17/5/12

ΑΝ ΕΠΙΜΕΙΝΕΙ ΤΟ ΥΠΕΞ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΟΠΟΤΗΡΗΤΗ ΜΟΥΦΤΗ Πονοκέφαλος η …συνταξιοδότηση του Τζεμαλή

Προβληματισμός στα επιτελεία με την απόφαση να αποσυρθεί ο νόμιμος μουφτής της Κομοτηνής που η θητεία του ανανεώθηκε για μια δεκαετία πριν λίγους μήνες
Με το που προχώρησαν οι περικοπές του μισθού του, στα πλαίσια της συρρίκνωσης των αποδοχών του δημόσιου τομέα και με το που εμφανίσθηκαν τα πρώτα σύννεφα, ο μουφτής Κομοτηνής Μέτσο Τζεμαλή, αποφάσισε εν μία νυκτί να συνταξιοδοτηθεί και σύμφωνα με πληροφορίες κατέθεσε τον σχετικό φάκελο στο δικηγόρο του για τα περεταίρω, αιφνιδιάζοντας και τις ελληνικές αρχές με την απόφασή του αυτή.

Η συνταξιοδότηση του κ. Τζεμαλή του οποίου η θητεία ανανεώθηκε πρόσφατα για 10 χρόνια, δημιουργεί έναν εύλογο πονοκέφαλο, αφού θα πρέπει, αν επιμείνει στην απόφασή του αυτή, να οριστεί τοποτηρητής μουφτή και να ξεκινήσει εκ νέου η διαδικασία ανάδειξης μουφτή που προκύπτει εν μέσω γενικών ανακατατάξεων και εξελίξεων σε πολιτειακό επίπεδο και σε επίπεδο υπουργείου Εξωτερικών, όπου ρυθμίζονται αυτά τα ζητήματα. 

Πάντως η διαρροή από χθες της σχετικής είδησης ξάφνιασε πολλούς, ενώ δημιούργησε τριγμούς σε ιμάμηδες που ήταν για δεκαετίες ορκισμένοι στο πλευρό του κ. Τζεμαλή, ενώ τώρα κάνουν και αυτοί τις σχετικές βολιδοσκοπήσεις τους. Πάντως ο ψευτομουφτής της Κομοτηνής που στηρίζεται και πατρονάρεται από ξένο κράτος και χρηματοδοτείται από άλλες πηγές, σύμφωνα με πληροφορίες, απολαμβάνει τριπλάσιες και τετραπλάσιες αποδοχές από το νόμιμο μουφτή, ο οποίος δεν ξεπερνά τα 1100 ευρώ ενώ μόνο οι μετακινήσεις του από τα Αρριανά όπου διαμένει του κοστίζουν περίπου τα μισά.  

Ο κ. Τζεμαλή που είναι 75 ετών και διατηρείται σε πολύ καλή φυσική κατάσταση, όπως λέει το στενό του περιβάλλον, δεν θα ήθελε να αποσυρθεί, αλλά αναγκάζεται εκ των πραγμάτων αν και ακόμη δεν υπάρχει τίποτα οριστικό και αμετάκλητο, καθώς οι κινήσεις που κάνει είναι διερευνητικές. Αν δει κανείς την διαδρομή του θα διαπιστώσει ότι πάντα λειτουργούσε με σύνεση και ηπιότητα χαρακτήρα, ήταν νηφάλιος και προσεκτικός όσον αφορά στη δημόσια εικόνα του επιδιώκοντας να δημιουργεί αθόρυβα έργο και να μην ρίχνει λάδι στην φωτιά προκαλώντας, ως γνήσιος θρησκευτικός λειτουργός. Ως δικαστής δεν του έχουν προσαφθεί παράδοξα γεγονότα και πράγματα, δεν αντιμετώπισε την δικαιοσύνη και δεν προκάλεσε αντιδράσεις με τις αποφάσεις του. Έδωσε βαρύτητα στην ανακατασκευή και συντήρηση των τεμενών, στην ιστοσελίδα της μουφτείας και τις εκδόσεις, στο θρησκευτικό έργο κι όχι σε θεαματικές πολιτικού χαρακτήρα εμφανίσεις που επιδίδεται ο κίβδηλος «μουφτής». 

Η απόσυρσή του από την δημόσια ζωή με τον υπέρτατο τίτλο του θρησκευτικού ηγέτη και δικαστή, με τα προνόμια που του έχει εκχωρήσει η ελληνική πολιτεία, μόλις βρήκε τα σκούρα προβληματίζει και δημιουργεί ερωτηματικά. Κυρίως τέτοια ζητήματα συζητούνται ώστε να μην βρεθούν προ απροόπτου οι έχοντες την ευθύνη αντιμετώπισής τους.

Μελαχροινή Μαρτίδου
http://xronos.gr/detail.php?ID=80842 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.