27/5/12

Ο Νεοοθωμανισμός σε σταυροδρόμι: Ο ρόλος στρατοχωροφύλακα της Τουρκίας και η αντίδραση του Ισραήλ!

Γεωπολιτικός στραγγαλισμός: Έτσι βλέπουν οι Τούρκοι πολιτικοί και διπλωμάτες τις συμφωνίες που κάνει το Ισραήλ με γειτονικές προς την Τουρκία χώρες
Μια στο καρφί και μια στο πέταλο
Λαϊκή παροιμία
Του Σάββα Καλεντερίδη
Όταν άρχισε να αναπτύσσεται η θεωρία του Νεοοθωμανισμού, με βάση την οποία η Τουρκία θα αποκτούσε σταδιακά επιρροή σε όλα τα κράτη που προέκυψαν από τη διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, στα πλαίσια ενός διακριτού ρόλου στο Σχέδιο της Διευρυμένης Μέσης Ανατολής των ΗΠΑ, για όσους γνωρίζουν την περιοχή από την πρώτη στιγμή διαπίστωσαν ένα παράδοξο.
Το παράδοξο άρχισε να προσλαμβάνει άλλες διαστάσεις, όταν η Τουρκία πέρασε από τη θεωρία στην πράξη, με την πραγματοποίηση κοινών υπουργικών συμβουλίων με τις χώρες που ήταν υποψήφια θύματα της τουρκικής νεοβαρβαρότητας, ένα από τα οποία ελέω Γιώργου Παπανδρέου και Δρούτσα, έγινε και στην Αθήνα, τρομάρα μας!
Οι ΗΠΑ, στα πλαίσια του προαναφερθέντος σχεδίου, που έχει ως στόχο την εξάλειψη των ζητημάτων που αποτελούν συνεχή πηγή προβλημάτων, βίας και αστάθειας από μια εκτεταμένη περιοχή που εκτείνεται από τις δυτικές ακτές της Βόρειας Αφρικής και φθάνει μέχρι την Αραβική Χερσόνησο, το Ιράν και τον Καύκασο, αναγνωρίζουν στην Τουρκία ρόλο στρατοχωροφύλακα της περιοχής. Δηλαδή, για να μην εμπλέκονται ευθέως οι ΗΠΑ στις έριδες και τις συμπλοκές σε μουσουλμανικές χώρες της ως άνω περιοχής, θα εμπλέκονται μουσουλμανικές χώρες-δορυφόροι, όπως το Κατάρ και η Σαουδική Αραβία, με πρωταγωνιστή την Τουρκία, που είναι ταυτόχρονα και χώρα μέλος του ΝΑΤΟ.
Αυτόν το ρόλο, που αποδέχτηκε να υλοποιήσει ο Ερντογάν, κλείνοντας στη φυλακή τους στρατηγούς, που θεωρούσαν ότι κάτι τέτοιο θα οδηγήσει στη διάλυση της Τουρκίας, προσπάθησε με επενδύσει με ιστορικό και ιδεολογικό μανδύα ο Νταβούτογλου, χτίζοντας το νεοοθωμανικό όνειρο, που θέλει την Τουρκία να είναι μέσα στις δέκα ισχυρότερες χώρες του κόσμου το 2023, εκατό χρόνια μετά την ίδρυσή της.
Το παράδοξο λοιπόν που άρχισε να γίνεται πιο φανερό όσο προχωρούσαν τα πρακτικά βήματα της υλοποίησης του σχεδίου, ήταν το εξής. Ότι ανάμεσα στις χώρες που θα δορυφοροποιούνταν από την ανάδειξη της Τουρκίας σε ρόλο νεοοθωμανού στρατοχωροφύλακα της περιοχής, είναι και το Ισραήλ. Και αυτό δεν είναι απλά παράδοξο αλλά ο ορισμός του παραδόξου, αφού είναι γνωστές οι στρατηγικές σχέσεις της χώρας αυτής με τις ΗΠΑ, όπως είναι επίσης γνωστό ότι η περιοχή δεν χωράει και δεν αντέχει δυο περιφερειακές δυνάμεις. Ή ο ένας ή ο άλλος!
Δεδομένης λοιπόν της στρατηγικής σχέσης Ισραήλ-ΗΠΑ αλλά και της επιρροής που ασκεί στη χάραξη της στρατηγικής αλλά και στη λήψη αποφάσεων στην Ουάσιγκτον ο εβραϊκός παράγων, μας επιτρέπει να ισχυριστούμε ότι είναι αδύνατον ο σχεδιασμός αυτός να έγινε ερήμην του εβραϊκού παράγοντα και του κράτους του Ισραήλ.
Τί μπορεί να συνέβη λοιπόν;
Το ερώτημα αυτό μάλλον δεν απασχόλησε και πολύ την Τουρκία, η οποία θολωμένη από το νεοοθωμανικό όραμα αλλά και από την ομίχλη που δημιουργεί στο περιβάλλον της το Κουρδικού και άλλα εγγενή προβλήματα και αδυναμίες, προχώρησε με ταχείς ρυθμούς στην απόπειρα ανατροπής των ισορροπιών και ελέγχου της Γάζας και της ευρύτερης περιοχής, με αποτέλεσμα να τρακάρει στην αποφασιστικότητα του Ισραήλ, όπως τράκαραν πάνω στις καυτές σφαίρες των ισραηλινών στρατιωτών εννέα ακτιβιστές (!!!) πολίτες της από τις εκατοντάδες που επέβαιναν στο Μαβί Μαρμαρά.
Έκτοτε άρχισε να ξετυλίγεται σταδιακά το κουβάρι που δίνει αρκετές από τις απαντήσεις που απαιτούνται για να δοθεί μια εξήγηση στο παράδοξο.
Όσο η Τουρκία προχωρούσε στην υλοποίηση του νεοοθωμανικού οράματος, παράλληλα το Ισραήλ προχωρούσε σχετικά αθόρυβα στη σύσφιξη των σχέσεών του με διάφορες χώρες της ΝΑ Ευρώπης και του Καυκάσου, δημιουργώντας έναν κλοιό γύρω από την Τουρκία. Μάλιστα, το Ισραήλ, εν αντιθέσει με την Τουρκία, που λόγω του παρελθόντος της προσπαθεί να κρύψει τους επεκτατικούς της στόχους φορώντας την προβιά του εκπολιτιστή (!), προχωρά σε σύναψη στρατιωτικών συμφωνιών με όλες αυτές τις χώρες, συμφωνίες που δίνουν τη δυνατότητα σε τμήματα των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ και όχι μόνο στην πολεμική αεροπορία, να εκπαιδεύονται, να σταθμεύουν και δραστηριοποιούνται στις χώρες αυτές, αναλόγως των καταστάσεων.
Δεν είναι λίγοι οι Τούρκοι αναλυτές που ερμηνεύουν τις συμφωνίες που φέρεται να έχει υπογράψει το Ισραήλ με τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, τη Σερβία, την Αλβανία, την Ουγγαρία, τα Σκόπια, τη Γεωργία και το Αζερμπαϊτζάν, ως μια απόπειρα σταδιακού γεωπολιτικού στραγγαλισμού της Τουρκίας από τη μόνη μη μουσουλμανική μικροσκοπική χώρα της Μέσης Ανατολής.
Μάλιστα ο προβληματισμός σε κύκλους διπλωματών και αναλυτών στην Τουρκία γύρω από το θέμα γίνεται ακόμα πιο έντονος, γιατί το Ισραήλ αναπτύσσει τις σχέσεις αυτές επικαλούμενο πάντα την τουρκική απειλή και τις πικρές εμπειρίες των λαών από την οθωμανική σκλαβιά.
Δηλαδή, εδώ εμφανίζεται από τη μια πλευρά μια Τουρκία που διεκδικεί με αξιώσεις έναν νεοθωμανικό ρόλο περιφερειακής δύναμης και άσκησης επιρροής σε μια σειρά από χώρες και από την άλλη ένα Ισραήλ που επισείει την τουρκική απειλή που προέρχεται από τη συγκεκριμένη διεκδίκηση και συνάπτει μεταξύ άλλων και στρατιωτικές συμφωνίες με τις περισσότερες από τις χριστιανικές χώρες -και όχι μόνο- που συμπεριλαμβάνονται ήδη στο νεοοθωμανικό μενού των Ερντογάν Νταβούτογλου!
Ενώ όμως τα πράγματα έχουν έτσι στο χριστιανικό κόσμο που είναι στο νεοοθωμανικό στόχαστρο, η κατάσταση δεν είναι και πολύ ελπιδοφόρα για την Άγκυρα και στον μουσουλμανικό. Ενώ τα κέρδη από την εμπλοκή της Τουρκίας στις εξεγέρσεις ή επιχειρήσεις αποσταθεροποίησης -όπως θέλετε πέστε το- στην Τυνησία, τη Λιβύη και την Αίγυπτο δεν είναι απολύτως εξασφαλισμένα και ορατά, ήδη η τουρκική διπλωματία μετράει ζημιές στα μέτωπα της Συρίας και του Ιράκ, ενώ το μεγάλο παιχνίδι αναμένεται να γίνει στην περίπτωση του Ιράν, όπου το ραντάρ της αντιπυραυλικής ασπίδας, που έχει εγκατασταθεί στη Μαλάτεια και θα προστατέψει το Ισραήλ σε μια ενδεχόμενη πυραυλική επίθεση, προκαλεί σοβαρές αναταράξεις στις σχέσεις της Τουρκίας με το Ιράν αλλά και με τη Ρωσία.
Φυσικά το μεγαλύτερο ενδιαφέρον κρύβεται στον τρόπο με τον οποίον εμπλέκεται η Ελλάδα και η Κύπρος στη νεοοθωμανική ονείρωξη των Νταβούτογλου-Ερντογάν αλλά και στο πιθανολογούμενο από τους Τούρκους σχέδιο του Ισραήλ να περικυκλώσει στρατιωτικά την Τουρκία.
Ες Κυριακήν τα σπουδαία λοιπόν...

33 σχόλια:

  1. Νομίζω πως η όλη κατάσταση εμπλέκεται στην Αρμενία.
    Να περιμένουμε έκρηξη μόλις ακούσουμε περί αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Αρμενίων εκ μέρους του Ισραήλ.
    Ίσως μοιάζει άσχετο το σχόλιό μου, πιστεύω όμως πως θα είναι ο καταλύτης των εξελίξεων.
    Φυσικά αφού θα έχει ολοκληρωθεί ο σταγγαλισμός των Τούρκων που τώρα κάνουν παρέλαση στην κατεχόμενη-αποσπασμένη- στην Συνείδηση των Συρίων επαρχία Χατάι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. What if Turkey and the Neo-Ottoman ideology is the vehicle for Israel to control the entire region and its resourses including the water (see Northern Iraq)?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραία η ανάλυσή σου, Σάββα και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. Μού θυμίζει την παλιά καλή ταινία του Μονιτσέλι "Ο κλέψας τού κλέψαντος". Ελπίζω να την έχεις δει.

    Εδώ θα μπορούσαμε να παραφράσουμε σε "Ο Κυκλώσας του κυκλώσαντος", αφού χρόνια τώρα στην Ελλάδα ακούμε να γίνεται λόγος για το βαλκανικό μουσουλμανικό τόξο, το οποίο είναι μία πραγματικότης. Η Ελλάδα, αυτή (πρέπει να) ενδιαφέρει εμάς, είναι όντως περικυκλωμένη, αφού η Τουρκία έφθασε να έχει ναυτική βάση στην Αλβανία κι έκανε ναυτικές ασκήσεις στο Ιόνιο (πέρυσι ήταν;), που έφθασαν ανοικτά της Δ. Κρήτης!

    Μάλλον φαίνεται ότι η υπό κατασκευήν Νεοοθωμανική Αυτοκρατορία βρήκε τον μάστορά της, αλλά με λυπεί το γεγονός ότι η Ελλάδα απλώς άγεται και φέρεται σαν άβουλο και άψυχο κουφάρι. Έχει πάψει χρόνια τώρα να μετέχει τόσο στο διεθνές γίγνεσθαι, όσο και στο περιφερειακό. Έχει αυτοπεριθωριοποιηθεί και ουδείς την λαμβάνει υπ' όψιν στα σοβαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η στρατηγική συμμαχία Ελλάδας Ισραήλ Κυπρου υπό την εγγυηση των ΗΠΑ δέν είναι άσχτεη με την ιδιοκτησία των Κεντρικών τραπεζών από ιδιώτες τραπεζίτες, που παρτουζιάζων τους λαούς των χωρών τους, κι όμως και οι παιδεραστές και οι πολιτικοεραστές, με τα γλυτζούρια τους, δελεάζουν της ηδονές των ενστίκτων και αποπλανούν, ΛΟΓΙΚΑ ΗΘΙΚΑ, τα σώματα και τις ψυχές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καὶ (τὸ κτῆνος ἢ τί ἄλλο εἶναι;) ὁ Ἀβραμόπουλος ἤθελε νὰ δώση δωρεὰν πολεμικὸ ὑλικὸ στὸ Ἀζερμπαϊτζάν.
    Ὑποθέτω κατ' ἐντολὴν τῶν Ἀμερικανῶν.
    Πιστεύω νὰ ξαναέκανε τὸ θαῦμα του ὁ νὺν ὑπουργὸς ἐθνικῆς ἀμύνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σε εμένα πάντως μένει η εντύπωση ότι χρησιμοποιούν την Τουρκία ως αναλώσιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ...ας επιτρέπει να ισχυριστούμε ότι είναι αδύνατον ο σχεδιασμός αυτός να έγινε ερήμην του εβραϊκού παράγοντα και του κράτους του Ισραήλ.

    Δεν έμαθαν οι Τουρκοι απ οτο πάθημα τους στην Γεωργία και απο τους Ισραηλινούς Συμβούλους του Μιχαήλ Σαακασβίλι

    Μια μικρή επισήμανση Σάββα
    Μην ξεχνάμε τον ρόλο της κοινότητας Γκουλέν η οποία λειτουργεί ως προπομπός της CIA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ούτε η Ελλάς ούτε το Ισραήλ έχουν σωτηρία. Οι θρησκείες των λαών μας τους καταστρέφουν συνεχώς, εδώ και πολλούς αιώνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γραφεις Γιωργη,

    >Ούτε η Ελλάς ούτε το Ισραήλ έχουν σωτηρία. Οι θρησκείες των λαών μας τους καταστρέφουν συνεχώς, εδώ και πολλούς αιώνες.<

    Ο ορθολογισμος του Ισραηλιτικου λαου, δεν συγκρινεται με τις αριστεροφασιστικες Τσαρλαταναριες των δικων μας "νηπιων 3000 χιλιαδων ετων" (Ραμφος), που ανεχεται και χειροκροτει την ευθανασια της παρακμης.

    "Πράγματι, το σημερινό δίλημμα είναι αντικειμενικά τρομακτικό και ψυχολογικά αφόρητο: η ειρήνη σημαίνει για την Ελλάδα δορυφοροποίηση και ο πόλεμος σημαίνει συντριβή. Η υπέρβαση του διλήμματος αυτού, η ανατροπή των σημερινών γεωπολιτικών και στρατηγικών συσχετισμών απαιτεί ούτε λίγο ούτε πολύ την επιτέλεση ενός ηράκλειου άθλου, για τον όποιο η ελληνική κοινωνία, έτσι όπως είναι, δεν διαθέτει τα κότσια.
    Οι μετριότητες που συναπαρτίζουν τον ελληνικό πολιτικό και παραπολιτικό κόσμο, δεν έχουν το ανάστημα να θέσουν και να λύσουν ιστορικά προβλήματα τέτοιας έκτασης. Ουσιαστικά βρισκόμαστε σε συλλογική αναζήτηση της ιστορικής ευθανασίας, υπό τον ορό να σκηνοθετηθούν έτσι τα πράγματα, ώστε κανείς να μην έχει την άμεση ευθύνη, και επίσης υπό τον ορό να τεχνουργηθούν ανακουφιστικές εκλογικεύσεις («ελληνοκεντρικές» ή «εξευρωπαϊστικές», αδιάφορο)."

    (Π. Κονδυλης 1997, "Γεωπολιτικές και στρατηγικές παράμετροι ενός ελληνοτουρκικού πολέμου", http://kondylis.wordpress.com/2008/11/24/geopolitikes/)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν σας άρεσε η Λαγκάρτν έ; Είναι πολύ σκληρή!. Τόλμησε και λυπάται περισσότερο τα πεινασμένα παιδάκια από τον Νίγηρα από τα τετράπαχα υπέρβαρα ελληνόπουλα που ....πεινάνε. Τώρα όμως την πατήσατε κουτόφραγκοι. Αυτή η ξεπλυμένη γριά που ζητάει συνέχεια να ξοδεύουμε όσα παράγουμε και όχι δανεικά έκανε το λάθος. Δεν λυπάται τα ελληνόπουλα.
    Στις 7000 έφτασαν τα υβριστικά μηνύματα προς τη Λαγκάρντ στο Facebook. Σύσσωμοι οι Έλληνες επιδεικνύουν μια πρωτοφανή σύμπνοια και ομόνοια!!!! Ακούς εκεί να λυπάται περισσότερο τα παιδιά από τον Νίγηρα!!!. Ιδού λοιπόν πεδίον δόξης λαμπρόν μέσα από τις στήλες του διαδικτύου οι Έλληνες μάχονται για το δίκιο των παιδιών τους.
    Επειδή αγαπητοί συνέλληνες δυστυχώς δεν μπορείτε ακόμα να καταλάβετε σε ποιά κατάσταση βρισκόμαστε και τι μας περιμένει. Κρατήστε την όρεξή σας για βρίσιμο. Θα έχετε την ευκαιρία να βρίσετε όσο θέλετε τα επόμενα χρόνια.
    Αλήθεια αυτοί πού συνέταξαν τα θέματα της φυσικής στις πανελλήνιες έκαναν λιγότερο κακό στα ελληνόπουλα απο την Λαγκάρντ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δημόκριτε, η τύχη των λαών μας είναι στα χέρια των πνευματικών ηγεσιών μας. Τόσο οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί όσο και οι Εβραίοι κληρικοί διδάσκουν την υποταγή στο θέλημα του Θεού. Ως θέλημα Θεού ερμηνεύουν την εξάπλωση του Ισλάμ, διότι κατ' αυτούς όλα ο Θεός τελικά τα ρυθμίζει. Η δική μας θρησεκυτική ηγεσία, όπως και η Εβραϊκή, θα φορέσουν το Ισλαμικό φακιόλιο αργά ή γρήγορα, όπως για αιώνες κάνουν. Δικοί μας κύκλοι άρχισαν από τη δεκαετία του 60 να ζητούν από τους Αμερικάνους να μας ενώσουν με την Τουρκία, και συνεχίζουν στα κρυφά και φανερά από τότε. Τα ίδια κάνουν και Εβραϊκοί κύκλοι. Μέχρι εκεί πάει το θρησκευόμενο μυαλό τους, ένα μυαλό προϊόν του Μεσαίωνα και όχι της Αρχαιότητας ή της Διαφώτισης. Παπάδες και ραβίνοι μαζί κατα βάθος θαυμάζουν την πίστη του Ισλάμ, δικό τους παιδί είναι.
    http://ohifront.wordpress.com/2012/03/23/ελλάς-τουρκία-ομοσπονδία-3/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο δε Ράμφος όπως λες, λέει και σωστά, λέει όμως και πολλά πράγματα δίχως να τα έχει μελετήσει. Ο Ισαηλίτικος λαός έζησε για πολλούς αιώνες μέσα στη σφαίρα της δεισδιδαιμονίας και της παραφυσικής. Ακόμα και όταν άρχισαν οι άλλοι λαοί της Ευρώπης να αναπτύσσουν την ειστημονική ιατρική, πολλοί ραβινοι επέμεναν στην μεσαιωνική ιατρική των ματζουνίων. Ήταν οι τελευταίοι που ασπάστηκαν την επιστημονική ιατρική. Μόνο μετά τη διαφώτιση άρχισε η ουσιαστική μόρφωση των Εβραίων, μέχρι τότε ήταν πίσω ακόμα και από τους Χριστιανούς σε ζητήματα παιδείας. Οι σχολές που έφτιαχναν ήταν πάνω από όλα θρησκευτικές. Ο Ράμφος δεν έχει μελετήσει την ιστορική πορεία του Εβραϊσμού, ούτε βλέπει το παρόν του. Το Ισραήλ στην ουσία βρίσκεται στα χέρια των εξτρεμιστών δολοφόνων του Ραμπίν. Το Ισραήλ το σφίγκουν κύκλοι που θα επιβάλουν θρησκευτική Ιουδαιο-σαρία στο προσεχές μέλλον. Το Ισραήλ βυθίζεται όλο και πειρσσότερο στην Μεσσιανική δύνη η οποία, ακριβώς η ίδια, το κατέστρεψε 2000 χρόνια πρίν. Το Ισραήλ εναποθέτει την ύπαρξή του σε ένα ανύπαρκτο Θεό. Ορθολογισμός και Εβραϊσμός είναι έννοιες που ποτέ δεν συμβάδισαν στο πέρασμα του χρόνου. Η δε υπερτίμηση του Εβραϊσμού είναι προϊόν άγνοιας. Το μέλλον της περιοχής είναι το Ισλάμ, απλά διότι ούτε οι Χριστιανοί ούτε οι Εβραίοι έχουν τη διανοητική ικανότητα να το σταματήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ Βοριά
    Δες μια εμπεριστατωμένη τοποθέτηση για το ΔΝΤ και την κ. Λαγκάρντ, εκ μέρους της οποίας θίγεσαι. Σε ποιόν πλανήτη βρίσκεσαι;
    http://tvxs.gr/news/omada-tvxs/lagkarnt-koita-poia-milaei-toy-stelioy-koylogloy
    ...Κάτω από την πίεση του ΔΝΤ, ο Νίγηρας υιοθέτησε στα μέσα της δεκαετίας του 2000 μέτρα “μεταρρυθμίσεων” της οικονομίας, που είχαν τα εξής αποτελέσματα. Η κατάργηση του ελέγχου της τιμής της βενζίνης από το κράτος και η επιβολή πρόσθετου φόρου τσ καύσιμα, προκάλεσαν αύξηση της τιμής της βενζίνης και επομένως της τιμής των τροφών. Σημειώνεται ότι στον Νίγηρα, όπως και σε άλλες αφρικανικές χώρες, υπάρχουν τρόφιμα αλλά ο κόσμος δεν έχει χρήματα για να τα αγοράσει.
    ... Η Ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών υγείας και του δημόσιου δικτύου παροχής κτηνοτροφικών υπηρεσιών, αποστέρησε το δικαίωμα της περίθαλψης από τους πολίτες και μείωσε την παραγωγή κτηνοτροφικών προϊόντων. Το 2006, σε κάθε 100.000 κατοίκους αντιστοιχούσαν 3 γιατροί και 22 νοσοκόμες!
    ...Σε μια χώρα που ένα μεγάλο της μέρος είναι έρημος, επιβλήθηκε επίσης η ιδιωτικοποίηση του αρδευτικού συστήματος. Οι νέες τιμές που επέβαλλαν οι εταιρείες ήταν απλησίαστες για μικρούς παραγωγούς, που εξαφανίστηκαν. Προϋπόθεση για ένα νέο πακέτο βοήθειας από το ΔΝΤ, η επιβολή ΦΠΑ 19% στο αλεύρι, το γάλα και την ζάχαρη προκάλεσε διαδήλωση στην πρωτεύουσα της χώρας με κεντρικό σύνθημα “Πεινάμε”. Το 2010, όταν η χώρα χτυπήθηκε από την ξηρασία, περίπου 1,5 εκατ. κάτοικοι απειλήθηκαν από τον λιμό.
    ...Ας σημειωθεί τέλος ότι όλες οι προηγούμενες “μεταρρυθμίσεις”(ΣΤΟΝ ΝΙΓΗΡΑ) συνδυάστηκαν με τα απαραίτητα σχέδια ιδιωτικοποιήσεων, των δημοσίων εταιρειών ενέργειας και της τηλεφωνίας. Και για να μην ξεχνιόμαστε: η κυρία Λαγκάρντ, πριν να γίνει Υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, ήταν πρόεδρος του Δικηγορικού γραφείου «Baker & McKenzie». Το γραφείο ,σύμφωνα με πληροφορίες, προορίζεται να αναλάβει, αν δεν έχει αναλάβει κιόλας, τον χειρισμό της ιδιωτικοποίησης των ελληνικών πετρελαίων(ΕΛΠΕ). Ρώτησα τον κ. Βενιζέλο σε μια συνέντευξη πριν τις εκλογές και δεν διέψευσε την πληροφορία, χωρίς να την επιβεβαιώσει κιόλας. Μετά όμως τις δηλώσεις της διευθύντριας του ΔΝΤ, είναι φανερό ότι η παλιά της εταιρεία, με την οποία διατηρεί-με την μέθοδο της “κυλιόμενης πόρτας¨ εναλλαγών δημόσιων και ιδιωτικών θέσεων, εξαιρετικές σχέσεις,δεν πρέπει να αναλάβει δουλειές στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ευγε Γιωργη, οι Ισραηλινοι οπως φαινεται παντως, ειναι πολυ πιο μακρια απο "το ανεπανορθωτο τελος λογο παρακμης" (Ραμφος 27:15), ακριβως επειδη "αναλαμβανουν την ευθυνη των γεγονοτων" σε πολυ μεγαλυτερο βαθμο, απο οτι οι καθε ειδους Τσαρλατανοι μας.

    Για αυτο και τους φοβουνται οι Τουρκοφασιστες οπως ο διαολος το λιβανι.

    "...το θυμικο και η κυριαρχια του (απεναντι στην λογικη) μας κανει σαν λαο ενα νηπιο τριων χιλιαδων ετων - η συνωμοσιολογια ειναι μια παραμετρος αυτου... Συνωμοσιολογω, ψαχνω για μυστηριωδες υπευθυνους, οταν δεν αναλαμβανω την ευθυνη των γεγονοτων..."
    (Σ. Ράμφος 11:20, Νet week, 22.5.12)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ Γ. Σιδηρούντιο

    >Το Ισραήλ εναποθέτει την ύπαρξή του σε ένα ανύπαρκτο Θεό<

    Μα ακριβώς αυτός ο Θεός (η θρησκεία τους, δηλαδή) τούς κράτησε ενωμένους 2000 χρόνια στην Διασπορά. Διαφορετικά θα είχαν απολέσει την εθνική τους ταυτότητα.

    Μα και τα μπαϊράκια των Ελλήνων Επαναστατών του '21 έγραφαν "ΔΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΗΝ ΠΙΣΤΙΝ ΤΗΝ ΑΓΙΑΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΝ". Πόσο Έλληνες και πόσο Χριστιανοί αισθάνονταν αυτοί που δημιούργησαν (με την σύμπραξη των Μεγάλων Δυνάμεων, ασφαλώς, αλλ' αυτό είναι άσχετο με το θέμα) το Νεοελληνικό Κράτος;

    Λοιπόν; Χωρίς την θρησκεία τους, τον Θεό τους, ούτε οι Ισραηλινοί θα είχαν κράτος σήμερα, ούτε εμείς. Το αν αυτοί το διατήρησαν, διότι ξέρουν τι Θεό πιστεύουν, ενώ εμείς το χάσαμε, διότι ... δεν έχομε το Θεό μας, ίσως δεν είναι άλλη ιστορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αγαπητή Georgia Eleonor αν διαβάσεις λίγο πιο προσεκτικά το κείμενο θα διαπιστώσεις ότι δεν θίγομαι καθόλου για την Κυρία. Επίσης -επειδή αναρωτιέσαι- θα ήθελα να σε διαβεβαιώσω ότι ζω και εγώ στον ίδιο πλανήτη με σένα.
    Αναρωτιόμουν επί 25 και πλέον χρόνια -όπως και εσύ φαντάζομαι- πως ζούσε αυτή η χώρα που όλοι κατανάλωναν και κανείς δεν δούλευε.
    Και τώρα; Τώρα που ο κόμπος έφτασε στο χτένι είμαστε οι πρώτοι που τρέξαμε στο ΔΝΤ για λεφτά. Πάλι δανεικά - και αγύριστα πιστεύαμε.
    Έλα που τα ψέματα τελειώσανε.
    Στην πραγματικότητα αυτό είναι το πρόβλημα: ¨οτι τα ψέματα τελειώσανε.
    ΄Οχι και να πληρώσουμε τα δανεικά!!!
    Σε ποιούς; σ αυτούς που μας χρωστάνε;Σ αυτούς που έπρεπε να πληρώνουν ένα ευρώ κάθε φορά που χρησιμοποιούν ελληνική λέξη;
    Σ αυτούς που όταν εμείς χτίζαμε Παρθενώνες.....κλπ
    Ακούσατε κανέναν Έλληνα να αναρωτηθεί πως θα πληρώσουμε; Το μόνο που ενδιαφέρει είναι το πώς δεν θα πληρώσουμε. Έτσι ψάχνουμε εναγωνίως να βρούμε τον τρόπο.
    Ένας καλός τρόπος θα ήταν να θυμώσουμε. Να πούμε στην Μαντάμ ότι μας προσέβαλε που δεν λυπάται τα ελληνόπουλα και ότι εμείς δεν πρόκειται να της ξαναμιλήσουμε. Φυσικά ούτε θα της επιστρέψουμε τα δανεικά αφού θυμώσαμε.
    Έλα όμως που οι κουτόφραγκοι ξέρουν πολύ καλύτερα από τον καθένα ότι οι Έλληνες και τα σπιτάκια τους έχουν, και τα εξωχικά τους και τα λεφτά τους στην Ελβετία και όσοι δεν μπόρεσαν τα βάλανε στα σεντούκια, κι τα χωραφάκια και τις ελιές απ το χωριό και την σύνταξη του παππού, και αυτήν την υπολογίζουν. Το ότι κάποιοι θα υποφέρουν αυτό είναι γνωστό. Άλλωστε σε ποιά χώρα του κόσμου όλοι ευημερούν;
    Λέει λοιπόν η Μαντάμ: οι Πορτογάλοι, που έχουν μικρότερους μισθούς απο τους Έλληνες και χρωστάνε και λιγότερα βάλανε κάτω το κεφάλι και δουλεύουν προσπαθώντας να σώσουν τ χώρα τους ,οι Έλληνες; Pourquoi?
    Είναι πιό μάγκες απο τους άλλους;
    Εμ το καινούργιο εύρημα; Θα ψηφίσουμε λέει Τσίπρα, ο οποίος θα καταγγείλει το μνημόνιο. Δηλαδή δεν θα πληρώσουμε!!!!. Αν είναι έτσι όλοι Τσίπρα. Κατα τ άλλα είμαστε περίφανος λαός που δεν δέχεται προσβολές κλπ
    Πάλι δεν καταλάβαμε ότι τα ψέματα τελειώσανε. Τα πράγματα αγρίεψαν!!. Δεν είμαστε οι μόνοι που έχουν πρόβλημα. Και αυτό που θα γίνει με εμάς θα αποτελέσει παράδειγμα για όποιον στο μέλλον προσπαθήσει να κλέψει απο το κοινό ταμείο.
    Περνά απο το μυαλό μου ένα εφιαλτικό σενάριο.
    Βγαίνει ο Τσίπρας, θυμώνει με την Μαντάμ και την Φράου και δεν τους δίνουμε μία. Τυπώνουμε δραχμές. Αυτοί που μας δάνεισαν νομίζετε ότι είναι παιδάκια;Θα ψαξουν τροπο να πάρουν τα λεφτά τους. Και θα τα πάρουν!
    Πάει ο Τούρκος και τους λέει: Τα λεφτά σας; Εγώ θα σας τα δώσω. Αφήστε με όμως να βάλω το ποδαράκι μου στη Ρόδο.
    Θα του πούν όχι; Θα τους σταματήσει ο Τσίπρας;
    Ούτως ή άλλως κάτι το συγκλονιστικό πρέπει να συμβεί για να γίνει δικτατορία στην Ελλάδα.Και τί έγινε και αν χάσει και ένα νησί;(Βλέπε διάφορα σενάρια που απεργάζονται οι εταίροι μας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ vorias
    Αυτοί που δεν πληρώνουν είναι αυτοί που συνεργάζονται & έφεραν το ΔΝΤ στην Ελλάδα & Ευρώπη, οι κλέφτες που μας κατσίκωσαν τους Τοκογλύφους για να κάνουν μία χώρα φύλο φτερό, για να βιώσουν αυτοί "που Δεν συμμετείχαν στο Πάρτυ" τι εστί Αγριότητα.
    Είναι αυτοί που τόσα χρόνια ΔΕΝ ΕΠΕΝΔΥΑΝ ¨ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΨΙΧΟΥΛΑ από τα πακέτα "εξισορρόπησης" της Γερμανικής Λαίλαπας στην ΕΕ.
    Είναι αυτοί που Φούσκωσαν το Χρέος μαζί με την Τρόικα για να χειροδέσουν ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΧΩΡΑ και να την ΕΝΤΑΞΟΥΝ σε ένα ΚΟΥΤΙ που λέγεται ΤΑΜΕΙΟ ΕΚΠΟΙΗΣΗΣ.
    Είναι αυτοί που τα ονόματά τους είναι εγγεγραμμένα με Χρυσά Γράμματα στις Λίστες της Ζίμενς και στους ΕΛΒΕΤΙΚΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥΣ.
    Είναι οι ίδιοι που μέσα στη Λαίλαπα που ζούμε βιάστηκαν να κλείσουν το θέμα Ζίμενς με ψιχία πρίν το κλείσιμο της Βουλής.
    -Σε καμμία περίπτωση ΔΕΝ είναι όσοι πληρώνουν τους συγκρινόμενους με του Νίγηρα Φορους Πείνας και αυτοκτονούν ή δεν έχουν να θρέψουν τα παιδιά τους. ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ!
    Είναι οι ίδιοι που ψηφίστηκαν κάποτε με απαίτηση και Υπόσχεση Κάθαρσης, για να ολοκληρώσουν την Καταστροφή της Χώρας με το πρόσχημα πως τους Εμπιστευτήκαμε.
    Είναι οι ίδιοι που ζητάνε να διαχειριστούν το Ανύπαρκτο Μέλλον, δικό και Τέκνων της Ελλάδας τώρα.
    Είναι Αυτοί που Συνεργάζονται με την Λαγκάρντ και τον Σόιμπλε για να μας Αφανίσουν.
    Που δεν έπραξαν τα αυτονόητα 2 Χρόνια τώρα για την πάταξη της Φοροδιαφυγής- την έχουν και άλλοθι που δεν πατάσσεται- ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΣΥΛΛΑΒΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ.
    Θα μπορούσα να γράφω μέχρι αύριο, δεν έχει νόημα, ελπίζω να αντιλαμβάνεσαι το πνεύμα μου από όσα χονδροειδώς σου παράθεσα.
    Αν ακόμα αμφιβάλεις ρίξε μια ματιά στην παραπομπή για τον Νίγηρα & αν δεν ανησυχήσεις για το που οδεύουμε-προδιαγεγραμμένα, σίγουρα δεν μπορώ να σε μεταπείσω ή έστω να σε κάνω να προβληματιστείς από άλλη "γωνία θεώρησης των πραγμάτων".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δημόκριτε, ο σημερινός Ελλαδικός λαός είναι αυτός που είναι μετά από μια απίστευτη σε μέγεθος Μικρασιατική καταστροφή, μια σκληρή Ναζιστική Κατοχή, ένα εμφύλιο μίσους και ένα 1974. Ο λαός μας είναι έτσι όχι επειδή δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες τους, αλλά επειδή πράγματι έχει πέσει θύμα διεθνών σκευωριών. Τον έχουν τρελάνει. Με πλεκτάνες του επιβάλουν να τον κυβερνούν αυτοί που από το 1914 μέχρι σήμερα είναι συνήθως ακατάλληλοι. Το γιατί το κάνουν αυτό οι ξένοι αυτό είναι μια άλλη ιστορία.
    Όσο περι ανάλυψης ευθύνης του Ισραήλ κάτσε και μέτρα. Κράτος έχουμε εμείς για σχεδόν 190 χρόνια. Το Ισραήλ υπάρχει για σχεδόν 60. Κάνε καλή ζωή να τα ξαναπούμε μετά από 40 χρόνια για το πως θα είναι τότε. Οι γενιές των Εβραίων εκτός Ισραήλ σταδιακά αφομοιώνονται, εξαφανίζονται, ακριβώς όπως και οι Ελληνικές. Σε παλαιότερες εποχές και για αιώνες όχι μόνο απαγορεύονταν από κάθε πλευρά οι μικτοί γάμοι, αλλά και κοινότητες ολόκληρες και συνοικίες ήταν μόνο της μιας ή άλλης εθνότητας, υπήρχαν διαφορετικά γκέτο εθνοτήτων μέσα σε κάθε μεγάλη πόλη. Δηλαδή υπήρχαν μάντρες με άλλα λόγια, όπου κάθε ηγεσία μάζευε το δικό της κοπάδι. Ούτε ΜΜΕ υπήρχαν ούτε η αμφισβήτηση της θρησκείας. Ο Εβραϊσμός τις τελευταίες δεκαετίες παρακμάζει από πλευράς πληθυσμού Όταν λοιπόν αδυνατίσει μια μέρα αναπόφεκτα ο Εβραϊσμός της διασποράς, και στο Ισραήλ λόγω γεννητικότητας θα είναι οι υπερορθόδοξοι πλειοψηφία, τότε να δούμε πόσο μέλλον θα έχει το Ισραήλ. Τα κουκιά και τα ψωμιά μας είναι μετρημένα όπως πάμε, και των μεν και των δε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Νάτιβιστ, και τους τσιγγάνους ποιος Θεός τους κράτησε τσιγγάνους μέσα σε τόσες χώρες, έπειτα από τόσους αιώνες που έφυγαν από την Ινδία; Άλλοι λένε ότι ήρθαν στα μέσα του Βυζαντίου, διότι από τότε έχουμε αναφορές, και άλλοι ότι τους έφερε στην επιστροφή ο Μέγας Αλέξανδρος. Πράγματι, είχε φέρει στη Μεσόγειο πολλούς Ινδούς. Ποιος λοιπόν Θεός κράτησε τη γλώσσα και τον χαρακτήρα όλων αυτών των διάσπαρτων κοινοτήτων των τσιγγάνων, δίχως ιερά βιβλία μάλιστα, δίχως καν αλφάβητο δικό τους, χωρίς κληρικούς και παπάδες; Ο Κρίσνα; Μάλλον αυτός τελικά είναι ο μεγάλος μάγκας Θεός, και σε αυτόν πρέπει να πάμε να προσκυνήσουμε.
    Ο βασικότερος λόγος για τον οποίο διατηρήθηκαν οι Εβραίοι δεν είναι η πίστη τους, αλλά οικονομικός. Οι θρησκευτικοί νόμοι πολλών χριστιανών απαγόρευαν τους Χριστιανούς να κάνουν ορισμένα επαγγέλματα, και πάντα έπρεπε να έχουν Εβραίους για να τα κάνουν. Πολύ εύκολο ήταν να τους σφάξουν όλους, όμως δεν το έκαναν διότι είχαν συμφέρον. Βέβαια, ανα εποχές και κατα τόπους, κατα το έθιμο των ανθρώπων της θρησκευτικής αγάπης, τους κατέσφαζαν. Και οι Χριστιανοί επιβίωναν μέσα στο Ισλάμ για παρόμοιους οικονομικούς λόγους, όχι όμως από πνευματική μαγκιά και θεϊκή βοήθεια. Οι Μουσουλμάνοι για αιώνες μόνο αλλόπιστους μπορούσαν να φορολογούν. Να γιατί ήθελαν να υπάρχουν Χριστιανοί και Εβραίοι δούλοι τους.
    Όσο περί πίστεως των Ελλήνων, η δική μου άποψη είναι το ότι όσοι πιστεύουν σε ένα Θεό του μαρτυρίου και της αυτοθυσίας, μαρτύρια και αυτοθυσίες θα διαλέγουν για να μοιάσουν στο ίνδαλμά τους. Την δε Επανάσταση δεν την ξεκίνησε κανένας για παπάς για λόγους θρησκείας, την ξεκίνησε ένας ποιητής για λόγους ελευθερίας και ισότητας με όλους τους λαούς. Βρε πως τον έλεγαν αυτόν τον ποιητή, τον έχουμε ξεχάσει. Αλλά η πίστη η αγία εκεί! Ακούνητη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @ Βοριά
    Επίσης σχετικά με Πορτογαλία κλπ
    Δες τι γίνεται ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΑΛΛΟ απλά είναι ένα στάδιο μετά από εμάς ή καλύτερα προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από την Ελλάδα και να πάρουν τη λύση έτοιμη στο πιάτο.

    Για τα Εθνικά που σε απασχολούν, ίσως έχασες τις Δηλώσει Μέρκελ και εναγκαλισμούς με Ερντογάν, Εχουν ήδη ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΜΙΣΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ.
    Εάν δε εξακολουθείς να αμφιβάλεις σε παραπέμπω στις δηλώσεις του ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ σχετικά με την ανάγκη διέλευσης του Κυπριακού Φυσικού Αερίου ΜΕΣΩ ΤΟΥΡΚΙΑΣ.
    ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΕΥΡΩΠΑΙΟ ΕΠΙΤΡΟΠΟ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ.
    Τώρα αν αμφιβάλεις πως και τα δικά μας κοιτάσματα όντας σε ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ ΜΕΣΩ του ΤΑΜΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ θα έχουν την ίδια μοίρα προτάσεων και εφαρμογών, θα έλεγα πως αυταπατάσαι.
    Αυτά, για να έχουμε όλη την εικόνα ή έστω όση είμαι σε θέση να αντιληφθώ εγώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Σιδηρούντιε,

    Το ότι οι τσιγγάνοι κρατήθηκαν λίγο-πολύ απαράλλακτοι εδώ και 2.300 περίπου χρόνια (αναφορά γίνεται το πρώτον στον Ηρόδοτο γι αυτούς, αν κι εγώ δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι αυτούς εννοεί με την λέξη «Σιγύνων», βιλ. Ε, 19), για λόγους διαφορετικούς από την θρησκεία, δεν αναιρεί το γεγονός ότι οι Εβραίοι διετήρησαν την εθνική των ταυτότητα λόγω θρησκείας. Είπα εγώ ότι μόνον η θρησκεία κρατά έναν λαό ζωντανό; Τον συγκεκριμμένον, όμως, αυτή τον κράτησε, όπως κι εμάς. Επειδή εσύ είσαι άθεος/άθρησκος, δηλαδή φοράς τις ίδιες παρωπίδες με αυτούς που κατηγορείς, απλώς από την ανάποδη, δεν μπορούμε να παραποιήσουμε την Ιστορία. Και η αθεΐα είναι είδος θρησκείας κι αυτή, που τους «πιστούς» της διέπει ο ίδιος φανατισμός που δεν είναι παρά η άλλη όψη του νομίσματος του φανατισμού των πιστών.

    H λέξη "αθίγγανος" ή "ατσίγγανος" σημαίνει τον "ανέγγιχτο" (από την ονομασία της χαμηλότερης ινδουιστικής κάστας, untouchable, από την οποία πιθανολογείται ότι προήλθαν) και ετυμολογείται από το στερητικό α- και το ρήμα θιγγάνω, δηλαδή "αγγίζω". Άρα ήταν γνωστοί στον ελληνικό χώρο πρίν τους "Βυζαντινούς" χρόνους.

    Δεν απαντάς στο ότι η Επανάσταση του ‘21 είχε και θρησκευτικό χρώμα, ή μάλλον κυρίως, διότι περισσότερο ήξεραν οι σκλάβοι Έλληνες ότι είναι Χριστιανοί, παρά Έλληνες (αμφιβάλλω αν αυτό το λογάριαζαν καθόλου οι πολλοί). Το ίδιο ισχύει και για τους Ρωμιούς της Μ. Ασίας. Ίσως γι αυτούς, ακόμη περισσότερο. Στα πρώτα ελληνικά συντάγματα, άλλωστε, ως Έλληνες ορίζονται «οι εις Χριστόν πιστεύοντες». Ο ποιητής της Ελευθερίας, τον οποίον αναφέρεις, αν κατάλαβα καλά, τελειώνει τον περίφημό του «Ύμνον εις την Ελευθερίαν» με τον στοίχο:

    Τούτο ανίσως μελετάτε
    ιδού εμπρός σας τον Σταυρό:
    Βασιλείς, ελάτε, ελάτε,
    και κτυπήσετε κι εδώ!


    Καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Γιώργη, εαν ειναι πραγματι ετσι οπως τα γραφεις...

    >Δημόκριτε, ο σημερινός Ελλαδικός λαός είναι αυτός που είναι μετά από μια απίστευτη σε μέγεθος Μικρασιατική καταστροφή, μια σκληρή Ναζιστική Κατοχή, ένα εμφύλιο μίσους και ένα 1974. Ο λαός μας είναι έτσι όχι επειδή δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες τους, αλλά επειδή πράγματι έχει πέσει θύμα διεθνών σκευωριών. Τον έχουν τρελάνει. Με πλεκτάνες του επιβάλουν να τον κυβερνούν αυτοί που από το 1914 μέχρι σήμερα είναι συνήθως ακατάλληλοι. Το γιατί το κάνουν αυτό οι ξένοι αυτό είναι μια άλλη ιστορία.<

    τοτε ειναι και παλι δικο μας το προβλημα να τους ξεσκεπασουμε, και προπαντος να μαθουμε απο τα λαθη μας ωστε να παρουμε τα μετρα για να μην τα επαναλαμβανουμε. Αλλιως, ειμαστε αξιοι των (μη-)επιλογων μας.

    >Όσο περι ανάλυψης ευθύνης του Ισραήλ κάτσε και μέτρα. Κράτος έχουμε εμείς για σχεδόν 190 χρόνια. Το Ισραήλ υπάρχει για σχεδόν 60. Κάνε καλή ζωή να τα ξαναπούμε μετά από 40 χρόνια για το πως θα είναι τότε. Οι γενιές των Εβραίων εκτός Ισραήλ σταδιακά αφομοιώνονται, εξαφανίζονται, ακριβώς όπως και οι Ελληνικές.<

    Και ομως, δημιουργουν χωρις να ξεχασουν τις πολιτισμικες τους ριζες.

    >Σε παλαιότερες εποχές και για αιώνες όχι μόνο απαγορεύονταν από κάθε πλευρά οι μικτοί γάμοι, αλλά και κοινότητες ολόκληρες και συνοικίες ήταν μόνο της μιας ή άλλης εθνότητας, υπήρχαν διαφορετικά γκέτο εθνοτήτων μέσα σε κάθε μεγάλη πόλη. Δηλαδή υπήρχαν μάντρες με άλλα λόγια, όπου κάθε ηγεσία μάζευε το δικό της κοπάδι. Ούτε ΜΜΕ υπήρχαν ούτε η αμφισβήτηση της θρησκείας. Ο Εβραϊσμός τις τελευταίες δεκαετίες παρακμάζει από πλευράς πληθυσμού Όταν λοιπόν αδυνατίσει μια μέρα αναπόφεκτα ο Εβραϊσμός της διασποράς, και στο Ισραήλ λόγω γεννητικότητας θα είναι οι υπερορθόδοξοι πλειοψηφία, τότε να δούμε πόσο μέλλον θα έχει το Ισραήλ. Τα κουκιά και τα ψωμιά μας είναι μετρημένα όπως πάμε, και των μεν και των δε.<

    Συμφωνω, εαν ποτε οι "υπερορθοδοξοι" και αλλοι τσαρλατανοι πλειοψηφησουν, τοτε σιγουρα θα εχουν την ιδια μοιρα με την προοδευτικη αντιληψη του κοινωνιο/πολιτικο/οικονομικου μας Ζητιανοτζαμπατζη Ραγια.

    Καιρος ειναι αν παρουμε την ευθυνη στα χερια μας.

    "Ευρώπη η Αφρική, και το λέω εν επιγνώσει των όρων που χρησιμοποιώ. Γιατί για εμένα το πρόβλημα σε σχέση με την Ευρώπη έχει πολιτισμική σημασία. Εάν βγούμε έξω απ την Ευρώπη, θα μείνουμε με τον κακό αρχαίο μας εαυτό, μένοντας μέσα στην Ευρώπη θα μείνουμε με τον καλλίτερο μας εαυτό, τον εαυτό που μπορεί να μας κάνει να κρατήσουμε αυτό που είμαστε το καλλίτερο και να κερδίσουμε τα πράγματα ενός καινούργιου κόσμου. Στο μέτρο που αυτό δεν το λύνουμε, γιατί να υποθέσουμε ότι λύνεται το οικονομικό τώρα, αν μείνουμε ίδιοι όπως είμαστε, θα επαναληφθεί μεθαύριο, επομένως κάθε φορά είναι κρίσιμα τα πράγματα επειδή κάθε φορά είμαστε ίδιοι." (14:00)
    (Σ. Ραμφος 12.5.2012, http://steliosramfosgr.wordpress.com/2012/05/12/ο-στέλιος-ράμφος-στο-mega-σαββατοκύριακο/)

    - Ν. Λυγερος, ΑΟΖ και δημιουργία ιστορίας
    http://www.antibaro.gr/node/3992

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Νάτιβιστ, δεν είμαι από τους άθεους που θα ζητήσουν ποτέ να ρίξουν στη φωτιά τους θρήσκους, ούτε μίσος έχω για όσους θρησκεύουν καταδικάζοντας κάθε μορφή βίας και αναγνωρίζοντας το δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης σε οποιονδήποτε. Ιδιαίτερα φιλικά αισθήματα και μεγάλη εκτίμηση έχω για κάποιους καλόγερους που γνώρισα στο Άγιον Όρος. Οι δύο καλύτερες πάστες ανθρώπων που έχω γνωρίσει είναι καλόγεροι και κομμουνιστές. Περι επαναστάσεως 21, πράγματι είχε πολύ θρησκευτικό χρώμα. Χριστιανοί εναντίον Μουσουλμάνων. Όμως δεν ήταν μόνο έτσι. Πολλοί Χριστιανοί πολέμησαν μαζί με Μουσουλμάνους, και κάποιοι Μουσουλμάνοι ήταν μαζί με Χριστιανούς εναντίον Μουσουλμάνων και άλλων Χριστιανών. Υπάρχουν λοιπόν και κάποια πράγματα πάνω από τη θρησκεία που κάνουν συμμαχίες ή έχθρες. Μεγάλο ρόλο έπαιξε η θρησκεία, αλλά το μεγαλύτερο μέρος της Εκκλησίας δέχτηκε την υποταγή στο Ισλάμ ακόμα και πριν από το 1453. Και σήμερα Πατριαρχικοί κύκλοι παλεύουν να ενωθούμε με την Τουρκία, πχ. καμάρωσε τον Χριστιανό Δημήτρη Κιτσίκη. Θα επαναλάβω την άποψή μου ότι η πρώτη ιδεολογική μητέρα της Επαναστάσεως του 1821 ήταν η Διαφώτιση και όχι η Ορθοδοξία. Ο Ρήγας είναι ο αρχηγός της επανάστασης. Η Ορθοδοξία η δική μας, όπως την έχουμε κάνει, είναι επι το πλείστον υποτακτική στο Ισλάμ. Μόνο για τη Δύση ξέρει να βγάζει φωτιές. Πάπες και όχι Σουλτάνους βλέπει ως αντίχριστους. Τους Σουλτάνους τους αγάπησε και τους προσκύνησε, και τα δικά της παιδιά τους έδωσε να τα κάνουν χανουμάκια. Καμαρώστε σήμερα τα παιδάκια της Ορθοδοξίας, τους Τούρκους. Φοράνε Οθωμανικά φακιόλια και Κεμαλικούς σκούφους, και ζητάνε τα δικά σας κεφάλια, των απίστων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αγαπητέ Δημόκριτε, έχουμε μεγάλο διανοητικό πρόβλημα στο να αναλύουμε. Άλλοι από εμάς βλέπουν τις αποκαλύψεις με θρησκευτικά μάτια, άλλοι με αντίθρησκα, άλλοι με καπιταλιστικά, άλλοι με μαρξιστικά, άλλοι με τα μάτια του προσωπικού συμφέροντος, άλλοι με μάτια που έχουν φτιαχτεί να βλέπουν μόνο τους μεν ή τους δε φίλους ή εχθρούς. Και το χειρότερο από όλα, είμαστε ικανοί να βγάλουμε τα μάτια του άλλου που βλέπει άλλα πράγματα από αυτά που εμείς μπορούμε να δούμε. Σωστή διάγνωση και σωστές λύσεις έχουν προταθεί, όμως δεν θα τις δούμε αν δεν ανταλλάξουμε ο καθένας τα δικά του μάτια με των άλλων.
    Ράμφος: Και εγώ είμαι υπέρ της παραμονής μας στην Ευρώπη, αλλά μια Ευρώπη δίχως Γερμανία. Η ΕΕ είναι ξεκάθαρα έργο της ναζιστικής IG Farben και του κεντρικού δολοφόνου της Ελλάδος Χέρμαν Άμπς. Η Γερμανία οδηγεί τις ΗΠΑ σε μεγάλο βαθμό. Η Γερμανία μας έχει πάρει από το χέρι και μας πάει στο θάνατο, εδώ και δεκαετίες. Η Γερμανία, με τη χρήση των προπαγανδιστικών κέντρων και τους ισχυρού παρακράτους που θρέφει στην Ελλάδα, την οδηγεί εκεί που θέλει: στην ένωση με το Ισλάμ και τη δημιουργία της νέας Οθωμανίας. Λύσεις υπάρχουν, ο αυτοερωτισμός όμως των κέντρων που φτιάχνουν την εξωτερική πολιτική μας είναι απερίγραπτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Σιδηρούντιε,

    Οι εξαιρέσεις επιβεβαιούν τον κανόνα. Όμως, πρέπει να διαβάσεις Ιστορία της Επαναστάσεως του '21, διότι εν πολλοίς δεν την γνωρίζεις, ή την ερμηνεύεις κατά το δοκούν.

    Ο φανατισμός του άθεου δεν είναι απαραιτήτως επιθετικός, αλλά λειτουργεί σαν παρωπίδα και δεν αφήνει να δεις την πραγματικότητα. Γι' αυτό προσπαθείς να τεκμηριώσεις την δική σου, παίρνοντας μεμονωμένα παραδείγματα, όπως τον Κιτσίκη. Θα σου απαντήσω ότι πολλοί Έλληνες πατριώτες (π.χ. Ίων Δραγούμης) είχαν δει σαν όραμα την ένωση της Ελλάδας με την Τουρκίας. Άλλοι πάλι, σημερινοί "μεταμοντέρνοι", όπως η Ρεπούση, γνήσιο τέκνο του διαφωτισμού, δουλεύει για την Άγκυρα, χωρίς να έχει καμμία σχέση με τον προαναφερθέντα Ίωνα Δραγούμη. Και ο Ρήγας μιλά για μία Ένωση των Χριστιανικών Λαών των Βαλκανίων, έτσι δεν είναι. Οι Φαναριώτες έχουν άλλη νοοτροπία, διότι κοιτάζουν να επιβιώσουν μέσα σε ένα εντελώς εχθρικό προς αυτούς περιβάλλον.

    Αυτά όλα, όμως, δεν αποδεικνύουν απολύτως τίποτε σχετικά με τον ρόλο που έπαιξε η θρησκεία στην διατήρηση της ιδιοπροσωπείας μας, ώστε να μην αφομοιωθούμε με το οθωμανικό στοιχείο. Το ίδιο ακριβώς έγινε και με τους Εβραίους. Γύρω από την θρησκεία κράτησαν ενωμένοι, είτε σου αρέσει, είτε όχι και κάθε άλλο παρά που τους βλέπω να βυθίζονται σε θρησκευτικό φανατισμό (ούτε η Ελλάδα το κάνει) και να καταστρέφονται. Κουβέντες τραβηγμένες από τα μαλλιά.

    Αν μου έλεγες ότι η Τουρκία βυθίζεται στο Ισλάμ, θα το καταλάβαινα.

    Τέλος πάντων, δικαίωμά σου να πιστεύεις ό,τι θέλεις. Κι έχεις το δικαίωμα να το εκφράζεις, ακριβώς επειδή δεν έχομε θεοκρατία, ή άλλου είδους ανελεύθερο καθεστώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Φιλε Γιωργη, συμφωνω πως αυτην την στιγμη πρεπει να αποφυγουμε οπωσδηποτε την ιδεολογικη ματια, για να υπαρξει ενοτητα, κυβερνηση συνεργασιας με την εγγυηση της παραμονης στο Ευρω - "Ευρωπη η Αφρικη" (Ραμφος).

    Γραφεις:

    >Ράμφος: Και εγώ είμαι υπέρ της παραμονής μας στην Ευρώπη, αλλά μια Ευρώπη δίχως Γερμανία. Η ΕΕ είναι ξεκάθαρα έργο της ναζιστικής IG Farben και του κεντρικού δολοφόνου της Ελλάδος Χέρμαν Άμπς. Η Γερμανία οδηγεί τις ΗΠΑ σε μεγάλο βαθμό.<

    ΕΕ χωρις την Γερμανια δεν προκειται να υπαρξει. Συγνωμη, αλλα αυτα και εαν δεν ειναι συνωμοσιες. Αλλα και ετσι να ηταν,

    >Η Γερμανία μας έχει πάρει από το χέρι και μας πάει στο θάνατο, εδώ και δεκαετίες. Η Γερμανία, με τη χρήση των προπαγανδιστικών κέντρων και τους ισχυρού παρακράτους που θρέφει στην Ελλάδα, την οδηγεί εκεί που θέλει: στην ένωση με το Ισλάμ και τη δημιουργία της νέας Οθωμανίας. Λύσεις υπάρχουν, ο αυτοερωτισμός όμως των κέντρων που φτιάχνουν την εξωτερική πολιτική μας είναι απερίγραπτος.<

    στο χερι μας ειναι να αλλαξουμε την νοοτροπια του "νηπιου 3000 χιλιαδων ετων" για να διαμορφωσουμε υπευθυνα την πορεια του εαυτου και της χωρας μας.

    "Εμένα είναι η θεωρητική μου αντίληψη, ότι το ελληνικο προβλημα είναι ότι το συναίσθημα κυριαρχεί του λόγου, της λογικής, επομένως στις εκλογές πολύ περισσότερο να συμβαίνει αυτό. Αλλά έχει ενδιαφέρον να ξέρουμε γιατί; Είναι στο DNA; Δεν είναι στο DNA. Οι Έλληνες ανακάλυψαν τη λογική κάποτε ο Αριστοτέλης έφτιαξε τη λογική, τι συμβαίνει και έχουμε αυτού του είδους την μετάλλαξη ας το πούμε έτσι, αυτό είναι το ενδιαφέρων και μπορούμε να το εξηγήσουμε. Έτσι είναι, γιατί μέσα από τη κουλτούρα ας πούμε, δεν έχουμε μάθει να ξεχωρίζουμε τα γεγονότα από τις ιδέες." (9:00)
    (Σ. Ράμφος, Νet week, 22.5.12, http://steliosramfosgr.wordpress.com/)

    Ηδεμη, παραιτουμαστε απο την εννοια της ευθυνης, και παραμενουμε αυτοκαταστροφικοι σκλαβοι στην νιρβανα των προοδευτικων Τσαρλατανων μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Νάτιβιστ, εκεί θα καταλήξει η χώρα, στην ένωση με την Τουρκία.
    Εσύ που δεν φοράς την παρωπίδα, θρήσκος άνθρωπος, και που ξέρεις ιστορία, πες ποιός και γιατί άρχισε την Επανάσταση του 1821. Εγώ σου λέω ότι η Επανάσταση άρχισε αφενός διότι ο Ελληνισμός της διασποράς είχε επιρροές από τη Διαφώτιση, και αφετέρου διότι ήταν Ρωσικό γεωπολιτικό σχέδιο. Αν δεν πλήρωνε πολλά πρώτα από όλους η Ρωσία, Επανάσταση δεν θα άρχιζε. Το ότι δεν έχω μελετήσει την Επανάσταση είναι δικό σου πόρισμα, και όχι η πραγματικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Δημόκριτε, δεν είμαι υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ, δεν είμαι υπέρ της κατοχικής δραχμής ή άλλου παράλληλου ή όχι κατοχικού νομίσματος, την έκδοση του οποίου θα ελέγχει η Γερμανική ΕΕ. Είμαι υπέρ της κρατικοποίησης της Τράπεζας της Ελλάδος και την δική της έκδοση μιας εθνικής δραχμής, την οποία θα ελέγχει μια εκλεγμένη από το λαό κυβέρνηση πατριωτών αδιάφθορων πολιτικών. Μια κυβέρνηση συνεργασίας ή όχι που θα επιμείνει στο ευρώ ή που θα επιτρέψει όποιο κατοχικό νόμισμα, θα ξετινάξει τη χώρα. Η ανοησία των αναλυτών και στρατηγιστών μας δεν έχει όρια, οδηγούν τη χώρα στο θάνατο. Όσο για ΕΕ χωρίς Γερμανία, μην το λες ότι δεν γίνετε. Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες μπορούν να ζήσουν μαζί σε μια Ένωση ασφάλειας, ειρήνης και μεγάλης οικονομικής ανάπτυξης, μέσα στο ΝΑΤΟ. Η Γαλλία άλλοτε είναι κυρία και άλλοτε πόρνη, και παίζει και αυτή το που θα πάει.
    Ποια είναι συνωμοσίες; Εσύ δεν γνωρίζεις ότι αξιωματικοί και αξιωματούχοι Ναζιστές πήραν χάρη και βγήκαν από τις φυλακές, με εντολή και σκοπό να φτιάξουν την ΕΕ. Δεν γνωρίζεις πόσο ναζιστές ήταν ο Μονέ και ο Σούμαν; Ο Άμπς ήταν αυτός που πρώτος άρχισε το διεθνή χορό ενάντια στην Ελλάδα, για να ξανα αρχίσει η χώρα μας να πληρώνει ότι χρώσταγε πριν την χρεοκοπία της το 32. Ο Μητσοτάκης το 1964 δέχτηκε να πληρώσει η Ελλάδα ακόμα και τα χρέη του 19ου αιώνα που είχαν καταργηθεί επί Βενιζέλου και Μεταξά. Από τη δεκαετία του 1950 η Γερμανία έβαλε την Ελλάδα στη γραμμή για εκτέλεση. Αυτό είναι καταγγελία του Ζολώτα, που κανείς δεν την άκουσε. Το ότι εσύ έχεις άγνοια επ' αυτών, όπως άγνοια έχουν οι αναλυτές και στρατηγοί μας, δεν σημαίνει ότι εγώ συνωμοσιολογώ. Το ότι υπάρχω μονόφθαλμος ανάμεσα σε τυφλούς, δεν είναι δικό μου λάθος. Όταν στην αρχή της κρίσης βγήκα και είπα ότι η Γερμανία είναι πίσω από τα προβλήματά μας, άλλοι έψαχναν στις ΗΠΑ, στο Ισραήλ, σε σκοτεινές μασονικές στοές και σιωνιστικά φαντάσματα.
    - Περι Αριστοτέλη, ναι, τον έχουμε ανάγκη. Εκτός από τον Ράμφο τι άλλος έχεις αποστηθίσει; Δεν υπάρχει ένας μόνο στοχαστής ή μόνο ένας φιλόσοφος που μπορεί να βγάλει τη χώρα από το τέλμα. Και ο Ράμφος κάνει πολλά λάθη. Δεν υπάρχει Μεσσίας. Φωνάζω για την ανάγκη επιστράτευσης των καλυτέρων Ελλήνων από την αρχή της κρίσης, ώστε να χαράξουν αυτοί εθνική πολιτικοί, να κάνουν κόμμα και να κυβερνήσουν αυτοί. Αντ' αυτού εθνική πολιτική συνεχίζει να χαράζει το ίδιο γερμανόδουλο παρακράτος που έφερε τη χώρα στο γκρεμό. Η όποια συγκυβέρνηση ΝΔ ΠΑΣΟΚ κτλ, ή η όποια άλλη χούντα, θα φέρει το τέλος της χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Φιλε Γιωργη,

    >Δημόκριτε, δεν είμαι υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ, δεν είμαι υπέρ της κατοχικής δραχμής ή άλλου παράλληλου ή όχι κατοχικού νομίσματος, την έκδοση του οποίου θα ελέγχει η Γερμανική ΕΕ. Είμαι υπέρ της κρατικοποίησης της Τράπεζας της Ελλάδος και την δική της έκδοση μιας εθνικής δραχμής, την οποία θα ελέγχει μια εκλεγμένη από το λαό κυβέρνηση πατριωτών αδιάφθορων πολιτικών. Μια κυβέρνηση συνεργασίας ή όχι που θα επιμείνει στο ευρώ ή που θα επιτρέψει όποιο κατοχικό νόμισμα, θα ξετινάξει τη χώρα. Η ανοησία των αναλυτών και στρατηγιστών μας δεν έχει όρια, οδηγούν τη χώρα στο θάνατο. Όσο για ΕΕ χωρίς Γερμανία, μην το λες ότι δεν γίνετε. Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες μπορούν να ζήσουν μαζί σε μια Ένωση ασφάλειας, ειρήνης και μεγάλης οικονομικής ανάπτυξης, μέσα στο ΝΑΤΟ. Η Γαλλία άλλοτε είναι κυρία και άλλοτε πόρνη, και παίζει και αυτή το που θα πάει.<

    μακαρι να βρουμε τον δρομο μας,

    >Ποια είναι συνωμοσίες; Εσύ δεν γνωρίζεις ότι αξιωματικοί και αξιωματούχοι Ναζιστές πήραν χάρη και βγήκαν από τις φυλακές, με εντολή και σκοπό να φτιάξουν την ΕΕ. Δεν γνωρίζεις πόσο ναζιστές ήταν ο Μονέ και ο Σούμαν; Ο Άμπς ήταν αυτός που πρώτος άρχισε το διεθνή χορό ενάντια στην Ελλάδα, για να ξανα αρχίσει η χώρα μας να πληρώνει ότι χρώσταγε πριν την χρεοκοπία της το 32. Ο Μητσοτάκης το 1964 δέχτηκε να πληρώσει η Ελλάδα ακόμα και τα χρέη του 19ου αιώνα που είχαν καταργηθεί επί Βενιζέλου και Μεταξά. Από τη δεκαετία του 1950 η Γερμανία έβαλε την Ελλάδα στη γραμμή για εκτέλεση. Αυτό είναι καταγγελία του Ζολώτα, που κανείς δεν την άκουσε.<

    και μακαρι να μελετηθει απο τους ιστορικους και αλλους ιδικους το παρελθον,

    >Το ότι εσύ έχεις άγνοια επ' αυτών, όπως άγνοια έχουν οι αναλυτές και στρατηγοί μας, δεν σημαίνει ότι εγώ συνωμοσιολογώ. Το ότι υπάρχω μονόφθαλμος ανάμεσα σε τυφλούς, δεν είναι δικό μου λάθος. Όταν στην αρχή της κρίσης βγήκα και είπα ότι η Γερμανία είναι πίσω από τα προβλήματά μας, άλλοι έψαχναν στις ΗΠΑ, στο Ισραήλ, σε σκοτεινές μασονικές στοές και σιωνιστικά φαντάσματα.<

    ωστε να ειμαστε σε θεση να πραξουμε υπευθυνα

    >- Περι Αριστοτέλη, ναι, τον έχουμε ανάγκη. Εκτός από τον Ράμφο τι άλλος έχεις αποστηθίσει; Δεν υπάρχει ένας μόνο στοχαστής ή μόνο ένας φιλόσοφος που μπορεί να βγάλει τη χώρα από το τέλμα. Και ο Ράμφος κάνει πολλά λάθη. Δεν υπάρχει Μεσσίας. Φωνάζω για την ανάγκη επιστράτευσης των καλυτέρων Ελλήνων από την αρχή της κρίσης, ώστε να χαράξουν αυτοί εθνική πολιτικοί, να κάνουν κόμμα και να κυβερνήσουν αυτοί. Αντ' αυτού εθνική πολιτική συνεχίζει να χαράζει το ίδιο γερμανόδουλο παρακράτος που έφερε τη χώρα στο γκρεμό. Η όποια συγκυβέρνηση ΝΔ ΠΑΣΟΚ κτλ, ή η όποια άλλη χούντα, θα φέρει το τέλος της χώρας.<

    και ορθολογικα για το καλο του τοπου και της κοινωνιας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Αγαπητέ, δεν είμαστε σε θέση να πράξουμε ορθολογικά διότι δεν έχουμε την ικανότητα να σκεφτούμε ορθολογικά. Πρέπει να ξηλωθούν ολόκληροι οι μηχανισμοί ασφάλειας και προστασίας τους κράτους και να αλλάξει ριζικά η διακιοσύνη. Μας κατέστρεψαν τα παιδιά του βασιλιά, του βενιζέλου, του μεταξά, του καραμανλή και του παπανδρέου. Έλεος, αυτοί κυβέρνησαν τόσες δεκαετίες, αυτοί έχουν στα χέρια τους κράτος και παρακράτος. Μόνο ένας ενωτικός πολιτικός σχηματισμός τύπου Ανεξάρτητων θα έπρεπε να έχει μέλλον, όπως και η Αριστερά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Έχω την εντύπωση πως το άρθρο δεν απαντάει στο ερώτημα που τέθηκε: "Δεδομένης λοιπόν της στρατηγικής σχέσης Ισραήλ-ΗΠΑ αλλά και της επιρροής που ασκεί στη χάραξη της στρατηγικής αλλά και στη λήψη αποφάσεων στην Ουάσιγκτον ο εβραϊκός παράγων, μας επιτρέπει να ισχυριστούμε ότι είναι αδύνατον ο σχεδιασμός αυτός να έγινε ερήμην του εβραϊκού παράγοντα και του κράτους του Ισραήλ.
    Τί μπορεί να συνέβη λοιπόν;"

    Αναφέρεται στη συνέχεια πως η Τουρκία ήταν "θολωμένη από το νεοοθωμανικό όραμα" με αποτέλεσμα να ανατρέψει ισορροπίες οι οποίες απείλησαν ευθέως τα ισραηλινά συμφέροντα. Δηλαδή αν καταλαβαίνω σωστά, αυτό "που συνέβει" ήταν ότι η Τουρκία "παρεξήγησε" το βαθμό ελευθερίας που είχε στον ρόλο της ως "περιφερειακός χωροφύλακας"; Αυτή η εξήγηση δεν είναι λογική, διότι αν η Τουρκία πήρε το χρίσμα του "χωροφύλακα" από τις ΗΠΑ (εν γνώση μάλιστα του Ισραήλ), αυτό ΠΡΟΫΠΟΘΕΤΕΙ ελευθερία κινήσεων στην συγκεκριμένη περιφέρεια. Κάτι που με τη σειρά του σημαίνει πως δεν υπάρχει άλλος χωροφύλακας στην περιοχή (όπως πολύ σωστά αναφέρεται στο άρθρο), σε διαφορετική περίπτωση ο "χωροφύλακας" με τον "όψιμο χωροφύλακα" θα έρθουν σε σύγκρουση αργά ή γρήγορα (όπερ και εγένετο). Και σε κάθε περίπτωση, αποκλείεται οι ΗΠΑ να προώθησαν την Τουρκία στο ρόλο του "χωροφύλακα" για να αντικαταστήσουν ή να "δορυφοροποιήσουν" το Ισραήλ, ειδικά μετά το σχετικά πρόσφατο "αντάρτικο" της Τουρκίας στην περίπτωση της αμερικάνικης εισβολής στο Ιρακ.

    Δεδομένου του ρεύματος εναντίον της Τουρκίας σε ισχυρούς πολιτικούς κύκλους των ΗΠΑ (που δείχνει την αντίδραση των ΗΠΑ σε σχέση με τις πολιτικές της Τουρκίας), θεωρώ πως ποτέ δεν της αναγνωρίστηκε ρόλος "χωροφύλακα" (βάσει σχεδίου τουλάχιστον). Αυτόν το ρόλο τον είχε και θα τον έχει το Ισραήλ στην περιοχή της Μ.Ανατολής. Αυτό που πιθανόν συνέβη είναι ότι λόγω της αύξησης της γεωπολιτικής ισχύος της Τουρκίας, της αναγνωρίστηκε αναγκαστικά, ένα είδος "ζωτικών συμφερόντων" και "ζωτικού χώρου" σε διάφορα μέτωπα, από τα Βαλκάνια ως τη Μ.Ανατολή. Και εκεί είναι που επεισήλθε η "θολούρα του νεοοθωμανικού οράματος". Στην αυτόκλητη αναβάθμιση του "ζωτικού χώρου/συμφερόντων" της Τουρκίας σε "περιφερειακή αστυνόμευση", με αποτέλεσμα την διαμάχη με τον πραγματικό χωροφύλακα της Μ.Ανατολής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.