14/5/12

Συρία: Αιματηρές μάχες στην πόλη Ραστάν

Πάνω από είκοσι στρατιώτες του συριακού στρατού έχασαν τη ζωή τους σε συγκρούσεις με αντάρτες στην πόλη Ραστάν της Συρίας.
Δυνάμεις πιστές στο Σύρο πρόεδρο Μπασάρ Αλ Ασαντ βομβάρδισαν την πόλη Ραστάν στον κεντρικό βόρειο αυτοκινητόδρομο της Συρίας, σε μία προσπάθεια να ανακαταληφθεί η περιοχή από τους αντάρτες, με αποτέλεσμα -σύμφωνα με πηγές της αντιπολίτευσης- να σκοτωθούν τουλάχιστον εννέα άτομα και να τραυματιστούν σαράντα.
Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων ΔΙκαιωμάτων, στις συγκρούσεις σκοτώθηκαν 23 Σύροι στρατιώτες ενώ από τα πυρά ανταρτών καταστράφηκαν τρία τεθωρακισμένα οχήματα.

ΕΕ: Νέες κυρώσεις κατά του καθεστώτος Ασαντ
Εν τω μεταξύ, οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης ενέκριναν σήμερα νέες κυρώσεις κατά του συριακού καθεστώτος.
Σύμφωνα με διπλωμάτες, η ΕΕ αποφάσισε να παγώσει τα περιουσιακά στοιχεία δύο επιχειρήσεων και τριών προσώπων που θεωρούνται πηγές χρηματοδότησης του συριακού καθεστώτος και στα οποία απαγορεύεται η είσοδος στην ΕΕ. Τα ονόματα των προσώπων αυτών θα δημοσιευτούν στην επίσημη εφημερίδα της ΕΕ.
Κατά την τελευταία σύνοδό τους τον Απρίλιο, οι υπουργοί αποφάσισαν να απαγορεύσουν τις εξαγωγές πολυτελών προϊόντων στη Συρία, ένα ουσιαστικά συμβολικό μέτρο που στόχο έχει τον τρόπο ζωής του ζεύγους Ασαντ.
Μέχρι στιγμής, 126 πρόσωπα και 41 εταιρείες πλήττονται από τις ευρωπαϊκές κυρώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.