30/5/12

Πέρασαν από το ψευδοκράτος συλληφθέντες στρατιωτικοί στην Τουρκία

Καταλήγοντας, η εφημερίδα διερωτάται κατά πόσον οι προαναφερόμενοι θα κατηγορηθούν και για τις πράξεις τους ενόσω υπηρετούσαν στο ψευδοκράτος.  
Η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Αφρίκα» γράφει την Τετάρτη ότι ανάμεσα στους συλληφθέντες που θεωρούνται ως ύποπτοι για το πραξικόπημα που ανέτρεψε την κυβέρνηση συνασπισμού των Ερμπακάν-Τσιλέρ το 1997 στην Τουρκία είναι και ο απόστρατος στρατηγός Χικμέτ Κιοκσάλ, ο οποίος υπηρέτησε στο ψευδοκράτος τη δεκαετία του 1980.

Επίσης, στο πλαίσιο της έρευνας με την ονομασία «28η Φεβρουαρίου» που διεξάγεται στην Τουρκία με σκοπό τη σύλληψη των υπόπτων που φέρονται ως υπαίτιοι για την πραγματοποίηση του εν λόγω πραξικοπήματος, είχε συλληφθεί και ο Σιουκρού Σαρισίκ, ο οποίος επίσης είχε υπηρετήσει στο ψευδοκράτος, ενώ για την υπόθεση «Εργκένεκον» είχε συλληφθεί ο συνταγματάρχης Ναμίκ Κοτς, που επίσης είχε υπηρετήσει στα κατεχόμενα. Καταλήγοντας, η εφημερίδα διερωτάται κατά πόσον οι προαναφερόμενοι θα κατηγορηθούν και για τις πράξεις τους ενόσω υπηρετούσαν στο ψευδοκράτος.

http://newsite.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=91767 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.