18/5/12

Ελληνοτουρκική συνάντηση κορυφής στην Κρήτη!

Ελληνοτουρκική συνάντηση κορυφής στην Κρήτη!
Ο αντιναύαρχος κ.Σούλης

Την Κρήτη επέλεξαν για να συναντηθούν και να ανταλλάξουν απόψεις για τα μεγάλα θέματα που απασχολούν Ελλάδα και Τουρκία οι δυο αρχηγοί του Λιμενικού σώματος των δυο χωρών. Ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Κωνσταντίνος Σούλης και ο αρχηγός της Τουρκικής Ακτοφυλακής Serdar DÜLGER θα φτάσουν το Σάββατο το πρωί στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο λιμάνι του Ηρακλείου για να πάνε μαζί τόσο στην Κνωσό και το Μουσείο όσο και σε διάφορες εγκαταστάσεις του ΛΣ.


Ο Serdar DÜLGER
Οι Δύο αρχηγοί θα έχουν βέβαια την ευκαιρία να τα πουν κι εν πλω, αλλά οι κύριες συζητήσεις θα γίνουν εδώ στην Κρήτη και φαίνεται πως η επιλογή δεν είναι καθόλου τυχαία.
Οι κ.Σούλης και DÜLGER παρά τη δύσκολη πολιτική συγκυρία κυρίως για την Ελλάδα καλούνται να συμφωνήσουν σε μια σειρά από μείζονα θέματα με πρώτο τη συνεργασία στο Αιγαίο για την αποτροπή διακίνησης των λαθρομεταναστών , θέμα για το οποίο η Τουρκία έχει πολύ μεγάλη ευθύνη.
Πάντως η επίσκεψη έρχεται και σε μια στιγμή που το Λιμενικό Σώμα στην ανατολική Κρήτη αντιμετωπίζει πολλά δομικά προβλήματα...
Οι συγκεκριμένοι αρχηγοί πάντως θεωρούνται από τις δύο πλευρές του Αιγαίου από τους καλύτερους που Περασαν πότε από τα Σώματά τους. Ο κ. Serdar DÜLGER που έχει εξαντλήσει την ιεραρχία βρίσκεται από το 1971 στο Σώμα και χαίρει μεγάλης εκτίμησης στην τουρκική ακτοφυλακή.
Ο κ.Σούλης που κατάγεται από τη Ζάκυνθο στην σταδιοδρομία του υπηρέτησε σε διάφορες επιτελικές θέσεις και σε Περιφερειακές Υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος.
Υπηρέτησε ως Υπολιμενάρχης στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, ως Κεντρικός Λιμενάρχης Πατρών και ως Ναυτιλιακός Ακόλουθος στην Μασσαλία. Προαγόμενος στον βαθμό του Υποναυάρχου το έτος 2008, ανέλαβε την θέση του Ανώτερου Διοικητή Νομού Αττικής και μετέπειτα του Επιθεωρητή Νοτίου Αιγαίου. Εν συνεχεία ανέλαβε την θέση του Γενικού Επιθεωρητή Λ.Σ.
Την 18 Μαρτίου 2010 προήχθη στον Βαθμό του Αντιναυάρχου Λ.Σ. με καθήκοντα Β΄ Υπαρχηγού Λ.Σ..Και αργότερα τοποθετηκε ως αρχηγός του Σώματος.
http://www.cretalive.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.