18/5/12

Πιγκουίνος έφα εις απάντησιν του "Οίκαδε"

Απάντηση του Πιγκουίνου στο άρθρο: Από το «Οίκαδε» στο «Όχι στο Μνημόνιο»: Οδεύοντας προς μια νέα "Μικρασιατική Καταστροφή"
skal, οι αντιμνημονιακοί τη σώζουν ήδη τη χώρα. Και όπως έχω γράψει σε πολλά σχόλιά μου, δεν εννοώ τούς ηγέτες, αλλά τα 3.000.000 πολίτες. Αυτοί τρόμαξαν τούς "αλληλέγγυους δανειστές". Είδες πώς άρχισαν όλοι να μιλάνε για ανάπτυξη το τελευταίο διάστημα; Και για να μην επικεντρώνουμε μόνο στα δικά μας, είναι και τα εκατομμύρια αντιμνημονιακών σε όλη την Ευρώπη.
Οι Ισπανοί, οι Ιταλοί, οι Γάλλοι (που φάγανε τον Σαρκοζί) και πάει λέγοντας. Γιατί εκτός από το ντόμινο χρεωκοπιών στην Ευρωζώνη, αυτό που φοβούνται περισσότερο οι Ευρωκρατούντες είναι το ντόμινο τών εξεγέρσεων.
Όταν λοιπόν λέω ότι εμείς διαπραγματευόμαστε, εννοώ όλη αυτή τη δυναμική διαδικασία και το φόβο μετάδοσής της σε όλη την Ευρωζώνη. Οι πολιτικοί μας δεν διαπραγματεύτηκαν ποτέ! Εδώ, αν θυμάσαι ο Παπαδήμος, πριν τις διαπραγματεύσεις για το κούρεμα έβγαινε κι έλεγε:
"Κόκκινη γραμμή για εμένα είναι η σωτηρία τής πατρίδας"
Το χωράει το μυαλό σου αυτό που είπε; Εμένα δεν το χωράει με τίποτα. Είσαι μόλις πριν από τις διαπραγματεύσεις και βγαίνεις και λες περίπου: "Σώστε με, θα κάνω ότι χρειαστεί για να με σώσετε, τα πάντα"!!!
Το μόνο που περιμένω εγώ από τούς πολιτικούς είναι αν μη τι άλλο να πατήσουν πάνω σ' αυτό το παζάρι που κάνουμε εμείς, τα εκατομμύρια τού κόσμου δηλαδή, και να απαιτήσουν (πραγματικά και όχι φιλολογικά) τούς καλύτερους και ανθρωπινότερους δυνατούς όρους από τούς "εταίρους". Για να υπάρχει πιθανότητα να πιάσουν τόπο οι θυσίες και να βγει κάποια άκρη. Αφού, έτσι που έχουν έρθει τα πράγματα, το παζάρι είναι αναπόφευκτο.
Είναι αυτονόητο ότι Τσίπρας, Καμμένος, κλπ θα βάλουν νερό στο κρασί τους τελικά. Είναι όμως εξίσου σημαντικό να ξεκινάνε από πιο "αδιάλλακτες" θέσεις για να πετύχουν όσα περισσότερα μπορούν στο τέλος. Και εκεί βοηθάει η αποφασιστική στάση τού ελληνικού λαού. Αυτό άλλωστε το παιχνίδι παίζεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση αυτή τη στιγμή. Εκεί αποσκοπεί και η σκληρή στάση τού Σόιμπλε και τής Μέρκελ απέναντι στον Ολάντ, σε μάς, και στις άλλες ανάλογες φωνές στην Ευρώπη. Να πετύχουν δηλαδή το βέλτιστο αποτέλεσμα για τα δικά τους συμφέροντα στις συζητήσεις που ξεκινάνε για τη συνολική αντιμετώπιση τής ευρωπαϊκής κρίσης.
Και γι αυτό τσαντίζομαι όταν βγαίνει όλος αυτός ο εσμός από ΜΜΕ, μνημονιακά κόμματα, "διανοούμενους" και λοιπούς προπαγανδιστές και προσπαθεί με την τρομοκρατία και την καταστροφολογία να τσακίσει το ηθικό τού κόσμου και να αναιρέσει το αποτέλεσμα τής 6ης/5/2012 (το ισχυρότερο διαπραγματευτικό μας όπλο δηλαδή) για τα δικά του μικροσυμφέροντα. Ενώ στην πράξη εξυπηρετεί τα (κατά πολύ μεγαλύτερα) συμφέροντα τών δανειστών... Δεν εμπιστεύομαι λοιπόν αυτούς τούς υπονομευτές να πάνε να διαπραγματευτούν εξ ονόματός μου, τη στιγμή που εξαπολύουν ψυχολογικές επιχειρήσεις εναντίον τής βούλησής μου! Όπως ακριβώς δεν θα εμπιστευόμουν τον Αναστασιάδη στην Κύπρο να παζαρεύει με τούς Αγγλοαμερικάνους (και αυτός πιστεύω ότι είναι ο κοντινότερος παραλληλισμός με αυτά που συμβαίνουν σήμερα).
Υ.Γ. Για τον Ράμφο τι να πω; Αυτό που βαρύνει στη γνώμη μου είναι ότι πριν μερικούς μήνες παιζόταν να κατέβει επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο επικρατείας τής ΠΑΣΟΚάρας! Ύστερα από όλη αυτή τη σφαγή που υφίσταται η ελληνική κοινωνία...

7 σχόλια:

  1. α) Το μνημόνιο είναι αντισυνταγματικό άρα αυτό που συζητάμε είναι αν θα τηρηθεί ή όχι το Σύνταγμα!!!

    β) Το μνημόνιο εφαρμόσθηκε και τα αποτελέσματα του τα βιώσαμε.
    Αν κάποιοι έχουν ωφεληθεί από την εφαρμογή του είναι λογικό κατά ένα τρόπο να είναι μνημονιακοί αν όχι τότε… τι είναι;

    γ) Αν δεν βγούμε τώρα από μνημόνιο πότε θα βγούμε ; Μετά την δημιουργία των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης;
    Δεν καταλαβαίνω δηλαδή ποιο είναι το σκεπτικό;
    Θα παραχωρήσουμε πρώτα την εθνική μας κυριαρχία για να έχουμε τη «χαρά» να την επανακτήσουμε μετά από πολλά χρόνια;

    Τρισέ – «Το επόμενο βήμα θα ήταν να τίθεται μια χώρα υπό διαχείριση όταν οι πολιτικοί ηγέτες ή το κοινοβούλιό της δεν μπορούν να εφαρμόσουν υγιείς δημοσιονομικές πολιτικές εγκεκριμένες από την ΕΕ. Όπως ανέφερε, η κίνηση αυτή θα έχει δημοκρατική νομιμότητα αν εγκριθεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο»
    http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=198274&acpn=2#comments

    δ) «οι αντιμνημονιακοί τη σώζουν ήδη τη χώρα». Αυτό νομίζω ότι είναι πολύ σωστή παρατήρηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. elpasa, πάνω στις παρατηρήσεις σου:

    α) Έτσι ακριβώς είναι. Άλλωστε, δεν είδες τι έγινε; Το ΣτΕ, υπό την προεδρία τού Πικραμένου, απέρριψε την προσφυγή τού ΔΣΑ και δεν βρήκε λέει συνταγματικό πρόβλημα στο μνημόνιο. Και μετά τον κάνανε πρωθυπουργό...
    Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πικραμένος είναι και αυτός απόφοιτος τής Γερμανικής Σχολής Αθηνών (η οποία μεταξύ άλλων "παρέχει, με τη βοήθεια Γερμανών και Ελλήνων καθηγητών, σε 1000 περίπου μαθητές σύγχρονη εκπαίδευση με την προοπτική της προετοιμασίας τους για μια ζωή σε μια ενωμένη Ευρώπη"), όπως και πολλοί άλλοι μεγαλόσχημοι:
    - Μιχάλης Χριστοφοράκος, πρώην Γενικός Διευθυντής Siemens Ελλάς
    - Ντόρα Μπακογιάννη, πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, βουλευτής
    - Γιάννης Βαληνάκης, πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών, βουλευτής ΝΔ
    - Τάσος Γιαννίτσης, Υπουργός Εσωτερικών
    - Γιάννης Παπαθανασίου, τέως Υπουργός Εθνικής Οικονομίας
    - Ευάγγελος Αντώναρος, τέως κυβερνητικός εκπρόσωπος, βουλευτής ΝΔ
    - Χρήστος Βερελής, πρώην Υπουργός Μεταφορών & Επικοινωνιών
    - Θανάσης Λασκαρίδης, επιχειρηματίας
    - Παναγιώτης Πικραμένος, Πρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας
    - Νίκος Θέμελης, συγγραφέας (ξέρεις, ο φίλος τού Σημίτη)
    κλπ.

    β) Ακόμα δεν έχουμε βιώσει ούτε τα μισά...

    γ) Όλη η ιστορία είναι να έχουμε ισοσκελισμένο προϋπολογισμό (προ τόκων). Το θέμα είναι όμως αυτό να γίνει με δίκαιο τρόπο και όχι μιά ζωή σε βάρος τών κορόιδων (μισθωτοί, συνταξιούχοι, κλπ). Και αυτή η αδικία που διαλύει την κοινωνία γίνεται για να μη βάλει χέρι η Νέα Πασοκρατία στη διαπλοκή και στους κομματικούς στρατούς της. Δείχνει έτσι πόσο ανάλγητη είναι. Θυσιάζει πρώτα τούς απλούς ψηφοφόρους της γιατί θεωρεί τούς δύο προηγούμενους παράγοντες πολυτιμότερους...
    Για το επόμενο βήμα τού Τρισέ που αναφέρεις, αυτό που γίνεται εδώ είναι η προεργασία. Δεν ξέρω αν θα περάσει κάτι τέτοιο από το Ευρωκοινοβούλιο. Σε μια τέτοια περίπτωση, ο Ευρωσκεπτικισμός στα κράτη - μέλη τής Ε.Ε. θα χτυπήσει κόκκινο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πιγκουϊνε
    "Και όπως έχω γράψει σε πολλά σχόλιά μου, δεν εννοώ τούς ηγέτες, αλλά τα 3.000.000 πολίτες. Αυτοί τρόμαξαν τούς "αλληλέγγυους δανειστές"."
    Εξω από το εξαιρετικά τεκμηριωμένο σχόλιό σου,το κομβικό σημείο μεταστροφής της κατά τα άλλα άθλιας πολιτική ηγεσίας της γερμανίας είναι το νούμερο...3.000.000 πολίτες...αυτοί οι πολίτες λειτούργησαν επιτέλους αταβιστικά ενθυμούμενοι την τραγωδία της γερμανικής κατοχής με όλα τα παρελκόμενά της (μαυραγορίτες-δοσίλογοι-γερμανοτσολιάδες κλπ μπουμπούκια)...ελπίζω και στις νέες εκλογές να δείξουν την ίδια συμπεριφορά παρά την ασκούμενη πιεστική προπαγάνδα και πλύση εγκεφάλου από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
    Όσο για το "οίκαδε" του 1920 σε σχέση με τις συνθήκες του 2012, θα έλεγα επιγραμματικά "άλλο Λωζάνη κι άλλο Κοζάνη"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συνταγματική κατοχύρωση της υποχρέωσης των κυβερνήσεων να καταθέτουν ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς.
    Συνταγματική διάταξη βάση της οποίας το χρέος της χώρας δεν μπορεί να υπερβαίνει το 15% του ΑΕΠ.
    Κανονικά δεν θα έπρεπε καν να τα συζητάμε διότι κατά την άποψη μου είναι αυτονόητα.

    Δεν υπάρχει Ευρωπαϊκή Ένωση. Το όλο εγχείρημα είναι μια απάτη που έχει στόχο την κατάργηση των κρατών.
    «Στον επόμενο αιώνα, τα έθνη όπως τα ξέρουμε θα έχουν ξεπεραστεί. Όλα τα κράτη θα αναγνωρίσουν μια μοναδική, παγκόσμια εξουσία. Η εθνική κυριαρχία, δεν ήταν και τόσο καλή ιδέα τελικά»
    Αυτά έλεγε ο Strobe Talbot, Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών επί κυβερνήσεως Κλίντον το 1992.

    Είκοσι χρόνια μετά μιλάνε ανοικτά πλέον για παραχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας.

    Αυτά τα περί της Ευρώπης των «εθνών» είναι για να μην ξυπνήσουν οι κοιμισμένοι λαοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σίγουρα τρόμαξαν οι Γερμανοί και η παρέα των δανειστών με τα εκλογικά αποτελέσματα της 6ης Μαίου. Γιατί σίγουρα κατάλαβαν ότι διογκώνεται σοβαρά το κύμα πραγματικών αγανακτισμένων πολιτών.
    Αλλά..το αίτημα της Μέρκελ να γίνει με τις νέες εκλογές ΚΑΙ δημοψήφισμα για το ναί ή όχι στο ευρώ (σας θυμίζει κάτι από τον περασμένο Οκτώβριο;), ήταν μάλλον η απάντησή τους. "Παιδιά, θέλετε ή δεν θέλετε, για να μην παίζουμε με τις λέξεις.."
    Κι΄όλα τα κόμματα, αναγκάστηκαν να πάρουν σαφή θέση επ΄αυτού.
    Εννοια σας και ξέρουνε πού τα λένε αυτοί.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλὰ τὰ λόγια, ἀπὸ πράξεις ὅμως;
    Ἂς τὸ πῶ ἀλλιῶς, τὶ παράγουμε ρὲ παιδιά;
    Χαζοὶ εἶναι οἱ εὐρωπαῖοι, ποὺ ἂν δὲν μᾶς δώσουν χρήματα θὰ πεινάσουμε;
    40 χρόνια δὲν μᾶς ἔνοιαζε ἐσωτερική, ἐξωτερικὴ πολιτική, τίποτε ἐκτὸς τῆς τσέπης μας καὶ 40 χρόνια κακοδιαχείρησι θὰ ἀλλάξη σὲ 2-3 ἔτη;

    Ποῦ εἶναι τὸ ραβδὶ τοῦ Χάρι Πότερ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. kimon και Ελίνα, να είστε σίγουροι ότι έχουμε να ακούσουμε πολλή καταστροφολογία μέχρι τις εκλογές. Το δε δημοψήφισμα τής Μέρκελ είναι εκ τού ασφαλούς διότι ξέρει ότι η μεγάλη πλειοψηφία τού κόσμου είναι υπέρ τού Ευρώ (τουλάχιστον σ' αυτή τη φάση, δεν ξέρω βέβαια τι θα γίνει αργότερα σε πανευρωπαϊκή κλίμακα αν συνεχίσει να κλυδωνίζεται η ευρωζώνη). Απλά, αυτό που επιχείρησε η Μέρκελ ήταν να ενισχύσει το ψευδές δίλημμα: Μνημόνιο ή Δραχμή.

    elpasa, η σημερινή Ε.Ε. δεν έχει πολλή σχέση με την αρχική ιδέα τής ενωμένης Ευρώπης (της Ευρώπης τών ισότιμων εθνών δηλαδή). Αυτό που έχουμε σήμερα είναι η Ε.Ε. τής παγκοσμιοποίησης. Που δεν προστατεύει καν την παραγωγή τών μελών της από την εισβολή τών φθηνότερων εξωευρωπαϊκών προϊόντων, ακριβώς λόγω τής παγκοσμιοποίησης. Με άλλα λόγια τής επικράτησης τών παγκόσμιων αγορών επί τών κρατών και τής ίδιας τής δημοκρατίας.

    konion, μα αυτό είναι ακριβώς το πρόβλημα. Η ανυπαρξία ανάπτυξης και ισοσκελισμένου προϋπολογισμού. Και η συνταγή τού μνημονίου φέρνει το αντίθετο αποτέλεσμα, δηλαδή ύφεση. Και η ρίζα τού προβλήματος (όχι μόνο εδώ, αλλά σε πανευρωπαϊκή κλίμακα) είναι ότι χωρίς αναπτυξιακή πολιτική και μόνο με δημοσιονομικά μέτρα, απλά χειροτερεύεις το πρόβλημα του ευρωπαϊκού χρέους. Γι αυτό άρχισαν εσχάτως να ξανασυζητούν για ανάπτυξη. Έπρεπε δηλαδή να βγει όλος ο κόσμος στους δρόμους στις ευρωπαϊκές πόλεις και να έχουν αυτά τα αποτελέσματα στις γαλλικές και τις ελληνικές εκλογές για να το σκεφτούν αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.