17/5/12

Αλ.Τσίπρας: Για εμάς το Μνημόνιο έχει τελειώσει


«Αν κινδυνεύει από κάτι το χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι από την κινδυνολογία των εγχώριων πολιτικών δυνάμεων και ενός τραπεζικού λόμπυ το οποίο παίζει πολιτικά παιχνίδια», σημείωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
Πρέπει να σταματήσει κινδυνολογία των εγχώριων πολιτικών δυνάμεων, διαμήνυσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ. «Αν κινδυνεύει από κάτι το χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι από την κινδυνολογία των εγχώριων πολιτικών δυνάμεων και ενός τραπεζικού λόμπυ το οποίο παίζει πολιτικά παιχνίδια», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Απαντώντας στις κατηγορίες περί αλαζονείας, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι ζήτησε από τα μνημονιακά κόμματα εμπράγματες εγγυήσεις -όπως έδωσαν στη Μερκελ και στην Λαγκάρντ- εάν πραγματικά ήθελαν να στηρίξουν το ΣΥΡΙΖΑ και δεν κορόιδευαν. «Δεν μπορεί να ισχύει και η υπογραφή στη Μέρκελ και η στήριξη στον Τσίπρα», τόνισε.
Χαρακτήρισε απαράδεκτη τη στάση του ΚΚΕ ενώ κατηγόρησε την ΔΗΜΑΡ ότι «μέσα σε τέσσερις ημέρες άλλαζε διαρκώς θέσεις» υποστηρίζοντας από τη μία κυβέρνηση αριστεράς και από την άλλη οικουμενική κυβέρνηση. «Από τη μία μας στήριζαν ολοσχερώς, από την άλλη έλεγαν ότι δεν θα συνεργαστούν μαζί μας ούτε μετεκλογικά», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, στις επόμενες εκλογές θα κριθεί «εάν ο λαός φοβηθεί ή αν θελήσει να ξεμπερδέψει με τα Μνημόνια».
Για μας το Μνημόνιο έχει τελειώσει ανεξαρτήτως του εκλογικού αποτελέσματος, υπογράμμισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι αυτό έχει απονομιμοποιηθεί αφού δεν παράγει αποτέλεσμα.
Εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα καταφέρει να ακουστεί στην Ευρώπη λέγοντας χαρακτηριστικά «αν εμείς δεν μπορέσουμε, δεν θα μπορέσει κανείς» και πρόσθεσε ότι δεν φοβάται τους ξένους αλλά εκείνους τους Έλληνες που τους ενδιαφέρει μόνο το συμφέρον των τραπεζών. Υποστήριξε ότι θα τα καταφέρει στην Ευρώπη γιατί «δεν είμαστε εκφραστές του διεφθαρμένου συστήματος, δεν μας στηρίζει η τραπεζοκρατία και η διαπλοκή». Συμπλήρωσε ότι η Μέρκελ είναι ολοένα και πιο απομονωμένη στην Ευρώπη και ξέρει ότι αν πάρει το ρίσκο να βγάλει την Ελλάδα εκτός, θα πρέπει να φύγει και η ίδια.
Τάχθηκε υπέρ ενός σχεδίου οριστικής βιώσιμης ευρωπαϊκής λύσης τονίζοντας ότι η κρίση δεν είναι ελληνική ιδιαιτερότητα αλλά ευρωπαϊκό πρόβλημα.
Δήλωσε ότι ο λαός θα χρειαστεί να κάνει θυσίες «όχι όμως για τους τοκογλύφους». Ακόμη ανέφερε ότι στοιχείο της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ είναι το σχέδιο αναδιανομής του πλούτου με βασικούς πυλώνες τη φορολογία των πλουσίων και την ανάπτυξη. Υποστήριξε ότι το δημόσιο χρήμα πρέπει να υπόκειται σε δημόσιο έλεγχο και πρόσθεσε ότι η ασυδοσία των ΜΜΕ πρέπει να σταματήσει.
Ζήτησε από το λαό να κρίνει το ΣΥΡΙΖΑ ώστε να γίνει πιο συγκροτημένος, υπεύθυνος και σαφής ενώ ξεκαθάρισε ότι επιθυμία του είναι να ενώσει το λαό. «Έχει έρθει η ώρα όχι μόνο για την ενότητα αριστεράς άλλα και για την ενότητα της Αριστεράς με το λαό», ανέφερε.
Αναφερόμενος στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την επιλογή του Γεράσιμου Αρσένη στη θέση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού, τόνισε «Ό,τι λέμε στο εξής θα προκαλεί αντιδράσεις». Σημείωσε ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ έγινε με σεβασμό απέναντι στην ελληνική ετυμηγορία. Έκανε λόγο για υποκρισία καθώς τα άλλα κόμματα δεν συμφώνησαν ούτε σε ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής το οποίο θα διαχειριστεί τη χώρα για 30 ημέρες.
Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε τέλος ότι τις τελευταίες ημέρες στα τηλεοπτικά κανάλια, βρίσκεται ένας εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον πέντε εκπροσώπων από άλλα κόμματα, οι οποίοι μόνο επιτίθενται στο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να κάνουν τις δικές τους προτάσεις. «Είμαστε μόνοι εναντίον όλων», σημείωσε.
Ναυτεμπορική

11 σχόλια:

  1. Έχει έρθει η ώρα… για την ενότητα της Αριστεράς με το λαό!
    Αυτό σημαίνει ότι μέχρι τώρα αλλού ήταν η αριστερά και αλλού ο λαός;
    Αυτό μοιάζει με «έκρηξη» ειλικρίνειας.
    Το μόνο που μένει να διευκρινισθεί είναι αν θα πάει η αριστερά ποιο κοντά στο λαό ή λαός προς κοντά στην αριστερά.

    Είναι σύμπτωση κ Τσίπρα ότι εσείς προτείνεται τον Γεράσιμο Αρσένη για υπηρεσιακό πρωθυπουργό την ώρα που η γυναίκα του ετοιμάζετε να προσχωρήσει στο κόμμα σας.
    Αρχίσατε κιόλας τις συναλλαγές;
    Α για να μην το ξεχάσω μήπως θυμάστε κ Τσίπρα αν η Λούκα Κατσέλη ψήφισε το μνημόνιο; Αν ναι δεν θα πρέπει να ζητήσετε «εμπράγματες εγγυήσεις». Δεν θα πρέπει να υπογράψει κάποια επιστολή μετανοίας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν είμαστε η μόνη χώρα που έχει πρόβλημα,και αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα γιατί ότι υποχωρήσεις και αν κάνουν οι εταίροι για την Ελλάδα,θα πρέπει να κάνουν τις ίδιες και για Ισπανία,Ιταλία κλπ.

    Αν ήταν μόνο η Ελλάδα θα είχε λυθεί έγκαιρα και αρκετά φθηνά το πρόβλημα.

    Όταν όμως μιλάμε για την Ισπανική και την Ιταλική οικονομία,τότε το πράγμα αλλάζει και σοβαρεύει πολύ.

    Προσωπική μου γνώμη,εδώ και καιρό,είναι ότι η ευρωζώνη δεν είναι βιώσιμη,επομένως θεωρώ σοφότερο να εστιάσουμε πολιτικά στη μετά ευρώ εποχή.Σίγουρα θα πρόκειται για μια σκληρή πραγματικότητα αλλά νομίζω ότι δεν έχουμε πλέον την πολυτέλεια να εθελοτυφλούμε.

    Όλα τα κράτη που απαρτίζουν την ένωση αυτή, λειτουργούν με βάση τα εθνικά τους συμφέροντα και μόνο,να μην έχουμε την παραμικρή αμφιβολία για αυτό.
    Ήδη έχουμε περάσει στη φάση όπου τα εθνικά συμφέροντα έρχονται σε σύγκρουση με αυτά της ένωσης,με πολλά κράτη και ιδίως τα ισχυρά να προχωρούν σε δεύτερες σκέψεις.
    Ένα άλλο πολύ κρίσιμο πεδίο μάχης για την επιβίωση της ευρωζώνης είναι και το ΔΝΤ.Τα πράγματα έχουν αρχίσει να δυσκολεύουν αρκετά για την Κριστίν Λαγκάρντ,η οποία,για να εγκρίνει τη δεύτερη βοήθεια πρός τη χώρα μας, διαβεβαίωσε τις έδρες των κρατών-μελών ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τη συμφωνία και ότι θα τα καταφέρει.Σε μια πρόσφατη συνέντευξη της ανέφερε ότι είχε αυτή την πεποίθηση επειδή είχε αποσπάσει τις διαβεβαιώσεις των δύο μεγαλύτερων κομμάτων,του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ,θεωρώντας ότι αυτό αρκεί.

    Οι εκλογές της 6ης Μαΐου τίναξαν τα πάντα στον αέρα,και αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές,οι εκλογές της 17ης Ιουνίου θα δώσουν τη χαριστική βολή.

    Είναι μάλλον απίθανο να περιμένουν οι εταίροι μας μέχρι τότε,εκτός και αν θέλουν να κερδίσουν χρόνο,που δεν το νομίζω,μιας και η αβεβαιότητα στην Ελλάδα τροφοδοτεί ισχυρές πιέσεις στις οικονομίες τους,απο χρηματιστήρια μέχρι spreads.

    Επομένως,πιστεύω ότι η τύχη της Ελλάδας θα κριθεί απο δυο παράγοντες,ο ένας είναι το ΔΝΤ και ο άλλος είναι πόσο τελειωμένη υπόθεση θα μας θεωρήσουν οι εταίροι μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ζητω ο αντιμνημονιακος Σοσιαλ(η)στοΚομουνισμος, και η
    φασιστοπροοδευτικη Τσιπροτσαρλαταναρια!

    - Εκθεσή μαθητή δημοτικού το 2022 από την Λαϊκή Δημοκρατία της Ελλάδος
    http://wiredandready.net/2012/05/13/laiki-dimokratia/
    - Professor Fails Entire Class To Give a Lesson On Socialism
    http://www.dailypaul.com/208251/professor-fails-entire-class-to-give-a-lession-on-socialism
    - Λαφαζάνης: Να βγούμε από το ευρώ, να ανοίξει ο δρόμος για μια σοσιαλιστική Ελλάδα
    http://www.parapolitiki.com/2012/05/blog-post_2230.html
    - NewsIt.gr: Καβγάς Οικονομέα-Παπαδημούλη
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=HwK3vjGPDTw#!
    - Τ. Μηχας, "Μηδέν, κ. Γλέζο"
    http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=15057
    - Ήρθαν στα χέρια Π. Τατσόπουλος και Σ. Σταυρίδης
    http://www.youtube.com/watch?v=3RJ8DyYxlvw&feature=player_embedded
    - ΣΥΡΙΖΑ Αφρ. Θεοπεφτάτου: "Τι θα πάθουμε αν πληρώνουμε με δραχμές;"
    http://www.express.gr/news/politics/601581oz_20120514601581.php3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κε Χατζησαββιδη, εις υποστήριξη των όσων γράφετε (αλλά και άλλων σχετικών σχολίων), δείτε και αυτή την πηγή απο το εξωτερικό:
    http://hat4uk.wordpress.com/2012/05/17/exclusive-merkel-told-hollande-of-plans-to-keep-greece-in-eurozone-at-all-costs/#comments

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. nickmarkakis,σε ευχαριστώ για τον σύνδεσμο.

    Σύντομα οι εταίροι μας θα έχουν πολύ σοβαρότερα προβλήματα απο την Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "...δεν φοβάται τους ξένους αλλά εκείνους τους Έλληνες που τους ενδιαφέρει μόνο το συμφέρον των τραπεζών."

    Είναι αυτό που λέμε: Φρούριο που ο εχθρός αλωνίζει μέσα από τα τείχη...

    "...η κρίση δεν είναι ελληνική ιδιαιτερότητα αλλά ευρωπαϊκό πρόβλημα."

    Σώπα ρε! Κι εγώ που νόμιζα ότι έφταιγαν οι φορτηγατζήδες, οι ταρίφες, οι βενζινάδες, οι υπάλληλοι, οι αριστεροί, οι Έλληνες εν γένει... Μάλλον όλοι αυτοί θα έχουν εξαπλωθεί σε όλη την Ευρώπη, δεν εξηγείται αλλοιώς.

    "...στοιχείο της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ είναι το σχέδιο αναδιανομής του πλούτου με βασικούς πυλώνες τη φορολογία των πλουσίων και την ανάπτυξη."

    Άντε πάγαινε από 'δώ. Τι πράγματα είναι αυτά ρε; Δεν ντρέπεσαι; Παλιοκουμούνι!

    "...στα τηλεοπτικά κανάλια, βρίσκεται ένας εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον πέντε εκπροσώπων από άλλα κόμματα, οι οποίοι μόνο επιτίθενται στο ΣΥΡΙΖΑ..."

    Ξέχασες τούς δημοσιογράφους! (ξανά τα ίδια, σαν τον αντιμνημονιακό Σαμαρά μιλαει πάλι)
    ---------------------------

    elpasa (10:51πμ): "Έχει έρθει η ώρα… για την ενότητα της Αριστεράς με το λαό!
    Αυτό σημαίνει ότι μέχρι τώρα αλλού ήταν η αριστερά και αλλού ο λαός;"

    elpasa, όπως ακριβώς το λες είναι (γι αυτό και μια ζωή ο λαός τούς γυρνούσε την πλάτη). Τώρα, όπως το πιάνω εγώ, η καρφάρα τού Τσίπρα πέφτει τόσο στο ΚΚΕ, όσο και στις προηγούμενες ηγεσίες τού ΣΥΡΙΖΑ...
    ---------------------------

    Χρήστος Χατζησαββίδης (11:04πμ): "Είναι μάλλον απίθανο να περιμένουν οι εταίροι μας μέχρι τότε,εκτός και αν θέλουν να κερδίσουν χρόνο,που δεν το νομίζω,μιας και η αβεβαιότητα στην Ελλάδα τροφοδοτεί ισχυρές πιέσεις στις οικονομίες τους,απο χρηματιστήρια μέχρι spreads."

    Χρήστο, δεν είμαι σίγουρος γι αυτό. Μάλλον άμα φύγουμε απ' το Ευρώ, τότε είναι που θα αφήσουν εμάς οι αγορές και θα πάρουν εργολαβία την Ισπανία και θα γίνει το έλα να δεις στην Ευρωζώνη. Δεν είδες ο Ραχόι που παρακάλαγε να κάνουμε κυβέρνηση και να μη τα σπάσουμε με την τρόικα και τα μνημόνια;...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πιγκουίνε,θεωρώ ότι είναι θέμα χρόνου να κάνει πίσω το ΔΝΤ,άσχετα με το τι θα ήθελε η Λαγκάρντ.Το ΔΝΤ λειτουργεί με διαφορετικούς κανόνες.

    Επίσης,σε ότι αφορά τους Ευρωπαίους,πιστεύω ότι βλέποντας τις δημοσκοπήσεις,και αναλύοντας τες,σύντομα θα καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα δεν θα καταλήξει σε κυβέρνηση,και πάλι.

    Είναι απίθανο να χάσουν τόσο χρόνο,μέχρι τις εκλογές και την περίοδο των διερευνητικών.

    Θα μας θεωρήσουν τελειωμένη υπόθεση.

    Ότι είναι να γίνει θα γίνει έγκαιρα,ο χρόνος δεν λειτουργεί υπέρ τους.

    Τώρα,στο εσωτερικό της ΕΕ υπάρχει η Γερμανία,η οποία σκέφτεται σοβαρά να την κάνει με αλαφρά πηδηματάκια,και υπάρχουν και οι χώρες που απεύχονται κάτι τέτοιο γιατί πολύ απλά δεν τους συμφέρει.

    Οι εταίροι μας ΔΕΝ ήταν ποτέ ενωμένοι,και όσο θα πλησιάζει η κατάρρευση τόσο θα αυξάνονται οι διαφορετικές γνώμες,λόγω συγκρουόμενων συμφερόντων.

    Για να καταλάβεις καλύτερα τι εννοώ,θυμίσου την περίοδο πρίν το πρώτο μνημόνιο, που η Ελλάδα χρειαζόταν Ευρωπαική βοήθεια,και οι εταίροι χρειάστηκαν μήνες για να αντιδράσουν.Τώρα η κατάσταση θα είναι πολύ χειρότερη.

    ΥΓ
    Η υπηρεσιακή κυβέρνηση,με εξαίρεση τον Οικονόμου,είναι μακράν η καλύτερη των τελευταίων ετών,καλά θα κάνει η Βουλή να της δώσει ψήφο εμπιστοσύνης και να αφήσουν τις εκλογές για τα κράτη που τις αντέχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χρήστο το σενάριο να αποχωρήσει η Γερμανία από το Ευρώ-μόνη της ή με τις άλλες 3Α- παίζει εξ'αρχής, αλλά ούτε αυτό θα κάνει την Γερμανία να αποφύγει τις συνέπειες αφού αυτομάτως θα σκληρύνει το νόμισμά της και θα πληγούν σε ανυπολόγιστο βαθμό οι εξαγωγές της.
    Έχει έρθει η ώρα να βρεθούν ενώπιον των συνεπειών των πράξεών τους, αρκεί εμείς να μην υποκύψουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γεωργία,θα διαλέξουν το λιγότερο κακό.

    Η Ελλάδα θα κοστίσει τουλάχιστον 1 τρίς.

    Η Ισπανία και η Ιταλία;
    Είναι πολλά τα λεφτά.

    Η Γερμανική οικονομία μπορεί να αντέξει έξοδο τους απο το ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΙΓΚΟΥΙΝΕ
    Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια σε παλαιότερη ανάρτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.