26/5/12

21 νομπελίστες στηρίζουν την Ελλάδα

Dr. Harald zur Hausen, βράβειο
Νόμπελ Ιατρικής 2008
Την υποστήριξη της Ευρώπης για να ξεπεραστεί η ελληνική κρίση, ζητούν με επιστολή τους προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς, τον πρόεδρο της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρομπάι και τον πρόεδρο της Κομισιον Ζοζέ Μπαρόζο, 21 Νομπελίστες, με επικεφαλής τον Νομπελίστα Καθηγητή Ιατρικής Harald zur Hausen, ο οποίος τιμήθηκε το 2008 με το Βραβείο Νόμπελ Ιατρικής, για τις έρευνες του αναφορικά με το εμβόλιο πρόληψης του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.


Στην επιστολή, που δημοσιεύεται στο  Επιστημονικό Περιοδικό  SCIENCE με τίτλο «Support for Greece» οι κορυφαίοι επιστήμονες  εκφράζουν την αγωνία τους για την δεινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα και τα επιστημονικά της ιδρύματα και ζητούν τη βοήθεια των Ευρωπαίων, προκειμένου να ξεπεράσει τη κρίση και να αποκτήσει η χώρα μας ένα λαμπρό μέλλον, βασιζόμενη στη ανάπτυξη της Επιστήμης και Τεχνολογίας.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη παρέμβαση υπέρ της Ελλάδας, που υπογράφεται από τόσο μεγάλο αριθμό από Νομπελίστες.

Support for Greece
zur Hausen
Science 25 May 2012: 978-979.DOI:10.1126/science.336.6084.978


1 σχόλιο:

  1. Στην Λαγκάρντ που μας λυπάται λιγότερο από τους πράγματι αξιολύπητους Αφρικανούς γιατί δεν απαντά ακόμη κανένας στα ΜΜΕ τουλάχιστον αν όχι διπλωματικά;
    Εμείς είμαστε από τους ελάχιστους που πλήρωναν κανονικά την ασφάλεια του ΔΝΤ, για να μην πτωχεύσει η χώρα, είναι παράκρουση αυτά που συμβαίνουν και που λέει για το λαό και όχι τους κυβερνώντες μας υπηρέτες της… Με τι είδους γνώμονα τα προσμετρά αυτά που λέει στην πλουσιότερη χώρα σε υλικές και ιστορικές αξίες που αντί να βοηθά απομυζά όχι μόνο μέχρι αίματος. Δεν μας ενδιαφέρει η συμπάθειά της αλλά ο ποταπός ρόλος συμπλεγματικής νοοτροπίας . Ευτυχώς που υπάρχουν και ποιητές δημιουργοί στην Γερμανία έστω και ένας νομπελίστας.

    Αριστόβουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.