17/5/12

Η Ουάσιγκτον είχε δώσει πληροφορίες για επιδρομή τουρκικών αεροσκαφών κατά Κούρδων

Η τουρκική αεροπορική επιδρομή στα τέλη Δεκεμβρίου στην μεθόριο της χώρας με το Ιράκ, η οποία είχε στοιχίσει τη ζωή σε 34 Κούρδους, είχε πραγματοποιηθεί με τη χρήση εικόνων και δεδομένων που είχε συγκεντρώσει αμερικανικό μη επανδρωμένο κατασκοπευτικό αεροσκάφος και διαβιβάστηκαν στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, δήλωσε σήμερα στέλεχος του αμερικανικού υπουργείου Αμύνης.
Κατά τη διάρκεια της επιδρομής της 29ης Δεκεμβρίου, τα τουρκικά μαχητικά F-16 είχαν θεωρήσει τους Κούρδους, που έκαναν λαθρεμπόριο τσιγάρων και καυσίμων και ήταν 16 έως 20 ετών, αυτονομιστές, οι οποίοι χρησιμοποιούν τα ίδια μονοπάτια για να διεισδύσουν εντός του τουρκικού εδάφους από τις βάσεις τους στο βόρειο Ιράκ.

«Είμαστε εν γνώσει του γεγονότος», τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο αμερικανός αξιωματούχος, που δεν θέλησε να κατονομαστεί, υπενθυμίζοντας πως οι ΗΠΑ προμηθεύουν με πληροφοριακό υλικό στον τουρκικό στρατό από τα στοιχεία που συγκεντρώνουν τα μη επανδρωμένα, τηλεκατευθυνόμενα Predator.

«Στη συγκεκριμένη περίπτωση, μη επανδρωμένα αεροσκάφη είχαν εντοπίσει μία ομάδα ατόμων με υποζύγια, τα οποία μετέφεραν βαριά φορτία.

Η πληροφορία αυτή διαβιβάσθηκε στους Τούρκους και τα κατασκοπευτικά αεροσκάφη απομακρύνθηκαν από τη ζώνη», πρόσθεσε η ίδια πηγή.«Εμείς δεν είχαμε σχέση με την αεροπορική αυτή επίθεση, διότι δεν ήμασταν πλέον στην περιοχή όταν πραγματοποιήθηκε η επιδρομή», τόνισε.

Ο τουρκικός στρατός διέψευσε κάθε είδους αμερικανική συμμετοχή στην επίθεση. «Ο πρώτος οπτικός εντοπισμός της εμπλεκόμενης ομάδας έγινε από μη επανδρωμένα αεροσκάφη του τουρκικού στρατού», ανέφερε το γενικό επιτελείο των τουρκικών δυνάμεων σε ανακοίνωση που ανήρτησε στην ιστοσελίδα του.
Στα τέλη του παρελθόντος έτους, η 'Αγκυρα βρέθηκε αντιμέτωπη με μία έξαρση της βίας στα νοτιοανατολικά της χώρας, όπου μία σειρά από επιθέσεις των ανταρτών του Κουρδικού Κόμματος Εργατών (ΡΚΚ) προκάλεσε πολλές απώλειες στις τάξεις των τούρκων στρατιωτών.
http://www.express.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.