του 2009. Μόνο με συνέναιση ευθύνης θα μπορούσε να λάβει τα κατάλληλα μέτρα. Τι έγινε από εκεί και πέρα είναι γνωστά. Αν παρακολουθούσες τα άρθρα μου, από την αρχή ισχυριζόμουν ότι ήταν όλα προσχεδιασμένα, όπως εκ των υστέρων αποδείκτηκε πλέον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @ Χρήστο
    Δεν διαφωνώ και για την Ευρωπαϊκή διάσταση και για τον πολύτιμο χρόνο. Ελπίζω να καταλήξουν κάπως έτσι τα πράγματα αλλά και η προοπτική των εκλογών ενέχει τα ίδια πλεονεκτήματα- η ΕΕ θα αναγκαστεί στο ενδιάμεσο να αναγνωρίσει τις εγγενείς αδυναμίες της.
    Πάντως αν ο διάλογος δεν γίνει πρίν τις πρώτες κινήσεις προς την Ευρώπη θα πρέπει να γίνει παράλληλα.
    Επίσης θα πρέπει να αρχίσουμε να μιλάμε και για το ενδεχόμενο εξόδου μας, δεν γίνεται να αναβάλουμε δια παντός αυτό το κρίσιμο σημείο και την προσπάθεια που θα απαιτηθεί.
    Μιλάω φυσικά για σοβαρή ενημέρωση εφόσον κανένα κόμμα δεν πληροί μόνο του τις απαιτούμενες προϋποθέσεις και εφόσον εμπλέκονται και τα ενεργειακά που συνδέονται με τα γεωπολιτικά και Εθνικά μας θέματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. "...στην περίπτωση που ένας βλάκας ή εγκάθετος ξένων συμφερόντων..."

    Δεν είναι υποχρεωτική η διάζευξη.

    "...ο Σαμαράς υποχρεώθηκε να υπογράψει το δεύτερο μνημόνιο όταν συνειδητοποίησε ότι αν δεν τον πράξει, θα «σκάσει η βόμβα» στα χέρια του και θα μείνει στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός της δραχμής."

    Όλη η ψυχολογική επιχείρηση ακύρωσης τής ψήφου τών Ελλήνων, καθώς και τής βίαιης επαναφοράς τους στο δρόμο τής υποταγής στους διάφορους τεχνοκράτες - πειραματιστές, βασίζεται ακριβώς σ' αυτό το ψευδοδίλημμα: "Μνημόνιο ή δραχμή;". Ποτέ κανείς δεν μπήκε στον κόπο να περιγράψει (πόσω μάλλον να αποδείξει...) από πού προκύπτει αυτό, πολύ απλά διότι δεν προκύπτει από πουθενά. Είναι ένα δίλημμα ίσης ακριβώς αξίας με το δίλημμα: "Ευρώ ή παίος;", "παγκοσμιοποίηση ή τζατζίκι;", "Τούρκος ή βάρκα;", κλπ. Πράγμα που σημαίνει ότι δεν έχουν ούτε καν σοβαροφανή επιχειρήματα και απλά αμολάνε παρόλες.

    "...θα μείνουν στην ιστορία ως μια αριστερή κυβέρνηση που μείωσε μισθούς και συντάξεις σε ποσοστά κάτω του 50%, για να μην μιλήσουμε για τα σενάρια της δραχμής.
    Τελικά, η ανευθυνότητα και ο λαϊκισμός των πολιτικών μας αποδεικνύονται η πιο επικίνδυνη ασύμμετρη απειλή για την πατρίδα μας.
    "

    Η πρώτη πρόταση είναι απλά το παιχνίδι με το μπαλλάκι τών ευθυνών (blame game). Η δεύτερη πρόταση είναι όλη η ουσία και τούς αφορά όλους. Εάν τα πράγματα ήταν τόσο κρίσιμα, θα είχαν προχωρήσει χωρίς πολλά - πολλά και θα είχαμε ήδη κυβέρνηση, αφού έτσι κι αλλοιώς έχουν 168 κουκιά. Αλλά ας το δούμε και ανάποδα. Ας υποθέσουμε δηλαδή ότι δεχόταν ο Τσίπρας την πρότασή τους να φτιάξει κυβέρνηση τής αριστεράς με την υποστήριξη ή ανοχή από ΠΑΣΟΚ - ΝΔ. Από τη στιγμή που αυτοί οι δύο λένε σε όλους τούς τόνους ότι αυτά που λέει ο Τσίπρας δεν είναι ρεαλιστικά και δεν γίνονται και μάλιστα θα οδηγούσαν στη δραχμή, τι θα γινόταν τελικά; Θα κάθονταν αυτοί να παρακολουθούν τον Τσίπρα να τινάζει το μαγαζί στον αέρα κι οι ίδιοι θα ισχυρίζονταν ότι ήσαν αμέτοχοι ευθυνών; Ή στην πρώτη στραβή θα απέσυραν την υποστήριξη; Και μετά νέες προσπάθειες για κυβέρνηση; Και θα χανόταν τόσος χρόνος ενώ τα πράγματα είναι τόσο δραματικά (όσο ισχυρίζονται); Τρίχες. Αν όντως το πράγμα πάει για φαλίρισμα, τότε αυτό είναι κάτι που το ξέρουν όλοι τους και δεν μπορεί κανείς τους να κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του. Και γι αυτό σε μια τέτοια περίπτωση θα είναι όλοι τους συνυπεύθυνοι, πέραν όλων τών άλλων και λόγω τής επιδεικνυόμενης ανευθυνότητάς τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. skal, υπάρχει και μία άλλη παράμετρος στην όλη κατάσταση που κανείς δεν θίγει. Επικεντρώνονται όλοι στην οικονομία και στους αριθμούς και παραμερίζουν (επιδεικτικά) τον σημαντικότερο παράγοντα, τον κόσμο και την οργή του. Οι δανειστές, οι πολιτικοί, τα ΜΜΕ και γενικά όλο το σύστημα τής διαπλοκής μάς βομβαρδίζει απ' το πρωΐ μέχρι το βράδυ με τρομολαγνικά σενάρια πάνω σε ανύπαρκτα διλήμματα. Και αγνοεί το πραγματικό τρομοκρατικό σενάριο, αυτό τής ανεξέλεγκτης λαϊκής εξέγερσης.

    Το σύστημα (και κατεξοχήν ο δικομματισμός) βρίσκεται σε αποδόμηση και πανικό. Με σπασμωδικές κινήσεις προσπαθεί να αναδιατάξει τις δυνάμεις τού μνημονιακού μετώπου (επανίδρυση ΠΑΣΟΚ, μεγάλη κεντροδεξιά, κλπ) για να αντέξει τη φθορά λόγω τών επόμενων μέτρων που προβλέπει το μνημόνιο. Ο άμεσος στόχος είναι η αντιμετώπιση και ο περιορισμός (κατά το δυνατόν) τού αντιμνημονιακού στρατοπέδου. Κομβικό σημείο είναι η ένταξη τού ΣΥΡΙΖΑ στο κάδρο για τρεις λόγους:
    1) Για να διαχυθούν οι ευθύνες σε όλους και να γίνει έτσι δυνατή η πολιτική διάσωση τών μνημονιακών κομμάτων.
    2) Αναπόφευκτα θα συρρικνωθούν και τα ποσοστά τού ΣΥΡΙΖΑ (όπως έγινε με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ).
    3) Για να απογοητεύσουν και να τσακίσουν το ηθικό τής αντιμνημονιακής λαϊκής πλειοψηφίας.

    Σε μια τέτοια περίπτωση, το πλήγμα στο ηθικό τού κόσμου θα ήταν συντριπτικό. Απλά γιατί θα συνειδητοποιούσε πως ότι και να κάνει, όσο και να αντιδράσει, όπως κι αν ψηφίσει, το σύστημα βρίσκει πάντα τον τρόπο να ακυρώνει τη λαϊκή βούληση. Πλην όμως, το αποτέλεσμα αυτό θα ήταν βραχυπρόθεσμο γιατί όλα τα θαύματα κρατάνε μόνο τρεις μέρες. Ο κόσμος, λόγω τής περαιτέρω φτωχοποίησης, ανεργίας και εξαθλίωσης θα αντιδρούσε και πάλι, αλλά αυτή τη φορά με ακόμα περισσότερη οργή. Άλλες δυνάμεις θα κάλυπταν το πολιτικό κενό, όπως ακριβώς έκανε ο Καμμένος και η Χρυσή Αυγή στο χώρο τής δεξιάς. Στις επόμενες εκλογές θα έμπαινε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη βουλή με ποσοστά Χρυσής Αυγής, η δε Χρυσή Αυγή με ακόμα μεγαλύτερα. Η ακραία πόλωση, οι αντεγκλήσεις και η οξύτητα (εντός και εκτός κοινοβουλίου) θα έφταναν σε ασύληπτα ύψη. Το ίδιο και η καταστολή. Αυτό πλέον θα οδηγούσε αναπότρεπτα σε τυφλή και ανεξέλεγκτη κοινωνική έκρηξη.

    Γι αυτό πιστεύω ότι πρέπει Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης να αφήσουν τα κορδελάκια και να κάνουν κυβέρνηση με αξιωματική αντιπολίτευση τον ΣΥΡΙΖΑ. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνονται τρία πράγματα:
    1) Η κατάσταση στο χώρο τής αντιπολίτευσης θα είναι σαφώς πιο ελεγχόμενη (σε σύγκριση με την εκδοχή που προανέφερα).
    2) Η κυβέρνηση θα έχει ένα ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί στα παζάρια τής με την τρόικα (θα επισείει το φόβο μιάς ριζοσπαστικής αντιπολίτευσης).
    3) Μία ρεαλιστική και πιο ελεγχόμενη προοπτική για μετά. Απλά γιατί με την περαιτέρω αύξηση τού ΣΥΡΙΖΑ με ψηφοφόρους κατά κανόνα συντηρητικότερους από την αρχική του βάση, μοιραία οι θέσεις του θα στρογγυλεύουν βαθμιαία (όπως ήδη έχει γίνει σε κάποιο βαθμό σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ τού Αλαβάνου). Έτσι θα αυξηθούν οι πιθανότητες να αποφύγουμε τον πραγματικό τρόμο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/greek-parties-gia-thn-parth-tous

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.