18/5/12

Το Ισραήλ στην κατάκτηση του Κουρδιστάν;

Το Ισραήλ και το Κουρδιστάν .....
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ekurd.net, η παρουσία του Ισραήλ σε αυτή τη στρατηγική περιοχή, λόγω των πολλαπλών συνόρων, την κάνει για το Ισραήλ ένας νέος λόγος «αποικιοποίησης».
Πολλές πόλεις του Ιράκ, όπως οι Μοσούλη και Νινευί αναφέρονται ξεκάθαρα στη Βίβλο και αποδεικνύει ότι αυτή η περιοχή είναι μέρος του βιβλικού Μεγάλου Ισραήλ.
Υπάρχουν πολλές κατηγορίες εναντίον του Ισραήλ για αυτή τη «νέα κατάκτηση»:

1 – Στο γεωγραφικό επίπεδο,  η μετακίνηση χιλιάδων εβραίων Κούρδων από το Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένων των ομογενών από το ιρανικό Κουρδιστάν, προς τις ιρακινές πόλεις της Μοσούλης και Νινευή, αλλά πρέπει να γνωρίσουμε ότι τα περισσότερα από αυτά τα ταξίδια γίνονται συνήθως για ειρηνικούς λόγους, επειδή ο σκοπός για αυτούς τους Εβραίους είναι το προσκύνημα σε αρχαίους εβραϊκούς θρησκευτικούς χώρους προσκυνήματος.
2 - Στο πολιτικό επίπεδο , το Ισραήλ κατηγορείται επίσης για τη διεξαγωγή μυστικών συνομιλιών με την Περιφερειακή Κυβέρνηση του Κουρδιστάν (ΠΚΚ) για να πραγματοποιηθεί η ενσωμάτωση των Κούρδων και άλλων Εβραίων στις περιοχές του Ιράκ που ελέγχονται από την ΠΚΚ. Μετά το 2003, φέρεται να αγοράστηκαν από Εβραίους εκτάσεις στο ιρακινό Κουρδιστάν οι οποίοι ήθελαν να επιστρέψουν στις ρίζες τους σε αυτό το μέρος το οποίο αποτελεί επίσης μέρος της ιστορίας του εβραϊκού λαού.
3 - Σε ιστορικό επίπεδο , πρέπει να γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολλοί εβραϊκοί ιεροί τόποι, όπως αυτός του Εβραίου προφήτη Ναούμ  στο Αλ Qush, του προφήτη Ιωνά στη Μοσούλη, αλλά και ο τάφος του προφήτη Δανιήλ στο Κιρκούκ. Έξω από την κουρδική περιοχή, βρίσκεται ο ναός του Ιεζεκιήλ στο χωριό Αλ-Kifl στη επαρχία της Βαβέλ κοντά στο Νατζάφ και ο τάφος του Eσδρά στην αλ-Uzair στην επαρχία Misan κοντά στη Βασόρα, μια περιοχή που κατοικείται από σιίτες στο Νότιο Ιράκ.
4 - Σε στρατιωτικό επίπεδο , κουρδικές και ιρακινές πηγές κατηγορούν την Μοσάντ να «εργάζεται» με ισραηλινές εταιρείες και τουρίστες για να ανταποκριθεί στις αιτήσεις διεκδικήσεων αυτών των πρώην εβραϊκών ιδιοκτησιών του Ισραήλ στο Ιράκ. Αλλά εκτός από την ιστορική πλευρά, η Μοσάντ φέρεται να έχει οργανώσει την εκπαίδευση των στρατιωτικών δυνάμεων των Κούρδων πεσμεργκά  (Pesha Merga).
5 – Σε επίπεδο της στρατιωτικής στρατηγικής , το Ισραήλ έχει πολλούς συμμάχους στο έδαφος, όπως οι ξένοι που πληρώνονται από τους Ευαγγελικούς Χριστιανούς στις Ηνωμένες Πολιτείες που υποστηρίζουν την έννοια του «Χριστιανικού σιωνισμού». Αλλά και από τις δύο κύριες παρατάξεις των Κούρδων, συμπεριλαμβανομένης της Πατριωτικής Ένωσης του Κουρδιστάν με επικεφαλής τον Τζαλάλ Ταλαμπανί. Χωρίς να ξεχάσουμε τον Qubad Ταλαμπανί, γιο του Ταλαμπανί, ο οποίος διευθύνει από την Ουάσιγκτον. Εξάλλου είναι παντρεμένος με μια Εβραία, την Sherri Kraham. 
Οι Χριστιανοί Σιωνιστές έρχονται μέσω Τουρκίας. 
Πολλοί εχθροί στο έδαφος κατηγορούν το Ισραήλ και τους Χριστιανούς για την προσομοίωση επιθέσεων για να διώξουν τους κατοίκους από τη γη τους, κυρίως στην Νινευή, Ιρμπίλ, Αλ-Hamdaniya,  Bartalah, Talasqaf, Batnayah, Bashiqah, Elkosheven, Uqrah, και στη Μοσούλη. Αλλά οι περισσότερες από αυτές τις επιθέσεις είναι ευθύνη της Αλ Κάιντα και άλλους τζιχαντιστές του Ισλάμ.
Αλλά όλες αυτές οι κατηγορίες, είναι πράγματι αλήθεια; 
Ένας τίτλος υπό μορφή ερώτησης ακολουθεί κατ 'ανάγκην μια απάντηση. Για να την γνωρίσετε, παρακολουθήστε μας στο Alyaexpress-News, πολύ σύντομα θα προβούμε και εμείς στη δική μας ανάλυση για το θέμα.
Πηγή


Η ανάλυση της Alyaexpress-News: το Ισραήλ και το Κουρδιστάν
Το Ισραήλ στην κατάκτηση του Κουρδιστάν;
Δημοσιεύσαμε πρόσφατα αυτό το άρθρο σχετικά με το θέμα, αναφέροντας όλα τα σημεία για τα οποία κατηγορείται το Ισραήλ ότι «αποικίσει» αυτή τη γη. 
Έχουμε όμως μια άλλη άποψη για το θέμα, και η ανάλυση των Wladimir van Wilgenburg επιβεβαιώνει την ανάλυσή μας:
Η πρόσφατη δολοφονία του Ιρανού πυρηνικού επιστήμονα Μουσταφά Ahmadi-Rowshan ανανέωσε τις εντάσεις μεταξύ του Ισραήλ και του Ιράν, μόλις τρεις ημέρες μετά ένα άρθρο της γαλλικής εφημερίδας Le Figaro σύμφωνα με το οποίο το Ισραήλ χρησιμοποίησε την περιοχή του Κουρδιστάν για την εκστρατεία του εναντίον των πυρηνικών επιστημόνων.
Το Κουρδιστάν, πάλι, απεικονίστηκε ως ένα «δεύτερο Ισραήλ», παρόλο που η περιοχή θεωρείται ως τόπος φιλοξενίας κατασκόπων από πολλές χώρες, με εξαίρεση το Ισραήλ, λόγω της στρατηγικής θέσης του.
Μια ανώνυμη πηγή ασφαλείας ανακοίνωσε μέσω του Γάλλου δημοσιογράφου Georges Malbrunot ότι οι Ισραηλινοί χρησιμοποιούν τους Κούρδους πρόσφυγες στην περιοχή του Κουρδιστάν κατά του Ιράν. Το 2005 είχε γράψει παρόμοιο άρθρο που υποδήλωνε ότι 1.200 πράκτορες της Μοσάντ δρούσαν στο Κουρδιστάν και το 2006,η Newsnight του BBC έχει βρει αποδείξεις για τη στρατιωτική εκπαίδευση από το Ισραήλ, αλλά όχι απαραίτητα από τη Μοσάντ.
Είναι γνωστό ότι το παρακλάδι κατασκοπείας του Δημοκρατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΔΚΚ) είχε εκπαιδευτεί από την Μοσάντ (και από το Ιράν και τη CIA) στη δεκαετία του 1960 για τον πόλεμο κατά της Βαγδάτης και για την υποστήριξη των μη-Αράβων κατά των Αράβων εθνικιστών εχθρών τους. Υπάρχουν όμως και άλλα κράτη της περιοχής, όπως η Τουρκία, το Ιράν και η Συρία που υποστήριξαν επίσης τις ιρακινές κουρδικές ομάδες.
Το 2008, ο επικεφαλής της Μοσάντ Μέιρ Dagan αναγνώρισε ότι οι εθνικές μειονότητες ήταν μία ευκαιρία για το Ισραήλ και τις Ηνωμένες Πολιτείες να αλλάξουν το καθεστώς στο Ιράν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η  Μοσάντ έχει ως συνέπεια μια πραγματική αλλαγή της ιρανικής κυβέρνησης.
Το 2008, η Μοσάντ κατηγορήθηκε από τη Χεζμπολάχ για τη δολοφονία του Imad Mughniyeh κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης στη Συρία διασχίζοντας το Κουρδιστάν. Αυτό το είδος αναφορών θα μπορούσαν να βλάψουν τη φήμη του KRG στον αραβικό κόσμο και θα μπορούσε να οδηγήσει σε ιρανική εκδίκηση. 
Αλλά μέχρι τώρα, τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης και το www.ekurd.net κατηγόρησαν το Ισραήλ για τη στήριξη των Κούρδων ανταρτών του Ιράν και ότι θέλουν να αποικίσουν το έδαφος στο όνομα του «Μεγάλου Βιβλικού Ισραήλ», όπως τα κόμματα του Κουρδιστάν (PJAK) και των Μουτζαχεντίνων Khalk ( ΜΕΚ).
Οι αναλυτές που εστιάζονται στις σχέσεις KRG-Μοσάντ συχνά ξεχνούν ότι το ιρανικό Al-Quds ιδρύθηκε το 1983, εκπαίδευσε και εξόπλισε  τις ιρακινές κουρδικές δυνάμεις για τον πόλεμο κατά του στρατού του Σαντάμ Χουσεΐν. Ως εκ τούτου, υπήρχε πάντα σχέση μεταξύ των κουρδικών κομμάτων του Ιράκ και των Ιρανών κατασκόπων.
Υπάρχουν φήμες που υποστηρίζουν ότι οι αμερικανικές δυνάμεις συνέλαβαν πέντε Ιρανούς κατασκόπους το 2007, εκτός από τον Αμπάς και τον Hoseyni Hormat Faruqi που διέφυγαν επειδή Κούρδοι αξιωματούχοι τους ειδοποιήσαν για την επιδρομή. Επιπλέον, μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη περιοχή του Κουρδιστάν, ο πρόεδρος Μασούντ Μπαρζανί πήγε αμέσως στο Ιράν.
Πρόσφατα, μια αντιπροσωπεία του ιρανικού Κουρδιστάν ταξίδεψε για να συζητήσει την υπόθεση Χασιμί. Τον Νοέμβριο 2011, ο ιρακινός επικεφαλής του στρατού και το υψηλό μέλος του KDP Babakir Ζεμπάρι επισκέφτηκαν επίσης το Ιράν. Τα περισσότερα κουρδικά κόμματα, ιδιαίτερα η Πατριωτική Ένωση του Κουρδιστάν (PUK), έχουν καλές σχέσεις με το Ιράν.
Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι πράκτορες της κουρδικής ασφαλείας πιστεύουν ότι το Ιράν συμβάλει στη σταθερότητα στο Ιράκ, και συχνά κατηγορούν το Ιράν ότι υποστηρίζει σουνιτικές επαναστατικές ομάδες, όπως την Ανσάρ αλ-Ισλάμ. Οι Κούρδοι συναντήθηκαν συχνά με εκπροσώπους των Ηνωμένων Πολιτειών.
Αλλά ο σχηματισμός συνεργασιών στο ιρανικό Κουρδιστάν για την στόχευση πυρηνικών επιστημόνων θα ήταν μια κόκκινη γραμμή για το Ιράν. Είναι επίσης ελάχιστο πιθανό ότι οι Ιρανοί Κούρδοι έχουν τη δυνατότητα να επιχειρήσουν έξω από τις κουρδικές περιοχές του Ιράν.
Ως εκ τούτου, φαίνεται απίθανο ότι το KDP η το PUK επιτρέπουν στη Μοσάντ να προετοιμάσει στο Κουρδιστάν επιχειρήσεις εναντίον του Ιράν, ακόμα και αν δέχονται την εκπαίδευση και την αρωγή του Ισραήλ. Είναι πιο πιθανό ότι ο μουτζαχεντίν, οι οποίοι χρησιμοποιούν κολλώδες βόμβες από το 1979 για να σκοτώσουν Ιρανούς αξιωματούχους είναι πίσω από αυτές τις δολοφωνίες.
Εκείνοι που περιγράφουν το Κουρδιστάν ως βάση για πράκτορες της Μοσάντ, δεν πρέπει να ξεχνάνε ότι το Ιράν είναι αισθητά πολύ πιο παρόν στο Κουρδιστάν παρά τη Μοσάντ.
Οι Κούρδοι του Ιράκ θα κάνουν τα πάντα για να προσπαθήσουν να έχουν σχέσεις με όλες τις πλευρές ώστε να επιτύχουν τους στόχους τους.

8 σχόλια:

  1. To Ισραηλ χρειαζεται "ζωτικο χωρο" ο οποίος θα του προσδωσει και το απαιτούμενο στρατηγικό βαθος , καθώς και την βαση για το χιλιόχρονο εβραικο βασίλειο . Δυστυχως εκτος απο το Κουρδισταν -στα γνωστα 4 κρατη- , στους σχεδιασμους είναι και η Κύπρος , αλλά και η Κρήτη(αυτονομιστες πράκτορες). Θα καλεστούμε να αντιμετωπίσουμε και εμείς τον "όψιμο φίλο μας" στο άμεσο μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Pro στόχος του Ισραήλ ειναι τα τόξα Κουρδιστάν-Αζερμπαιτζάν και Κύπρος-Ελλάδα-Ρουμανία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Aκρίτα δεν αναφέρομαι μόνο σε οικονομική διείσδυση , και σύναψη συμμαχιών , αλλά για "εποικισμό" .
    Τι λες ?

    Κύριε Αθανασιάδη ας συμφωνήσουμε τουλάχιστον σαν Έλληνες ότι εχθρός είναι όποιος αυτοαναγορεύεται σε τέτοιον δια λόγων ή πράξεων , όποια και αν είναι τα κίνητρά του . Ακόμα και αν τον έχουν πιάσει κορόιδο για να πετύχουν άλλα σχέδια οι εξουσιαστές . Εμεις οφείλουμε να αντισταθούμε . Ας συμφωνήσουμε και ας μην γενικολογούμε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και για να μη γενικολογούμε, μιας κι όλα είναι
    ΘΕΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ας βάλει ο καθένας ένα πάμπερς στη σκελέα του και να αρχίσει το ψάξιμο για τη δική του συμμετοχή στη προδοσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλά ρε φίλος , πως κάνεις έτσι . Λες και σου πειράξαμε το προτσες.....
    Ωχού ...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Πολλές πόλεις του Ιράκ, όπως οι Μοσούλη και Νινευί αναφέρονται ξεκάθαρα στη Βίβλο και αποδεικνύει ότι αυτή η περιοχή είναι μέρος του βιβλικού Μεγάλου Ισραήλ."

    -Χονδροειδέστατος και ανιστόρητος ισχυρισμός.

    Οι τάφοι των Ισραηλιτών και Ιουδαίων προφητών και ηγετών που βρίσκονται στο Ιράκ σήμερα ανάγονται
    α)Στην αιχμαλωσία των Σαμαρειτών από τους Ασσύριους Βασιλείς και την βίαιη μεταφορά πληθυσμών μεταξύ 722 - 740 π.Χ
    Αυτή ήταν και η αιτία για την "εξαφάνιση" των 10 φυλών.

    β)Στις Βαβυλώνιες αιχμαλωσίες το 596π.Χ και 586π.Χ από τον Ναβουχοδονόσωρα με παράλληλη καταστροφή της Ιουδαίας και ολοσχερή καταστροφή του Ναού του Σολομώντα.
    Κατά την κοινή πρακτική της εποχής μεταφέρονταν οι πληθυσμοί και πολλοί ανήκοντες στις ευγενείς τάξεις των αιχμαλώτων ενσωματώνονταν στα ανώτατα κλιμάκια της Αυτοκρατορίας, όπως έγινε με τον Δανιήλ και τον Έσδρα.

    Μπορούμε επίσης να προσθέσουμε την συγγένεια τους με τους Χαλδαίους από τους οποίους προέρχονται γενεαλογικά, ενισχύοντας αυτούς που ρίζωσαν στις περιοχές αυτές.

    -Ποτέ οι Εβραίοι δεν εξέφρασαν αλυτρωτισμό για τα εδάφη αυτά, ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΙΣΡΑΗΛ, που μπορεί με μεγάλη φαντασία να φτάσει στα σημερινά σύνορα Τουρκίας-Συρίας, ακολουθώντας την Εύφορη Ημισέληνο έως την Μεσοποταμία - ούτε όμως ποτέ αποποιήθηκαν τους δεσμούς, σε βάθος αιώνων, κυρίως πολιτιστικούς που τους συνδέουν.
    (Αυτό ισχύει και για το Ιράν όπου βρίσκεται ο τάφος της συζύγου του Ξέρξη, Εσθήρ και του θείου της Πρωθυπουργού του, Μαρδοχαίου.)

    -Λιγο αργότερα έχει ενδιαφέρον για εμάς η μεταφορά του Πυθαγόρα από την Αίγυπτο στην Βαβυλώνα ως αιχμαλώτου, από τους Πέρσες, η παραμονή του εκεί για μια 20ετία αποτέλεσε την μεγαλύτερη σπουδή του σε αυτό που για την εποχή ήταν το μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο (Χαλδαίων σκέψη).
    Εδώ μιά ιδέα για τις απαρχές του Πυθαγόρειου θεωρήματος-σε κακή μετάφραση).
    http://translate.google.gr/translate?hl=el&langpair=en%7Cel&u=http://www-history.mcs.st-and.ac.uk/HistTopics/Babylonian_Pythagoras.html

    Τα υπόλοιπα είναι σημερινές γεωπολιτικές προσεγγίσεις που μπορεί να αξιοποιούν τους δεσμούς μεν, δεν έχουν να κάνουν με εποικισμούς και άλλες χοντροκοπιές που γράφονται.

    Αν και αργά για την επικαιρότητα του άρθρου, καλύτερο της σιωπής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. >Αν και αργά για την επικαιρότητα του άρθρου, καλύτερο της σιωπής.<

    Ποτέ δεν είναι αργά για μία εξαιρετική τεκμηρίωση, όπως αυτή που παραθέτεις. Κι εγώ αργά την βλέπω :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.