17/5/12

Εξηγήσεις ζητά η Τουρκία από το Ισραήλ Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια απάντηση από πλευράς Ισραήλ


Εξηγήσεις από τον Ισραηλινό επιτετραμμένο στην Άγκυρα ζήτησε η Τουρκία με αφορμή την πτήση ισραηλινού αεροσκάφους πάνω τις κατεχόμενες περιοχές στην Κύπρο, μετέδωσε το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Αναντολού, επικαλούμενο τουρκικές διπλωματικές πηγές.

Σύμφωνα με το τηλεγράφημα, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε τηλεφωνικώς εξηγήσεις από τον επιτετραμμένο Γιοσέφ Λεβί Σφαρί, για την “παραβίαση του εναερίου χώρου” του ψευδοκράτους.
Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια απάντηση από πλευράς Ισραήλ.
Το τουρκικό Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων είχε ανακοινώσει ότι ισραηλινό αεροσκάφος, “απροσδιορίστου τύπου, παραβίασε στις 14 Μαΐου τον εναέριο χώρο” του ψευδοκράτους.
http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=90068 

8 σχόλια:

  1. Ανεβαίνει το θερμόμετρο στις σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ
    Πανικός προκλήθηκε στ τουρκικό Γενικό Επιτελείο όταν Ισραηλινό μαχητικό πέταξε πάνω από τα Κατεχόμενα αιφνιδιάζοντας την Τουρκική Πολεμική Αεροπορία που έχει συνηθίζει να παραβιάζει εναέριους χώρους!

    Το Τουρκικό Γενικό Επιτελείο ανακοίνωσε πως το ισραηλινό F-15 πετούσε επι 8 συνεχόμενα λεπτά στα Κατεχόμενα το οποίο οι γείτονες μας το χαρακτηρίζουν «ως εναέριο χώρο της Τουρκική Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου».

    Σύμφωνα με τους Τούρκους το ισραηλινό μαχητικό ξεκίνησε να παραβιάζει τον εναέριο χώρο από τις 11:05 το πρωί της προηγούμενης Δευτέρας στις 14 Μαϊου μέχρι και τις 12:51. To F-15 πέρασε την "Πράσινη Γραμμή" στην Κύπρο και πέταξε πάνω από τα Κατεχόμενα.

    Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο της Τουρκία το ισραηλινό μαχητικό μπαινόβγαινε συνέχεια στα Κατεχόμενα και συνολικά παραβίασε τον εναέριο χώρο για 8 λεπτά.

    Η Πολεμικής Αεροπορίας της Τουρκίας, αιφνιδιάστηκε με την ξαφνική επίδειξη δύναμης του Ισραήλ. Δυο μαχητικά τύπου F-16 απογειώθηκαν από την βάση του Ιντζίρλικ με μισή ώρα καθυστέρηση και το ισραηλινό μαχητικό δεν απομακρύνθηκε αμέσως με αποτέλεσμα η παραβίαση να τελειώσει μετά από 1 ώρα και 50 λεπτά.!

    http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=14570

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκκωφαντική ενέργεια.
    LONG OVERDUE

    "Συνέπεσε" με την επίδειξη ισχύος Ελληνικών μαχητικών κάπου εκεί κοντά στη Ρόδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν και εφόσον το Ισραήλ δεν ζητήσει καθαρή και μεγάλη Συγνωμη για τα δεινά που προκάλεσε στον Ελληνισμό (Κύπρο και Ελλάδα) και τα δύο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο/Η Ακρίτας είπε...

    Αν και εφόσον το Ισραήλ δεν ζητήσει καθαρή και μεγάλη Συγνωμη για τα δεινά που προκάλεσε στον Ελληνισμό (Κύπρο και Ελλάδα) και τα δύο
    18 Μαΐου 2012 9:00 π.μ.

    Μεταξύ κατοχικών στρατευμάτων υπάρχει ειλικρίνεια!

    Άλλωστε οι στρατηγικοί σύμμαχοι δε ζητάν συγνώμη από τους υποτελείς τους! τους έδωσαν συγχωροχάρτη Παπανδρέου Καρατζαφέρης Σαμαράς.

    Τι ΝΑΖΙ τι Ναζ(ε)ί το Ισραήλ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αρκεί να θυμηθούμε τις δηλώσεις του Άμπάς στον ΟΗΕ πως η Παλαιστίνη είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ στην περιοχή.
    Φυσικά μετά την προσέγγιση Κύπρου- Ισραήλ και μετά το Μάβι Μαρμαρά, δεν ήθελε να χάσει ψηφαλάκια από την Χαμάς και έδειξε έμπρακτα την (μηδενική) εκτίμησή του στην διαχρονική συμπαράσταση των Κυπρίων (και Ελλαδιτών) στους Παλαιστίνιους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ακρίτα ΕΜΠΡΑΚΤΗ συγγνώμη θα σε κάλυπτε; γιατί στα λόγια έχουμε και την συγγνώμη Κλίντον αλλά δεν τρώγεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Georgia Καθαρή αυτό σημαίνει Εμπρακτη
    και δεν μιλώ για λόγια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. «Ακόμα κι ένα ταξίδι χιλίων μιλίων αρχίζει μόνο με ένα βήμα».

    Πές με αισιόδοξη, διακρίνω καθαρά το πρώτο (έμπρακτο) βήμα.

    Θα απευθυνθούν Τούρκοι στα Διεθνή Φόρα για να βρούν τα "δίκια" τους ή μήπως θα τους ζητήσουν συγγνώμη οι Ισραηλινοί;

    Ήγγικεν η ώρα οι Τούρκοι να δοκιμάσουν το "δηλητήριο" που μας πότιζαν και η μοίρα(;τύχη -συγκυρία - Θεία Δίκη- συμφέροντα, βάλτε ότι σας αρέσει),το έφερε να τους το σερβίρει το ίδιο χέρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.