14/5/12

Πεδίο μάχης η κατεχόμενη Αμμόχωστος Συμπλοκές και τραυματισμοί μεταξύ Γκρίζων Λύκων και Κούρδων στα κατεχόμενα

Από παλαιότερη συγκέντρωση των Γκρύζων Λύκων στα κατεχόμενα (φωτ. αρχείου).
Από παλαιότερη συγκέντρωση των Γκρύζων Λύκων στα κατεχόμενα (φωτ. αρχείου).
Λευκωσία: Άγρια συμπλοκή ξέσπασε την Κυριακή στους δρόμους της κατεχόμενης Αμμοχώστου στη συνοικία της Νεάπολης μεταξύ ομάδων νεαρών εθνικιστών (Γκρίζων λύκων) και Κούρδων, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ορισμένων και από τις δύο πλευρές.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Κίπρις», κατά τη συμπλοκή, ορισμένοι έριξαν πέτρες, ανέσυραν μαχαίρια, χρησιμοποίησαν λοστούς και οι δρόμοι γύρω από την περιοχή μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης, με αποτέλεσμα να τρομοκρατηθούν και να κινδυνεύσουν άνθρωποι που είχαν βρεθεί τυχαία εκεί. Οι νεαροί έσπαζαν τζάμια σταθμευμένων αυτοκινήτων, τρομοκρατώντας τους αθώους και αμέριμνους «πολίτες», όπως αναφέρεται.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν από το μεσημέρι και παρά τα μέτρα που έλαβε η λεγόμενη αστυνομία, πήραν διαστάσεις και επεκτάθηκαν μέχρι αργά το βράδυ. Από την πλευρά της ομάδας των εθνικιστών ακούστηκαν συνθήματα όπως «Καλός Κούρδος είναι ο νεκρός Κούρδος», ενώ από την πλευρά των Κούρδων ακούστηκαν συνθήματα που υμνούσαν τον φυλακισμένο αρχηγό τους, Αμπντουλάχ Οτσαλάν. Από την ομάδα των εθνικιστών τραυματίστηκαν δύο άτομα, ο ένας εκ των οποίων κρατήθηκε στο νοσοκομείο για περαιτέρω νοσηλεία, ενώ ο άλλος αφού έτυχε νοσηλείας πήρε εξιτήριο ενώ οι τραυματίες από την ομάδα των Κούρδων δεν θέλησαν να μεταβούν στο νοσοκομείο για νοσηλεία.

Η εφημερίδα «Σταρ Κίπρις» αναφέρει ότι αιτία των επεισοδίων ήταν ο διαπληκτισμός μεταξύ δύο ατόμων, του Σερκάν Κορούκ και του Φαραμπί Καραντάς, το βράδυ του Σαββάτου σε κάποιο μπαρ κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα Φενέρμπαχτσε – Γαλατάσαράι. Την επομένη ημέρα, αφού δημιουργήθηκαν δύο ομάδες αποτελούμενες από εθνικιστές, Γκρίζους Λύκους από πλευράς του Σερκάν Κορούκ και Κούρδους από πλευράς του Φαραμπί Καρντάς, συναντήθηκαν στο χώρο όπου ξέσπασαν τα βίαια επεισόδια.
http://www.philenews.com/digital/

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.