15/5/12

Η αποκάλυψη του κ. Δραγασάκη για το ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ!


Γράφει για ta xalia ο Χρήστος Νικολαίδης
Αυτό που είπε χθες στην "Ανατροπή" του MEGA ο Γιάννης Δραγασάκης είναι νομίζω ό,τι το αποκαλυπτικότερο έχουμε ακούσει αυτήν την εβδομάδα, όχι μόνο για την τακτική του ΣΥΡΙΖΑ αλλά για τη γενικότερη θεώρηση και συγκρότησή του, για το πολιτικό του DNA.
Χθες λοιπόν, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι...
"το σχέδιο εγκλωβισμού του κόμματός μας προβλέπει τα εξής: να μπούμε τώρα σε μία κυβέρνηση που θα πάει να αναδιαπραγματευτεί το Μνημόνιο στις Βρυξέλες. Εάν εκεί η διαπραγμάτευση αποτύχει και οι Ευρωπαίοι δεν δεχθούν τις θέσεις μας, τότε αμέσως το σύστημα θα μας καταγγείλει ως συνυπεύθυνους για μία πολιτική για την οποία δεν είμαστε υπεύθυνοι. Εμείς δεν συμμετέχουμε γιατί δεν υπηρετούμε μία πολιτική που δεν πιστεύουμε", τόνισε το κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και νομίζω ότι έχω μεταφέρει με σχετική πιστότητα τα λόγια του.
Από την τοποθέτηση αυτή προκύπτει ότι απόλυτη σημασία για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει η προσπάθεια και το πολιτικό αποτέλεσμα σε μία εθνική υπόθεση, αλλά το εάν η κατάληξη είναι συμβατή με την ιδεολογία του!
Πρόκειται κατά την άποψη μου για την επιτομή του λαϊκισμού στην πολιτική πρακτική. Ο ΣΥΡΙΖΑ αυτοεξαιρείται από την προσπάθεια. Δεν δίνει βαρύτητα στο έργο αλλά στην αντίδραση. Είναι πράγματι εξαιρετικά αρνητικό, στις δύσκολες αυτές ώρες το δεύτερο κόμμα του Κοινοβουλίου να κοιτά μόνο εάν από την επερχόμενη εξέλιξη θα βγει τσαλακωμένο ή όχι.
Στη χώρα βρέχει καρεκλοπόδαρα και κάποιοι κρύβονται γιατί διαφωνούν με την πολιτική της βροχής!
Νομίζουν κατά έναν απίστευτα στρεβλό τρόπο, ότι η καταιγίδα που μας απειλεί είναι επιλογή μας. Μήπως, όλοι οι υπόλοιποι αρέσκονται στο να βρέχονται ως το μεδούλι; Βρίσκεται εντός του πολιτικού DNA κανενός να τουρτουρίζει γυμνός;
Αστεία πράγματα... Αλλά δυστυχώς αυτά τα αστεία πράγματα χαϊδεύουν αυτιά, γίνονται πεποίθηση, γεννούν ελπίδες και βεβαιότητα...
Ο Αλέξης θέλει όταν μεγαλώσει να γίνει Παπανδρέου. Αυτός προτιμά Ανδρέας, αλλά όπως το πάει... θυμίζει τον Γιώργο...

6 σχόλια:

  1. Η Χρυσή Αυγή πρότεινε τον Μαρκεζίνη για πρωθυπουργό σε μία κυβέρνηση που θα πάει να αναδιαπραγματευτεί το Μνημόνιο στις Βρυξέλες.

    Κανένας όμως από τους υπόλοιπους αρχηγούς κομμάτων δεν δέχεται καμία συζήτηση στις προτάσεις της Χρυσής Αυγής.

    Κατηγορούμε λοιπόν ΜΟΝΟ το ΣΥΡΙΖΑ για λαϊκισμό ;

    Θα ήθελα να ήξερα αναλυτικότερα τις θέσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και των Ανεξ. Ελλήνων που θα δέχονταν ακόμη και τον Κουβέλη πρωθυπουργό παρά να συζητήσουν για τον Μαρκεζίνη .

    Ποιοί λοιπόν αντιμετωπίζουν αυτή την κρίση σαν ΕΘΝΙΚΗ υπόθεση ;

    Αν λάβουμε υπόψιν μας ότι η ΝΔ προτείνει να στηρίξει κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μόνο και μονο για να μην συρρικνωθεί και άλλο και βρεθεί στη 2η θέση τότε η επιτομή του λαϊκισμού βρίσκεται στην παράταξη της ΝΔ .

    ***Τόσα άρθρα του Β. Μαρκεζίνη έχουν αναρτηθεί στο παρόν ιστολόγιο και παρόλα αυτά κανένα σχόλιο δεν έχει γίνει για την πρόταση τη Χρυσής Αυγής .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "...αλλά το εάν η κατάληξη είναι συμβατή με την ιδεολογία του!"

    Ελάτε τώρα αγαπητά μου μαύρα xalia... Εάν είναι συμβατή με την ιδεολογία του ή με τη σαφή και επιτακτική λαϊκή εντολή που μόλις έλαβε; Τι μαυρίλα είναι αυτή ρε κύριοι xalia; Τόσο βαθειά περιφρόνηση και αποστροφή προς τη βούληση τών Ελλήνων δηλαδή; Και κατά τ' άλλα παριστάνετε και τούς δημοκράτες (δήθεν τάχα μου, όποτε μάς συμφέρει δηλαδή)... Και μετά σάς φταίει ο Μιχαλολιάκος, που αν μη τι άλλο είναι συνεπής με αυτά που έλεγε προεκλογικά. Ακόμα δεν έχετε πάρει χαμπάρι τι έγινε στις 6/5 ή μήπως παραπήρατε και...(το κόβω εδώ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Tragic..πότε θα καταλάβει ο κόσμος, αν οχι με οσα έγιναν την τελευταία εβδομάδα, οτι το καθένα από το κόμματα αυτά ενδιαφέρεται μόνο για το μαγαζάκι του ;

    Θυμάμαι στον Καλό Στρατιώτη Σβεϊκ, τους στρατιώτες να ορκίζονται "Για τον Θεό, για τον Αυτοκράτορα, για την Πατρίδα. Αυτή ήταν η σειρά...
    Εδώ σε μας ειναι: "Για το κόμμα, για την ανέλιξή μου, για τη φήμη μου..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εδω και αλλα δυο Αριστεροπροοδευτικα αστερια:

    - Ήρθαν στα χέρια Π. Τατσόπουλος και Σ. Σταυρίδης
    http://www.youtube.com/watch?v=3RJ8DyYxlvw&feature=player_embedded
    - ΣΥΡΙΖΑ Αφρ. Θεοπεφτάτου: "Τι θα πάθουμε αν πληρώνουμε με δραχμές;"
    http://www.express.gr/news/politics/601581oz_20120514601581.php3

    Μονο οι πιο αφελεις και ασχετοι παραγνωριζουν πως η Τζυριζο-Τσαρλαταναρια και γενικως

    "...η Αριστερα ειναι το πιο κοντοφθαλμο στοιχειο της κοινωνιας, ειναι η πιο εκτος τοπου και χρονου, ειναι το πιο καθυστερημενο στοιχειο της ιστοριας...το πιο απαρχαιωμενο στοιχειο της κοινωνιας...δεν υπαρχει καμια αμφιβολια για αυτο!"
    (Ραμφος 22:30)

    - Ο Στέλιος Ράμφος στο Mega Σαββατοκύριακο σχολιάζει την επικαιρότητα ( 12 5 2012 )
    http://steliosramfosgr.wordpress.com/

    Ακομα αναρωτιουνται η δημοσιογραφοι τι τους ειπε ο ανθρωπος ... ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εδώ η χώρα καίγεται και το ξεκατίνιασμα πάει σύνεφο.

    Να σας δώ εγώ τι θα κάνετε,τι θα πείτε και σε ποια τρύπα θα κρυφτείτε,έτσι που τα κάνατε,όταν βουλιάξει οριστικά η χώρα.

    Αηδιάστε και άλλο το λαό,και στις κάλπες δεν θα βρείτε ψήφους αλλά πέτρες.

    Θλιβεροί μέχρι τέλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. το κρατος μας παραπαιει ελπιδα καμια ...παντοτε ομως πολεμουσαμε με την πλατη στον τοιχο τωρα ποιος ξερει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.