15/5/12

Θεοχάρους: Οι Τούρκοι δεν λένε όλη την αλήθεια Οι 38 σκελετοί του Ντιαρ Μπακίρ Υπάρχουν υποψίες ότι ανήκουν σε Ελληνοκύπριους αγνοουμένους

Οι 38 σκελετοί του Ντιαρ ΜπακίρΟι Τούρκοι δεν λένε όλη την αλήθεια για τους 38 σκελετούς του Ντιαρ Μπακίρ, σύμφωνα με την Ευρωβουλευτή του ΔΗΣΥ και του ΕΛΚ Ελένη Θεοχάρους.Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της κ. Θεοχάρους, εκατό ετών είναι, σύμφωνα με τις τουρκικές Αρχές, οι σκελετοί που βρέθηκαν στην περιοχή του Ντιάρ Μπακίρ της Τουρκίας και οι οποίοι υπάρχουν υποψίες ότι ανήκουν σε Ελληνοκύπριους αγνοουμένους. Αυτά αναφέρονται σε γραπτή απάντηση, η οποία δόθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατόπιν σχετικής με το θέμα ερώτησης της κ. Θεοχάρους.
Η απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επικαλείται τα όσα ανέφερε η Ιατροδικαστική Υπηρεσία της Τουρκίας, η οποία εξέτασε τα κρανία και τα οστά 38 νεκρών. Όπως ισχυρίζονται οι τουρκικές Αρχές, τα λείψανα που ανευρέθηκαν ''έχουν υποστεί ορισμένες μορφολογικές αλλαγές που σχετίζονται με τη συνολική παραμονή τους μέσα στο χώμα για τουλάχιστον 100 χρόνια''.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καταλήγει στην απάντησή της τονίζοντας ότι ''ενθαρρύνει την Τουρκία να συνεχίσει να στηρίζει τις προσπάθειες της δικοινοτικής επιτροπής αγνοουμένων στην Κύπρο''.

Από την πλευρά της, η κ. Θεοχάρους επισημαίνει ότι, εφόσον οι τουρκικές Αρχές δεν αποδέχονται να πραγματοποιηθεί εξέταση από ανεξάρτητους επιστήμονες, δικαίως κάποιος, και ειδικότερα οι συγγενείς των αγνοουμένων, μπορεί να υποστηρίξει ότι οι Τούρκοι δεν λένε για ευνόητους λόγους όλη την αλήθεια.
http://www.ikypros.com/

2 σχόλια:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.