15/5/12

Δραματική προειδοποίηση Παπούλια

Στη σύσκεψη της Κυριακής, σύμφωνα με τα πρακτικά, ενημέρωσε Σαμαρά, Βενιζέλο, Τσίπρα για τον κίνδυνο κατάρρευσης των τραπεζών.Σε δραματική προειδοποίηση, ήδη από την Κυριακή, ότι η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της κατάρρευσης του τραπεζικού συστήματος, προέβη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρ. Παπούλιας, στη σύσκεψη με τους κ. Αντ. Σαμαρά, Ευ. Βενιζέλο και Αλ. Τσίπρα, όπως προκύπτει από τα επίσημα πρακτικά της σύσκεψης.

Παρά τις παραινέσεις του κ. Παπούλια, πάντως, και η χθεσινή σύσκεψη με τη συμμετοχή των προέδρων της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ και του κ. Φ. Κουβέλη απέβη άκαρπη και οι ελπίδες για εξεύρεση λύσης μετατίθενται στο σημερινό συμβούλιο των αρχηγών υπό τον κ. Παπούλια, με τη συμμετοχή όλων πλην της κ. Αλέκας Παπαρήγα και του επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, αν και η προοπτική των επαναληπτικών εκλογών καθίσταται ολοένα και πιο ορατή.

Συγκεκριμένα, στη σύσκεψη της περασμένης Κυριακής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε: «Θα κριθούμε όλοι πολύ αυστηρά εάν η παράταση της πολιτικής αστάθειας επιφέρει μοιραίες συνέπειες. Ο κίνδυνος είναι πραγματικός. Σας το λέω μετά λόγου γνώσεως. Εχω ενημερωθεί τόσο από τον πρωθυπουργό όσο και από τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και από τον υπουργό Οικονομικών για την ταμειακή κατάσταση της χώρας και για τον κίνδυνο κατάρρευσης του τραπεζικού συστήματος, εάν συνεχιστούν οι αποσύρσεις καταθέσεων από τις τράπεζες λόγω της ανασφάλειας που γεννά στους πολίτες η πολιτική κατάσταση».

Στη χθεσινή σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο ο κ. Παπούλιας έθεσε προς συζήτηση το ενδεχόμενο κυβέρνησης προσωπικοτήτων. Οι κ. Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης δεν την απέρριψαν, παρότι ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ προέβαλε ισχυρές επιφυλάξεις, ενώ επέμεινε στη θέση ότι στο όποιο σχήμα θα πρέπει να έχει θέση και ο ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, με δηλώσεις του ο κ. Σαμαράς άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο σύμπραξης και των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Πάντως, η δημοσιοποίηση του «Σεναρίου Β» της πρότασης που ενεχείρησε προχθές στον κ. Κ. Παπούλια ο κ. Π. Καμμένος, σύμφωνα με το οποίο οι Ανεξάρτητοι θα προσέφεραν στήριξη ή ανοχή σε κυβερνητικό σχήμα εφόσον «η χώρα αντιμετωπίζει υπαρκτό και άμεσο κίνδυνο εθνικής ασφάλειας», προκάλεσε σεισμό στο πολιτικό σκηνικό και την οξύτατη αντίδραση του προέδρου των Ανεξαρτήτων. Μάλιστα, ο κ. Καμμένος έκανε αργά χθες το βράδυ λόγο για «πλαστογράφους», αλλά η ύπαρξη του εγγράφου επιβεβαιώνεται από τα επιτελεία των πολιτικών αρχηγών, καθώς και από πηγές της Προεδρίας.
http://news.kathimerini.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.