16/5/12

Τα λάθη των συμβούλων πληρώνονται

Δημ. ΜαρκόπουλοςΓια να ξεκαθαρίσω: είμαι οπαδός της ευρωπαϊκής δημοκρατίας και θεωρώ τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α εκ των θέσεών του και μόνο ως «εχθρικό» για αυτήν. Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος, όταν ένα κόμμα που έχει στις τάξεις του οργανώσεις όπως η ΚΟΕ, το φιλοδραχμικό ΔΙΚΚΗ, τη ΡΟΖΑ και άλλους ευγενείς τροτσκιστές και αυτοπροσδιορίζεται ως ριζοσπαστικό, τότε νομίζω πως η αστική δημοκρατία όντως βρίσκεται σε κίνδυνο που ο ψηφοφόρος θα πρέπει να τον μετρήσει σοβαρά.

Όμως αυτό δεν είναι το άμεσα ζητούμενο. Στο κάτω της γραφής οι αστικές δυνάμεις θα έπρεπε να κάνουν τις συνθέσεις εκείνες που θα τους επέτρεπαν να εξασφαλίσουν την ομαλότητα της δημοκρατίας μας.

Το πρόβλημα αφορά κυρίως τα κόμματα που συνηθίζαμε μέχρι τις 6 Μαϊου να αναφέρουμε ως «εξουσίας».  Γιατί λοιπόν σήμερα όλοι την πέφτουν αποκλειστικά στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α για την κυβέρνηση που δεν έγινε όταν εντός Βουλής έχουμε και τους Ανεξάρτητους Έλληνες; Αν δεν με απατά η μνήμη μου, οι Ανεξάρτητοι του κ. Καμμένου προέρχονται από το αστικό δημοκρατικό περιβάλλον και δεν επιδιώκουν την εγκαθίδρυση σοσιαλιστικού καθεστώτος. Αν δεν με απατά επίσης η μνήμη μου, ο κ. Καμμένος υπήρξε μέχρι και υφυπουργός αστικών κυβερνήσεων. Πώς λοιπόν αυτός ο αστός πολιτικός βρέθηκε να είναι σε ίση θέση με τους «αντάρτες πόλεων» (σ.σ. χιούμορ κάνω) του Τσίπρα;

Όμως κι εδώ εκτιμώ πως ο κ. Καμμένος δεν έχει ίση ευθύνη. Την πόρτα του τρελοκομείου την άνοιξε ένας αστός πολιτικός. Για την ακρίβεια την άνοιξαν οι κακοί – εκ του αποτελέσματος κρίνονται – σύμβουλοι του Αντώνη Σαμαρά.

Ας πάρουμε λοιπόν ένα- ένα τα στοιχεία. Όταν το 2010 η ΝΔ έκανε την αντιμνημονιακή στροφή και φώναζε για προδότες ή ο κ. Κρανιδιώτης έγραφε πύρινα άρθρα για Νενέκους, δεν κατανοούσε άραγε η Συγγρού πως έπαιζε με τη φωτιά; Πως ριζοσπαστικοποιούσε ένα μεγάλο μέρος της εθνικά σκεπτόμενης παράταξής της; Δεν κατανοούσε πως και μόνο η ρητορική κατά των Γερμανών οδηγούσε ένα μεγάλο μέρος της προς την άκρα δεξιά; Και να που τελικά, η μνημονιακή αλλαγή πλεύσης της Συγγρού οδήγησε στην είσοδο της Χρυσής Αυγής στο κοινοβούλιο με 7% μάλιστα και στη δημιουργία ενός λαϊκού δεξιού κόμματος όπως είναι αυτό του κ. Καμμένου. Ενός κόμματος που τώρα δεν μπορεί να συνεργαστεί με «νενέκους» και «προδότες».

Γιατί το κοινό της ελληνικής δεξιάς μπορεί να είναι υπερβολικά συντηρητικό όμως εάν του θίξεις την έννοια της ανεξαρτησίας και της εθνικής κυριαρχίας την έκατσες. Κάπως έτσι, οι κακοί σύμβουλοι του Αντώνη Σαμαρά ναυάγησαν τη συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο, πριν καν αυτή ξεκινήσει.

Ας πάμε όμως και σε ένα δεύτερο, σοβαρότερο κατά τη γνώμη μου, λάθος των συμβούλων του προέδρου της ΝΔ. Αυτοί δεν ήταν όταν έσπρωχναν στη ΔΕΘ τον κ. Σαμαρά να λέει πως "και να μην πάρω αυτοδυναμία θα ξανακάνω εκλογές"; Ε αυτό επιστρέφει τώρα ο Τσίπρας και μας αρέσει, δεν μας αρέσει, έχει δικαίωμα να το κάνει. Πώς θα βγει προεκλογικά ο κ. Σαμαράς να καταγγείλει την επιλογή μη συμμετοχής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α σε κυβέρνηση εθνικής ανάγκης, όταν  ο ίδιος μιλούσε για απανωτές εκλογές; Πολύ περισσότερο μάλιστα όταν ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α δεν είναι στο κάτω της γραφής ένα αστικό κόμμα αλλά μια ριζοσπαστική αριστερή – έως άκρα αριστερή – δύναμη.


Όσοι λοιπόν (αν)εγκέφαλοι εισηγήθηκαν τα παραπάνω στον πρόεδρο της μοναδικής αστικής δύναμης που μπορεί να σώσει τον τόπο από την κατρακύλα στις επόμενες εκλογές, οφείλουν ΑΜΕΣΑ να απομακρυνθούν, ακόμα κι αν έχουν εκλεγεί. Κι αυτό διότι οι παλινωδίες της Συγγρού οδηγούν τον μέσο ψηφοφόρο σε επιλογές ακυβερνησίας. Κι αν αυτό δεν γίνει προεκλογικά, πολύ φοβάμαι πως ο Έλληνας μεταξύ της ευρωπαϊκής πορείας του τόπου και της μετατροπής της χώρας σε Βενεζουέλα (χωρίς τα πετρέλαια) της Μεσογείου, θα επιλέξει το δεύτερο.

13 σχόλια:

  1. Σοβαρή ανάλυση . Ισως η μοναδική σοβαρή , η οποία χρωματίζει τα λάθη τις πολιτικής Σαμαρά . Τώρα εάν έτυχε και πέτυχε..........αυτό είναι ένα άλλο θέμα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι "νενέκοι" και προδότες, είναι ακόμα χειρότεροι, αυτοί θέλουν να κάνουν και στρατηγική συμμαχία με τους ηθικούς αυτουργούς του ναζισμού, το υποκατάστατο των αργυραμοιβών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Pro ο πολιτικός αρχηγός διαθέτει Συμβούλους και επικοινωνιολόγους, ο Λαικός Εθνικός Ηγέτης δεν χρειάζεται κανενα μεσάζων για να μιλήσει στις καρδιές του Λαού του. Κατεβαίνει στο Λαό , αφουγκράζεται το Λαό και η πολιτική του αποτελεί συνισταμένη της Λαικής θέλησης και Βούλησης.Δεν χαιδεύει αυτιά, δεν υπογράφει, δεν λαικίζει, δεν το παίζει Μουτζαχεντίν ενω είναι υπο ξένη καθοδήγηση, δεν αρνείται τα λάθη του, δεν κρύβεται, δεν
    εκβιάζει.

    Τα παραπάνω δεν αφορούν μόνο τον Κο. Σαμαρά και την Ν.Δ. , αλλα όλα τα κόμματα

    Εξαίρεση η Χρυσή Αυγη στην οποία αποδίδω τον ανάλογο χαιρετισμό λόγω του φιλοναζιστικού της χαρακτήρα.Οχι οκλαδόν ούτε όρθιος αλλα ώς διαχρονικά μας παρέδωσαν οι προγόνοι μας.Αν δε ακουστεί το εγέρθητω θα αφορά μόνο τον Κίτσο και κανέναν άλλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να΄σαι καλα Ακρίτα . Τώρα ο Θεός να μας φυλάει από τους φιλότουρκους . φιλοσκοπιανούς ανθέληνες του ΣΥΡΙΖΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είσαι οπαδός της ευρωπαϊκής δημοκρατίας!!!
    Τότε ίσως θα ξέρεις να μας πεις με ποια «Δημοκρατική» διαδικασία εξελέγη ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπέι.
    Πόσο δημοκρατικοί είναι κατά την άποψη σου οι εκβιασμοί του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και οι υποδείξεις του προς τους Έλληνες πολίτες για το ποιο κόμμα πρέπει να ψηφίσουν;
    Πόσο δημοκρατικό είναι το ότι διάφοροι διορισμένοι υπάλληλοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης δίνουν εντολές σε εκλεγμένες κυβερνήσεις;

    Δηλώσεις Σαμαρά: «Η ΝΔ εγγυητής της Ευρωπαϊκής μας πορείας», «Απαρέγκλιτος όρος η παραμονή στο ευρώ». Αυτά είναι που επαναλαμβάνει συνέχεια. Αυτοί είναι οι βασικοί άξονες του προγράμματος του.
    Βλέπεις πουθενά να λέει κάτι για την Ελλάδα; Είναι αποφασισμένος να διασφαλίσει την παραμονή μας στην Ευρωζώνη ακόμη και αν χρειασθεί να μας πουλήσει όλους σε σκλαβοπάζαρα.
    Εσένα ίσως σε κάνει κηπουρό δεν είμαι σίγουρος.
    Ο Αντώνης ήταν το σχέδιο (Β) των «αγορών» που διόρισαν τον Παπανδρέου. Όταν το πασοκ κατέρρεε θα οδηγούσαν τα πρόβατα στο άλλο μαντρί και ο Σαμαράς θα ολοκλήρωνε το έργο του Παπανδρέου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν θα φαγωθούμε μεταξύ μας χάριν της ΕΕ.

    Όπως έχω ξαναγράψει,ορισμένοι πολιτικοί αρχηγοί είναι πρώτα Ευρωπαίοι και μετά,αρκετά μετά Έλληνες.

    Συμφωνώ απόλυτα με τον Ελπάσα,στο ότι ο Σαμαράς αποτελεί τη συνέχεια του Παπανδρέου.

    Θα έρθει όμως εκείνη η ευλογημένη στιγμή,που θα στηθούν τα ειδικά δικαστήρια,και τότε τους βλέπω όλους αυτούς ως νέες Τιμοσένκο,που θα παρακαλάνε οι φίλοι τους απο τα Ευρώπας να τους ελευθερώσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εσυ εισαι οπαδος του εθνομηδενισμου και της "εναλακτικης" ιστοριας? Εγω παντως ειμαι οπαδος της Ελλαδας . Και οπως μου εγραψε καποτε ο Ακριτας "την Ελλαδα θελουμε και ας τρωμε πετρες" .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κύριε Χατζησαββίδη τώρα είμαστε μάλλον μειοψηφία γιατί πολλοί αντιμετωπίζουν τα κόμματα ως ένα είδος θρησκείας στην οποία πρέπει να μένουν αιωνίως πιστοί αλλά ελπίζω ότι αυτό θα αλλάξει.
    Όποιος από τους οπαδούς του Σαμαρά ξέρει ας μας πει ποιες είναι οι διαφορές ανάμεσα στη Ν.Δ. και το πασοκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έχει γνωστοποιηθεί ότι οι Έλληνες είναι ΠΡΩΤΟΙ ? σε καταθέσεις στην Ελβετία, για να μην ξεχνιόμαστε.
    Μήπως αυτοί είναι τα ΄΄ΛΑΜΟΓΙΑ΄΄ που σαν Ύενες κατασπάραξαν την Πατρίδα μας σε 35 χρόνια εξουσίας;
    Μετά απο όλα αυτά έχουμε τη πολυτέλεια να μιλάμε για καλούς ή κακούς συμβούλους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Έ, εντάξει τώρα κύριε Μαρκόπουλε, πώς κάνετε έτσι δηλαδή; Αφού γνωρίζετε καλά ότι ο Σαμαράς είναι ήδη υπηρεσιακός αρχηγός στο κόμμα του (σας). Λίγη υπομονή ακόμα και μετά και το επόμενο πατατράκ στις 17/6, εσείς κι όλοι οι άλλοι (πρώην απόβλητοι) που ασμένως (και απελπισμένως) ξαναμαζεύει μέσα άρον - άρον, θα έχετε όλη την άνεση να τον ξαποστείλετε από 'κεί που ήρθε (μαζί με τούς συμβούλους του). Βέβαια, δε λέω, τών φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν, οπότε λογικό είναι να απλώνετε τον τραχανά εγκαίρως...

    Ά, και κάτι ακόμα. Δε φτάνει που σάς έκανε από δεκαοχτώ χωριά χωριάτες μέσα 'κεί, αλλά φρόντισε κιόλας να αφήσει πίσω του και τον αντικαταστάτη του, έτσι για να σάς στοιχειώνει. Τον εκπαίδευσε δύο χρόνια τώρα τον Αλέξη και τον έκανε ξεφτέρι. Έχετε προσέξει το λεξιλόγιό του;
    - Επανεκκίνηση τής οικονομίας
    - Ανάπτυξη, ανάπτυξη, ανάπτυξη
    - Το μνημόνιο είναι θάνατος
    - Δεν συναινώ στο λάθος
    - Δεν γίνομαι συνένοχος
    - Επαναδιαπραγμάτευση, τροποποίηση
    - κλπ, κλπ, κλπ.
    Μιλάμε, σα να ακούς τον Σαμαρά (τής αντιμνημονιακής περιόδου) ένα πράγμα... Άντε να τον αντιμετωπίσεις τώρα!

    Και το χειρότερο; Με όλο τον "πολυπολιτισμικό" αχταρμά που μαζεύει πίσω στο κόμμα σας, σύντομα θα ξεπεράσετε και τον ΣΥΡΙΖΑ σε συνιστώσες (τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ πάει να γίνει ενιαίο κόμμα!):
    - Καραμανλική συνιστώσα
    - Φιλελεύθερη συνιστώσα
    - Νεοφιλελεύθερη συνιστώσα
    - Ακραία νεοφιλελεύθερη συνιστώσα
    - Συνιστώσα τής λαϊκής δεξιάς (ή ότι τέλος πάντων έχει απομείνει απ' αυτήν)
    - Συνιστώσα τής λαϊκής αγοράς (Γιακουμάτος και σια)
    - Ο νομάρχης τής καρδιάς σας (αυτός είναι από μόνος του συνιστώσα)
    - Κεντρώα συνιστώσα
    - Συνιστώσα Βαλλιανάτου, Αρούλη, Νικήτα κλπ
    - Εθνομηδενιστική συνιστώσα (τού βιβλίου Ιστορίας τής ΣΤ' Δημοτικού, θυμάστε...)

    Πάει, χάλασε ο κόσμος. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει η ΝΔ τού αύριο και η ΝΔ θα γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ τού χτες! Mon dieu...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αρίσταρχε,γνωρίζω ανθρώπους που δούλεψαν πάρα πολύ σκληρά στη ζωή τους,μετανάστες στη Γερμανία,οι οποίοι όπως είναι λογικό και ανθρώπινο ανησυχούν για τους κόπους μιας ζωής.ΔΕΝ γνωρίζω αν έχουν βγάλει τα χρήματα τους στο εξωτερικό.

    Επίσης,ΔΕΝ είναι η Ελβετία ο μοναδικός προορισμός.

    Ασφαλώς υπάρχουν πολλοί,με πολλά χρήματα,τα οποία είναι μαύρα,κατάμαυρα.

    Να μη κάνουμε το λάθος να βάλουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι.

    Κανέναν δεν παροτρύνω φυσικά να βγάλει τα χρήματα του στο εξωτερικό,αλλά για τους ανθρώπους που ανέφερα στην αρχή,δείχνω μια κατανόηση.

    Γνώμη μου είναι ότι πρέπει να εστιάσουμε στο κράτος.

    Απο τα πρακτικά της Προεδρίας προκύπτει ότι οι κυβερνήτες είναι επικίνδυνοι για τη χώρα.

    Όταν ο Πρόεδρος αναφέρει,σε πρακτικά που δημοσιοποιούνται,ότι οι τράπεζες είναι στα πρόθυρα κατάρρευσης,τότε καλύτερα να το κλείσουμε το ''μαγαζί''.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ελπάσα,έχω την αίσθηση ότι το απόστημα έσπασε,και μάλιστα οριστικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πιγκουίνε, μας έδωσες την συνταγή του πολιτικού φρούιτ πάντς, μου φαίνεται.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.