13/5/12

Συρία: ΗΠΑ και Δύση συμμαχούν με τρομοκράτες

Η Συρία κατηγόρησε τις ΗΠΑ και τις δυτικές χώρες ότι συνωμοτούν με αντάρτες που συνδέονται με την αλ Κάιντα για να επιτεθούν στη χώρα, με αφορμή μια σειρά βομβιστικών επιθέσεων στη Δαμασκό και το Χαλέπι, τις οποίες η συριακή κυβέρνηση χρεώνει σε μαχητές που λαμβάνουν υποστήριξη από το εξωτερικό.
«Οι δυτικές χώρες και οι ΗΠΑ, που δημιούργησαν συμμαχίες για να εξαπολύσουν πολέμους με το πρόσχημα της μάχης κατά της τρομοκρατίας, τώρα συμμαχούν με τους τρομοκράτες που αντιμετωπίζει η Συρία», δήλωσε ο Σύρος υπουργός Ενημέρωσης ’ντναν Χάσαν Μαχμούντ σε δημοσιογράφους στη Δαμασκό.
«Η κλιμάκωση της τρομοκρατίας με τη χρήση παγιδευμένων με τόνους εκρηκτικών αυτοκινήτων που βάζουν στο στόχαστρό τους τον συριακό λαό είναι η συνέχεια της αιματηρής τρομοκρατικής τακτικής που χρησιμοποιούν ένοπλες ομάδες και η αλ Κάιντα με τις δυτικές χώρες που τις στηρίζουν με όπλα και χρήματα», κατήγγειλε ο Μαχμούντ.
Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τέσσερις άμαχοι και τέσσερις στρατιώτες σκοτώθηκαν σήμερα σε βίαια επεισόδια σε διάφορες περιοχές της Συρίας, παρά την παρουσία των παρατηρητών του ΟΗΕ.
Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, 145 παρατηρητές -από σύνολο 300- έχουν αναπτυχθεί στη Συρία για να εποπτεύσουν την εφαρμογή της εκεχειρίας που τέθηκε σε ισχύ στις 12 Απριλίου.
Ναυτεμπορική

1 σχόλιο:

  1. Η "τρομοκρατια" και τα "ανθρωπινα δικαιωματα" ειναι οργανα ασκησεως εξωτερικής πολιτικής από τις ΗΠΑ.

    ΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.