17/5/12

Πυρά ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατά ΣΥΡΙΖΑ

Έντονες επικρίσεις κατά του του ΣΥΡΙΖΑ διατυπώνει σε ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
«Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δείχνοντας "υπευθυνότητα" και "σύνεση", υποχωρώντας από τις "μη μονομερείς ενέργειες" και τη "διαπραγμάτευση" των όρων του Μνημονίου έως την υπόδειξη του Γ. Αρσένη ως υπηρεσιακού πρωθυπουργού, συνεχώς αδυνατίζει το κίνημα που έφερε σε αδιέξοδο τα κόμματα του Μνημονίου» σημείωνει και προσθέτει: «Κι επειδή για την Αριστερά δεν υπάρχει κανένας "σκοπός" που να αγιάζει τα "μέσα", φαίνεται ότι ο σκοπός της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ είναι ταυτόσημος με τα μέσα που χρησιμοποιεί».
Παρ' όλο που δεν έχει γίνει επίσημη πρόταση εκλογικής σύμπραξης, εκ μέρους της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, η σχέση των δύο από την πλευρά της ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει αποσαφηνιστεί, όπως επισημαίνουν στελέχη της, κατά τη συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που είχε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Στη συνάντηση αυτή, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατέθεσε τις αμετακίνητες θέσεις της σχετικά με τη διαγραφή του χρέους, την έξοδο από την ΕΕ και το ευρώ και την εθνικοποίηση των τραπεζών.
Ήδη πάντως από την περασμένη Κυριακή, σε συνεδρίαση του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου της, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αποφάσισε να επιδιώξει την κοινή εκλογική κάθοδο με δυνάμεις του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής, την κομμουνιστική οργάνωση Ανασύνταξη, το ΚΚΕ ΜΛ-ΜΛ ΚΚΕ, και άλλες στις οποίες έχει απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση «αναδεικνύοντας ιδιαίτερα το ζήτημα της πάλης κατά του ευρώ και της ΕΕ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.