16/5/12

Ανεξάρτητος Ελληνας... υπό κηδεμονία

Ανεξάρτητος Ελληνας... υπό κηδεμονία! Ο λόγος για τον Π. Καμμένο, ο οποίος όχι μόνο εκτέθηκε λόγω των ερασιτεχνικών χειρισμών του στο θέμα του περιβόητου εγγράφου, όχι μόνο επιχείρησε να φέρει σε δύσκολη θέση τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά άναψε φωτιές και στο εσωτερικό του νεότευκτου κόμματός του. Και όλα αυτά τα κατάφερε μέσα σε λίγες ώρες!
Σπουδαίο κατόρθωμα, μα την αλήθεια... Γκρίνιες Μετά τα όσα έγιναν, λοιπόν, αργά το βράδυ της Δευτέρας, χθες το πρωί ο Π. Καμμένος είχε σύσκεψη με στενούς συνεργάτες του στον 6ο όροφο των γραφείων των Ανεξάρτητων Ελλήνων, στη Συγγρού. Εκεί, όπως έγινε γνωστό, έπεσε πολλή γκρίνια γιατί ουδείς γνώριζε τις κινήσεις του αρχηγού, ενώ του ασκήθηκε κριτική και για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε το θέμα στη συνέχεια.
Μετά τη σύσκεψη, ο Καμμένος πήγε στη Βουλή και από εκεί μετέβη πεζή στο Προεδρικό Μέγαρο για τη σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δεν πέρασε απαρατήρητο, φυσικά, το γεγονός ότι τον συνόδευαν οι «παλιοί» Χρ. Ζώης και Κ. Μαρκόπουλος, οι οποίοι παρέμειναν στο Προεδρικό καθ' όλη τη διάρκεια της σύσκεψης και τον συνόδευσαν στη συνέχεια -και πάλι- στη Βουλή. Κάποιοι είπαν ότι οι δύο βουλευτές βρέθηκαν στο πλευρό του Πάνου για να δείξουν ότι χαίρει της εμπιστοσύνης των βουλευτών του. Αλλοι, πιο υποψιασμένοι -ή, αν προτιμάτε, πιο καχύποπτοι-, θεώρησαν ότι τον συνόδευσαν στο Προεδρικό για να τον αποτρέψουν από καμιά καινούργια γκάφα!
Βγαίνοντας από το Προεδρικό Μέγαρο, μετά τη σύσκεψη, ο Π. Καμμένος είπε στους δημοσιογράφους ότι ο Αντ. Σαμαράς μιλούσε συνέχεια για το «σχέδιο Β». Προφανώς «φωτογράφισε» τον πρόεδρο της ΝΔ ως υπαίτιο για τη διαρροή και τον θόρυβο που ακολούθησε... http://www.ethnos.gr/

9 σχόλια:

  1. Λάσπη από κυβερνητικά επί των πλείστον ΜΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι φανερή και έκδηλη η αγωνία κάποιων φίλων του Σαμαρά να τον στηρίξουν. Υπάρχουν πολλά συμφέροντα μικρά και μεγάλα που κρύβονται πίσω από έναν πατριωτισμό με μια τουλάχιστον περίεργη «ελαστικότητα».
    Όταν ο Σαμαράς υπογράφει το μνημόνιο είναι περίπου εθνικός ήρωας για κάποιους αλλά όταν η προεδρία της Δημοκρατίας διαρρέει επιλεκτικά νον πέιπερ κατηγορούμαι με μεγάλη ευκολία αυτούς διέγραψε ο πρόεδρος της Ν.Δ. διότι φέρνουν λέει σε δύσκολη θέση την «αθώα» την προεδρία της Δημοκρατίας!!!

    Σύμφωνα με τα «έγραφα» που διέρρευσαν ο Καμμένος ρωτάει αν υπάρχει άμεσος κίνδυνος εθνικής ασφάλειας.
    Αν για παράδειγμα αύριο η Τουρκία μας κηρύξει τον πόλεμο εμείς θα στήσουμε κάλπες και θα κάνουμε εκλογές και πόλεμο ταυτόχρονα!
    Σε αυτήν την περίπτωση λέει ότι δέχεται να παρέχει την ανοχή του σε μια κυβέρνηση προκειμένου η χώρα να αντιμετωπίσει τον άμεσο κίνδυνο.
    Εσείς τι προτείνεται; Τι θα έπρεπε να κάνει σε μια τέτοια περίπτωση;

    Αν ο αρθρογράφος γνωρίζει ποιος είναι ο «κηδεμόνας» του προέδρου των ανεξάρτητων Ελλήνων ας ενεχυριάσει ένα νον πέιπερ στον πρόεδρο της Δημοκρατίας μήπως μάθουμε και εμείς τι συμβαίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Greco και Elpasa
    η χειραγώγηση της ενημέρωσης και της σκέψης είναι κακή απ' όπου κι αν προέρχεται.
    Στην περίπτωση του εν λόγω εγγράφου όλοι γνωρίζουν ότι έγινε χοντρή πατάτα και όποιος προσπαθεί να ρίξει αλλού τις ευθύνες, δεν αγαπά πραγματικά τον Πάνο και τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
    Κρείττον το σιγάν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. skal
    Αν κάνω λάθος διόρθωσέ με αλλά με κατηγορείς για χειραγώγηση της ενημέρωσης και της σκέψης!!!

    α) Τι είναι αυτό που αποκαλείς Ενημέρωση; Ένα ανυπόγραφο χαρτί για το οποίο υπάρχουν δυο μαρτυρίες. Η μια του Καμμένου και η άλλη του Παπούλια. Εσύ πιστεύεις ότι ο συγκεκριμένος «πρόεδρος» της Δημοκρατίας είναι ποιο αξιόπιστος από τον Καμμένο;

    β) Όλοι γνωρίζουμε ότι έγινε χοντρή πατάτα! Δηλαδή; Από πού προκύπτει αυτό που «όλοι γνωρίζουν»; Πως αποδεικνύεται;
    Έγινε χοντρή πατάτα και η απόδειξη είναι ότι όλοι το γνωρίζουν;
    Το «όλοι γνωρίζουμε» είναι επιχείρημα;
    Ποιοι είναι οι «όλοι». Μήπως εννοείς όλοι οι φίλοι του Σαμαρά;
    Θα μπορούσα και εγώ πολύ εύκολα να σου αντιπαραθέσω ότι όλοι γνωρίζουμε ότι ο Σαμαράς προσπαθεί να κτυπήσει πισώπλατα τον Καμμένο για προφανείς λόγους. Ο δημοσιογράφος της ΝΕΤ κουνούσε τα «έγραφα» μπροστά από τα γραφεία της Ν.Δ. στο δελτίο της Έλλης Στάη.

    γ) Λες ότι όποιος προσπαθεί να ρίξει τις ευθύνες αλλού δεν αγαπά τον Καμμένο! Αυτό τώρα που «κολλάει». Εγώ έχω δικές μου πολιτικές θέσεις οι οποίες δεν βασίζονται στο συναίσθημα αλλά στη λογική, και αυτές είναι που προσπαθώ να υπερασπιστώ. Αν πω για παράδειγμα ότι συμφωνώ με το ΚΚΕ για την έξοδο της χώρας μας από την Ευρωζώνη εσύ θα σκεφτείς ότι είμαι «ερωτευμένος» με την Παπαρήγα;
    Ελπίζω πως όχι.

    δ) Αν θέλεις να προσφέρεις στην ενημέρωση γιατί δεν ανέβασες και τη δήλωση του καμένου ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη σχετικά με το εν λόγο «έγγραφο». Υπάρχει ένας σχετικός διάλογος Σαμαρά – καμμένου στο Προεδρικό.

    Έχω την εντύπωση ότι είσαι βαθιά επηρεασμένος από τις φιλικές σου σχέσεις με κάποιους ανθρώπους και οι απόψεις σου είναι απολύτως εναρμονισμένες.
    Επίσης έχω την εντύπωση ότι σου αρέσει να με «προκαλείς».
    Ελπίζω ότι το κάνεις καλοπροαίρετα αλλά δεν μπορώ να μην παρατηρήσω ότι συχνά παραθέτεις δικά σου αυθαίρετα συμπεράσματα ως «αποδεικτικό» υλικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. elpasa
    δεν κατηγορώ κανέναν. Το θέμα που αναδημοσιεύσαμε είναι υπαρκτό και είναι απλά μια εκδοχή.
    Οι προσπάθειες να μην λέγεται ελεύθερα η άποψη ή να μην παρουσιάζεται ελεύθερα μια εκδοχή, είναι χειραγώγηση.
    Αυτά που λες για φιλικές σχέσεις και τέτοια, δεν ισχύουν, γιατί φίλος συνεχίζω να είμαι και με τον Πάνο και με πολλά πρόσωπα που ανήκουν έχουν υψηλές θέσεις σε πολλά κόμματα.
    Τί σημασία έχει το ένα με το άλλο.
    Τα λάθη ειναι λάθη, ασχέτως αν αυτός που τα κάνει είναι φίλος ή όχι.
    Όσο για σένα, δεν σε γνωρίζω και εν πάσει περιπτώσει, δεν με ενδιαφέρει και δεν έχω καμία διάθεση να προκαλέσω τον οποιονδήποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ..
    δ) Αν θέλεις να προσφέρεις στην ενημέρωση γιατί δεν ανέβασες και τη δήλωση του καμένου ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη σχετικά με το εν λόγο «έγγραφο». Υπάρχει ένας σχετικός διάλογος Σαμαρά – καμμένου στο Προεδρικό....

    Elpasa Μπορείς με μια μικρή αναζήτηση στο εδώ ιστολόγιο να δείς πολύ εύκολα πόσα και ποια θεματα έχουν αναρτηθεί αναφορικά με τους Ανεξάρτητους Ελληνες

    Το κάθε θέμα που αναρτάται δεν σημαίνει και υιοθέτηση του περιεχομένου το αντίθετο αποτελεί αιτία και αφορμή να παρατεθούν όλες οι απόψεις αυτη είναι η προσφορά μας στην ενημέρωση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. α) Το «προκαλείς» το έχω σε εισαγωγικά. Ποιοι χειραγωγούν την ενημέρωση; Αν απευθύνεσαι σε μένα και μιλάς για χειραγώγηση της ενημέρωσης και της σκέψης αυτό δεν είναι κατά κάποιο τρόπο πρόκληση; Γιατί δεν απαντάς επί της ουσίας;
    Ποιος χειραγωγεί την ενημέρωση και την σκέψη;

    β) Χειραγωγώ την ενημέρωση επειδή εξέφρασα διαφορετική άποψη από αυτή που διατυπώνετε στο συγκεκριμένο άρθρο;

    γ) Αυτά που λέω περί φιλικών σχέσεων δεν είναι δημιούργημα της δικής μου φαντασίας προκύπτουν από την δική σου πολιτική στάση όπως αυτή διατυπώνεται στα κείμενα σου. Είναι σαφής η τοποθέτηση σου υπέρ των επιλογών του Σαμαρά.

    Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν συγκεκριμένες ερωτήσεις που χρήζουν απάντησης.
    Είμαστε σίγουροι ότι είναι αληθινό το «έγγραφο»;
    Είναι ποιο αξιόπιστος ο κ Παπούλιας από τον κ καμμένο;
    Γνωρίζουμε ποιος διέρρευσε το έγγραφο;
    Γνωρίζουμε γιατί το διέρρευσε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΑΓΑΠΗΤΕ κ. ΑΚΡΙΤΑ.
    ΔΙΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ Ο ΚΑΜΕΝΟΣ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΧΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ. Η ΔΙΑΡΟΗ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΤΡΩΕΙ ΠΛΕΟΝ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ? ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΤΙ Η ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΕΛΑΒΕ ΣΑΦΕΣ ΤΕΛΟΣ ? ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΒΡΕΓΕΜΝΟΣ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΗΝ ΒΡΟΧΗ ? ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ ΑΛΛΞΑΝ ΚΥΡΕ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ BLOGS ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ TV ? ΕΣΕΙΣ ΞΕΡΕΤΕ ΒΕΒΑΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. elpasa, δεν με αφορά η ανταλλαγή σχολίων που έχετε με τούς διαχειριστές, οπότε δεν έχω καμμία πρόθεση να ασχοληθώ με αυτό. Συνήθως μάλιστα συμφωνώ με τα σχόλιά σου, ιδίως όταν έχουν και κάποιο χιουμοριστικό τόνο. Και γι αυτό το μάτι μου αγνόησε όλα τα άλλα και παγιδεύτηκε σ' ένα μόνο σημείο:

    elpasa (8:38μμ): "...εσύ θα σκεφτείς ότι είμαι «ερωτευμένος» με την Παπαρήγα;"

    Ρε θηρίο...;>)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.